Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
"Remélem az azért megvan, hogy a JBL LSR305 elsődleges funkciója a közeltéri hallgatás. "
Tőlem ilyen dühödt hangnemben is beszélhetünk, tudok így is ha gondolod, ( mondjuk nem szeretnék )
Remélem az azért megvan hogyennek az égegyadta világon semmi jelentősége nincsen, amire magad is rájöttél amikor pár sorral lejjebb leírtad, hogy "Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne házimozizni vele."
Akkor meg mi értelme volt egyáltalán felhozni?! Tisztában vagyok a szettem képességeivel."Less már rá a JBL Synthesis szubjára, ha már örökké a JBL-el jössz."
Less már rá a JBL Synthesis árára, ha már...Egyenlőre elég az egy szub. talán, ha később nagyobb moziszobába költözöm meggondolom kell-e bővíteni.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
Kép a felhasználói utasításból.
Így talán már csak nem kérdőjelezed meg a felhasználás módját.
Bbéci?
Bögreszettel nem lehet referencia hangnyomást elérni, hogy jön ez ide?
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Persze lehet, nem úgy értem, biztos van amiben klasszisokkal jobb. Félreérthető voltam.
A jelenlegi elégedettségi szintem és az ahogy/amire használom, az nem indokolja, hogy máson gondolkozzak. Jobb meg mindentől van.Viszont annyi mindennel hallottam már a GS-t, hogy nagy meglepetést nem tud okozni semmi szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Pontosan ezen gondolkoztam én is, de nem akartam megjegyezni, mert egyesek folyton kritizálják a hozzászólásaimat, mások megsértődnek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
Nem csapdaként működik, hanem fázistolt visszaverődésként. Ugyanazt a hatást éri el, csak sokkal kisebb méreten, de sokkal nagyobb ringing mellett. Egy ezzel vetélkedő basszuscsapda akár méteres vagy nagyobb vastagságú is lehet. Természetesen ettől még egyiknek sem lesz túl nagy értelme, mert a multi sub rendszerek óta ezek a javítások elektronikusan is elérhetőek, sokkal nagyobb mértékben, kevesebb hibával.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
Én értettem.
Ha a rendszere nem képes megmutatni valamilyen hibát, hiányosságot, azt nem látja/hallja, tehát számára érdektelen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jambiyya
őstag
Egy jó érvet sem tudnék emellé felhozni (50Hz alatt -24dB), egyébként -24dB volt az szerintem, a +24 vad lenne. És egyébként is ez egy extrém kiragadott példa.
Btw, Te azt írtad, hogy láttál sok filmet a listáról, és egyikben sem votl kevés a mély. Szerintem ennek több oka lehet:
mégsem nyúltak bele a mélyekbe az adott filmnél (vagy torrent volt és javították, stb.
és/vagy a rendszered nem "adja ki" ezt a belenyúlást
és/vagy a fülednek pont jó volt úgy. -
Quetz
őstag
Ez már ízlés kérdése, hogy ki használja és ki nem. Még mindig jobb, hogy tudsz választani, mintha nem tudnál. A mission statementjük is ezt emeli ki:
Bass EQ or BEQ has been talked about on Data Bass forums... since ~2014 for Restoring some Bluray/4K UHD movies that have had their lower frequencies severely filtered.
The ULF content is still there on the disc for the taking, and with the right software the ULF/LFE levels can be restored.
This is not made up content, noise or filler, it's real low frequency material that "some" sound engineers decided no one needed to hear/feel. So the lowest frequencies output levels were just reduced to soundbar levels, But are still ripe for the picking with the right software. -
python1
veterán
Mindkét formátum veszteséges tömörítést használ, és inkább valós időben alakítja át a sztereó jelet DD ill DTS jellé,(coax, optikai kimeneteken) legalábbis én így tudom.
Tehát nem kapunk teljes LPCM jelet, azt hangkártyán analógként tudjuk csak kiküldeni veszteségmentesen, tulajdonképpen a HD hangokat is visszakódolnánk tömörített hanggá.[ Szerkesztve ]
-
-
python1
veterán
Az igazat megvallva, nálam az utóbbi időben megfordult néhány processzor, AVR végfok, össze is állítottam magamnak egy "minőségi" sorrendet, hogy melyik felállás tetszik a legjobban.
1 PC-s proceszálás-> végfokok
2. PC-s forrás-> dedikált hangkártya->Processzor-> végfokok, ez kimondottan a kényelem miatt, és a zenehallgatás miatt.
Sajnos az AVR-végfok megoldás teljesen kifulladt nálam, az utolsó próba Anthem 510 volt, de az sem hozta a várt eredményt. -
SPEA
aktív tag
Cumi, nem cumi én is a gyártói adatokból indultam ki ahogy denesdr is írta.
Persze ez csak egy tipp volt, nem rendeltem még meg a LAB-ot.
Ennél azért jobban / megfontoltabban járom körül a témát.
Pláne, hogy 18nm-es nappaliba ami kb 49m^3, mi az ami még értelmes. -
denesdr
addikt
Oké. Amúgy zártban enyhébben esik az átvitel, ami jobban passzolhat a kis szoba (18nm) roomgain-jéhez és így kevesebb EQ beavatkozás lehet szükséges.
Az F10 (-10dB a referenciához képest) értéket erdemes figyelembe venni, kb ott vagy egy kicsit lejjebb lesz az alja a doboz átvitelének normál szobában. -
BBéci
legenda
Nem vagyok optikai lemez vásárló, de úgy tudom, szinte az összes 4K/UHD mellett van egy sima Blu-ray korong is, valamint gyakori a DVD melléklet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Ezt írtam én is, hogy egyszer kell jól beállítani mindent aztán kész.
Sajnos nem tudom mik azok amiket írtál, utoljára 98ban foglalkoztam PCvel, amikor megvettem az eddigi egyetlen gépeket egy 200Hz MMXes Pentiumot.
Meg most van egy kb 8 éves Asus laptopom és ennyi.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Khaosz55
addikt
Nekem sincs gondom MOST a PC-vel , minden megy HDR, SDR, Konvezió régi navivia driverral, madvr MPC-HC. A pc-ről szépen hdmi-n keresztül minden átmegy AVR-be tovább projetorba, nincs csúszás kép probléma vagy eldobás, összes hangformátum amit használok átmegy (DTS,sztereó, DTS-HD, Atmos) . Nem is csesztetem.
Aztán közben mégis elgondolkodtam egy zidoo Z1000 pro lejátszóba, de mindig vissza lépek ott is olvastam problémákat, csöbörből vödörbe meg nem akarok. -
makkai
aktív tag
Az igaz, hogy ez közel sem a maximum.
De nem akartam többet költeni rá. 2,5-2,7 m-ről nézem, nem érzem, hogy ennél nagyobb kép tudna még hozzáadni az élményhez. Ideálisnak érzem.Szerk.: Plusz ha játszom, akkor a kormány tartó váz így pont nem takar még bele a képbe.
[ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
makkai
aktív tag
108,4" 240×135 CM
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
tomyka74
senior tag
A konfigot nézd meg a "cuccaim" -nál ,a lejátszóm kmplayer (volt splash player meg MPCHC/madrvr de nekem a kmplayer tetszett legjobban ahogy lejátszik.) a videókari az avr-el QA.Pearl HDMI kábellel volt kötve.
A zidoo a saját Home theater 3.0 lejátszóját használom.[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
Senki nem mondta,hogy a pc. szar,én is szeretem a pc.-m. Csak amit említettél ryzen 4 magos proci ami cirka 12 aprón annak ha összehasonlítom a teljesítményét a 8320-al akkor nem látom azt a nagy előrelépélst, a foglalat meg a fogyazstáson kívül, bár lehet ez is elég viszont 4 maggal kevesebb és a gyorsítótára is kevesebb.(legalább is pl. egy Ryzen 3 3200G Quad-Core 3.6GHz ennek).
Természetesen nyilván a gyártástechnológiához nem értek mivel nem vagyok kocka fejű megszállott gémer,hogy ezeket bújjam egész nap. -
Khaosz55
addikt
Igen ki lehet akasztani vele szerintem minden GPU-t nekem 2080 super van, de kb közepes high beleállításon simán elzabálja a GPU 50%át- Ha mindent feltolnék egyből game over. Már csak azért sem rakom feljebb, mert minőségjavulást nem érzékelek bizonyos beállítás felett hiába van még kakaó a VGA-ban, meg a azért film nézéshez csak ne pörögjön 100%-onm a 2080super. .
Akartam korábban zidoot venni csak féltem, hogy PC után csalódás ér, a PC minden nyűge ellenére is. -
Dudee
senior tag
Sziasztok!
Van egy kisebb szobám, amit kifejezetten házimozizásra tudtam kialakítani, projektoros, kifejezetten sötét, akusztikailag valamennyire kiépített.
Itt most jelenleg egy 5.1-es hangrendszer van. A frontok korábbi sztereózásból megmaradt Tannoy M3 hangfalpár, míg a center/sub és hátsó pár egy belépő szintű Wharfedale dx-1 szetből valók.Készítettem egy 3d rajzot és egy méretábrát a szobáról, így láthatjátok, hogy most mi a helyzet.
videó:
[link]
méretek:
[kép]
megvalósítás:
[kép]Nem rossz a mostani kialakítás, de hozzáértőktől szeretném kérdezni, hogy láttok-e lehetőséget az 5.1 kiterjesztésére?
Az 5.1.2 szerintem simán menne, a kérdés inkább az 5.1.4, esetleg a 7.1.4 lenne (ez utóbbi lehet overkill, bár a fotel nincs teljesen rátolva a falra).
Dolby ajánlása szerint (2. ábra) a mennyezeti sugárzók max 55 fokot kell bezárjanak vízszinthez képest. Ez elől még menne is, hátul 5 fokkal sérülne ez az ajánlás, az még nem katasztrófa.
Annyi még van, hogy mennyezet itt nem gipszkarton, tehát a besüllyesztés nem lehetséges.
Viszont találtam egy ilyen hangsugárzót, amit kifejezetten erre a problémára találtak ki. Tehát ez -kinézete ellenére- nem atmos-enabled, visszaverődésen alapuló megoldás, hanem direkt.A kérdés tehát, hogy működhet-e itt szerintetek valamilyen bővítés? (persze a mostani hangsugárzókat lehet jobbra cserélni, de itt engem most elsősorban a setup érdekelne)
Köszi szépen!
-
Dudee
senior tag
igen, de ezt a fejezetet tekintsük lezártnak, tényleg sok beszélgetésem volt erről több emberrel, volt pro-kontra, ez jött ki. Tekintsük ezt most lszi adottságnak.
egyébként nem zárom ki, hogy egyszer lecsérelem, egyfajta evolúciós lépésként De ez az első szoba amit erre alakítottam ki, és ahhoz képest, hogy mindent én csináltam, nem lett rossz. Nappalis tévézéshez képest egészen más kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
-
hkari
őstag
Igazából semmi baj nincs velük, csupán került hozzám egy Yamaha Yas 306 soundbar, és azt vettem észre, hogy a multicast miatt csak azt hallgatom, mert kényelmes nagyon. Ráadásul az egészet tudtam integrálni az okosotthon rendszerembe, szóval igazán kényelmes.
Ezért gondoltam, hogy ha már itt van két pár hangfalam ( cambridge audio S30, phonar volume 2 ), akkor lehet el kellene menni egy okosabb erősítő irányába.
Előbb meghallgatom valahol, mert én is azt érzem, hogy nem lesz egy kategória a kettő. Inkább az lesz a kérdés, hogy mennyivel rosszabb. Ha sokkal akkor inkább gyüjtögetek jobbra. Vagy esetleg valami hálózati lejátszó irányba nézelődök.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
"USB-s, Lan-os meg hdmi kábeles összeköttetés és mindegyik köröket ver az
elavults/dif optikai és koax összeköttetésekre."
Ilyen hülyeségeket ne írjál már ide légyszives, mert még valaki elhiszi.3-4 évvel ezelőtti fejlesztésem célja az volt, hogy száműzzek mindent, ami USB-s, vagy bármi, amit nem alapvetően médiára fejlesztettek.
Bármikor, bármilyen 3.000.000Ft-ot meg nem haladó új árú rendszert, ami nem tartalmaz hangsugárzót, szembeállítanék a az aláírásomban szereplő rendszerrel, és nagy összegben fogadnék rá, hogy az S/PDIF lezenéli a másikat.
-
alphamooncam
őstag
Te általánosságban írtad, én meg úgy is olvastam, nem kifejezetten házimozira!
Ebben a kontextusban meg NAGYOKOS! áll a fogadás, hozzál bármit, leginkább USB-t, meg hálózatit, ha tetszik, bár utóbbinál a kettő nem zárja ki egymást, simán lezenéli bármit, amit mellé teszel.
Nem kellene általánosítanod, mert rögtön érkezik rá a kontra, ha nem tőlem akkor mástól!
-
alphamooncam
őstag
Először is BUÉK Neked is.
Nincs vita arról, hogy a szabvány nem új !
Én is elmúltam már bőven 40... és csak megfontoltan követem a trendeket, ami jó a régiből azt megtartom, nem dobom el csak azért mert van egy új, ami vagy jobb vagy nem, a nyájeffektus sokakkal szemben engem nem érint.
Térjünk vissza a személyeskedésre, a Nagyokosozásra.
Nem haragszom érte, de nem tartom bölcs dolognak, akkor sem ha úgy véled igazad van egy témában. Ez meggondolatlan, heves viselkedés, és már nem először tapasztaltam Tőled.
Úgy gondolom, ugyanilyen meggondolatlanság volt részedről ide keverni az USB-t, ami marginális téma egy Házimoziban, és kardinális kérdés a Zenében.
Megemlítése amennyiben szándékos volt, úgy provokatív, amennyiben nem úgy meg meggondolatlan.
Szerintem is zárható ez a szál. BUÉK.
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest