- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
21400 - 21301
93295 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-11 14:15 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
szóval korosodnak a topik lelkei?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bandi20
aktív tag
-
Norbi 72
veterán
-
Norbi 72
veterán
-
BBéci
legenda
-
Norbi 72
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
-
BBéci
legenda
-
1amarr
tag
Sziasztok!
Az alábbival kapcsolatban lenne pár kérdésem. Biztos vagyok benne, hogy aki ismeri a (Yamaha) erősítőket, annak ezek egyszerű dolgok, de nekem a használati utasítás és a kezdőknek szóló cikk elolvasása után is maradtak tisztázatlan dolgok.
Van egy erősítőm: Yamaha RX-V359, és van két hangfalam (Orion HS-280, bár ez most mindegy). Az erősítőmet beállítottam, így tudja, hogy csak 2 hangszóró van a rendszeremben.
Szeretnék a közeljövőben bővíteni, először 2.1-ig, majd 3.1-ig. (Sorround hangfalakban a szoba elrendezése miatt egyelőre nem gondolkozom.)
1. kérdés: Ha jelenleg a két hangfallal STRAIGHT programon használom az erősítőt és a bemeneti jelen 5.1 csatorna jön, az erősítő mit fog tenni? Csak a két front csatornát játssza le a bemeneti jelből, vagy lekeveri az egészet stereoba, hiszen tudja, hogy csak két hangfalam van? Ha 2CH DIRECT programon használom, a haszn. ut. alapján egyértelmű, hogy csak a front hangfalakra kever le mindent.
2. Kérdés: Ha veszek majd egy mélynyomót és az erősítővel tudatom, hogy van már sub is rákötve, menni fog-e a mélynyomó, ha 2CH DIRECT programon leszek? Ha nem, melyik programot érdemes használni 2.1 rendszeren, sztereo zenéhez, ill. 5.1 filmekhez, ha szeretném, hogy a mélynyomó is szóljon? Vagy ha azt szeretném, hogy zenehallgatásnál pl. ne szóljon?
4. Kérdés: Ha majd lesz center hangfalam is és beállítom az erősítőt ennek megfelelően, és azt szeretném, hogy az 5.1 bemeneti jelből a két-két oldalsó csatorna a két front hangfalamon szóljon, a center pedig a centeren, melyik programot érdemes használnom?
Előre is köszönök szépen minden választ. A haszn. ut. szerintem vonatkozó oldalát beszkenneltem.
-
lamesz13
csendes tag
Sziasztok.
Véleményeteket szeretném kikérni. Van egy Bose acoustimass 10 hagrendszerem. Egy Yamaha RX-V 477 erősítővel halgattam idáig. De sajnos meghalt az erősítő. Milyen erősítőt vennétek?
Előre is köszi. 😉 -
zsoika
addikt
-
Norbi 72
veterán
-
bandi20
aktív tag
-
Beni2360
félisten
-
szasanyi
félisten
Viszonylag sok infóval de csak kevés saját tapasztalattal rendelkezek szóval azt hiszem nem én leszek aki konkrét javaslattal áll elő. Minden esetre javaslom nézz meg tesztekek, ajánlásokat (pölö Best Buy AVR-ek árkategóriánként, Best Buy hangfalszett tesztekkel együtt) és gyűjts infókat a témában. Magyar oldalon itt érdemes elolvasgatni, hiszen minnél tájékozottabb vagy annál könnyebb lesz döntést hoznod. Ezenkívűl a jó döntéshez elengedhetetlen, hogy megfelelő szaküzlete(ket)t felkeresve meghallgass párat. Az AVR-ek és a hangfalak függvényeben többfélehangzás, karakter létezik amit hallani kell ahhoz, hogy el tudd dönteni melyik tetszik jobban.
-
bandi20
aktív tag
Látod ! Köszönöm a kérdéseket ! Elsőnek újban gondolkozom, 4K HDR es tv-m van hozza ,arc -öt tud a tv, tehát ha az elosito 4K HDR stb tud az lenne az alap, időtálló ra arra gondoltam, dolby atmos , dts x , ezeket kezelje , számítógépről mennének a filmek, van T-Home iptv, illetve xbox one s rol , uhd BR nézése a cél ! 12 nm es hálóba menne , ha hangfalat is ajánlatok hozza az is jó, most kezdem az összeállítást, ! Elsőnek az erősítőt es mint írtam falra szerelhető front sugarzokban kezdenem a vásárlást, majd mindig vennék hozza 1-1 alkotót ! Kb 50-50 % ban hallgatunk zenét es nézünk filmet ! Remelem minden kérésre írtam !
-
szasanyi
félisten
Így nehéz lesz ajánlani még a hozzáértőknek is. Csak új vagy használt is érdekel? Mekkora alapterületű helyiségben lesz használva? Mik az elvárások (tecnikai szinvonal, szolgáltatások, hangminőség)? Az is fontosmilyen (ár/minőség) kategóriájú hanglban gondolkodsz, hiszen egy rendszert alapvetőn a leggyengébb láncszem határoz meg.
-
MasterMark
titán
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok! Segítséget kérnek, mert otthon szeretnek egy kis házi mozi felet összerakni, a Soundbar tol indultam , de rájöttem egy kis zenehallgatás es 4K , BR film nézés az asszonnyal, a bár mar kevés ! Erre elkezdtem azon agyalni , hogy kezdenem egy összeállítással, de elvesztem mar az erősítenel, melyik az ajánlott típus , időtálló kellene , az értékhatár 150 k kicsit tudok feljebb menni max. Meg egy 20 ast! Amikor ez mar meglesz vennék hozza , két front sugárzot, amit a falra szeretnek rakni , van 4 kisgyerek itthon es ami a földön van az veszélyben van De ne rohanjunk előre , kezdjük az erolkodovel ! Lsz típust is írjatok, mert azért polcon is meg mindent kell hozza gyártani! Koszi előre is
-
szasanyi
félisten
-
Norbi 72
veterán
-
Krisztian101
tag
-
Nemir Ombe
addikt
Hangminőségbeli különbség nem igazán van/lenne közöttük, inkább csak "karakter" különbség .... mindegyik kb. ua. az alsó kategória, mozira és hátérzenélésre még jók, de semmi több ....

#21377: ha valami sztereóra jó, akkor az tuti hogy mozira is az, viszont fordítva már ritkán igaz ....

-
szasanyi
félisten
Igen, így van. A megéri vagy neméri e témában nem igazán helyénvaló kérdés, ráadásul itt még egy "olcsó" kategóriáról van szó.. Itt csak az számít, hogy ki tudod / ki akarod-e fizetni azt az öszeget ami ellenében olyanod lehet, amit kizárólag neked kell eldönteni. Mondjuk én nem ragaszkodnék a TAGA-hoz, de olvasd meg pölö ezt.. Az említett AVR - ami egy neves tesztoldal szerint legjobb a kateróriájában - klasszisokkal jobb mint amit most használsz. STEREO-ban főleg, amire a 606 SE pölö jobb, mint mozira.
-
Madwe
nagyúr
I see, köszi az infot
Egy TSW-90-es vagy 200as Tagával akkor jó lenne akkor pl, ha jól sejtem? Passzív subot ha jól sejtem normál erősítők nem is szoktak meghajtani, csak az ilyen vacak egybedolgok? Azért ez már egy 200ks beruházás lenne alulról, kérdés megér e ennyit az, h szebben szóljon a zene
Lényegi hangzásbeli külömbség lehet filmek alatt is egy ilyen Denon s egy 5+ éves alsó kategóriás belépő egybeszett erősítő között? -
szasanyi
félisten
Én a hangminőségbeli különbségre lennék kíváncsi ti. az nem kérdés - a nyilvánvaló árkülönbözeten túl amit szvsz új, számlás és használt vétel viszonylatában nem lehet 1:1 összevetnei- , hogy a magasabb árért a Denon korszerűbb, teljes feature listás keszülék.
Madwe (#21374) - mert az Pre-out azaz csak saját erősítővel szeret mályládát tud kiszolgálni, passzív subot nem képes meghajtani (gondolom a tied passzív, és a mindent az egyben készülékedtől kap már erősített jelet). Magyarul új, aktív subládát (is) kellene venned, mert a jelenlegire nem elég egy RCA csatit hegeszteni.

-
Madwe
nagyúr
Köszönöm a tippeket. Nézegettem a Denont (jobb szeretek újonnan vásárolni...
) s amit nem értek (nagyon nem vagyok otthon audioban) az a hátán található 2 sub csatlakozó - mármint a fajtája, nem az h miért támogat .2 subot is
Nekem a subom kábele olyan, mint amilyen a többi channelé, arra kell venni valami aljzatot h jó belemenjen (mintha csak merev fém csatlakozó menne oda be, nem az a 2 vékony kábel
)? Elnézést a noob kérdésért... -
Nemir Ombe
addikt
-
szasanyi
félisten
-
MasterMark
titán
-
Madwe
nagyúr
Hát max 100kban godolkoztam, a fölé nem mennék, tekintve annyi volt maga az 5.0, valamint azt nem is nagyon tervezem lecserélni, ritkán hallgatok rajta zenét.
Ezek szerint az erősítőn is múlik egy 5.1es szett sztereo hangképe? az 5.1essel tényleg nem sok bajom van, aztán lehet filmek alatt nem tűnik fel, nem tudom...

-
Lacielvtárs
nagyúr
& Nemir Ombe:
igen szerkesztettem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
akkor nem kell, jó az ami most van
ui: látom, azért változott a hátsója, egy két furattal több van rajta
"Tarzan erős, oda is csinál lyukat..." mint az egyszeri viccben volt ... -
SeatZola
őstag
No, ismét nekifutnék: jelenleg egy Sony STR-DB790QS erősítőm, ami nagyon jó kis cucc, csak hiányzik belőle pár dolog: a HDMI és az internet rádió. A hangfalaim front: Jamo 128; center: Jamo Center 18 rear: Jamo 98. Mindez egy 30 m2-es nappaliban.
Amit keresek: olyan házi-mozi erősítő, ami kihajtja szépen a hangfalaimat, van rajta minimum 3 hdmi bemenet egy hdmi kimenet (a HDMI minimum az 1080p-t vigyék át) és tudjon wifin internet rádiót.
Most egy Onkyo TX-NR626-ot néztem. Vélemények? Ötletek? Esetleg más?Elsősorban filmezéshez használom, még rádió hallgatásra, néha egy kis rock zene hallgatás.
-
Nemir Ombe
addikt
Ne nekem higgy, hanem a szemednek....

(még a rögzítőcsavarok is ugyanott vannak 1 kivételével .... a leírásokban meg sehol egy szó sem esik, toroidról vagy a végfokokról csak az új "ficsőrök", vezetéknélküliség, Hires, THX, meg stb .... de várható volt, 3100 = lx901, 1100 = lx801 920 = lx701 .... de egy procit azért megtartott magának az Onkyo, hogy ezzel "feljebb pzicionálhassa" magát, mer' olyan Pio-ban nincs ....
) -
arcitec
addikt
-
Norbi 72
veterán
-
Norbi 72
veterán
-
Madwe
nagyúr
Sziasztok, egy a topik által nem nagyra tartott Taga 606SE-t használok egy ezer éves anno bögrékkel egyben árult Pioneer HTP-070 erősítővel. Filmek alatt részemről tökéletes amit kaptam a pénzemért, de a legutóbb zenét küldtem ki rá sztereoban, s valahogy nagyon gyenge volt a mid-magas rész. Ezt tudjam be a hangfalak karakterisztikájának, vagy van esély rá, h erről az erősítő tehet (amit elöbb utóbb ugyis lecserélnék vmi korszerűbbre)
Btw a Tagahoz tudnátok ajánlani vmi erősítőt? 5.1 elég, hdmi 2.0 nem szempont, de előny lehet, illetve örülnék ha bluetoothon lehetne rá sztreamelni zenét/lenne spotify kliense amit telefonnal lehetne irányítani...
Ezer hála az infoért, ajánlatokért!
-
Nemir Ombe
addikt
Nem jól látod ....
(de látom "szemfülesen szerkesztettél....
)(Onkyo 920 = Pioneer LX 701 = LX 59 csak pár "onkyos aprósággal", új ficsőrökkek és egy THX logóval "tuningolva" ....
) -
Lacielvtárs
nagyúr
jól látom hogy a 920 egy lx701 másolat lenne?

-
Nemir Ombe
addikt
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
eddhunter
tag
Mivel még mindig tolódik a "házimozi szoba" véglegesítése,
egyelőre sub-ot nem vettem, gondoltam van időm egy jó ajánlatot(vagy esetleg a black friday-t megvárni.[Ezt] érdemes lenne esetleg megvenni a MS hangfalak mellé egy kb 30 nm-es helyiségbe? A specifikáció alapján nekem jónak tűnik és főleg elég olcsónak... -
arcitec
addikt
-
I'am Dony
őstag
A tanácsaid alapján sikerült döntenem. A Pioneer LX501 egy szuper készülék, de elég sokan panaszkodnak, a csak alap MCACC-ra és gyakori relé kattogásra is, bár hangban nagyon dicsérik, ezt ezek miatt kizártam. A Marantzok közül a 6011 műszakilag is nagyon csábító és szerintem nagyon szép készülék (a szívem szerint ez kellene), viszont a tudását/kapcsolatait az életben nem használnám ki. A Denon AVR-X3300W lett így a befutó. Árban is jó és sehol semmilyen negatívumot nem találtam róla.
Abban kérném még a tanácsodat és - (ha lehet másokét is) - hogy ehhez milyen szett illeszkedne amivel jó ideig elvagyok. A mostani Zensor5 szetthez hasonló stílus ill. karakter tetszene (és mindenképpen padlón állót szeretnék), erről lépnék feljebb, mint az erővel az X1000-ről. Igaz úgy voltam vele, hogy ez várhat, de egyrészt nem akarok várni, legyen egyből teljes, másrészt eladom a jelenlegi rendszert és közel ugyanott vagyok egyből. Köszönöm szépen!
-
Lacielvtárs
nagyúr
Oke, es vegyek én is belőle kettő példányt, hátha kétszer is megnéznem
Mondjuk lehet egy is elég, mert a 4k felbontas 4xerese a fullhdnek. Szóval a fullhd tvemen 4x is meg tudom nézni
-
Nemir Ombe
addikt
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Norbi 72
veterán
+1

Azokért a képekért kár volt..
Az új Transformers is látványos(szokás szerint).
(#21351) ELACielvtárs
Még "csak" DD.
-
Lacielvtárs
nagyúr
OhhhLed?

No akkor inkább azt nézem meg, köszönöm az infót
-
Nemir Ombe
addikt
-
Vezu
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 5.1 Genius hangfal szettem, amit szeretnék rákötni egy Sony tv-re.
Hogyan és milyen kábelek és átalakítók beszerzésével tudom ezt megtenni? A tv hátoldalán egy Digital Audio csatlakozót találtam.Köszi a segítséget!
[/
(L:/dl/upc/2017-09/18/388485_s3eluqjalrkax2et_2_2.png)
(/L)
L] -
Lacielvtárs
nagyúr
szerintem az Onkyo kis atmos dobozkái, ipari hulladék, ahogy BBeci is mondta korábban, azt nem bántsd, szerintem egy vasat nem érne, főleg nem, mint atmos...
nekem van ELAC TS 3000-es atmos kiegészítő dobozom, szépen megemeli a teret, én ajánlom, persze csak akkor nem bírsz magaddal, úgy mint ahogy én sem bírtam, és ki akarod próbálni
a végeredmény a mennyezeti doboz lesz majd, Nemir Ombe engem nem tudott lebeszélni ezekről, egész pontosan meg sem próbálta, lévén hogy reménytelen eset vagyok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindenki: Az új "Bajwaccs" film Atmos hanggal nézhető? érdemes idő pocsékolnom rá?

-
sinci01
aktív tag
Köszi, olvastam!
Viszont azt írja, hogy stereo módban nem az igazi, csak házimozinál. hogy a mély hangok külön menjenek. De ha sub van a rendszerben és az AVR lekeveri a mély hangokat, akkor tulajdonképpen nem is nagyon megy mély a mélyhez, hmmm érdekes. Ennek ellenére dicsérik a tesztelők házimozinál. -
Norbi 72
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
1, a frontok (vagy akár a hátterek) tetejre tett "atmos hsz" még jó minőségben is csak a töredékét tudja, mint a rendes atmos ....
2, az az Onkyo, az egy db 10cm-es szélessávú hsz-val, inkább a "rablás" kategóri, akármennyit is kérnek érte (hangban meg egy jobb "Sokolrádió" szint)
3. ilyen "atmos" hsz-val nincsenek "magassági" hangok, csak egy kicsit feljebbről (is) érzékelsz hangokat ....
4, a Debut biztosan jobb, mint az Onkyo, de megéri 2db "atmos" hsz-ra kb. annyit költeni, mint amit az 5.0-ra költöttél ....? Akkor már inkább egy 5.0 "upgrade" ....

-
Gabesz87
veterán
Egy kis tanácsot kérnék: bővíteném az 5.1-emet Atmos hangsugárzókkal, amiket a frontok tetejére lehet tenni. Nem a high-end kategóriáa érdekel, a rendszerem sem az (jelenleg Denon X1100, de TV+projektor miatt tervezem lecserélni X2200-re a 2 HDMI kimenet miatt, hangszett pedig Taga 606 v3). Mit nézegessek? Leginkább két kiszemelt van: az egyik az Onkyo SKG-410. Ez szinte ingyen van, de tényleg ennyiért ez már pofátlanság
Persze nem tudom, mit tudhat ennyiért. Nyilván nem várok csodát ebben a belépő kategóriában, de nekem megfelel ez a szint. A másik, amit néztem, az Elac Debut A4, csak mondjuk ez már 3x annyi mint az Onkyo. 2 dolog kérdéses számomra: mennyire probléma a márka eltérés, ill. az nem probléma, hogy a hallgató pozíció (kanapé) relatíve messze van a frontoktól (~5 méter)? Ilyen távolságból is érzékelhető a magassági hang? -
sinci01
aktív tag
-
MasterMark
titán
-
sinci01
aktív tag
Eeeez, az köszi, így már értem!

Azért nem értettem, ha egy kimeneten megy a négy vezeték, akkor annak mi az értelme, de ahogy leírtad már világos.! -
MasterMark
titán
Ha egy vezetéken megy, akkor nem kettős erősítés. Ha egy kimenetről megy két vezetéken akkor kettős kábelezés, ha két külön végfokról megy, akkor pedig kettős erősítés.
Ha tudod kapcsolgatni a menüben, akkor valamelyik másik végfokot átkapcsolja kettős erősítésre, és oda kell kötni a másik kábelt.
-
johnywalker
őstag
Nem parasztvakítás, az működő dolog.Amit az első mondataidban vázolsz, az a kettős kábelezés egy kimenetről...nem ugyanaz.
Ahogy utána írod, külön végfokról és "két pár" kábellel megy, az a kettős erősítés.Tehát négy vezeték a Jobb és Bal oldali frontokhoz.S aztán állítod be a menünen is. -
sinci01
aktív tag
A kettős erősítésről, kábelezésről kérdeznék. Az AVR-em tudja a kettős erősítést, de csak egy kimenet van rajta. Ha rákötöm a hangfalra speckó vezetékkel, aminek a másik végén 4 csatlakozó van, az mivel lesz különb, mintha csak egy vezetékkel viszem el, és az áthidaló lemezekkel lesz összekötve a bekötés? Ennek nem akkor lenen értelme, ha külön végfokokról, teljesen külön vezetékkel vinném el a hangszórókhoz a jelet? Vagy csak elég ha az AVR menüjében beállítom a kettős erősítést és kész? Esetleg csak "parasztvakítás" ez a funkció, egy kimenettel az AVR-en?
Av online-n írták a z AVR tesztjében, hogy házimozi használatakor jelentős a különbség a kettős erősítés bekapcsolása után. De akkor is csak egy vezetéken megy a jel. Szóval nem igazán értem. -
tomyka74
senior tag
-
kovta23
tag
Köszi!
Ez számomra inkább elfogadható ár.
-
zsoika
addikt
Akkor azt a sub-ot nem tudod rákötni mert a Denonnak csak előerősített sub kimenete van.....tehát aktív subwoofer kell.
Vannak olyan erősítők, amikre rá tudnád kötni azt az Lg sub-ot is. pl. Onkyo HT-R ,S sorozat, de azok jóval a belépő szint alatt vannak és akkor tulajdonképpen nem csináltál semmilyen fejlesztést.
Szóval már meg is veheted azt a hkts 9-et ,de azt a boltot nem ismerem. -
Nemir Ombe
addikt
-
szasanyi
félisten
Igazán nincs mit, én is hasonlóan kezdtem (most a 3. AVR és hangfalszett váltásra készülök nyilván mindig jobb és drágább, őrült egy mókuskerék ez). Azok az egydobozos LG, Samsung, stb. "házimozik" egyáltalán nem fognak érdekel ha hallod hogy szól egy normális, belépő szintű (kvázi "olcsó") rendszer.
-
kovta23
tag
-
szasanyi
félisten
Nézd és nem vagyok szakértője a témának de szerintem két alapdolog hiányzik nálad:
1. A rendszerek (AVR + hangfalak) alapszintű ismerete, azaz mit tudnak (szolgáltatások, feature-ök) és hogyan szólnak. Ehhez pár tesztet jó lenne elolvasnod és meg is kellene hallgatnod párat, hogy legyen összehasonlítási alapod.
2. Azok alapján ami láttál éshallottál be kell(ene)határolnod az elvárásaitad, kombinálva a lehetőségeiddel majd aztán kérni tanácsot vagy konkrét ajánlást.
Így, csak a 100k-s felső határt ismerve én nem tudok olyat javasolni amit már érdemes megvenni. De itt egy példa belépő szintű rendszerre (nem etalon, csak a példa kedvéért mi az ami már tud vmit és szólvhogy). Ennél lehet kicsit olcsóbbat is ha hely mérete és az igény olyan. Például van már belépő szintű, akciós AVR ~90k + 5.1 hangfalkészlet ~90k de ez a szett nem tudja azt nyújtani mint az előző és még az is messze van attól amit itt jónak tartanak.
-
kovta23
tag
-
törölt tag
Újonnan ha minden egységet beleszámolunk, erősítő, 5.0 hangfalszett, aktív mély, kábelek stb.. akkor 300000 alatt nem nagyon lehet kijönni. Azonban ha az elvárásaidnak megfelelnek a linkelt eszközök, akkor megveheted, viszont azzal jó ha tisztában vagy, hogy semmi köze a házimozihoz. Marketing eszközök, semmi több...
-
kovta23
tag
-
szasanyi
félisten
Sajnos az általad felsoroltan a házimozi utánzatai. Itt senki nem fog ilyen vagy hasonlót ajánlani, én meg ezeket konkrétan nem ismerem. Amit anno megnéztem, meghallgattam az szadomazo kategória volt még a belépő szintű házimozi rendedszerekhez képest is. Egyúttal az is igaz, hogy ennyiért nincs házimozi csak házi mazo...
-
Nemir Ombe
addikt
-
kovta23
tag
-
tomyka74
senior tag
jaja igen azért nem küldtem képet róla mert "nincs a hátulján semmi"
csak úgy kijön a dobozból a vékony kábel és ennyi annak a vége van becsíptetve a BD lejátszóba!
ugyhogy engem is érdekelne,hogy ez miként fogna működni a denonba!
lehet mindenképp meg kéne venni a hangfalszettet mi?már ezt az akciót is megtaláltam!

[link]bár nemtom ez mennyire megbízható bolt meg merjem e venni tőlük!
-
I'am Dony
őstag
-
szasanyi
félisten
Ilyen kérdésre még a hozzáértők sem fognak tudni korrekt választ adni.
A legfontosabb: 5.1 házimozi rendszert nem tudszTV-re kötni, ahhoz AV erősítő szükséges. A max. 100k nagyon karcsú, használtban is gyenge rendszer lesz ennyiből. Igaz, hogy az elvárásokat (minsőg, alapterület ahol használnád) nem pontosítottad. Álló hangfal a frontsugárók lehetnek (sőt, ajánlott főként ha zene is fog menni) de a háttérsugázónak nem kell (sőt, konkrétan fölösleges). -
zsoika
addikt
Az még érdekel, hogy amikor megjön a Denon és rákötöd az Lg 5.0-t mi lesz a sub?
Régebben kértem tőled képet az Lg sub-ról(a hátulja érdekel ,a csatlakozók) ...nem láttam.Még annyi ,hogy hkts gyári sub kábelét is érdemes cserélni mert nincs rajta árnyékolás. Veheted azt is használtan.
-
kovta23
tag
Sziasztok!
5.1 -s hangfal szettet szeretnék samsung tv-hez.
50-100 ezer között szánnák rá.
Ami elvárás lenne, hogy a két hátsó hangfal álló legyen.
Nem tudom olyan megoldás van e hogy nincs hozzá külön média lejátszó, mert a tv fali konzolon van és nem akarok neki külön tartót.
Van olyan megoldás ahol a mélynyomóba van beápítve a kezelőszervek?
Köszi -
zsoika
addikt
Persze, rátudod! Banándugó nem szükséges (nem fogod ki-be kötögetni)....sőt csak egy újabb hibaforrás. Az erősítőnél tekerős , a hsz szett meg csiptetős szorítós.
A hkts szettek gyári kábelei sem vastagok(0,75), de az LG -nek szerintem még annyi sincs. Érdemes későbbiekben cserélni jófajta 1,5mm2 OFC rézre. -
tomyka74
senior tag
aha értem!
azért kérdezgetem ilyen intenzíven most ezeket mert úgy felbátorodtam a beruházáson
,hogy az erősítőt már meg is vettema jövő héten ér ide, és kezdek aggódni,hogy a jelenlegi LG házimozi hangfal szettet lehet rá sem tudom majd csatlakoztatni arra az erősítőre,azokkal a vékony kis kábelekkel meg hát azoknak a végein semmi dugó nincs csak úgy égnek állnak a vezetékek! 
de amugy már nagyon várom a Denont kiváncsi vagyok mennyire lesz más hangja mint a Yamahának a két stereo hangfallal!
-
zsoika
addikt
-
tomyka74
senior tag
-
zsoika
addikt
-
Nemir Ombe
addikt
-
tomyka74
senior tag
üdv.
véleményt kérnék!
HarmanKardon HKTS seria 5-6-9-11-16 mekkora külömbségek vannak mert pl. a 9-est már akcióban 70-ért a 16-ost 110-ért meg lehet venni újban az 5-ös még olcsóbb valamennyivel!!
ezt itthon hallanám amatőr felhasználóként vagy ebből mindegy melyiket veszem ?
tegnap sikerült vennem egy Denon AVR-1911-et ( ahogy itt ajánlották
)a jövő héten meg is jön és ehhez szeretnék hangfalszettet,azért kérdem!!
és a kisebb seriákat már elég baráti áron újonan boltból meg lehet venni!!! -
szasanyi
félisten
Gondolhattam volna... bár ilyenkor jó lenne hapontos infót adnál, ez esetben ugye azt, hogy külföldi (ÁFA és vám mentes) vásárlással kalkulált árral számolva. Ami ha jól tudom azért nem mindig jön be.
-
Nemir Ombe
addikt
-
szasanyi
félisten
Hol? Bárhol nézem ~240-370k között vannak az általad felsorolt típusok.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
-
21400 - 21301
93295 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i5 7500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ne vedd bántasnak, ha tv akkor le a kalappal , ha meg vászon akkor legalább nem süti ki a szemed ! Azért szeretek ilyet leírni itt , mert a kérdésre meg csak 1 típust kaptam , aki írta annak köszönöm, de el ment megint a téma mas irányba ! 

Lényegi hangzásbeli külömbség lehet filmek alatt is egy ilyen Denon s egy 5+ éves alsó kategóriás belépő egybeszett erősítő között?
)? Elnézést a noob kérdésért...

L]

VoidXs