Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
válasz
Balinov #1337 üzenetére
Nekem ez vált be nagyon: http://www.serviio.org/
-
DopeBob
addikt
nem tudom, ezért érdeklődtem
még csak tanulok, és itthon szórakozok VM-ekkel. Tapasztalatot ide vágó munka hiányában nem tudok szerezni, csak másokra hagyatkozom.
Microsoft-nak volt egy olyan megoldása 75-250 főre azt hiszem, hogy Windows EBS. Ott négy szerverrel volt megoldva kb minden, de nem volt túl sikeres.
Az eredeti kérdés pedig valami olyasmi volt, hogy ha egy ilyen méretű cég szeretné növelni az IT rendszerek rendelkezésre állását, milyen lehetőségek vannak.
-
DopeBob
addikt
Ez azért elég durva, nem gondoltam volna. Gondolom ha a HP-nál van ilyen, máshol is előfordulhat
Milyen megfontolandó alternatívái lehetnek ennek a HP SAN-nak? Mondjuk két hostos környezetben 5-8 VM-et futtatva (DC, File, Print, Mail, SQL, App) Ez mondjuk egy 100-150 fős cég igénye szerintem.
-
DopeBob
addikt
válasz
Rez_Grof #800 üzenetére
hát én most csak az pici óccó konfigurációkat néztem amit ebből össze lehet dobálni, SAS, vagy Gbit iscsi, sas olcsóbb és gyorsabb, viszont max 4 host, és le kell mondani a guest clusterről.
Megnézegettem ezeket a szoftveres megoldásokat is (még mindíg hp) de drágább mint ez az olcsó san
Ilyen szempontból szar egy kis cégnél, gyakorlatilag ugyan azokra van szükség mint egy multinál, csak mindenből kicsi kell, viszont még a kicsi is aránytalanul drága
-
DopeBob
addikt
-
DopeBob
addikt
Most épp a HP oldalát nézegetem ez a P2000 létezik Starter Kitben, adnak hozzá minden félét, két kontroller, két switch, 4 HBA kártya, kábelek. Ezzel elvileg akkor az optimális megoldás kiépíthető, ha két szerverm esetén. Árát mondjuk még nem néztem
Ha a későbbi bővítések sem indokolják kettőnél több host szerver meglétét, működhet a dolog mondjuk FC/iSCSI helyett SAS kapcsolattal is így megspórolva két FC switch árát?
-
DopeBob
addikt
válasz
Rez_Grof #786 üzenetére
Egy kérdés nem egészen idevág, de a P2000 felkeltette a figyelmemet (én is a még tanulók táborát érősítem egyébként)
Egy ilyen tároló, ha kap két kontrollert mennyire tekinthető megbízhatónak? Elvileg nincs benne olyan alkatrész, ami ha tönkremegy megáll az élet? Mondjuk egy kis cégnél, ahol esetleg csak 1-2-3 szerver van, viszont a rendelkezésre állás fontos, 2 szerver+egy HP P2000 G3 mondjuk, és nem fordulhat elő olyan, hogy megáll az élet? (extrém eseteket kivéve, tűz, víz ilyesmi)
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A Galaxy S23 is kipróbálhatja a One UI 7-et
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...