Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
creation #49254 üzenetére
Egyébként a 12 V-ot nem fontos megszakítani. Nekem is van például egy ilyen külső házam, vizsgálata során kiderült, hogy csak az 5 V tápot kapcsolja benne egy FET, a 12 V fixen rajta marad, már amíg a konnektorból kapja az áramot.
3,5" lemezeknél 12 V a motortápot biztosítja, illetve a fejmozgatás áramát. 5V-ról mennek a digitális áramkörök. Ha utóbbi nem kap tápot, akkor egyszerűen nem kapnak vezérlőjelet azok az (integrált) tranzisztorok, amik a motor tekercseit három fázisban kapcsolgatják, illetve a fejmozgató tekercset. Így a 12 V-ról az áramfelvétel gyakorlatilag megszűnik (vagyis belül van a kapcsoló, kívül már nem kell).
Úgyhogy később én magam is ezt a módszert alkalmaztam. Van a gépemben egy kapcsolható HDD, csak az 5 V-ját kapcsolom be-ki, régóta semmi baja.
Kikapcsolás előtt természetesen szoftveresen leválasztom.
Új hozzászólás Aktív témák
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- GAMEREK!! EZ A KÁRTYA...NEKTEK LETT KITALÁLVA!
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest