Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
''A fegyveres harcművészettel kapcsolatban nem értek egyet, mert nem sok a valószínüsége, hogy karddal és egyebekkel mászkálj az utcán.''
Én direkt kiemeltem hogy harcművészet ellen harcművészet, és dojoban.
Természetesen abban igazad van, hogy utcán nem lehet fegyverrel mászkálni. -
Sir Pocok
őstag
Szerintem két felé kellene választani a dolgot:
Harcművészet, harcművészet ellen:
Szerintem egy magas fokozatú aikido-s ellen nem sok mindent lehet csinálni. Nagyon sok időt kell az aikido-ba fektetni ahhoz, hogy hatásos legyen.
A másik pusztakezes harcművészet vs fegyvereses harcművészet.
Itt szerintem egy jól felkészült fegyveres harcművészetet gyakorló ember ellen nem sok esély van.
Harcművészet, utcai vagy kötetlenebb harcstílus ellen:
Ez már érdekesebb téma. Itt már őszintén szólva nem nagyon tudom, hogy mi lehet a leghatásosabb stílus. -
Sir Pocok
őstag
-
Sir Pocok
őstag
SwordWarrior: Egy nagy dojo van, ami szerintem elé színvonalas.
Nimrod: A taiji nem ismerem. Vagyis most már igen. -
Sir Pocok
őstag
Szeretném megosztani veletek saját véleményem a harcművészettel kapcsolatban:
Én alapvetően azért kezdtem bele a dologba, mert már „régóta” foglalkozok zen buddhizmussal és tudtam, hogy segíti a harcművészet a zen a gyakorlását. Másrészt fontos dolog, hogy ne csak a szellemünket fejlesszük, hanem a testünket is.
Először aikido-val szerettem volna foglalkozni, de sajnos az edzések olyan időpontba voltak, hogy nem volt lehetőségem eljárni.
A többi harcművészeti ág nem keltette fel az érdeklődésemet a következő okok miatt:
A közelharcban sokkal nagyobb az esélye annak, hogy sérüléseket szerez az ember. Az aikido-ban az fogott meg, hogy rendkívül ügyesen használja fel a támadó energiáját saját maga ellen.
Így maradt a kenjutsu +egy kis kobudo. A két ágban nagyon szimpatikus volt a fegyverek használata. Másrészt, viszont ha az utcán megtámadnak sokkal kevesebb az esélye annak, hogy a támadó/k közelharcban bocsátkoznak, mert ugye a fegyverek elég hosszúak hogy a közelembe kerüljön/ek. Másodsorban ha támadó meglátja, hogy fegyver van nálam akkor erőteljesen elgondolkozik azon, hogy vállalja-e a konfrontációt.
A dolognak persze van egy kis szépség hibája: az ember nem hordhat magánál fegyvert…. -
Sir Pocok
őstag
Ez a topic szerintem alapvetően azért jött létre, hogy egymással tapasztalatokat cseréljünk. Mindenkinek tiszteletben kell tartania a másik ember döntését és elkötelezettségét egy adott stílus iránt.
-
Sir Pocok
őstag
[A felhasználó kérésére a hozzászólás törölve. - peterkeT]
-
Sir Pocok
őstag
Amikor edzésre szoktam menni akkor nálam van egy katana és egy bokken (fa kard). Néha olyan félelem ül ki az emberek arcára, hogy félelmetes, pedig soha senkit se bántanék. Például nemegyszer volt olyan, hogy átmentek az utca túloldalára. Meglepő, hogy az emberek ennyire tudnak félni.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
barbikenje #3170 üzenetére
Amikor belépsz a dojo-ba meg kell hajolni. Ez az alapszabály. Amikor kezdődik az edzés, meditáltok és jön egy kisebb szertartás. Kezdőként mindig a sor végére kell állnod.
[Szerkesztve] -
Sir Pocok
őstag
válasz
barbikenje #3168 üzenetére
Én úgy tudom, hogy három harcművészeti ágat ismer 5 dan-os szinten. Az már azért teljesítmény…
-
Sir Pocok
őstag
válasz
barbikenje #3165 üzenetére
Ne sajnáld a bokkenre a pénzt. Szerintem először menjél el pár edzésre és utána már magad is tudsz gyakorolni. Bár ez a te dolgod. De szvsz fontos, hogy lásd a mozgásokat egy professzionális kardforgatótól….
-
Sir Pocok
őstag
válasz
barbikenje #3165 üzenetére
Szerintem ez a leghitelesebb irányzat Magyarországon. Hiszen a japán mester itt él, és ő nála lehet csak vizsgázni. Én nagyon szeretem, sajnálom, hogy ilyen rosszak a kijutási körülmények. Menj el hozzájuk és beszéld meg velük a dolgot hátha….
-
Sir Pocok
őstag
válasz
barbikenje #3163 üzenetére
[link]
Én Kecskeméten járok. Télen terem edzés, nyáron a szabadban.
Amit használunk:
Bokken, Bokuto, Katana,Wakazahi, Harci lándzsa. -
Sir Pocok
őstag
válasz
barbikenje #3161 üzenetére
Most én se láttam az oldalon. Az elég ritka szokott lenni. Én most vettem egyet a mesteremtől, mert az előző elrepedt.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
barbikenje #3159 üzenetére
[link]
én itt vettem meg a felszereléseimet. -
Sir Pocok
őstag
Én Kenjutsu nevű harcművészeti ágat gyakorlom. Tradicionális japán szamuráj kardvívás. Önvédelem terén csak akkor nyújt kielégítő védelmet, ha nálam van a katana-m vagy a fa bokken-em.
Komolyra fordítva a szót, itt nagyon nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak kell lenni. Egy katana nem játékszer, könnyen ketté hasíthat egy embert.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
barbikenje #2531 üzenetére
Én jól szívvel tudom neked ajánlani. Mivel a sensei, Suzuki Kimiyoshi itt Magyarországon lakik, így az instruktőrök elég felkészültek. Maga Suzuki is aktívan tanít. Edzések is nagyon jók. Sok a „face to face” küzdelem.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
barbikenje #2526 üzenetére
Ezt már láttad?
Bővebben: link -
Sir Pocok
őstag
válasz
barbikenje #2126 üzenetére
Akkor ez valószínűleg érdekelni fog… Bővebben: link
Én ezt gyakorolgatom. Szerintem nagyon jó, hatalmasokat szoktunk vívni.
Ami kell:
Fehér felsőrész (karate gi) és nadrág.
Edző kard -> fa boken (én a vöröstölgyet ajánlom)
Bővebben: link
Aktív témák
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest