- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
-
mettek
addikt
Igen. Nagyon szép doksit csinál az arc a mérésről. Elöljáróban itt egy mérési eredmény a frontról.
Az első és utolsó képen 5khz-ig engedtem a korrekciót, a középsőn pedig csak 200hz-ig. Ezt most csináltam, meg akarom hallgatni így milyen hogy ha csak mélytartományt korrigál.Azért afelől vannak kétségeim, hogy ennyire kisimítja a frekimenetet.
és itt a pdf:
[link] -
ada19
senior tag
Persze, nem kötelező de árnövelő, meg minek van ott.
Surroundban nekem a bipól sokkal jobban bejön mint a direktek, de nem tartom kizártnak hogy teszek majd velük egy próbát mert ugyanúgy érvényes az ingyenes szállítás és 14 napon belüli ingyenes visszaszállítás. Ezekre láttál már akciót?
Ami nálam még kérdéses, az az érzékenységük. Szerintem előre is bookshelfet tennék, de azoknak 86 dB az érzékenységük ami jelentősen rosszabb mint a Klipscheké, még ha sokat le is vonunk a csalásuk miatt - félek hogy az X4200 elvérezne.
-
mettek
addikt
Ha ezt kikapcsolom akkor olyan vékonyan szól a center, párbeszéd. Ezzel meg olyN mintha a moziban ülnél és full range hangfalakból szólna a beszéd.
De mondom ez csak dolby Digital alatt működik. Dts-nél valamiért nem.
Tegnap pl az Alien Covenantba néztem bele (remux fhd verzió). Dts hd hangsávval elég vérszegény volt. Pl az a jelen amikor az első pici alien kikel a csávó hátából, az idegesítően pánikoló nő meg felrobbantja a hajót. Hát ott azt éreztem mintha valami limiter lenne a hangon és visszaveszi az akciót. Vagy ez a film lehet így keverve?
-
mettek
addikt
A silver fx elkelt már egy ideje. Lehet elfelejtettem lezárni.
Köszönöm szépen az ajánlatot csak nem tudom hova tenni őket polc hiányában. Ezért játszik csak a falra akasztás.
Ja most eléggé rá vagyok porogve a mozira, folyton keresem mi az amivel még lehetne hozni a hangon. Érdekes módon sztereón nagyon tetszik, mozin viszont nem mindig.
Az Anthem-en találtam egy Dolby Post Process beállítást ami csak a Dolby Digital jelbe piszkál bele...valami olyasmi mint a Dynamic Volume. Itt leginkább a center hangját hozza fel referencia szintre. Olyan erősítést ad neki hogy ilyenkor lesz csak igazán mozis a hang (telt és teret betöltő). Aztán átmapcsolom dts hd-ra és megszűnik eza varázslat, nyekenyóka lesz a hang. Ha tolok rá 10-15dB-t akkor jobb a helyzet de akkor sem olyan telt mint a Dolby Post Proceszel.
-
python1
veterán
Egyébként elégedett vagyok a hanggal ami itthon van, nem láttam jobb mért adatokat sehol, hangot sem hallottam éppen sokkal jobbat, de tudom, hogy van még hol csiszolni a rendszeren. Nem mondom, hogy nem lehetne jobbat összerakni, de ahhoz már több tudás is kellene.
Ha kész lesz végre minden, lehet jönni hallgatózni, bokát le...ni.denesdr
Köszi!
Legalább megerősítettél benne, hogy jó választás, pont ilyet rendelek az összes sugárzóhoz. -
mettek
addikt
-
mettek
addikt
Remélem hogy az és gyógyítható
Másik dolog: a Monitor Audio gold front szekciót hátul egy pár klipsch rp502 egészíti ki és pár hónap alatt rájötem hogy nem jó ez így, a klipsch nagyon rombolja, torzítja a hangot és az összhatást. Valamint az is gond hogy a klipsch könnyen hajtható, a MA meg nehezen.
Tudnátok ajánlani egy jó ár érték arányú sorroundot? Fontos hogy ne legyen mély mert mellette közlekedünk és nincs sok hely. 15 centi lenne a max.
Arendalnak néztem a 1961s polcsugárzoját de azért drágán mérik. -
ada19
senior tag
Anno már szemeztem a Monoprice THX szériával mert James (Audioholics) odavan érte, 2 dolog érthetetlen számomra: miért erőltetik rád a pattintós Atmos-t, és miért nincs egy bi/tripól surroundjuk.
-
törölt tag
Írtam, hogy azért a 3.1 mert a hátsók nem állnak rendelkezésre, próbálta beszerezni, de egyelőre ez van, később lehet lesz lehetősége bővíteni.
Azt csak mellékesen jegyeztem meg, hogy nem éppen alkalmas a szoba 5.1-re.
Nálam régebben ugyanez volt a helyzet (most sem sokkal jobb), és baromi rossz úgy a hangzás.Gondolom pont neked nem kell ecsetelni a millió negatív anomáliát, amit a falra kényszerült hallgatói pozició okoz..?!
-
törölt tag
Tudott szerezni egységes frontot meg centert, szub már volt neki, de sajnos a szetthez tartozó sorround-ot nem tudta megvenni.
Külföldi beszerzés, nem tudom pontosan milyen márka, majd holnap rakjuk össze.
Voltam nála, teljesen a falon van a kanapé, a hátsókat csak a sarokba tudná tenni 90 fokos elhelyezéssel.. -
ada19
senior tag
Eléggé belehúzott a napokban, bár videó egyikről sincs.
Felkerült Kef Q650C is, ami mérések alapján meglepően jó centernek tűnik főleg ha pl. a JBL HDI-4500-hoz hasonlítjuk. Utóbbi vízszintes off-axisban +-20 fok körül megfekszik, a Kef viszont röhögve tudja ezt +-40-ig, egy kis alkhollal még 50 is belefér.
Kár hogy ennek a Kef családnak nincs bipól/tripól surroundja.
-
-
VoidXs
nagyúr
Gyártói őszinteséget várunk el, szerintem ilyet teljesen jogos követelni.
ada19: ilyen infót jó tudni előre, és akkor tudsz vele tervezni. Neked így tökéletes lenne, de aki hangosan hallgatja, lényegében veszít az alsó tartományból, ezért jó lenne tudnia akár a gyártótól, hogy milyen helyzetben mit is várhat.
-
A legelején valóban 5.1 -es rendszert írtam ez lehetett félrevezető számodra. Akkor még nem értettem, hogy működik a dolby atmos és mi is az valójában. Mint írtam nekem is friss a téma. De nem is ez a legnagyobb gond azzal a hangrendszerrel amit küldtél, sokkal inkább az, hogy ezeket falba kell építeni. Az 100% hogy nem fogok falat bontani egy új hangrendszer miatt. Egyébként jó kis hangcuccnak tűnik amit linkeltél és érdekelt is volna...
#175425-KP-: Ha most írnám a legelső hsz -omat, akkor így írnám 5.1.2 dolby atmos -os hangrendszert szeretnék.
#175426gab1ka:Jól látod. Köszönöm. Én is a a 3-4.) variáció között gondolkodok.
-
5.1-es rendszernél nem lesz atmosod.
Ez igaz. Zenéhez nem is kell, meg talán nem is lehet.
"Atmos hangsáv lejátszásához nem kell atmos-t tudó erősítő. Az atmos effektek vegyesen a surroundokból és a front/center hangfalakból szólnak ilyenkor."
A napokban ennek utánaolvastam mert érdekelt a téma és ez nem egészen így van. A Dolby atmos egy elég kényes és komplikált dolog. Kellenek hozzá dolby atmos hangszórók: [mint pl. ez a hangszoró pár] el kell őket helyezni a szoba magaslati pontjaira (legjobb a plafonba beépíteni). Kell hozzá dolby atmos film hanganyag (magyar szinkronos változatoknál ez felejtő, ott máris ugrott a dolby atmos) és az erősítőnek is kell támogatnia a dolby atmos hangsávot különben nem fogja továbbítani a plafonon levő hangszóró párnak. Nagyjából így épül fel a dolby atmos, de én sem tudom elég pontosan megfogalmazni mert eléggé új a téma számomra is. Viszont az biztos, ahhoz hogy létrejöjjön a dolby atmos térhangzás mindennek kell támogatnia. Az amire Te gondolsz a Sony true 3D fejlesztése. Ott nincs szükség feltétlen + hangszórókra a térhangzás élményéhez (Sony állítása szerint), de nyilván dolby atmos hangszóró párral még jobb lesz.
Ettől függetlenül nagyon elgondolkodtatott az amit mutattál hangfal szett. -
Gyártó oldalán van fent info, képek a szettről?
"Szerintem még ezzel a szettel sem járnál rosszul"
Ez alatt mit értesz pontosan? Mehet zenehallgatásra ez a szett is? Mozizásra feltételezem igen, mert nagyon pöpec mozis szobába volt elhelyezve.Ehhez van erősítő és Dolby atmos tm?
-
LG Oled g1 65-77" a kiszemelt TV. A projektor + vászon kombinációt mástól is hallottam, hogy sokkal jobb élmény mint a TV. Ezt nem is vitatom, de nekem a hely szempontjából is most a tv lenne a legideálisabb. Egyébként az LG falra simulós tv-i ha nem is projektor élményt, de ahhoz közelit nyújtanak egy sötét szobában. A projektor + vászon nekem még távoli jövő.
"Játékokat konzolról tolnád vagy pc-ről?"
A TV-n konzolról tolnám. PC -re van külön monitorom.
Ha már van egy PC, azt be lehet fogni médiajátszónak is.
Az igaz, de ha jól tudom ahhoz is kell egy jó hangkártya, akkor meg inkább egy erősítőt vennék.
leendő szobádba hogy lesz az elrendezés, és még költözés előtt megtervezném, átgondolnám hogy lesz berendezve.
Már minden megvan tervezve kompletten. Az is hogyan lesz berendezve a szoba. Erről rajzom is van, majd később fogok róla feltölteni képet. Jól körbe tudnám tenni hangszórókkal. Igazából csak a "kiegészítőket" kell eldöntenem és megvásárolnom mint pl. a hangfalak esetében.Családi házban lesz a szoba amúgy, vagy panel/albérlet?
Téglaépítésű társasház lesz, amerikai konyhás nappalival. Hamarosan töltök fel képet, már megterveztem 1:34 méretaránnyal papíron az elrendezését.
Nekem az lenne most a legnagyobb segítség, ha tudnátok ajánlani házi-mozi hangfalakat (5.1) erősítővel. Ebben az irányban szeretnék maradni.[Pl. ilyesmikben gondolkodom] viszont ez is csak 5.0, akkor ehhez még kéne vennem mélynyomót?
-
python1
veterán
Nem titok, Master Audio LSN szèriás mèlyközèp hozzá DR 8- as driver, ès monacor tölcsèrek, amikhez mèg jönnek , közèpsugárzók, másik tölcsèrek.
Nèmetek szeretik, nèhány dedikált mozit èpîtettek Master Audió hangszórókból.
Innen ,hogy magasabb szintre váltsák B&C hangszórók jöhetnènek szóba 2x3x -os árban. Tudni kell, mivel otthoni környezetre vannak, teljesîtmèny,dinamika csökkenès nem problèma, îgy foglalkozósabb, de a frekvenciamenete, ès torzîtása îgy sem rosszabb bármelyik általad felsorolt gyártóètól, csak a dinamika.
Annyi, hogy komolyabb hangszórók frekvenciamenete egyenletesebb, kevesebb problèmával crossoverezhetőek, ès ennek következtèben 4-5 dB - el èrzèkenyebbek. Jelenleg 94dB körüli èrzèkenysèget tudnak a sugárzóim.
Tehát nincs ingerem 3x annyi pènzt kiadni 4dB többletèrt.
Remèlem a mèrèseknek azèrt hiszel.... -
python1
veterán
Sajnos nincs îgy.
Mindenkèp kell a három út, lehet 2 is, de az kompromisszumos lesz mindig , legyen az gagyi vagy èppen kevèsbè, hangszórók amplitúdómenetük korlátozott.
Kizárólag mèrès alapján választók drivert, szerinted gagyi hangszóróból èpîtett center frekvenciamenete.torzîtása.
Most a tièdre leszek kîváncsi?
-
Khaosz55
addikt
Nyilván az én ízlésem hibája, de én szeretem a magasba húzó karaktert éppen úgy mint a kissé túlzott mélyet is. Nem feltétlen a lapos freki átmenet jön be nekem. A dívák mérésénél is látható a magasba húzás, de engem nem zavar különösebben, próbáltam eq-val kompenzálni látható volt a mérésen is, de nekem nem tetszett. Gyakorlatilag egyértelmű, hogy nem vagyok audiophil, sőt inkább divathangzásúnak-hallásúnak mondanám magam, de ez engem nem zavar. Na most látom az M6 szettet idáig elkerülte a figyelmemet.
-
mettek
addikt
-
VoidXs
nagyúr
Semmi nem szólaltatja meg, csak a hangmérnök lusta volt levágni a tetejét annak, amiből a mélyet akarta keverni. Visszafelé crossover nincs, bár elég szépeket lehetne vele hangmérnökként trollkodni.
#175111 Dorian: Az export measured response mindig az utolsó mérésre vonatkozik, ezért úgy tudsz több mikrofonos mérést exportálni, hogy minden mérés után mentesz egyet. Most jöttem rá, hogy ezt meg lehetne oldani úgy, hogy mindent elment, bele is írom a Cavern-be, estére kész lesz.
-
Khaosz55
addikt
Rákérdezek Mario Frennelid-nél hátha van valami bennfentes infója
.
Minden esetere még az Arendal 1960 1V jöhet szóba vagy a 1723 V1 de azt már sokallom árban 2 db esetén. Vagy két r115sw, de az meg már túl nagy és olyan sokat kéne előre húznom a kanapét, hogy tiszta ormótlan lenne minden. -
mettek
addikt
Szted nem jó ötlet? Egy második elac 3070 méretben sem férne el sajnos. A 2070 meg manuálisan nem kezelhető, csak telefonról és félek hogy ha lesz egy szoftveres gebasz akkor kezelhetetlen a szub. Ezért a 2070 kiesik nálam. A 3070 meg elég nagy és már nincs hely a szobában annyi.
Amugy 1200 watt az elac, nem 900 :)
Jelenleg 52-56 hangerő álláson megy és így is bontja a házat ha az avr-en odatekerem. A gond hogy a kanapé bal oldalánál találtam meg neki a megfelelő helyet és emiatt is érezhető hogy onnan szól. -
"Nincs ilyen, hogy hangzás szimmetria. Amikor vízszintesen két hangforrás ugyanazt a hanghullámot sugározza, kioltások fognak jelentkezni közüttük."
Nekem a "szokásos" szimmetrikus felépítésű centerem van, ilyen: [kép] Akkor ezeknél a két középsugárzó nem ugyanazt a hangot küldi ki? -
Khaosz55
addikt
Olvastam a teszteket és mérési eredményeket a Monolith-ról az audioholics-en. Mérések és alapján és leírtakat olvasva meggyőző nem erről van szó. Majd akkor kiderül milyen lesz az új széria.
Nekem nem játszik mivel túl hosszú méretre.Az XTZ-nek írtam, volt egy kérdésem az Edge erősítővel kapcsolatban. Erre elküldték a végfok leírást. [link] Elég részletes, az viszont tuti ez a végfok elég a mélynyomóhoz.
-
Köszi és a többieknek is.
Elkezdem átolvasni őket. Onnan jött az ötlet, hogy én is vadásztam a Jamo D500-as LCR triót, aztán újra és újra felszínre tör a DIY hajlam. Alapvetően nem lenne rá igény, mert a jelenlegi rendszerem a jelenlegi helyén több mint jó, csak van az a fránya mozibogár... mellé meg úgy érzem ideje felköltözni a falra. Vászon nem aktuális, a tv és a mostani média bútor között 32cm van, oda kéne beférni. -
Quetz
őstag
Itt egy példa a rossz teljesítményre: DIYSG Volt-8 (v2) Speaker Review
Az egyik lehetséges indok az ilyen problémákra amit te is írtál, hogy a tölcsér szerepét a woofer játsza el, ami nem tud megfelelően merev lenni. Surroundnak még elmegy, de LCR-nek biztos nem használnám.
-
VoidXs
nagyúr
Aktív, fázistolástól mentes váltót kell használni, pl. Cavern-ben a synthetic biquad-ot, esetleg MiniDSP-t FIR-rel, és probléma hibátlanul megoldva. Nem ok nélkül ilyen szinte minden pro koax, pl. az RCF NX 15-SMA, amiket a számomra top 1 "házi"moziban használtunk. Az egyenetlen off-axis párban árult daraboknál, mint amiket SPEA kinézett, nem szokott előfordulni, ugyanilyen formafaktor a JBL koax platformja is (pl. SCS 8/12). Az RCF és a Tannoy a tölcsérre esküszik, az önmagában garantálja, hogy nem fordulhat elő durva esés.
-
spiky03
veterán
Igen ez lenne terv.
Ezért nézegettem a Jamokat meg a Teufelt is azok mind olyanok.
Meg ugye a JBLeket is csak azok túl nagyok és nem férnének el ott ahova raknám a frontokat, meg a center helyén sem.Az XTZnel nem gond hogy hátul van a reflex nyílás ha teljesen a falra van téve?
-
pontyos
senior tag
Igen, mindet adott - hardverek - kábelezés - stb 20 nm nappaliban van a jelenlegi rendszer.
Samsung 65"Q90T - Onkyo RZ840 - Zidoo Z10PRo - Jamo J110 SUB - Neotech KS-11275 kábelek, illetve AudioQuest Pearl HDMI
Egy teljesen átlagos nappali, kicsit a mozizásra alakítva, de zeneszoba is egyben, illetve élet tér. Ezért álló front most nem jön szóba.
A Mission ök ezen családja [link] egy jó kis széria volt anno.
De biztosan szeretném már cserélni, és hosszas keresgélés után, még hallhatás előtt természetesen, az SVS széria az ami belefér. A pandémia előtt már elkezdtem a kutatást, de a hangfal vásárlás óriási macera, főleg hogy igényes füllel rendelkezem, nem mindenhol van lehetőség sztereo vagy 5.1 ben demózni. A keret összeg pedig talán elég lett volna két éve, azóta viszont az árakSzóval ha van valakinek SVS...
Köszi előre is -
spiky03
veterán
Nem az, egy sima ALR vászon.
De lehet, hogy már nem fehér a fal, hanem karamell színű, lehet egy normál vászon is jó lenne, ami lehet hangáteresztős. Akkor 1 méretet tudnék is ugrani a 110"-ről 120"-ra.
Mondjuk nem tudom az milyen árban lenne, meg az F22 kivetítené-e azt a méretet a jelenlegi helyéről.
Amúgy ide kellenének a hangfalak, a piros helyekre.
[kép]
[kép] -
VoidXs
nagyúr
Azt hittem, csak egyedüli megvezetett szerencsétlen volt, aki ezzel rámírt ismeretlenül Facebookon, de akkor elterjedt. Ha a TP-Link lennék, én is ilyet terjesztenék, főleg azok után, hogy a "csak a TP-Link jó" szöveget is hozzácsapják. Hihetetlen ereje van annak, hogy amit elsőnek hall az ember, azt hiszi el, és ragaszkodik hozzá.
-
mettek
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Futás, futópályák
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest