Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03

LOGOUT.hu

Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off! :D

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2161) Ance válasza sz.zs. (#2159) üzenetére


Ance
őstag

Sötétebbnek kéne lennie szerintem. Én 40-45 percig sütöm a bejglit, kevés az ott írt idő véleményem szerint. A másik ok lehet, hogy a sütő 180 fokra állítva nem 180 fokos. 1 éve cseréltem a sütőm, mert már 15 fok felett tévedett. Esetleg érdemes ellenőrizni.

(#2162) sz.zs. válasza Ance (#2161) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

200 fokon 50 percet sütöttem. Mielőtt kivettem, megmértem maghőmérővel, 96 fokos volt belül középen.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2163) Ance válasza sz.zs. (#2162) üzenetére


Ance
őstag

Akkor nem értem. :(

(#2164) fradi81 válasza sz.zs. (#2159) üzenetére


fradi81
veterán

Mondjuk elég fura így képen a belseje mintha több sor tészta lenne összeragadva mert nincs ott töltelék, lehet ez a gond.

moto g72, Ninebot d28e

(#2165) iatti válasza fradi81 (#2164) üzenetére


iatti
aktív tag

a tölteléket én is keveseltem. ez inkább kalács mint bejgli.

(#2166) bugizozi


bugizozi
őstag

#pizza #kamut

Sziasztok!

A hétvégén kamut búzalisztből készítettem pizzát.
Korábban próbálkoztam már teljes kiőrlésű liszttel, ez a kamut is elvileg lassú felszívódású szénhidrát, csak ennek nincs olyan fűrészpor íze :D (cserébe jó drága :U [link] )

Recept 6 db bucira:

600g kamut liszt
225g Pásztói Bio pizzaliszt
510g víz
20g só
Élesztő (kb 3 borsónyi méret)
~220g bucik

Dagasztás után 1 óra pihi, bucizás, 13 óra hűtőben, 1,5 óra szobahőn majd sütés az Ariete-ben. (2p feltétekkel, kiveszem, 180 fokot fordítok rajta, rámegy a sajt majd még 1p sütés)
Számomra megfelelő lett az eredmény, rosszabbra számítottam :D A tészta szépen megkelt, kezelhető volt. Azért csak 1,5 óra a szobahő, mert volt már, hogy mire a 6 sütéshez értem az utolsó buci már túlkelt, folyt. Így az első még kicsit hideg volt, de a 6. is jó állagú maradt.
Tettem a kamuthoz egy kis 00 lisztet is, nem tudom van-e értelme keverni, legközelebb kipróbálom 100% kamutból aztán kiderül.
Család a "magyarosat" szereti, arról van kép, én a sima margaritát szoktam enni. Egyébként ízlett mindenkinek, nem mondták meg, hogy nem sima búzaliszt. :)

És a végére jöjjön a lényeg, pár db kép:

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2167) fradi81


fradi81
veterán


Ha így dobnám rá a kenyeret mennyire akarna majd ráégni/ragadni? Próbálnám kiváltani a sütőpapírt.

moto g72, Ninebot d28e

(#2168) Mersant_le válasza fradi81 (#2167) üzenetére


Mersant_le
csendes tag

en is igy szoktam, de nekem nem lyukacsos a lapatom. a vasat elotte jol fel kell forrositani.

(#2169) fradi81 válasza Mersant_le (#2168) üzenetére


fradi81
veterán

Igen az bent lenne a sütőben, na majd legközelebb próba.

moto g72, Ninebot d28e

(#2170) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

Pròbàlkozom egyenlőre csak sütǒben.

[ Szerkesztve ]

(#2171) bugizozi válasza Franky2Ster (#2170) üzenetére


bugizozi
őstag

Szép, csak így tovább :C

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2172) jozsi252


jozsi252
veterán

Egy kis 100%-os bigás tészta Vigevano Vesuvio lisztből. Meglátom mennyire kel meg a hűtőben ha úgy látom hogy kibírja akkor vasárnapra meghagyok 1db-ot.
Biga 10 órát volt szobahőn 12 órát hűtőben. A só aránya 3% az élesztő Budafoki volt az pedig 0.3%.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#2173) jozsi252


jozsi252
veterán

Mercato-nál akció van néhány pizzás dologra. 7119ft az 5kg-os Super Nuvola, illetve a Strianese San Marzano konzerv 891ft. Hátha esetleg valaki szintén szeretne valamelyikből venni gondoltam leírom.
Super Nuvolára nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen liszt. Bigát meg Poolish-t is tervezek belőle csinálni. Nagy kár hogy 10kg-os kiszerelés nincs belőle. :( 25kg-os meg túl sok lenne az a baj. Bár azt meg nem tudom itthon hol tudnék jó áron venni.

iPhone 13 Pro Max

(#2174) ROBOTER


ROBOTER
addikt

Sziasztok!

Pizzának csúfolt vastagtésztás, inkább kenyérlángoshoz hasonlító dolgokat rengetegszer készítettem, viszonylag kiszámíthatóan és jól sikerülnek. Kevesebb volt a vékonytésztás próbálkozás, vegyes volt az eredmény, főként az eltúlzott feltétek miatt. Most van egy pici kertem, megpróbálnám megadni a módját.

Két kérdésem lenne:
- Az Internet található 100..110 E Ft körüli 12''-os pizzasütő kemencék érnek-e valamit, vagy magasabb kategóriában kellene keresgélnem? Ha egyszerre csak 3..4 pizzát akarok elkészíteni, érdemes-e egyáltalán felfűteni miatta? Láttam, hogy még a márkásabb 16''-osban is forgatják a pizzát, mert nem süt egyenletesen, mire számíthatok egy kisebben? Vagy érdemesebb lenne elektromos alternatívát keresnem?

- A nyújtáshoz legtöbbször használt durum Semolina helyettesíthető-e búzadarával, vagy mit haszáltok erre a célra?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#2175) ROBOTER válasza ROBOTER (#2174) üzenetére


ROBOTER
addikt

Bocs, lejárt a szerkesztési idő:
Közben elolvastam az összefoglalót, és réteslisztet ajánlanak benne a nyújtáshoz.
Még annyi, hogy faszenes, vegyes tüzelésű megoldások a szomszédok közelsége miatt nem hiszem, hogy relevánsak.

(#2176) fradi81 válasza ROBOTER (#2174) üzenetére


fradi81
veterán

Hali, 100 körül szerintem a legjobb megoldás a Spice Diavolo Pro 2, külföldről szokták rendelni. Kép a pizzás csoportból.

moto g72, Ninebot d28e

(#2177) ROBOTER válasza fradi81 (#2176) üzenetére


ROBOTER
addikt

Köszi, ez jól néz ki!

(#2178) bugizozi válasza fradi81 (#2176) üzenetére


bugizozi
őstag

+1 :K nekem is ilyenre fáj a fogam.

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#2179) sz.zs. válasza fradi81 (#2176) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Már 130e körül van sajnos. Áldom az eszem , hogy tavaly megvettem előrendelésben 80e Ft körüli áron.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2180) tepenzed válasza fradi81 (#2176) üzenetére


tepenzed
őstag

+1 imádom ezt a sütőt, hetente használom.
Még az n3-nál is jobban tetszik az eredmény vele.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.