Hirdetés
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
CortezX
aktív tag
válasz
bambano #6369 üzenetére
Na pont ilyen infókra voltam kíváncsi. A kamerás topicba is beleásom magam, de Synokhoz is úgy látom csak 2 kamera csatolható. Ha jól sejtem, egy ITX alapú konfiggal járnék legjobban ha nem tudom kihasználni a Xeonok erejét ugye? Virtualizációt, transzkódolást nem tervezek.
-
CortezX
aktív tag
válasz
bambano #6367 üzenetére
Használt is megfelel persze és el tudom rakni háztartási helyiségbe. Úgy gondolom az OMV is kiszolgálná az igényeim, egyedül az ip kamerákkal/NVR-el nem vagyok képben. Szeretek bütykölni és mindent testre szabni. Egyelőre nem tervezek 4 lemezes rendszert, max 2 lemezt raid 1-be.
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Régóta foglalkoztat egy home server építése és érdekelne a véleményetek/tapasztalatotok. Jelenleg egy régi noti látja el a fájl és médiaserver szerepét, illetve erről van egy backup Syncthinggel egy más helyszínen lévő Zyxel NSA325v2-re (ez maradna is). A jövőben szeretnék min. 2 de max 4 biztonsági kamerát felszerelni, illetve a Google fotókat is szívesen kiváltanám. A ProLiant pl kifjezetetten tetszik, a Linuxtól nem félek. Nem tudom érdemes-e építeni szervert, szükséges-e külön NVR a kamerákhoz, vagy inkább gondolkozzak inkább egy komolyabb NAS-ban?
Kb 120-150 eFt-ot szánnék erre a célra.
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Egy Zyxel NSA 325 v2-t használok pár éve fájl, médiaszerver és torrent célra. A processzort egyre gyakrabban érzem szűk keresztmetszetnek (1.6 GHz-s Marvell ARM). Amikor szinkronizál a Bittorrent (Resilio) Sync, vagy ha 10 MB/s körül tölt a Transmission akkor igencsak lassan reagál a fájl műveletekre. Régebben már szemeztem a HP Proliant Gen 8-al, de szerintem olcsóbban ki lehet hozni egy hasonló gépet. Az alábbi configot raktam össze fejben a fórumot olvasgatva. OMV vagy Ubuntu futna rajta. Transzkódolás, raid nem érdekes, de nem lenne hátrány ha a későbbiekben ki tudna használni nagyobb (500/200M) netcsomagot is. Mi a véleményetek róla?
ASRock J3455-ITX
4 GB So-Dimm 1600 MHz (ez adott)
3 TB WD Red (szintén adott, de tervezek venni még egy ugyanilyet)
FSP 250-60HHN
Cooler Master Elite 130
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest