Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz Bence01 #78717 üzenetére
HTPC nem csak abból áll, hogy bedugom és akkor megy. Foglalkozni kell vele: a szoftver részével, na meg ugye egyszer össze is kell rakni. Én például vagy 5 órát szívtam a LAN driverrel, mert nem akart felmenni WinServer alá. Konzumer lejátszókat már csúnyán lelépi egy alap HTPC is, persze nem Win7-tel és PDVD-vel.
-
Patice
nagyúr
-
-
BBéci
legenda
-
-
törölt tag
válasz Bence01 #82738 üzenetére
MMission 6 széria lasssubb viszont részletezőbb minőségibb megszóllással bír, nem akciófilmekhez, jazzhoz vagy jobb zenei megszóllalásra ajánlom. Akciófilmekhez 3 vagy MX szériát nézegetheted. M6 kb lektor-ikon közé helyezendő bár egyiknek sem versenytárs párositásban és megszólalásban se.
-
greike
tag
válasz Bence01 #84402 üzenetére
Szerintem egy alap rendszerben is észrevehető a különbség a DD és a TrueHd között!Én hallottam a különbséget a Marantz nr1501-nél! Inkább arról szól az egész ,hogy ha van egy régebbi közép-felső kategóriás erősítőd ami még nem kezeli a Hd hangokat azon egy sima Dolby sokkal jobban fog szólni mint az új alsó kategóriás készüléken a Hd hang! Nekem is volt alap Marantz nr1501 Hd erősítőm és még a közép kategóriás Pioneer vsx-1016 sokkal jobban szólt a sima Dolby mint a Marantzon a TrueHd!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"hülyeség, mert még a legolcsóbb hangrendszeren is hallani némi külömbséget."
Hát, azért kíváncsi lennék, hogy egy alap rendszeren, vakteszten ki hallaná meg a különbséget. Hogy a pszichéd mit tesz hozzá, amikor tudod, hogy mit hallgatsz, az teljesen más kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Az szokott elhangzani többnyire, hogy a DTS magasabb kategóriás erősítőn általában jobban szól mint az alacsony kategóriáson a HD. Belépő erősítőkön "parasztvakítás" a HD.
(#84413) liszi70: Én ugyanabból a forrásból származó flac és 320-as mp3-al próbáltam, de elvéreztem. Van aki bizonyos zenék bizonyos részén nagyon odafigyelve ki tud szúrni megkülönböztethető dolgot, de ehhez már eléggé komoly felbontás és tapasztalat kell. Fejessel is próbáltam Essence One DAC-al, nekem azzal sem jött össze.
Aki kipróbálná magát: [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen alap rendszerekEn valóban nem hallani ki, és rendszer alatt a hangszórók kábelek lejátszót is beleértem. Volt itt egy teszt cekkk linkelt be több zenét Yamahánál nem de denonon simán ki lehetett hallani a különbséget pedig kb 2 kategória különbség volt a kettő között.
-
Z0mbi
senior tag
válasz Bence01 #84420 üzenetére
erdemes figyelmesen olvasni es elidozni nehany mondaton
nekem az az elonyom megvan hogy villanyos voltam regen talan konnyebben ertem. de ez az iras olyan hogy 'lajikuskent' is megerteni.lehet kicsit maradi de en mindennel ugy voltam hogy nem igazan a szamok szamitanak. hanem meghallgatod magad/megnezed magad es eldontod hogy neked jo e vagy nem.
A regi hangfalaim 55khz / -3dB birjak. also kozep kategoria. A mostani B&W k 'csak' 25Khz +-3dB. Akkor ezek alapjan a regi jobb. Hat rohadtul nem. de nagyon nem
ez csak egy pelda. (szerintem a junoszt TV m nek is jobb kontrasztja volt mint most az LCDm nek. az is jobb volt ) -
devil-k
nagyúr
válasz Bence01 #85193 üzenetére
Ez picivel drágább, de inkább ezt venném meg, mint a Lacielvtárs féle ruhaszárító kötelet.
Lacielvtars! Ez nem ellened szól, nyugi.
Bence01
1 méteres változat
Sokan használják ezt, akár 10 méteres hosszban is, vetítőkhöz.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz Bence01 #112912 üzenetére
Állványos hangdoboz nem egyenlő a monitorral.
Valamint az állódobozok érzékenysége magasabb, mint kisméretű, állványos társaiké. Ha vannak kivételek, azok csak erősítik a szabályt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Dagidög
senior tag
válasz Bence01 #113932 üzenetére
Én a termék teljes épségének megőrzése érdekében nem szeretem azt hurcibálni, nagyobb értéknél meg a tolvajok is aggasztanak.
Nekem az eddigi csúcs az egyik mélynyomóm volt: méretre, illetve tömegre kézben még csak-csak szállítható lenne, de mivel alul volt a fedetlen membrán, ezért a fogása mindenhogyan szörnyű volt, Ikeás szatyorban meg a méretei miatt volt baromi kényelmetlen. Szerencsére csak 200m-t kellett vinni.[ Szerkesztve ]
-
axwel18
senior tag
válasz Bence01 #135458 üzenetére
Azért az sem mindegy milyen hangfalaid vannak. De van pár jó vétel avx-en.
Denon X2000, Yamaha RX A810 ezeket még vedd fel a listára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest