Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• ---Lasali---

Közösségépítő

válasz tasiadam #9080 üzenetére

Ennél a gépnél minden el van követve az ellen hogy csöndes és hatékony hűtése legyen, valamint hogy kialakuljon akármilyen levegő keringetés.
    Azok a 8 as ventik eleve hangosak, amelyik nem hangos az meg nem nagyon szállít levegőt, főleg ha mögötte ott van a lemezből sajtolt rács. 8 as az alatti ventiket kerülni kell ha halk gépet akarsz.
    Aztán pl a winyó totál értelmetlen helyen van, legalább be lenne rakva a venti elé ami elől szívja be a levegőt.
    Videokártya alatt meg hiányoznak a slotok takaró lemezei. Na ott meg totál káosz lesz a levegő keringetése, mert több a kifele szívó ventid alapból, 2db 8 centis, meg a táp, tehát a levegő utat tör magának, be akar áramlani, ezért hátulról vissza fog jönni a levegő a kártya alatt. Ami jó lehet a kártya meg a déli híd szempontjából, de csak akkor ha nem a meleg levegőt szívja vissza, amit kifúj.
    Ilyen kis teljesítményű kártyákat passzív hűtővel lenne érdemes hűteni, én mindig úgy csináltam a vizezés előtt halk gépet.
    És a kártya mellé, a gép oldalába bele vágni egy 12 centis ventit, szívóra.
    Meg nem ártana egy olyan ház ahol hátul van egy 12 centis ventinek hely. És akkor még oda kell egy, és akkor az első ventit ki is veheted. Csak megfelelően le kell ragasztani az egyéb lukakat. Pl én úgy csináltam meg, hogy floppy meghajtó helyére raktam a hdd-t, és elé meg beragaszottam egy hálót, csak hogy ne legyen lukas a ház eleje. Másik winyómat meg 5.25 ös helyre raktam be hűtőbordákkal, és a takaró lemezt szétfúrtam, és jelenleg vizezve egy darab 700rpm es ventivel elmegy a gép, mert csak ott jön be a levegő, ahol én akarom. Lemez rácsokat meg ki kell flexelni dremellel a p*csába.

törölt tag

Hirtelen nem tudok mit mondani.

;]

Ha moddolni is akarsz akkor tedd a tápot alulra, felül és elől mehet egy 12-es ventihely, vidi hűtését nem látni, az északira meg kell egyáltalán az a rettenet? Az ilyen konfigok általában elmennek teljes házszellőztetés nélkül is, főleg normálisabb lyukasabb házikóban. Ez már tényleg komplexebb, másik topikba való téma.

• jookomak

őstag

Hát így nehéz lesz. Pl egy ilyen házzal már előrébb lennél. Ég és föld egy 8as és egy 12es venti. A táp okés, a cpu hűtő mi is? Ahelyett is lehetne nézni olyat, amire 120-as légkavaró megy. Vga-ra jó egy accelero s1, akár használtan, rá szintén egy ventilátor. És már csak a vinyó hangja marad. Meg a házé, amit berezegtet.

Amúgy ez már inkább léghűtés topikba illik, itt csak ventikről van főleg szó.

Új hozzászólás Aktív témák