Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- Erste... bank???
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megérkezett a Sagittarius, nagyjából rendben van vele minden. Egy alaplapi menetes távtartó/rögzítés van "rossz" helyen mert ott nincs a Supermicro lapon csavarhely, a távtartó meg nem a szokásos menetes réz cucc hanem fixre be van építve.
Ezt némi barkácsolással letakartam (gumi rezgéscsillapító a házhoz ráhúzva+egy félbevágott M.2 csavarhely gumidugó) hogy nehogy rövidzárlatot okozzon, bár szemre nincs ott semmilyen kivezetés/alkatrész az alaplap alján azon a részen.Még nincs kész teljesen, jelenleg összeraktam de több változtatás lesz az eredeti tervhez képest:
- másik hűtő jön, torony heatpipe kivitel, a PicoPSU miatt van hely neki már (a mostani nem elég halk/kicsi). Ez már a harmadik lesz, a gyári intel hűtő helyett beraktam egy Thermalright AXP90-X53-at, de a ventivezérlés miatt nem lett elég halk.
- másik hálókártya is került bele (az eredeti HP Mellanox 3-as helyett egy Intel X710 négyportos mert a HP-val 3 boot-ból csak 1x volt hálózat).
- belepróbáltam egy WD/HGST SN150 3.2TB PCIe kártyát, ez kurva gyors (~700MB/sec hálózaton) de ezzel is voltak gondok, 10 boot-ból egyszer nem látszott a kártya, akárhogy variáltam a slotokkal. Ez végül kikerült belőle egy sebességteszt után, maradok a 2x1.92TB Micron 5100 PRO-knál, ezek is jók lesznek Unraid alá cache-nek (ezekkel olyan 450-500 MB/sec-el ír hálózaton, NFS-el).
- Végül vettem ehhez is egy PicoPSU 150XT-t meg egy Leicke 120W-os tápot+egy Nanum fekete ATX/PicoPSU hátlapot a táp helyének eltakarásához.
- GPU passthrough nem működött Unraid alatt az i3-7100T-vel, állítólag a T miatt, ezt átmenetileg áthidaltam egy sima i3-7100-al de közben a BIOS-ban is variáltam az onboard VGA/IPMI beállításokkal, szóval simán lehet hogy a mostan beállításokkal megy majd megint a T-s procival is, ezt praktikusan a hűtőcsere folyamán letesztelem majd deszkamodellben.
- A ventivezérléssel kellett egy kicsit reszelgetni, ezen a Supermicro-n ugye IPMI van, szóval a ventillátorokat meg a szenzorokat nem úgy kezeli ahogy egy normál asztali lap.
Szerencsére unraid-hez írtak IPMI plugint ami szépen fel is ismeri a dolgokat, kis tekergetés után sikerült olyan határértékeket beállítani, ahol a AC P12 ventik kb. 700rpm-el mennek, ami elég halk, de nem esik 600rpm alá a fordulat, ahol az IPMI beriaszt hogy kritikusan alacsony a fordulat. Szóval most 700-1200 között szabályoz szépen, csak a CPU cooler lesz idegesítő tartományban egy nagyobb terhelésnél, szóval azt inkább cserélem a passzív hőcsöves toronyra és akkor egyféle ventit kell vezérelni csak.
- Jött ma hozzá 12cm ventivédő rács, a backplate-k mögött nem sikerült megnyugtatóan rögzíteni a molex elosztókat eddig, szóval a rács jót fog tenni.
- Vettem ilyen nagyon sűrű mágneses porszűrőket is (talán látszik 1-2 képen) ami jól rátapad az acél házra. Elöl hülyén mutat, ott inkább betettem belülre és föléje csavaroztam a ventit, a két hátsó mögé csak simán rátettem a házra kívülről, de aztán levettem mert a HDD-k egészségtelenül melegek lettek és nem voltam benne biztos hogy nem a porszűrők fogják-e vissza a hűtést. Ez mondjuk a ventivezérlés állítgatása alatt volt kb, szóval még egy kört futok majd ezzel is.
Ami egy kínszenvedés: ha már egyszer beleszerelted és bekábelezted az alaplapot akkor ne akarj CPU hűtő backplate-et cserélni
Ha megjött a másik hűtő akkor felszívom magam és újraszerelem az egészet, talán azt a távtartót is megpróbálom kidrémelezni a helyéről.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Video digitalizálás
- Proxmox VE
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- APC Smart UPS 750RMI 1u magas, rack-be szerelhető valós szinuszos szünetmentes vadiúj aksikkal eladó
- APC SMC1500IC használt szünetmentes
- Huawei ups 3000va belső akkumulátoros szünetmentes tápegység UPS2000-G-3KRTS eladó!
- Legrand UPS KEOR LINE RT 3000VA Szünetmentes tápegység
- APC SMART 1500I SMC 2U rack kivitelű szünetmentes, valós szinusz, új aksik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest