- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szazbolha #32241 üzenetére
"a csillapítóanyag mégis hasznos lehet, mert csökkenti a szükséges csőhosszt. Ez is tévedés?"
Nem tévedés, megfelelő belsősúrlódású csillapító anyaggal (vatelin, üveggyapot...) teljesen kitömve a sűrűségtől függően - ahogy mondtad is - növeli a hang hullámhosszát (bónuszként ugye szűri a nemkívánt frekvenciákat), de kétélű fegyver. Nagyon el kell ezt is találni, hogy ne adjon mesterségesség érzetet, és jól megmaradjon a kívánt frekvencia hangnyomása. Ha csillapítóanyaggal akarunk pótolni valódi akusztikai hangolást, nagyon-nagyon el kell találni - ez igaz persze az akusztikai hangolásra is, de azon hallatszik, hogy valódibb, hogy nem pótszer. Ilyesmire mondtam az én leendő bass box példámat, amelybe egyáltalán nem kell majd csillapítóanyag."Pedig erre is van ajánlás, mérésékkel alátámasztva. (...) Ezt sem szabad elhinni?"
A hangszóró elhelyezése rengeteg mindenen módosít. És azt mind figyelembe kell venni. Az ezzel kapcsolatos okos konstrukciós megoldások persze általában vitathatóak, mert semmi sem csak előnnyel jár."belső helmholtz rezonátorokkal"
Azt aztán tényleg nagyon nehéz eltalálni, de nem lehetetlen.Érdemes figyelembevenned, hogy most "nagyságrenddel" kisebb hatású "részleteken" folyik a gondolkodás, mint amekkora hatása például az alkatrészminőségnek van, amelyre ellenben nem fordítasz ekkora figyelmet - tudom, ennek okait elmondtad már, megbeszéltük más konstrukcióknál, de azért csak-csak felelevenítem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Politika
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- OLED TV topic
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest