Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
csizzah
aktív tag
-
törölt tag
válasz hackeeeee #4350 üzenetére
Na, akkor rendben lesz ez.
A Stereo x2 viszont úgy látom, a Z-5500 sajátossága. Ott megszoktam, hogy ezt a módot használom, de nem hinném, hogy két nap után is hiányozna, tehát ez nem tart vissza.
csizzah:
Csak a leírását néztem, ott azt láttam, hogy ennél azt írják, powered, valamelyik másiknál meg azt, hogy active. Nem tudom, melyik mi, s van-e egyáltalán különbség. Úgy gondoltam, van.
50 ezer forintért bizony elég sokat várok tőle, kérdés, melyikünk mihez viszonyít. Én egy Z-5500 mélyéhez, Neked bizonyára más a kiindulási alap.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #72042496 #4352 üzenetére
Elhiheted, kivágnám az egészet, ha ezt csinálná. Sőt már haverom is kivágta volna, akitől az erősítő jött. Mert elég sűrűn hallgatok zenét, és ő is azt tette folyamatosan szinte, amíg az ővé volt, sőt mondhatni Én folyamatosan zenélgetek, amikor gép előtt ülök, és ez elég idegesítő lenne az biztos, ha így számváltásoknál lemaradna a számok eleje...
Véleményem szubjektív...
-
csizzah
aktív tag
válasz #72042496 #4352 üzenetére
powered=active ugyan az hívják így is, úgy is.
nem hallottam még a logitech subját személyesen de olvastam hogy eléggé dícsérik, nos ez a yamaha egyrészt kisebb(20cm) másrészt lefele sugárzó, teljesen más hangkarakter, volt nálam huzamosabb ideig(kb 3hónapig) egy 215-is ami gyakorlatilag megegyezik a 325-el a technikai adatok alapján( a 325-ben már a yst II. technológia dolgozik és talán egy hajszálnyival erősebb.) de nem rázza szét alattad a heverőt ha érted mire gondolok, a 315 már teljesen más tészta az már meg tud "marhulni", mozi alatt táncoltatja a szekrénysort rendesen, viszont zenére nem az igazi nagyon lomha és hajlamos "kopogóssá" válni,Végül is a te döntésed én nem akarlak lebeszélni róla egyáltalán, de látatlanban ne vedd meg szerintem, mindenképpen hallgasd meg előtte nehogy csalódás érjen, esetleg még én javasolnám meghallgatásra, ha megengeded, a polkaudio psw 110-est ebben az árkategóriában.
Üdv.
-
törölt tag
válasz csizzah #4354 üzenetére
Köszönöm, ez kimerítő volt!
Igen, mindenképpen elmegyek majd valahová meghallgatni. Nehéz helyzetben vagyok, mert eddig a kisebb, egybeépített rendszerek topicjait nézegettem, s ott általában több dicséret hangzik el. Itt viszont sokkalta drágább dolgokról esik szó, viszont (vagyis inkább éppen emiatt) kritikusabbak is a hozzászólások. Így nem tudom, mit várjak egy épített rendszertől, nincs meg az összehasonlítási alap. Na majd rászánom az időt, megyek a hangfalboltba tesztelni, aztán kiderül, hogyan merre.
[ Szerkesztve ]
-
Dassler
őstag
válasz #72042496 #4355 üzenetére
Őszintén szólva gőzöm nincs, hogy miylen módokban tudja lejátszani a sztereót, én csak sztereóban hallgatom, de biztos ki lehet tolni több csatornára.
Mélyládában meg inkább a Polk 110-ese ebben az árkategóriában, sokkal tisztábban szól, mint az említett Yamaha, de hallgasd meg.Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
fury71
aktív tag
válasz #72042496 #4355 üzenetére
Szerintem is hallgatózz minél többet.
A Polkaudio PSW 110 csak ajánlani tudom. Nekem az előd modell a PSW 10-es van és ebben a kategóriában kiváló. A 110-es még talán jobb is egy kicsit.
A Yamaha 1800-ban nincs ébresztő funkció mert óra sincs benne, csak sleep lehetőség van amit 30-120 percig lehet állítani, hogy mikor kapcsoljon ki.Amúgy az épített rendszer mindig lutri egy kicsit, mert nem összeillő komponensekből teljesen el lehet szúrni az egészet. Viszont olcsón is lehet nagyon jót építeni.
Az egybe rendszereknél meg a gyártók azért összeválogatják a komponenseket és beállítják a hangzást is ami, ha nincsenek nagy igényeid hangzás terén akkor még jó is lehet, ezért dicsérik őket, de lehet ha egyesek meghallgatnának egy jól összeállított rendszert igencsak fikáznák az egydobozos megoldásokat.Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Dassler #4356 üzenetére
5ch-s stereo-t tuti tud. Az újabb erősítők ezt biztos tudják. Csakhát pl ha 7.1 a rendszer, akkor már nem tudom, de sztem azokban az erősítőkban amik 7.1-esek, azokban sztem van 7.1 channel stereo. A Denonban is, van direct, 5ch stereo, meg asszem pro logic II-re is be lehetne állítani, ha jól rémlik Csak én belőttem 5ch stereo-ra, azóta így van. Ajánlatos megkeresni a kinézett erősítő user manual-ját, abban tuti benne van minden Nekem volt 1 kis segítségem haver által, akitől jött az erősítő, de attól én is átböngésztem a manual-t. Ajánlott beállításokhoz, mi hol van, stb
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem ilyenkor általában csak a láda szokott kilógni a sorból, ami nem a szetthez tartozik, azért általában a frontot, centert, és a háttereket 1 családból szokták "összerakni", ez alól a láda szokott kivétel lenni, mert azon azért van aki spóról. De persze nem mindenki. Mert ugye, néha annyiba kerül 1 jó láda, mint maga a többi hangfal...
Véleményem szubjektív...
-
fury71
aktív tag
válasz hackeeeee #4358 üzenetére
Az 1800-as a 2.1 és a 7.1 "sztereót tudja". Valamint az Enhancer módban (ami az mp3 feljavítása) tud 2.1 és 7.1 sztereót. A 7.1-nél minden hangfal szól mindegy hogy 5.1-es vagy 7.1-es a rendszer. Illetve van még a Pure Direct amikor csak a frontok szólnak tehát 2.0, így a mélyhangokat is a frontok szólaltatják meg.
Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Igen, nekem az "Direct Stereo" néven megy. De ha van láda, és be van kapcsolva az erősítőn, akkor a láda szólaltatja meg a mélyet, akkor is. Nem tudtam konkrétan, hogy milyen módok lehetnek, azért írtam úgy, h sztem a 7.1-esek tudnak 7.1-es sztereo-t is, szal ahogy írtad, akkor szól minden.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
Ahogy elnézem, nekem éppen erre van szükségem.
Mivel Te a VGA-val összekötve használod, s én is így szeretném, hadd kérdezzem meg, a korábban beszélt fél másodperces reakcióidő jelen van-e, vagy ilyen miatt ne aggódjak?
Még egy dolog eszembe jutott, aztán leállok. A filmjeim többsége 5.1-es, ill. van néhány 6.1-esem (diszkrét DTS-ES) is.
Ha ezt az 5.1-es, vagy 6.1-es kódolt jelet megkapja az erősítő, tudja-e hasznosítani mind a 7+1 hangszórót? Tehát hogy 5.1-nél az oldalsókra is kiteszi a surround csatornát, ill. 6.1-nél mindkét hátsó hangfal szól?[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Sziasztok. Sürgősen kéne nekem segítség.
Ma láttam hogy az avplanet en akcios a Yamaha V461.
http://www.avplanet.hu/RX-V46150 ért szerintetek ezt vegyem meg vagy a Denon 1306-ot?
Köszi szépen!
-
fury71
aktív tag
válasz #72042496 #4363 üzenetére
Ne aggódj a reakcióidőre semmi fél másodperces késést vagy hasonlót nem tapasztaltam.
Persze ha 7.1-ed van akkor is szólhat az összes hangfal ha 5.1 vagy 6.1 kódolt a bemenet, csak ilyenkor természetesen nincs plusz információ a kimeneten hanem a meglévő 5.1-et keveri 7.1-re, de ha mint nekem is csak 5.1-es szettem van akkor letiltom a felesleges csatornákat és minden plusz információt lekever 5.1-re legyen az akár DD EX vagy bármi más.Hackeeee
A Pure Directtel kapcsolatban pedig az biztos, hogy nekem semmilyen körülmények között nem küld jelet a subra ha bekapcsolom. Már többször néztem. A sub autora van állítva így ha jelet kap bekapcsol, de ha kéziben kapcsolom a subot akkor sem szól, mondom már néztem. Lehet a te erősítőd viszont küld jelet.[ Szerkesztve ]
Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
Dassler
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, a Yamaha kicsit komolyabbnak tűnik, mert van rajta HDMI is...
Meg teljesítményre is nagyobb. 5x135W (6 Ohm)Innentől döntsd el Te Nekem elég a Denon is. De lehet ha most vennék, lehet a Yamahát venném. Fene tudja, Yamaha-kat nem ismerem, annyira, mint a Denonokat
Ja látom írtad közben, hogy kiderült, hogy már nincs... :\ Sztem meg leszel elégedve a Denonnal is
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hkari
őstag
Nah azthiszem végre megoldódott a gondom Találtam egy ilyen hírdetést,és ezt veszem meg:
Remélem jól döntök...
-
cyber86
őstag
Hali van valakinek ilyen erősítő? Onkyo TX-SR606.
-
pumi1980
tag
Heco Victa 5.0 (2x500+2x200+1x100)-oz milyen aktív mélyláda passzol?
Denon AVR 1306-om van. -
Dassler
őstag
válasz pumi1980 #4377 üzenetére
A mélyláda teljesen független a többi hangszórótól ill. mivel aktívak, ami annyit tesz, hogy saját erősítővel rendelkeznek, így az erősítőnek csak annyi köze van hozzá, hogy adott freki alatti hangokat továbbítja a láda felé. Sokkal fontosabb, hogy mekkora teret kell beszólnia, ill. mozira vagy zenére kéne?
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
Dassler
őstag
válasz pumi1980 #4379 üzenetére
Akkor egy reflex ládát érdemes választanod úgy 150W körüli teljesítményű erősítővel szereltet, hogy legyen benne tartalék is. Pl. Polk PSW-125, esetleg a 110-es is elég lehet a maga 100W-val. Azért összességében a 125-ös, vagy ha van keret, akkor már érdemes leet a Velodyne CHT-8R-en vagy Inpact 10-esen is elgondolkodni, éppen 100 alatt vannak általában, persze most lehet, hogy drágábbak az EUR árfolyam miatt.
[ Szerkesztve ]
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor lehet ez is erősítő függő. Én úgy próbáltam, ogy direct-be szólt, és bekapcsoltam a sub-ot az erősítő beállíátsaiban, és levette a mélyet a frontokról. Szal én ebből gondolom, hogy az enyém Direct Stereoban küld jelet, de ez nem biztos
Igen enyémben is úgy van asszem, "on, off, auto", asszem. De ugye mivel nekem nincs ládám, nem néztem, még a srácnál próbálgattuk ezt inkább, akié volt. Mert neki volt komplett 5.1 szettje.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
ProdyG
őstag
Hi, karácsonyra megvettünk egy nagy tv-t, de a hangzás hiányzik mellőle, ezért vennék erősítőt és hangfalakat. A Denon-nal és a Harman Kardonnal szimpatizálok. A boltokban ezekből a 100ezer alatti alapmodelleket ajánlják, ti mit ajánlottok, milyen árkategóriában? Egy normál méretű szobában lenne, a legfontosabb szempont, hogy szépen szóljon, teljesítmény nem számít, úgyse bömbölne soha. Viszont nem szeretném ha megvennék egy olcsót, és később kiderülne, hogy egy drágábbal jobban jártam volna, mert pénzem végülis van rá több is. köszi a válaszokat.
-
Dassler
őstag
Ha csak mozi, akkor H/K AVR-255. Mondjuk Klipsch vagy JBL hangfalakkal + Velodyne mélyládával. Ha megteheted, hogy viszonylag többet költs ilyesmire, akkor érdemes szakboltokat felkeresni szaktanácsért. Az általad említettek nem tartoznak a szakboltok közé.
-
ProdyG
őstag
válasz Dassler #4387 üzenetére
és ez az avr-255-ös jobban szól, mint mondjuk az avr-137-es alapmodell? mert a teljesítmény nem szempont, az extrák rajta, se igazán érdekelnek, mint pl HDMI csati, és az, hogy nem 5.1, hanem 7.1, az se érdekel, a True HD hiányát is kibírom, csak a hangminőség érdekelne tényleg....
tudom, hogy szakboltokban kellene meghallgatni őket, de nincs rá időm sajnos. ezért támaszkodnék inkább a ti tapasztalataitokra. -
Dassler
őstag
Nagyobb teljesítményű, hangzásvilágra ugyanolyan. Ha nem túl érzékeny hangfalak kerülnek mellé, akkor nem árt a nagyobb teljesítmény, hogy meg tudja hajtani a dobozokat, szép hangjuk legyen kis hangerőnél is. Ez az, amit így nem lehet elmagyarázni, ha hallod, tudod miről van szó.
-
hkari
őstag
Sziasztok. Holnap megyek a Denonért
Lenne egy kérdésem még. Van rajta elalvás/ébresztés funkció?
-
Kobe
veterán
no, ismét épbe került nálam ez az erőlködő-hangfalszett dolog. A denon 1306 tetszi, csak ugye nuku HDMI Mondjuk ez nem klönösebben zavar, mert a yamaha 363 on is csak amolyan mutatóban van, így inább a denon felé húz a szívem, bluray és trueHD nem mostanában lesz, viszont dts koncerteket nagyon szívesen hallgatok, illetve amit HDMI vel össze lehet kötni azt nagy valószínűséggel digitális csatival is
Szóval a kérdés továbbra is a hangfal, vagy én vagyk buta, vagy mostanában tényleg eltűntek azok a "best buy" darabok amik régebben megtalálhatóak voltak az olcsóbb kategóriában. Olyan max 60 ezerből milyen 5.0 t lehet összerakni ami értelmes ? SAL ugye belefér, de írták hogy felejtős. Magnat 990 es setje van, nekem baromi picinek tűnne azok a hangfalak nem tom mért, d így nem igazán bizalomgerjesztő :S
Rock koncertekhez és filmhez, ha zenéhez, akor is rockhoz kellene valam épkézláb hangfalszett, ha van ötletetek max 60 K ig akkor írjátok le -
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem nem rossz a Somogyi.. Bár izlések és pofonok. Én kellemesen csalódtam benne. Mondjuk én nem hallgatok rock-ot egyáltalán, arról nemtudok nyilatkozni. Inkább progressive, néha egy kis trance, dance, meg pop. De inkább progi. És persze a filmnézés, és nincs vele baj, én kellemesen csalódtam benne, pedig "csak" alaplapi recsegővel vannak hajtva. Az erősítő egy Denon AVR-1306, coax-al (digitális kábellel) összekötve a recsegővel. TrueHD hiánya, hát végülis, nem mondom, hogy nem próbálnám ki, ha lenetne, de megvagyok nélküle is, elég a Coax, van Dolby Digital, DTS Ez előtt egy Magnat Victory 80-am volt, csak 2.0, az se volt rossz, annyira, de nem volt az igazi.
A Somogyi cuccomra, a srác is azt mondta nálam, akinek 1 Wharfi Zaldek cucca volt, 5.1, és az övé volt az erősítő is, ami hozzám került hogy nem szól rosszul annyi pénzért, amennyibe került, De ezt már írtam feljebb is...
Szal, hallgass a füledre, az a biztos Én a Somogyi után csak Wharfi-t vennék...De ez megint ízlés dolga
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Kobe
veterán
válasz hackeeeee #4393 üzenetére
a hely, ahova szánnám a cuccot, korlátozott. 16 nm. A filmezéssel még elvagyok, mert ott, ekkora helyen nincs új a nap alatt, nem leet akora hangerőn használni hogy torzítson, szóval azon a téren akár a SAL is szóba jöhetne, de a csere célja épp az lenne hogy kicsit optimalizáljam már az audiorendszert mert emgőrülök, hogy most 7 hangfal + mélynomó terpeszkedik a szobában, sok ez így. Vagyis akkor a zenét is hozzá kéne csapni, aztán lehet a SALnak az lesz a gyenge pontja. A Magnattal az egyedüli gebasz, hogy nem lehet helyben sehol kapni így meghallgatni is esélytelen.
Ami még tetszik erősítő, az a H/K 132 es darabja, nincs is rossz árban, csa ahhoz lehet hogy a magnat lenne szegényes. Bár.....nem tom, ez is oylan lesz hogy még hónapokat eltökölök vele mir edöntésre jutok -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hkari
őstag
Sziasztok. Ma vettem meg. Most dugdosgatom össze épp. Vajon mért nem szól a mélynyomó? Rá van dugva normálisan,de nem akar menni.
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok!
Létezik az alábbi kritériumoknak megfelelő erősítő?-csak stereo-t tud
-van rajta optikai bemenet
-nem audiofil cucc=20.000 Ft alatt van[ Szerkesztve ]
-
Dassler
őstag
válasz horvathkrisz #4399 üzenetére
Az árat kivéve igen, már ami legalábbis az új árakat illeti. Kb 35-től indulnak a nem Audiofil darabok is. 20-ért a használt piacon nézelődj, lehet kifogni. Újonnan csak mikro vagy mini "hifi"-t találni sztem.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest