Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solfrutta
tag
válasz Davidof92 #10441 üzenetére
Melege volt az északi híd apró bordájának, nem csoda, nem játék+tuningra lett kitalálva a g31
Nem, de arra is alkalmas. Amúgy minden tuning nélkül is éget a borda, ez ennek a lapnak a hülyesége, kicsi az a hűtő. Le akarom cserélni, valószínűleg egy CM Hyper TX2 fog rákerülni venti nélkül, ha sikerül egyet jóárasítva szereznem.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Davidof92 #10476 üzenetére
Értem akkor megkockáztatom a hadművelet. Minden kifogok a gépből szerelnim talán a tápot hagyom egyedül. Az úgy is alul van és abba nem kerülhet semmi se.
Ha már itt vagyok, akkor a winyóm elég hangos azon a helyen ahol most van és rendesen berezonál tőle az egész ház. Leraknám a ház aljára egy ilyen szivacsra, a winyó fejjel lefelé lenne és fújná közvetlenül egy 12 cm-es venti.
Valahogy így képzelem: linkEgyáltalán van értelme? Jó 5let?
[ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
válasz Davidof92 #10520 üzenetére
Sokan csináltak már HOME MADE vízhűtést, vannak egész jól sikerültek is.
SZVSZ jó anyagválasztással komoly darabok készíthetők, de sok idő megy el vele.
Annó egy két kiegészítést én is legyártottam, mint pl. vga blokkhoz kiegészítő ram hűtő, PWM IC re hűtő, stb.Én a rezet kultiváltam, de alumíniumból is lehet barkácsolni.
Saját tapasztalat, hogy a leggagyibb otthoni víz hűtés is jobban hűt 4-5°-al a léghűtésnél, hangja meg ugye nincs.Renault power
-
Pista0001
addikt
válasz Davidof92 #14481 üzenetére
Az Arctic Cooling PWM-es ventiket lehet fűzni, ha jól tudom max 5 darabot.
kmisi99: Én egy 8 centis ventit raktam a routerem mellé Zalman fanmate-el leszabályozva, így nincs vele gondom. Hűtés nélkül nagy adatmozgás esetén (pár giga másolás egyik gépről a másikra) nagyon be tud lassulni.
-
zalman90
őstag
-
-
imibogyo
veterán
válasz Davidof92 #24836 üzenetére
Jah kérem, hát belépve ok, de ahogy írtad, hogy elvileg látnotok kéne, az nem azt sugallta, hogy belépve, hanem csak úgy natúrba.
Mindenkinek: épp most rendeltem meg a plexi lapokat a házhoz. Hát zsebbenyúlós móka nagyon. Annyira, hogy az eredetileg füstplexinek tervezett ablakok sem azok lesznek csak sima plexik és így is 15k a csomag. Kicsit behaltam amikor megláttam az árajánlatot.
Na mindegy két hét múlva ilyenkor már lesz haladás a projekttel.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Davidof92 #27731 üzenetére
szeritem a határon lesz.
ezek még nem voltak gépre téve. a fent említett borzaska tud kb. 100w-ot. a q6600-at még talán pont az is tudhatja. a 120w x6 már sok volt neki.borzaska a kb. 100-at teljesen venti nélkül, az előbb említett feszen és hőfokon tudta.
nálam intelnél stressz alatt 80 fok a határ. ha ezt meghaladja, akkor 85-ig is elengedem, hogy lássam, belassul-e.
ez egy neve nincs, 6 csöves kisérleti ekl (alpenföh?) hűtő, amiből sikerült pár db-ot szereznem, plusz egy másik 3 csöves ekl.
leszenk saját blokk + csövesek, de az külön fejezet és macera.
azért próbálok madj gyűjtögetni bontható hűtőket továbbra is. csak hát azokkal szemben sok egyedi kritérium van, ezért nehéz feladat.de nem találgatok tovább, mert már tényeg kicsit unalamas lehet.
le is léptem...
na, nem sokáig, mert szárad egy új darab: véglegesre faragtam a 6x xbox rev1 bordás modot. pici, de nagyon nehéz lett.
tanulság: az f.bs jól köt ugyan, de nem ott, ahol üregelővel fúrtunk előtte, és nem dobtuk be ragsztás előtt zsíroldóba....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Davidof92 #27775 üzenetére
passz. tegnap nem találtam mérleget a teszkóban. volt kb. 30 botmixer, 40 kávéfőző, megvettem volna legócskább digit mérleget. 1 db. nem volt...
szerintem 1.5 kiló körüli. a másik kezembe fogtam ismert súlyú dolgokat, (dobozos tej, ásványvíz, cola), és a vízhez tűnt legközelibbnek.
kiszámolni sem tudom, mert nem ismrem a rev1-es tömegét. a rev2 és az amd bordák 30 deka körüliek. erről gőzöm sincs.(#27776) FatalEror
már túl vagyunk rajta... (ott kitárgyaltuk)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Davidof92 #27780 üzenetére
semi.
több fajta bélés van a csövek belsején. van olyan, (szerintem a többség), ami fejreállítva is működik, a conrad-osok pont nem ilyenek.
és mivel ez belső, szemmel nem látható dolog, így előre nem tudható. csak próba után. (gyártók ezt nem nagyon szokták közölni...)
de gondolom az összes vga-n jobb fajta cső van, hiszen álló alaplapnál a gpu, így a hőforrás mindig feljebbb van, mint a bordáknál lévő vég, ahol lecsapódika gőz. és ha fejreállítva működik, akkor vízszinteben pláne menniük kell.az xbox bordás hűtőnél össze-vissza forgattam őket, és ez volt a legoptimáliabb elrendezés mind fekvő, mind álló lapnál.
hogy ez mennyire soikerült, csak a teszt mutatja meg. optimális esetbena bordák egyszerre fognak melegedni. ha mésem, akkor az az "u" alakú csövek esetelges rossz pozíciója + csőfajta problémájából adódhat. de én úgy hiszem, hgoy jól fog működni.
75w körül mindenképp várok tőle. (de akár 6x15W paszív is simán meglehet, majd kiderül, de a 65w-ot mindenképp tudnia kell.)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Livio
tag
válasz Davidof92 #27782 üzenetére
Azért az én tapasztalataim alapján ha nagyon kell, kideríthető az adott cső típusa. Alaposan át kell bogarászni az elérhető adatlapokat, esetleg a gyártó oldalát is megnézni. A Farnellnél is lehet kapni egyébként.
-
FatalEror
addikt
válasz Davidof92 #28064 üzenetére
Hát maga kategorájában 4. hely szóval nem rosz.
Crytek:persze ezzeltisztában vagyok,de én Százhalombattán lakok azon belül is dunafüreden és ez a leg elszeparáltabb része,mert itt csak egy kisebb fő út húzodik ami városba visz,és ez az út is füred küzepén található,én meg az útól majdnem leghátrébb lakom 1 utca híján.Szóval egy elég forgalmatlan helyen gyászos a helyzet.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest