Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5901) WN31RD válasza MM (#5899) üzenetére


WN31RD
addikt

A "stúdiómonitor" nem azt jelenti, hogy polcra vagy állványra való hangszóró, van olyanból álló is. :) Azt jelenti, hogy elsősorban nem otthoni felhasználásra, hanem profiknak készült. Ezeknél fontos a lineáris frekvenciamenet, a minél neutrálisabb hangzás, nagy dinamikatartomány, ilyesmi. Amit nem nyújtanak, az pl. a manapság divatos eltúlzott mélyközép, vagy mondjuk visszafogott magasak. Ami a bemenetükre kerül, azt próbálják minél pontosabban visszaadni, nem próbálják a gyenge felvételeket kellemesebbé tenni, viszont a jók tényleg jól szólnak rajtuk. A PMC-t azért ajánlottam, mert a TL miatt van mélyük bőven, és ez a legtöbb embernek fontos szempont. A stúdiómonitorok precízek, semmiképpen nem lágyak, ha az utóbbit keresed, akkor jobban jársz a hifi cuccokkal.

"Vagy abbó linduljunk ki, hogy sokkal több anyag kell bele, ezért ugyanannyiból rosszabb minőséget lehet kapni?"
Igen. Ettől még lehet egy álló jó választás, de azért azt inkább a drágábbak mint az olcsóbbak között keresném.

"De talán a Missionokat meg is tudom hallgatni."
Anélkül, hogy összehasonlítanád más, hasonló kategóriájú hangfalakkal, halvány fogalmad sem lesz, hogy amit hallasz, az mennyire jó illetve mennyire felel meg a te ízlésednek...

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5902) pokadv


pokadv
csendes tag

Kinéztem egy HK AVR-132 erősítőt. Viszont nem tudom hogy mennyire kompatibilis a már meglévő hangszóróimmal. Ideiglenesen egy régebbi 5.0-ás mini HiFi hangszóróit szeretném rákötni. A leírásban azt írják hogy a két front és a center 6 Ohm-os, a két hátsó pedig 3. Egy barátom mondta hogy problémát okozhat a két 3 ohmos rákötése, és kárt tehet az erősítőben. Igaz ez? Igazából egyelőre csak azt akarom elérni hogy legyen egy viszonylag normális erősítő amire rákothetem a mostani hangfalakat, mert a TV beépített rezonáló torzító stereo hangfalaitól már a falat kaparom. Később pedig természetesen jöhetnek a jobb hangfalak, de arra most nincs keret sajnos.

(#5903) O_L_I válasza pokadv (#5902) üzenetére


O_L_I
őstag

Kárt nem nagyon lehet tenni egy modern erősítőben max lekapcsol, de semmiképp sem ajánlott az előírtnál kisebb impedanciát rákötni.
Egyébként 3 hsz-el lentebb ugyanez le van írva. :(((

na jó nem 3 de bőven görgetésen belül...

[ Szerkesztve ]

(#5904) MM válasza WN31RD (#5901) üzenetére


MM
őstag

Köszi a segítséget, igazából most eljutottam odáig, hogy nem szabad elkapkodnom el ezt a vásárlást :) Leszűkítettem néhány darabra a választást, ezeket viszont mind meg fogom hallgatni, tart ameddig tart.

(#5905) pokadv


pokadv
csendes tag

Kinéztem magamnak egy Onkyo - HTS-590 házimoziszettet. Szeretnék érdeklődni hogy van e valakinek ilyen illetve milyen vélemények vannak róla. Elvileg egy HT-R340 erősítő van a szettben. Mennyire alkalmas ez arra hogy később jobb hangfalakat kössek rá?

(#5906) beni77


beni77
csendes tag

Sziasztok!

Erősítő vásárlás előtt állok.
Mindenképpen érdemes TrueHD képes erősítőt venni?

Olvastam egy cikket, amiben arról írtak, hogy a Blu-ray lemezeknél is áttérnek a jelenlegi "basic"-ről az "advanced" rögzítési módra a közeljövőben a nagyobb interaktivitás miatt (a HD-DVD eredetileg is advanced volt). Az elemzés szerint a HD hangot magának a BR lejátszónak kell majd kezelnie, nem továbbítható az erősítő felé. Ezek szerint a HD erősítőnek a jövőben, ha megtörténik az átállás csak akkor van értelme, ha PC-n nézek HD video-t HD hanggal ést ezt küdöm tovább?

Bocs ha hülyeséget kérdeztem, de nem szeretnék 40k feleslegesen elkölteni.

Az ominózus cikk linkje:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#5907) WN31RD válasza beni77 (#5906) üzenetére


WN31RD
addikt

"Mindenképpen érdemes TrueHD képes erősítőt venni?"
A legtöbb esetben szükségtelen.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5908) #67688960 válasza pokadv (#5905) üzenetére


#67688960
törölt tag

Ha csak filmhez kell, akkor minek cserélni, ha meg nem, akkor megvenni?
Amúgy tehetsz rá bármit 6-16ohmig.

[ Szerkesztve ]

(#5909) Barthezz2 válasza Barthezz2 (#5883) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Valaki még? :U

Everybody lies.

(#5910) #67688960 válasza Barthezz2 (#5883) üzenetére


#67688960
törölt tag

A sonyban van hdmi switch, és 1-el több optikai bemenet(2db).
A jvcben van 3d füles.
Amelyik funkció fontosabb neked az a jobb.

(#5911) Barthezz2 válasza #67688960 (#5910) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Hát 3D füles nemnagyon vonz :D
Amugy akkor mindegy? Tehát hangzásra, tartósságra nincs köztük különbség?

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#5912) beni77 válasza WN31RD (#5907) üzenetére


beni77
csendes tag

Köszi a választ. Akkor azt hiszem maradok a HD dekóder nélküli készülékeknél, úgy sem tudok 4-500.000 forintot elkölteni a témában.

Amúgy csak tényleg elméletileg akkor jól értem, hogy az alábbi idézet szerint (2008 januári cikk) tényleg fölösleges TrueHD képes receiver-t venni a jelen illetve a jövőbeni változások miatt?

Current HDMI allows 8 channels of 96/24 PCM to be transmitted (more than enough resolution for any soundtrack), but not the new codecs in their native form. When HDMI 1.3 arrives, it will allow the new codecs mentioned above to be transmitted in their native bitstream, but only if they were authored in 'Basic' mode (no interactivity). If the soundtrack was authored in Advanced mode, then it cannot be transmitted in undecoded form; decoding in the player is mandatory because of live mixing.
So far, all HD DVD soundtracks have been authored in Advanced mode. Which means nothing will change when new receivers arrive on the market. Despite having HDMI 1.3 transmission and decoders built into the receiver, decoding will still have to take place in the player.
Currently, Blu-ray discs are authored in Basic mode, since they haven't gotten interactivity yet. As soon as BD Java is up and working, they'll all be authored in Advanced mode too. At that point, what are the decoders in the receivers going to do? Decode the relatively few BD titles that were released before interactivity? Most of those titles will be re-issued anyway.

(#5913) WN31RD válasza beni77 (#5912) üzenetére


WN31RD
addikt

Nem vagyok szakértő a BD/HD-DVD hang témában, de amit bemásoltál, az alapján úgy tűnik, hogy a HD hang dekódolása mindenképpen a lejátszó feladata lesz. Az erősítőnek elég, ha tudja fogadni a nagy felbontású PCM hangot.
_____

De ez az egész HD hang téma annyira nagyon lényegtelen... Maradjunk inkább a realitásoknál. :) Akinek olyan extra hangcucca van, hogy már tényleg nem tudja, a HD hangon kívül hogyan javítson még tovább a hangminőségen, annak egy 4-500e Ft-os házimozi erősítő nem nagy tétel. Akinek ezen filózni kell, az szerintem koncentráljon inkább a hangfalaira a HD hang helyett, mert szinte biztosan azok jelentik a szűk keresztmetszetet a rendszerében. (Nem csak a levegőbe beszélek, majdhogynem napi szinten hallgatok több milliós hangfalakat.)

[ Szerkesztve ]

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5914) O_L_I válasza WN31RD (#5913) üzenetére


O_L_I
őstag

Nem teljesen van igazad. Mert ahoz azért nem kell kegyetlen hangcucc, hogy külömbséget tegyél egy 320-as mp3 és egy FLAC között. Márpedig ha például a síma DD és a TrueHD viszonyát nézzük akkor bizony kb erről van szó.

(#5915) beni77


beni77
csendes tag

Ajánlatok nekem légyszíves egy erősítőt, ami képes fogadni PCM-ként HDMI-n keresztül az eljövendő BD játékos által dekódolt hangot. Ár Max 80.000.

Olvastam az Onkyo - TX-SR307-ről de az állítólag nem rendelkezik ezzel a képességgel egy fórumon talált infó szerint.

(#5916) WN31RD válasza O_L_I (#5914) üzenetére


WN31RD
addikt

Az a különbség igen apró (hacsak nem nagyon más a masterelés, de az nem a formátumon múlik). Nem azt írtam, hogy senki ne vegyen HD hang kezelésére alkalmas eszközöket, csak azt, hogy ez alapvetően lényegtelen dolog, mert a hangzás a legtöbb esetben, egy átlagos ember pénztárcájának megfelelő rendszeren, egyáltalán nem ezen fog múlni. Egy igazán jó hangfal (mondjuk amilyeneken a soundtracket masterelik) és egy tipikus otthoni hangdoboz között nem apró a különbség, hanem mellbevágó, ebbe érdemes inkább a pénzt ölni.

Egy komoly hangfal egyszerű Dolby Digitalból is simán hozza azt a szintet, hogy úgy érzed, mintha tényleg ott lennél a tengerparton mondjuk, mert annyira igazinak tűnik a tenger morajlása, vagy hogy odamész az ablakhoz megbizonyosodni róla, hogy tényleg csak a filmből jött a karambol zaja (saját tapasztalat). (Szerk.: És akkor a zenén nyújtott teljesítményét még nem is említettem.) Ehhez egyfelől nem szükséges HD hang, másfelől az átlagos otthoni doboz ilyet képtelen produkálni, teljesen mindegy, mit kötünk a bemenetére.

Szóval nincs a HD hanggal semmi gond, vegyen olyan eszközöket, aki tényleg mindenből a legjobbat akarja, de naivitás azt hinni, hogy mondjuk kis néhány százezres hangfalak mellett pont a HD hang hoz majd lényeges javulást. Forma 1-es kerekek Trabantra kb. :) Talán egy HD hang nélküli de egyébként jól felszerelt mozi nem szól jobban, méghozzá sokkal jobban, mint egy átlagos otthoni cucc akármilyen HD hanggal? ;)

[ Szerkesztve ]

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5917) #56474624 válasza WN31RD (#5916) üzenetére


#56474624
törölt tag

Pedig saját tapasztalatom az, hogy a CD-minőségű hang például komolyzenére kevéske. Egy jó LP teljesen más élmény, nem egy kategória a kettő.
Egy 100 ezres hangfalon. Szóval a HD-hangnak van jogosultsága (olcsóbb hifi cuccokon is) szerintem, amennyiben végeredményében valóban HD-hang. A hangfal a leggyengébb láncszem ettől függetlenül, kétség nem fér hozzá, de sajnos a CD is, főleg összetettebb akusztikus zenén.

(#5918) dabadab válasza #56474624 (#5917) üzenetére


dabadab
titán

"a CD-minőségű hang például komolyzenére kevéske. Egy jó LP teljesen más élmény, nem egy kategória a kettő."

Erdemes lenne azt eljatszanod, amit egy srac a hydrogenaudion: az LP-s lancba bekotott egy ADC-DAC kombot is (16 bit/44.1 kHz, vagyis CD formatum) es csinalt vakteszteket arra vonatkozoan, hogy meghallja-e, hogy mikor megy at a hang az AD atalakitason es mikor nem (o, ott, akkor, azona cuccon nem hallott kulonbseget).

DRM is theft

(#5919) WN31RD válasza dabadab (#5918) üzenetére


WN31RD
addikt

Hasonlót eljátszottak a Matrix Hifi-n is. Ott (jó minőségű cuccokkal) digitalizálták az analóg lemezjátszó hangját, kiírták CD-re, majd összehasonlították vakteszten CD-vel, SACD-vel és analóg lemezjátszóval. Nem nehéz kitalálni az eredményt: a CD felvétel megőrizte az LP "analógos" hangzását, nem tudták megmondani, hogy mikor szól a lemezjátszó, és mikor hallják CD-ről a lemezjátszó hangját.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5920) WN31RD válasza #56474624 (#5917) üzenetére


WN31RD
addikt

Nézd, ha neked az analóg lemezjátszó hangja, analóg lemezekre masterelt és annak megfelelően kompresszált stb. hanganyag tetszik, az teljesen rendben van, de azt a HD anyag sem fogja nyújtani.

Ami a klasszikus felvételeket illeti, nem tartom magam szakértőnek ilyen téren, de mondjuk a tényleg jó minőségű akusztikus felvételek (legyen az bármilyen stílus) ott kezdenek igazán élvezhetőek lenni, hogy a hangerőt a valóságoshoz közeli szintre tekered. És ekkor el is vérzik a legtöbb hangcucc, mert azt a dinamikatartományt kevés képes átfogni, zavaró torzítás nélkül főleg. Szimfonikus zenekar kicsit is hihető "megjelenítéséről" ne is beszéljünk ugye.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5921) WN31RD válasza #56474624 (#5917) üzenetére


WN31RD
addikt

Még valami: Azt esetleg megteheted zenehallgatásnál, hogy kitalálod, hogy úgyis csak néhány fajta zenét hallgatsz, teszem azt, klasszikusat kevés hangszerrel, alacsony hangerőn, a mélyekről lemondasz, és megpróbálod belőni a hifi rendszeredet, hogy ezen szűk korlátok között, ha nem is valósághűen, de a te fülednek viszonylag kellemesen szóljon. Házimozinál ez kevésbé fog működni, ott az egyik filmnek ilyen stílusú soundtrackje lesz, másiknak meg valami egészen más, és a legtöbbnél hangerőre (nem üvöltésre, csak hihetően szóló csúcsokra) is szükség lesz. Oda minél univerzálisabb rendszer kell (és ezért lesz a hangfal a szűk keresztmetszet), nem valami vérszegény finomkodó cucc. :) (Mondjuk szerintem zenére is, de ízlés dolga ugye.)

[ Szerkesztve ]

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5922) #56474624 válasza dabadab (#5918) üzenetére


#56474624
törölt tag

Mások is próbálkoztak már LP digitalizálással, a lehető legjobb kábelek felhasználásával, jó felvevővel, jó lemezjátszóról (ez egy magyar fórum volt, talán avx emlékeim szerint), és azok oda lyukadtak ki, hogy a 16 bit, 44.1 KHz nem ugyanazt adja vissza. (A saját tapasztalatom is ez, bár nekem nem állnak rendelkezésemre olyan eszközök, hogy ez valódi bizonyíték legyen.)
Meg ugye ennyi erővel a régi analóg felvételeknek, az AAD-s, ADD-s CD-knek illenék azt az élményt hoznia legalább néhanapján, amit egy LP-nek.
Miért olyan nehéz elhinni, hogy az analóg a - valljuk be - rémprimitív technológiai fejlettségével közelebb állhat a valósághoz még mindig?

Másrészt továbbra is vallom, hogy vakteszt nem tekinthető bizonyítéknak. Az ember zenehallgatásnál zenét szokott hallgatni, nem vaktesztelni, más érzelmi állapotot követel meg a kettő, az meg alapjában befolyásolja, mit milyennek hallunk.

[ Szerkesztve ]

(#5923) #56474624 válasza WN31RD (#5919) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ilyen teszteket jellemzően olyan emberek végeznek, akik életükben két hétnél tovább folyamatosan, jó minőségben (tehát nem a tesla lemezjátszóra és a favorit lemezre gondolok) hallgatva, nem éltek együtt analóg cuccal. ;)

(#5924) #56474624 válasza WN31RD (#5921) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nálam az LP nem vérszegény és túlságosan finomkodó (MM hangszedőm van). A kemény, dinamikus részek CD-n sem keményebbek. Pl. itt van nálam Mahler 1. szimfóniája, ott a negyedik tétel már sok is kissé...

(#5925) WN31RD válasza #56474624 (#5922) üzenetére


WN31RD
addikt

"Miért olyan nehéz elhinni, hogy az analóg a - valljuk be - rémprimitív technológiai fejlettségével közelebb állhat a valósághoz még mindig?
Másrészt továbbra is vallom, hogy vakteszt nem tekinthető bizonyítéknak."
Ha neked az jó, hallgass analógot, erre egy rossz szavam sincs, legfeljebb elmosolyodok, amikor nem csak azt hallom, hogy tetszik, hanem hogy az közelebb áll a valósághoz. :) De egyfelől ízlések és pofonok ugye, másfelől hittel nem vitatkozom.

Mindettől függetlenül azonban fenntartom, hogy jó tanács az, hogy ne dőljön be az ember a HD hang mögött álló marketinggépezetnek, a HD hang egy picike lépés a jobb hangminőség felé. Ha valaki kifejezetten a HD hangra költ ahelyett, hogy jobb hangfalakat szerezne be, az gyakorlatilag elszórja a pénzét. Tessék meghallgatni, mit tud produkálni egy jó hangfal idejétmúlt, veszteségesen tömörített Dolby Digital forrásból. Kijózanító élmény lesz.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5926) WN31RD válasza #56474624 (#5924) üzenetére


WN31RD
addikt

(A hangfalakra gondoltam.)

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5927) Vikthor válasza beni77 (#5915) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Talán a Denon AVR-1610 -et megkapod ennyiért, az már trueHD erősítő.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#5928) #67688960 válasza Barthezz2 (#5911) üzenetére


#67688960
törölt tag

Ja, nem tudom melyiknek miben más a hangja. Papíron a jvc picit asszem jobban torzít.
Ezek nem egy űberkategóriás cuccok.
Van itthon egy régebbi sony surround erőlködő, nem mondanám hogy szar, de van egy kis jvc mini az se szar, de a hangfalai miatt kicsit gáz, magnattal szebb hangja van, de nem vetettem őket össze.
A kocsiban sony fej van, igaz azért mert nem hozták a kenwoodot, na ott pl. szebb a sony hangra mint a pioneer, amit előtte szedtem ki(tudom hogy nem jvc, csak úgy mondom)
A tartósságot meg hasonlóra saccolnám.

[ Szerkesztve ]

(#5929) #56474624 válasza WN31RD (#5925) üzenetére


#56474624
törölt tag

Szoktam hallgatni élő zenét (klasszikus zenét), és bizony az LP áll közelebb hozzá. Nem hiszem, tudom, mert CD-n is, LP-n is hallgatom, együttélek velük. :K

(#5930) #56474624 válasza WN31RD (#5926) üzenetére


#56474624
törölt tag

Azokat sem lehet finomkodással vádolni (amerikai hangfalak), kissé túlzásba is viszik sajnos időnként. :(((

(#5931) daniel7 válasza #56474624 (#5930) üzenetére


daniel7
csendes tag

Akkor mondjátok már meg nekem, hogy milyenek a csúcs minőségű hangfalak?Gondolom nem a Dali,Wharfi,JBL-re golndoltok?
Rock zenére mit javasoltok erősítőtől függetlenül.Nem milliós hangfalakra gondoltom kb.200.000/front,30négyzetméter.

[ Szerkesztve ]

(#5932) WN31RD válasza daniel7 (#5931) üzenetére


WN31RD
addikt

Az említett 200e Ft kb. 1000 USD, ez a közelében nincs annak, hogy "csúcsminőségről" beszélhessünk, ebben az árkategóriában még kemény kompromisszumokkal kell dolgozni. Annál fontosabb, hogy jól válasszon az ember! Vannak ennyiért egész korrekt hangú kisebb dobozok, de azokkal lemondasz az erőteljesebb mélyekről. Akadnak tűrhető hangú nagyobb hangfalak is, ennyiért azok már nem fognak olyan nagyon szépen szólni, de lesz némi mélytartomány, ízléstől függően rockra jobb kompromisszum lehet. Azt viszont csak te magad fogod tudni eldönteni, hogy melyik a legelfogadhatóbb, legkellemesebb számodra. Ehhez először is meg kell hallgatnod egy rakás hangfalat, hogy tapasztalatot szerezz, pusztán mások elbeszélései alapján nehéz jól dönteni.

A hangfalak nem kifejezetten ebbe a topicba tartoznak, ennek részletesebb kitárgyalására pl. a hifi topic megfelelőbb lenne, ott sok hasznos tanácsot begyűjthetsz.

(Az én tanácsom: ha ez a 200e Ft olyan összeg, amit vért izzadva tudsz csak előteremteni, akkor hajrá, türelmesen keresd meg azt a hangfalat, ami a legjobban tetszik. Ha azonban ez csak amolyan irányár, és tudsz feljebb menni, akkor mindenképpen spórolj még, mert rockra ennyiből nagyon durva kompromisszumokat kell kötnöd.)

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5933) Vikthor válasza WN31RD (#5932) üzenetére


Vikthor
nagyúr

200k alatt vannak azért elvétve jó hangfalak, amik jól szólnak, pl a PolkAudio TSi500 vagy a KEF C7, bár ezek belépő szintű hangfalak, de hozzák a minőséget fentről. Dali-t meg MJ Acousticot is találsz ennyiért, amiről szintén elmondható, hogy ha van mögöttük jó erősítő akkor szólnak rendesen ezek is.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#5934) Ninoka


Ninoka
tag

Egy átlagos ember egy átlagos pénztárcával egy átlagos nappaliba, átlagos hangfalakat fog venni. Aki ennél többre vágyik, az készítse a pénztárcáját, mert határ a csillagos ég, és akkor megveheti a csúcsminőségű hangfalakat és erősítőt is..
DE! Még mitsem ér mindez, ha a nappalija egy ugyanolyan átlagos nappali marad, szükség szerint bebútorozva, az egyik oldalon szekrénysorral, a másik oldalon meg ülőgarnitúráával, ami csak rontja a hangképet. Azért mielőtt milliókat adnánk ki pár hangfalért, nem árt mérlegelni, hogy hova is kerül az a két hangfal, és mire lesz használva. De ugyanígy igaz az olcsóbb hangfalakra is. Van akinek van 200 ezer Ft-ja egy pár hangfalra, én 44-ért vettem használtan gyengébb minőségűt, de nem bántam meg. Ebbe a szobába, meg arra amire én használom, tökéletesen megfelel. Ez persze szintén csak az én véleményem. Mindenkinek szíve joga arra költeni a megspórolt pénzét amire csak akarja.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Toshiba Shop honlapján a DALI Ikon 6 akciósan 169 ezerbe kerül, és azért olyan rossz csak nem lehet, ha 2005-2006-2007 legjobb hangfala volt.

(#5935) WN31RD válasza Vikthor (#5933) üzenetére


WN31RD
addikt

Nyilván mindenki meg tudja találni a számára mindenféle szempontból legelfogadhatóbb kompromisszumot, meg lehet ezt találni 50e Ft-ból és 200e Ft-ból is. Én arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ez még nem az a szint, ahol a drágább cuccok már csak alig jobban szólnak, itt még feltűnő javulás várható feljebb lépve. Pl. rockra nem árt háromutas hangfal, de az én fülemnek elfogadhatóan szóló háromutas 200e-ért nincs. Persze egy kétutas is szólhat egész jól, sokáig olyat használtam én is, akkoriban arra futotta, de azért annál bőven van jobb.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5936) daniel7 válasza Ninoka (#5934) üzenetére


daniel7
csendes tag

Köszi mindenkinek a választ. Mint leírtam ennyit tudok rászánni és ebből szeretném az én igényeimnek megfelelőt választani. Tudom azt is, hogy a választáshoz kompromisszum kell, főleg hogy ezt később lehet hogy bővíteni szeretném házimozihoz.
A Dali hangfalak tudom hogy nagyon jók csak nem tudom hogy a rockhoz mennyire jók ráadásul némi lágyabb zenét is hallgatok. Voltam a Toshiba boltban és ott ajánlották a Yamaha RXV-465 erősítőt a Dali Concept 6-tal.Most akcióban van a Concept 8 140k/pár, amely 3utas.

(#5937) WN31RD válasza daniel7 (#5936) üzenetére


WN31RD
addikt

Ha szimpatikus a Dali, hallgasd meg mind az Ikon 6-ot, mind a Concept 8-at (lehetőleg ugyanott). Ezek eltérő kompromisszumokat képviselnek, ha összeveted őket, lesz némi fogalmad arról, hogy milyen hangzás felel meg inkább számodra (más ezt nem tudja eldönteni helyetted). Persze célszerű lenne a Dalin kívül egyebeket is meghallgatni.

[ Szerkesztve ]

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5938) #56474624 válasza Vikthor (#5933) üzenetére


#56474624
törölt tag

Én azért a Polk TSi (ez gyakorlatilag az előző Monitor széria folytatása) vonalat nem mondanám zenére túl alkalmatosnak. Házimozira jó, de zenére már sokkal-sokkal kevésbé. 200 ezer alatt van lényegesen jobb hangfal zenére. Még a polcsugárzó sem jött be a szériából, a kis Rubi R63s után volt "szerencsém" hallgatni, nem sokáig viseltem el a hangját akusztikus zenén. A dinamikai különbségeket sem hozta úgy, ahogy kellett volna. Ráadásul mondom ezt úgy, hogy az R63s-től sem voltam elragadtatva, nemcsak a mélyhiány miatt, hanem mert egész egyszerűen sótlanul szólt számomra.

(#5939) #56474624 válasza daniel7 (#5936) üzenetére


#56474624
törölt tag

Én egyértelműen egy jó amerikai hangfalat ajánlanék, a Polk LSi9-et. Ez sajnos több 200k-nál (270), az LSi 7 ellenben éppen belefér a keretbe. Ezek nagyon jól szólnak rock zenén, főleg az LSi9, mindenképp füleld meg őket. Ráadásul más stílusú zenéken is elég tisztességesen megállják a helyüket.

(#5940) kkrisi


kkrisi
senior tag

Hello hello!

Van egy olyan hírem h teljesen elbizonytalanodtam milyen felszerelést vegyek! Inkább azt kérdezem tőletek h hangfalakra (5.0) 170k subra 100k és erősítőre 150k a limitem! ezek közül jó lenne ha tudnátok olyan szettet ajánlani ami összepasszol! Mondjuk a subba sztem biztos vok mert 100k van velo 8 ami a kategóriában a legjobb és hangfalakból nézegettem a kef szetteket aból van egy 170k-s meg még a Polk tsi 300 szettet néztem de erősítőből teljesen bizonytalan vagyok! Kérlek segítsetek egy fasza rendszert összepattintani!

(#5941) Stehe


Stehe
aktív tag

Sziasztok!

Nem feltétlenül idevaló a kérdés, de szerintem tudnátok rá válaszolni. Van egy 5.1-es szettem, és az erősítőn a hátsó hangfalak hangereje a maxon van, mégis elég halkak. Szoftveresen fel lehet valahogy erősíteni, csak a hátsó hangokat? És ha igen, hogyan? Köszi!

(#5942) maestro_z válasza kkrisi (#5940) üzenetére


maestro_z
tag

Úgy látom csak összegyűlt lassan a pénzed a cuccra. Pedig nemrég amikor ilyen árú dolgokat ajánlottam, máshogy gondoltad.Ne érts félre nam b*szogatni akarlak ezzel.
Ahogy akkor is írtam én a Kef C7-es 5.0-as szettet vettem és nem bántam meg. Jó most tudom néhányan azt gondolják van olyan hangfal ami szerintük szebben szól, és ez biztos így van. De ebben az árkategóriában nekem ennek tetszett a hangja. És most hogy olcsóbb lett belefér abba az ársávba amit rászánsz.
Erősítőből én ezt a Denont veszem (venném a helyedben). Mielőtt megvettem a C7-et, Denon 1909-el hallgattam és nekem tetszett az előadásuk. A 1910 nemrég jelent meg így az újabb de egy árban vannak.
Szóval én ezt ajánlom neked, de ez csak egy alternatíva.
Hallgasd meg más ember véleményét is, szűkítsd le a kört néhány hangfalra és erősítőre azután menj el hallgasd meg őket és azután dönts.
Sok sikert!

'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''

(#5943) kkrisi válasza maestro_z (#5942) üzenetére


kkrisi
senior tag

húú köszi a segítséget!! háát igen most az utóbbi időbe elég sok melót vállaltam el alíg pihentem valamit szinte 24hból 20 melóztam de megérte!!! ezek nagyon jóknak néznek ki! ezt az összeállítást meg tudom hallgatni a netdepoban? vagy te már meghallgattad a 1910 denonnal a keffet?

utolsó kérdésem h szerinted ezekhwz passzol a velo 8 sub?

(#5944) WN31RD válasza kkrisi (#5940) üzenetére


WN31RD
addikt

Én az erősítő árából átcsoportosítanék valamennyit a hangfalakra, szebben szólna.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5945) kkrisi válasza WN31RD (#5944) üzenetére


kkrisi
senior tag

egy kicsit bővebben? tehát mire gondolsz?

(#5946) Thuglife válasza kkrisi (#5945) üzenetére


Thuglife
senior tag

Na végre összejött a lóvéd h mindent egybe megvegyél? Én tegnap tettem össze a szettem,mert mostanra készült el a lakásom és hát jujj... Igaz nem fullos cuccok de a Mission Mv szett és egy Onkyo Tx-sr506 elég jó párosítást nyújt a számomra:) Főleg egy fullHD tv-vel koncert alatt:) Aztán lehet másnak nem jönne be ennyire....

Egy kérdés mindenkihez aki ért hozzá:
Mikoözben hallgattam az alig pár perce összerakott szettemet kicsit magasabb hangerőn volt egy kisebb pattanás a hangszórókból... kicsit megijedtem de nem változott a hangja, talán semmi baja nem lett... Egyébként a bejáratás alatt mennyire lehet hangosan hallgatni?
Köszi a segítséget mindenkinek!

(#5947) WN31RD válasza kkrisi (#5945) üzenetére


WN31RD
addikt

Csak általánosságban reagáltam a 170e/150e felosztásra. Valószínűleg többet nyernél kicsit jobb hangfalakkal, mint amennyit veszítenél egy kicsit gyengébb erősítőn. Mindenesetre utánanéznék néhány más variációnak is.

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#5948) maestro_z válasza kkrisi (#5943) üzenetére


maestro_z
tag

Azt hogy meg tudod e hallgatni a netdepoban nem tudom, én Szolnokon lakom és itt volt lehetőségem meghallgatni. Hívd fel őket és biztosan segítenek.
Ahogy írtam is én a 1909-el hallgattam meg a C7-et. A 1910 lényegében majdnem ugyan az mint a 1909, csak finomítottak rajta néhány dolgot (+ 1 HDMI, + teljesítmény, Pro Logic IIz).
Az hogy a Velo 8-as hogyan szólhat a C7-el nem tudom, a Velo 8-at még egyáltalán nem hallottam.
Szerintem azon is érdemes elgondolkodnod a mit WN31RD javasol. Pl: 200-220 k az 5.0-as szettre és 100-120k az erősítőre.
De mindenképpen hallgasd meg őket, mert neked kell velük együtt élned.

'' Én már régen gyémánt voltam amikor téged még csak csiszoltak!''

(#5949) kkrisi


kkrisi
senior tag

igen ezt nekem is mondták h inkább a hangalakba tegyek bele több pénzt és azerőlködőbe kevesebbet! Akkor viszont segítsetek hogy olyan árban milyen jó erősítők és hangfalak vannak??

(#5950) MM


MM
őstag

Na, végül addig jutottam a kipróbálásban, hogy egy JBL ES100-at, illetve Jamo S606-ot hallgattam egy nagyáruházban AVR137-re kötve. A körülmények messze nem voltak "laboratóriumiak", de - lehet, hogy ezért - nem nyűgözött le az élmény.

Aztán a türelmetlenségem győzött, vettem kipróbálás nélkül egy pár Wharfedale Diamond 9.3-at a pozitív tesztek alapján, amikben kb. azt írták róla, amit én úgy gondoltam, hogy hallani szeretnék! :) Igaz, találtam olyan fórumot, ahol elég lenézően nyilatkoztak a Diamond szériáról, csak közben a 400-500e körüli hangfalakról volt szó, úgyhogy ezzel nem foglalkoztam.

Igazság szerint lenyűgöző élmény volt így zenét hallgatni, mikor összelőttem otthon (mivel 2 éves, nem kellett bejáratni sem), megkínáltam egy jó vastag hangfalkábellel, és utána szedegettem az állam a földről, mert tényleg úgy szól, ahogy vártam!

A meglévő pár hangfallal 4.0-ban a mozizás is nagyon jó volt, úgyhogy abszolút elégedett vagyok, még egyszer köszönöm a jótanácsokat, és bátran ajánlom azoknak, akik első sorban ZENEhallgatásra keresnek hangfalat az "olcsóbb" kategóriából, kisebb térbe.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.