- eBay-es kütyük kis pénzért
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbina33
senior tag
Hivi dómsugárzókról van valakinek tapasztalata? Ki ez a Hivi? Ez is kínai?
-
Turbina33
senior tag
válasz
sim 01 #14362 üzenetére
Még annyit mondanák,hogy a meghallgatásnál egy kb.20 lityis zárt dobozban volt az említett szóró,be volt téve a szoba közepére,ami nem igazán mély barát elhelyezés.Ezek ellenére kellemes mély hangja volt,meglepően mély...Shalafi szerint reflexes a szóró,van hozzá duplakamrás dobozterve is.
Nem reklám,tények! -
Turbina33
senior tag
válasz
ABnormal #14356 üzenetére
Végre valaki! Bútorlap ragasztásnál szívok mindig,mert felénk csak a fehér burkolt lap van méretre vágva,arról meg le kell csiszolnom a fehér bevonatot,mert a faragasztó nem fogja.Jó kis meló...Ezzel a ragasztóval lehet ezt a sz@rt ragasztani? Mi ez a bevonat,műgyanta?
-
-
Turbina33
senior tag
válasz
sim 01 #14354 üzenetére
Ha szélessávú kell,akkor keresd meg shalafit,mostanában hallgattam nála egyet,ami nem csak 8K-ig szól,hanem feljebb is.Kissé(ahogy ő mondta) nyaktekerős,de nagyon frankó! Van mély-közép-magas,elképesztő részletesség...
Viszont "csak" 30W-os,és tényleg elég irányérzékeny.És nagyon szép! -
Turbina33
senior tag
Tapasztalatok szerint az ilyen PC mélyládák viszonylag magasra vannak hangolva,ami 50-60Hz-et jelent.A kis méretek miatt mélyebb átvitelt nem fogsz elérni egy hangszóró cserével,hangosabb az talán lehet,de az már az amugy sem tul nagy minőség rovására fog menni.Valószínűleg az a doboz elég kiemelősen(brummogósan) szól,ami egy jó nagy púpot jelent az átvitelében 60-70Hz körül.Szórócserével még púposabb lenne,vagy még ugy sem szólna,mint most,mert azt a dobozt a benne lévő szóróhoz tervezték.Ettől pontosabbat mérések nélkül nem lehet mondani,de kisérletezni azt lehet,ha nem sajnálod a pénzt a csere szóróra.A MAC szórót azért hallottad jobbnak,mert az 4 ohmos,azon pedig elméletben kétszer akkora teljesítmény esik,ha az erősítő bírná.Valószínű,hogy nem,mert 8 ohmos szóró van benne,ezért nem javaslom az autós szórókat.De próba szerencse...
Igazi minőségbeli javulást csak a komplett szett cseréjével tudsz elérni. -
Turbina33
senior tag
válasz
szaszlaci #14315 üzenetére
Bocsánat ha félreérthető voltam,nem volt szándékos.Azért írtam a fekete+lakk+rózsafa mintát,mert nekem az tetszik,és nem azért,hogy ezt bárkire is ráerőltessem.Mindenkinek más tetszik,gondolom,hogy ezért kéred ki a többség véleményét.
Majdnem vettem a nyáron egy pár Yamaha NS-777-et,az teljes egészében zongoralakk,nagyon jól néz ki élőben.A pálesz csak hobby,más eszközeim is vannak...
Tiger.huhhhh:tudod,hogy bármikor szívesen,amikor itt voltatok sem volt másként.Ha nem így érzed,akkor elnézést.
-
Turbina33
senior tag
válasz
szaszlaci #14312 üzenetére
Nem kell szerénykedni,nagyon szépen dolgozol,mások szerint is! Nem úgy,mint én,aki az igényesség ellen van!
Rajta vagyok a témán,de én nem vagyok festő,sajnos nem értek hozzá.Viszont vannak ismerősök,akik vágják a témát,csak nem érnek rá velem foglalkozni.Hála az égnek elég meggyőző eszközeim vannak!Ha lesz valami az ügyben,akkor nem fogom magamban tartani!
Tiger.huhhhh: nem az egész dobozt gondoltam lakkfeketére,hanem csak az előlapot,az oldala nekem rózsafa-mintás bevonattal tetszene.Mint a Canton doboza.
-
Turbina33
senior tag
-
Turbina33
senior tag
válasz
szaszlaci #14305 üzenetére
Kicsit bővebben lehetne? Milyen szóróval,hány útban? Ha monitor mellé is jó,akkor nem fog hasonlítani méretben a Pepper-hez! Vagy nekem kicsi a monitorom...
Nekem a shalafi által belinkelt Canton doboza jön be,már ha ez számít valamit.Az álmom pedig 1 méter körüli magasság,a mélység teljesen mindegy,a szélessége pedig szórótól függ,de minél keskenyebb.Két mélyközép+egy magas.
Remélem,hogy segítségedre voltam! -
Turbina33
senior tag
válasz
szaszlaci #14215 üzenetére
Asszem,hogy shalafi mondta,hogy zenegépbe szokták tenni a 451-et.Az ócsó is,meg jó is,akár szabadon is lehet,mert duplázva van a pille.A mély már meg is van.Itt!
Magasnak meg valamelyik közepet láttam egyszer egy flipperben,oda tökéletes választás lehet.Mondjuk ez! -
Turbina33
senior tag
-
Turbina33
senior tag
Boldog Új Évet Kívánok!
-
Turbina33
senior tag
válasz
szaszlaci #14154 üzenetére
Ha lenne végre időm és pénzem összedobni magamnak egy szobai dobozt,akkor tudnák foglalkozni rendesen a hangtechnikával.Ez a SAL szórós doboz végtelenbe menő munka,inkább ráhagytam,szól,ahogy szól! Normális szórókat kéne vennem,normális dobozba,de az meg nagy pénz,nagy meló...Talán jövőre,tervek azok vannak!
Van egy fényező haverom,azt mondta,hogy majd megmutatja hogyan kell zongoralakk minőséget csinálni!
-
Turbina33
senior tag
válasz
szaszlaci #14152 üzenetére
Na ja! Régebben simán belevágtam,csináltam rengeteg dobozt,de elméleti háttér nélkül.Részben azért,mert az elmélet nem volt elérhető,részben pedig azért,mert nem értettem belőle semmit! Aztán jött a Klinger korszak,amikor azt hittem,hogy már tudok mindent,és halomra építettem mindenféle dobozt.Azért volt köztük egészen jó is!
Ma pedig félek építeni,mert már tudom,hogy ez mivel jár,és azt is,hogy még mennyi mindent nem tudok!
Kedves barátom szlogenje nagyon illik rám: "A tudás kezdete a nemtudás tudása!" -
-
Turbina33
senior tag
-
Turbina33
senior tag
válasz
szaszlaci #14118 üzenetére
Általánosságban kérdezem,hogy a membrán mozog,hang meg nincs...Miért?
Hogy mit csinálna egy HA31 450gr-mal? shalafi majd megmondja,de be lehet tenni a helyettesítő képletbe is.Valószínű,hogy 200Hz-ig szólna csak,azt is nagyon rossz imp.válasszal,mert kevés hozzá a motorja. -
Turbina33
senior tag
Az mitől van,hogy a membrán remeg,mint Marika néni a fázison,hangot meg nem ad a szóró? Nem szub hangokról van szó,hanem mély hangokról~50Hz kb.
-
Turbina33
senior tag
válasz
shalafi66 #14106 üzenetére
HA 31 ügyben én is csak + dolgokat tudok mondani,két éve csináltam egy BP-t két darab 422-vel isobaric elrendezésben.A gazdája mozihoz használja,tényleg jól szól.Az egész doboz ~80 lityis,a hangszórók a felénél vannak elhelyezve,a hangolás fülre történt.Az álmennyezet remeg,az tuti!
-
Turbina33
senior tag
válasz
madd dogg #14086 üzenetére
Szerintem a döntésed (MNC ,SAL) előtt gondold át a dolgot még egyszer,olvasd át az utolsó~20 hozzászólást,és nézz szét itt!
Szubládának ott a HA31-422,abból igazi szubot tudsz csinálni,van hozzá dobozterv is.Ha jól tudom,akkor bandpass terv is van,azt majd elmodja valaki.Zsolti! Ezt a rajzot,hogy csináltad?
-
Turbina33
senior tag
válasz
madd dogg #14056 üzenetére
Megváltozott a világ,valami hiba van a rendszerben! Elfelejtettük értékelni a dolgokat,mindent kritikusan szemlélünk,keressük a hibákat,és sajnos nem csak a tárgyakban,hanem barátainkban,felebarátainkban,családunkban is.Már nem élvezzük a kis dolgokat,nem emlékszünk arra,hogy milyen volt az első távirányítós autónk,az első társasjátékunk,az első biciklink.Örömünket kéne lelnünk minden pici dologban,igy a hangdoboz építésben is,és nem azt keresni,hogy mi a rossz a máséban.
Ugyanakkor a hangdoboz építés egy nagyon összetett és bonyolult munka,amit nem lehet bizonyos kritikai szemlélet nélkül csinálni,mert a cél a majdnem tökéletes,azt pedig lehetetlen elérni a hibák keresése nélkül.Ez igy jó,mert tanulunk belőle,megoszthatjuk másokkal a saját hibáinkat,hogy ők ne kövessék el ugyanazokat.
A baj szerintem a hozzáállással van,mert megváltoztunk,másként éljük meg a dolgokat,mint elődeink.Nem a jó irányba tartunk,ezt tudja,érzi mindenki,de csak rajtunk múlik a jövőnk,ne csesszük el!Elnézést,ha kissé hosszúra és filozófikusra sikeredett mondandóm,de a mai nap szerintem ez belefér!
-
Turbina33
senior tag
Boldog Karácsonyt!
-
Turbina33
senior tag
Tisztázzuk már,erről van szó?
-
Turbina33
senior tag
-
Turbina33
senior tag
Nincs semmi különleges,a kölök dobozaival próbálok valamit csinálni,meg van itt két shalafi által átalakított 10 centis sony,amit beleraktam a PC szórók dobozába. Jól szólnak,ráadásul elég egyenes az átvitelük,ezért etalonnak tekinthetők bizonyos mértékig.Építeni is fogok hamarosan,itt lesz fent minden róla!
-
Turbina33
senior tag
válasz
szaszlaci #13798 üzenetére
Megvannak,maradnak,már be vannak építve!
Ez sem lesz egyszerű,mert ha ennek a hangja 5K-ig egyenes,akkor sok meló lesz azzal a dobozzal...
Egyébként meg nemtom,hogy mit erőlködöm vele,ezekkel a szórókkal teljesen reménytelen vállalkozás "hifis" hangot csinálni!
Köszi a segítséget! -
Turbina33
senior tag
válasz
tzsolesz #13751 üzenetére
Azért mondta azt az eladó,mert nagyon ért hozzá,meg neki ez a dolga,hogy eladja a portékát.Azért mondja mindenki,hogy nincs univerzális váltó,mert tényleg nincs.Az adott szórókhoz kellene a váltót tervezni egy csomó méricske után,de ha belegondolsz,hogy a vidi-ori dobozai is hasonló "univerzális" váltókkal készültek,akkor mindjárt más a helyzet...
Az a lényeg,hogy neked tetszik,az meg már bónusz,hogy felismered a hibáit! -
Turbina33
senior tag
válasz
tzsolesz #13747 üzenetére
"Ettől függetlenül én kipróbálnám a méllyet váltó nélkül is."
Nnna,végre valaki!
Nekem is volt SR3040,még a zöld peremes.Még buliba is vittem,mert úgy szólt,mint az állat! Ma már tudom,hogy ez csak trükk,mert ezek mind púposan szólnak,igazi mélytartományuk nincsen,csak egy elég masszív kiemelés 50-100Hz között.De akkor jó volt!
-
Turbina33
senior tag
válasz
madd dogg #13746 üzenetére
Mérni kell,másként nem fog menni.Elsőnek a mély T/S-ét,és kiderül,hogy mit lehet kihozni belőle.A DTF-et felejtsd el,az nem magas,inkább a H2000 magasai közül kéne választanod,valamelyik HG1,9-et javasolnám.
Legfontosabb az volna,hogy mérni kéne egy imp.menetet a dobozon,nehogy meglepetés érjen a váltó miatt! -
Turbina33
senior tag
válasz
szaszlaci #13720 üzenetére
Én nem hangolnám annyira le szegény szórót!
Egy 40Hz-es hangolással sokkal jobb paraméterek lennének(GD,terhelhetőség,f3,kitérés),miért akarod 30Hz körülire hangolni? Nagyobb dobozban OK,csökkent terhelhetőség mellett,de egy ~50 lityiben a 40Hz mindenképp jobb lenne.
-
Turbina33
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #13683 üzenetére
Há' üvegbű se ócsóbb...
Oda is kéne legalább tizes,hogy kellően merev legyen.Csinálhatod vékonyabb üvegből is,csak akkor az nem sub lesz...
Plexi a nyerő,még a vékonyabb fajtából is,kellő merevítéssel.Már csak azért is,mert azt könnyebb fúrni!
-
Turbina33
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #13681 üzenetére
Ne add fel,másnak már sikerült! Neked miért ne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 9 DB DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló-Üzleti) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360,
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ryzen 5 pc(r5-2600/gtx 1070/win10/SSD/hdd)
- Gigabyte GA-Z170M-D3P/i7-6700/16 gb DDR4
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest