Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] USB to S/PDif konverter a modern RIAA, elektroncsövekkel
- [Re:] [potyautas:] Miért olyan drága?
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] Okos Otthon kezdőknek
- [Re:] [kraftxld:] Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- [Re:] [Brogyi:] CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03
LOGOUT.hu
Hozzászólások
Sötétebbnek kéne lennie szerintem. Én 40-45 percig sütöm a bejglit, kevés az ott írt idő véleményem szerint. A másik ok lehet, hogy a sütő 180 fokra állítva nem 180 fokos. 1 éve cseréltem a sütőm, mert már 15 fok felett tévedett. Esetleg érdemes ellenőrizni.
200 fokon 50 percet sütöttem. Mielőtt kivettem, megmértem maghőmérővel, 96 fokos volt belül középen.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Akkor nem értem.
fradi81
veterán
Mondjuk elég fura így képen a belseje mintha több sor tészta lenne összeragadva mert nincs ott töltelék, lehet ez a gond.
moto g72, Ninebot d28e
iatti
aktív tag
a tölteléket én is keveseltem. ez inkább kalács mint bejgli.
bugizozi
őstag
#pizza #kamut
Sziasztok!
A hétvégén kamut búzalisztből készítettem pizzát.
Korábban próbálkoztam már teljes kiőrlésű liszttel, ez a kamut is elvileg lassú felszívódású szénhidrát, csak ennek nincs olyan fűrészpor íze (cserébe jó drága [link] )
Recept 6 db bucira:
600g kamut liszt
225g Pásztói Bio pizzaliszt
510g víz
20g só
Élesztő (kb 3 borsónyi méret)
~220g bucik
Dagasztás után 1 óra pihi, bucizás, 13 óra hűtőben, 1,5 óra szobahőn majd sütés az Ariete-ben. (2p feltétekkel, kiveszem, 180 fokot fordítok rajta, rámegy a sajt majd még 1p sütés)
Számomra megfelelő lett az eredmény, rosszabbra számítottam A tészta szépen megkelt, kezelhető volt. Azért csak 1,5 óra a szobahő, mert volt már, hogy mire a 6 sütéshez értem az utolsó buci már túlkelt, folyt. Így az első még kicsit hideg volt, de a 6. is jó állagú maradt.
Tettem a kamuthoz egy kis 00 lisztet is, nem tudom van-e értelme keverni, legközelebb kipróbálom 100% kamutból aztán kiderül.
Család a "magyarosat" szereti, arról van kép, én a sima margaritát szoktam enni. Egyébként ízlett mindenkinek, nem mondták meg, hogy nem sima búzaliszt.
És a végére jöjjön a lényeg, pár db kép:
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
fradi81
veterán
Ha így dobnám rá a kenyeret mennyire akarna majd ráégni/ragadni? Próbálnám kiváltani a sütőpapírt.
moto g72, Ninebot d28e
Mersant_le
csendes tag
en is igy szoktam, de nekem nem lyukacsos a lapatom. a vasat elotte jol fel kell forrositani.
fradi81
veterán
Igen az bent lenne a sütőben, na majd legközelebb próba.
moto g72, Ninebot d28e
Franky2Ster
senior tag
Pròbàlkozom egyenlőre csak sütǒben.
[ Szerkesztve ]
bugizozi
őstag
Szép, csak így tovább
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Egy kis 100%-os bigás tészta Vigevano Vesuvio lisztből. Meglátom mennyire kel meg a hűtőben ha úgy látom hogy kibírja akkor vasárnapra meghagyok 1db-ot.
Biga 10 órát volt szobahőn 12 órát hűtőben. A só aránya 3% az élesztő Budafoki volt az pedig 0.3%.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
Mercato-nál akció van néhány pizzás dologra. 7119ft az 5kg-os Super Nuvola, illetve a Strianese San Marzano konzerv 891ft. Hátha esetleg valaki szintén szeretne valamelyikből venni gondoltam leírom.
Super Nuvolára nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen liszt. Bigát meg Poolish-t is tervezek belőle csinálni. Nagy kár hogy 10kg-os kiszerelés nincs belőle. 25kg-os meg túl sok lenne az a baj. Bár azt meg nem tudom itthon hol tudnék jó áron venni.
iPhone 13 Pro Max
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Pizzának csúfolt vastagtésztás, inkább kenyérlángoshoz hasonlító dolgokat rengetegszer készítettem, viszonylag kiszámíthatóan és jól sikerülnek. Kevesebb volt a vékonytésztás próbálkozás, vegyes volt az eredmény, főként az eltúlzott feltétek miatt. Most van egy pici kertem, megpróbálnám megadni a módját.
Két kérdésem lenne:
- Az Internet található 100..110 E Ft körüli 12''-os pizzasütő kemencék érnek-e valamit, vagy magasabb kategóriában kellene keresgélnem? Ha egyszerre csak 3..4 pizzát akarok elkészíteni, érdemes-e egyáltalán felfűteni miatta? Láttam, hogy még a márkásabb 16''-osban is forgatják a pizzát, mert nem süt egyenletesen, mire számíthatok egy kisebben? Vagy érdemesebb lenne elektromos alternatívát keresnem?
- A nyújtáshoz legtöbbször használt durum Semolina helyettesíthető-e búzadarával, vagy mit haszáltok erre a célra?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
ROBOTER
addikt
Bocs, lejárt a szerkesztési idő:
Közben elolvastam az összefoglalót, és réteslisztet ajánlanak benne a nyújtáshoz.
Még annyi, hogy faszenes, vegyes tüzelésű megoldások a szomszédok közelsége miatt nem hiszem, hogy relevánsak.
fradi81
veterán
Hali, 100 körül szerintem a legjobb megoldás a Spice Diavolo Pro 2, külföldről szokták rendelni. Kép a pizzás csoportból.
moto g72, Ninebot d28e
ROBOTER
addikt
Köszi, ez jól néz ki!
bugizozi
őstag
+1 nekem is ilyenre fáj a fogam.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Már 130e körül van sajnos. Áldom az eszem , hogy tavaly megvettem előrendelésben 80e Ft körüli áron.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Téma tudnivalók
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.