- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
volvoguy
addikt
-
Wendelke
senior tag
-
dudika10
veterán
-
Wendelke
senior tag
-
dudika10
veterán
-
Wendelke
senior tag
Sziasztok!
A topik indítóhoz hasonlóan én is azt kérdezném, hogy amennyiben a Realtek alaplapi digitális audio kimenetet használom , akkor érdemes-e 5-10.000 Ft-os hangkártyába befektetni?
A gépről optikai kábelen megy a hang a Panasonic házimozi erősítőre, amire Yamaha hifi hangfalak vannak rákötve.
Előre is köszi!
-
domy75
csendes tag
Sziasztok, olyan problémám van , hogy van egy munkahelyi HP DC5800-as komplett pc-m. Vettem bele egy HD4650-es VGA-t. Beletettem és nincs hang. Ha visszadugom a monitorkábelt az alaplapi vga-ba akkor jó a hang. Már próbálkoztam sound driverekkel, vga driverekkel és semmi, nincs hang. Mit kellene még csinálnom hogy ez megoldódjon?
-
ShadowQ3
csendes tag
-
volvoguy
addikt
hali
Szóval Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplapom van, rajta Realtek integrált HD Audio hangkarival. Nemrég váltottam Xp-ről Win7-re, de amióta váltottam, recseg-ropog a hang játék közben és videólejátszáskor is...Próbáltam:
- legfrisebb r2.38as drivert
- régebbi, r2.31-es drivert, ami tartalmazza az ATI HDMI-t és a Microsoft UAA-t is
- volt fenn r2.37-es driver is nemrég
- próbáltam driver nélkül is, tehát csak amit a Win7 saját maga felrakott
- próbáltam a hangfrekvenciáját változtatni, úgy sem volt jó...Szal télleg..és valaki mondta, hogy érdemes a BIOS-t frissítenem...kockázatos művelet, de tényleg mindent kipróbáltam már...mit gondoltok? valóban előfordulhat, hogy Win7-re való áttérés esetén BIOS-t kell frissíteni?
Már csak ebben bízom, illetve az alaplaphoz kapott Driver-DVD-ben, csak hogy abban még Vista-s driver van...megpróbáljam még azt is?
-
ShadowQ3
csendes tag
Valamivel több, mint 7 évig nyüstöltem egy dobozos Audigy-t. Ezidő alatt driver tekintetében gyűjtöttem nem kevés (főleg negatív) tapasztalatot. Vista és Win7 alatt gyakorlatilag nem tudtam működésre bírni a vonalbemenetet, ami miatt a (számomra) minősíthetetlen alaplapi chip-re kellett támaszkodnom. Hangminőség tekintetében azt kell mondjam, hogy nem értek egyet sok előttem szólóval. Amikor erre a lapra váltottam, azt vártam, hogy ez biztos milyen frankó lesz stb. és ezek után már nem használok külön kártyát (gondoltam én). Ahogy meghallgattam rajta pár koncert dvd-t próbaképpen, azonnal letiltottam a Bios-ban ezt a förmedvényt. De csak azért tiltottam le, mert nem volt nálam épp lemezolló, hogy kivágjam az alaplapból. Az ember azt gondolná, hogy egy Digital Home szériás lapra ráhajítanak valami használható eszközt, de francokat!
A tesztet Altec Lansing 10 rongyos 2.0-ás asztali hangszóró párossal és egy 5.1 analóg Technics rendszerrel próbáltam (csak DVD-hez használom). Először azt gondoltam, biztos elvakult vagyok, de...
Napokban adtam el váltás miatt (Xonar DX a köv.) és két ismerősöm is volt itt azóta, aki megkérdezte, "hogy miért ilyen "sz@r" a hang". Skypenál egy másik ismerős, mert kifejezetten tompábbnak hallja a hangom, annak ellenére, hogy gőze sem volt, hogy ideiglenesen az alaplait használom. Ezzel bebizonyosodott számomra, hogy nem az én fejemben van a hiba.

Azt gondolom, hogy ízlés dolga, ki mit szeret, de tény, hogy ezek az alaplapi "csodák" még mindig kritikán aluliak. Az Audigyről is hallottam ezt-azt. Tény, hogy kicsit fémesnek hat a hangja. Mint említettem a driverekkel az utolsó pillanatig bajaim voltak. Szóval nem tökéletes darab, de nem lehet egy lapon említeni az alaplapi chip-pekkel.
Érdekesség képpen még annyit, hogy egy Logitech X-540-es szettre kötötte rá a tulaj, akinek eladtam, és annyit mondott, hogy nem is tudtam, hogy ezek a hangszórók ilyen jól szólnak.
Szerintem mindenképp 1500-ért megér egy próbát. Ha nem tetszik, a duplájáért simán tovább tudod adni. 
-
mcs
veterán
-
Tommee
aktív tag
-
mcs
veterán
Ejjha.
Talán ezért lassult nálam olyan sokat az UT3 Win7 alatt?
A legutóbbi hivatalos drivert raktam fel a kártyához, és az UT3 sokkal lassabban ment, mint XP alatt. Volt, hogy egyszer normálisan ment, amikor bekapcsoltam az OpenAL-t, de következő indításkor megint gyérül. A hangkártya letiltása is javította az fps-t, és akkor ugyanúgy is ment, mint XPvel. -
eszakas
őstag
-
joi29
őstag
-Őszintén szólva nekem annak idején mikor megépítettem a saját
hangrendszeremet (házi mozizás céljából) még az NF7-S v2-es lapom
volt és azon a MCP-T déli híd SoundStorm-ja szolgáltatta az audió jelet.
-Na az aztán igazán szépen szólt, a jelenlegi Realtek-kel sincs semmi bajom
de valahogy nem érzem rajta azt a tisztaságot mint a Sstorm-ban.
-Ja és a mixerén is messze több beállítási lehetőséget engedélyezett. -
Tommee
aktív tag
Én nemrégen hajítottam ki az Audigy SE hangarimat az alaplapi Realtek ALC889A ellenében.
Windows 7 alatt állandóan recsegett az Audigy, FPS esések voltak, stb. XP alatt OK volt.
Creative-nak szar a drivertámogatása Win7-hez.
Amúgy ez a Realtek HDAudio az első alaplapi hangkártya, amire azt mondom, hogy jól szól, legalább olyan jól, mint az Audigy. Stabilabb FPS-eket kapok, nem recseg(annyira-nálam vmi anomália van, néha ez is reccen), jó drivertámogatás. -
Pupuci
csendes tag
Kössz a segítséget srácok.Azt hiszem, hogy maradok az alaplapi cuccnál bár igazából az érdekelt volna, hogy FPS különbség van e a játékokban ha az alaplapit használom és akkor ha egy Audigyt.Mert ugye az alaplapi nem hardveres motyó.
-
mcs
veterán
-
eszakas
őstag
Szia.
Nekem audigi4 van az egyik gépbe és X-fi extrem music a másikban. AKG530 LTD fülest hajtottam meg mindkettővel és egy régi EA 6383s es Videoton erősítőt 2 hs 280-as hanfallal.
Ezt azért írtam hogy nem gagyi a cucc amire csatlakozik a hangkártya. Az Audigi1 szépen szól zenével, játékközben és filmnézésnél lehet hogy csalódni fogsz benne de itt is tiszta hangzást fogsz kapni. De semmi extrára ne számolj. Driver problémáid lesznek az biztos. A kontroll panelok közül nem mindegyik fog működni rendesen vista alatt de xp-n menni fog. Mivel az alaplapi hangkeltő is elég jó minőségű nagyon sok különbséget ne várj.
-
Voyage
aktív tag
-
nyunyu
félisten
Nekem egy Logitech Z-5500 szolgáltatja a hangot
Analogon vagy digitalis bemeneten probaltad?
Alaplapi+Audigy digitalis kimenete kozott en nem ereztem kulonbseget, de akkor nem a hangkartyak, hanem az erosito dekodere allitotta elo az analog hangot.
(AV receiverrel eleg konnyu fej-fej mellett tesztelni 2 hangkartyat, van eleg analog meg digitalis bemenet.
) -
Voyage
aktív tag
-
mcs
veterán
-
Voyage
aktív tag
-
mcs
veterán
Nekem az alaplapi hangja eléggé ellenszenves a lágy, magasorientáltságával.
Szoktam használni mixerben mélykiemelést, úgy meg alaposan kifekszik a dinamikája.
Sajna nincs olyan hangrendszerem, amin van mélyszabályzó poti, így kénytelen vagyok szoftveresen piszkálni, és ebben az Audigy mérföldekkel jobb.
Kis Philips mikro rendszer van rákötve a gépre, és AKG K44et hajtok meg vele.
-
Voyage
aktív tag
-
PuMbA
titán
-
Voyage
aktív tag
No-no, lassan a testtel.

Nekem egy Logitech Z-5500 szolgáltatja a hangot, amit megpróbáltam egy audigy 1-el, xonar dx-el és alaplapi zajkeltővel meghajtani. Audigy-nél szebben szól az alaplapi, xonar természetesen jobb nála, de azért annyira nem hűde szar az alaplapi. Pedig meghallom a különbséget.
Igaz, filmeknél, meg trance, dance, techno, rock zenéknél nem nagyon jön ki a különbség.
Játékokban azért már érződik, hogy jobb a xonar.
-
mcs
veterán
1500ért az Audigy főnyeremény.

Én is azt használom, és egyszer kíváncsiságból bekapcsoltam azt a háj definísön audiónak csúfolt Realtek ALC 888at is. Maradjunk annyiban, hogy élettelen, nulla dinamikájú HD szilíciumhulladék bármelyik Sound Blasterhez képest.
-
nyunyu
félisten
-
sirdond
őstag
felesleges megvenni a hangkártyát
-
Pupuci
csendes tag
kb. 3500ft volt.
Vásárlásnál három szempont volt :
- legyen rajta hengerőbazirgáló ( van rajta )
- a TrackClip pro-t rálehessen applikálni ( rálehet )
- legyen rajta leszerelhető mikrofon ( van )
Tehát nekem tökéletesen megfelel.

-
nyunyu
félisten
-
Pupuci
csendes tag
Szokol rádiója ugyan volt a nagyfaternak de egyrészt ilyen nincs a gépemre kötve, márészt meg 20k-s sz@rt sem tervezek ráapplikálni.Eddig is fejhallgatót használtam és ezután is ezt fogok.Mint említettem nem nézek filmet a gépen csak játszok és néha - néha meghallgatok egy cd-t.Ennyi.Azért kössz.
-
nyunyu
félisten
Bármennyire is hihetetlen
elég szépen szól.Ez egeszen addig igaz, amig 2Ft-s Sokol radiot kotsz ra.
Amint radugsz egy 20Ft-s hangrendszert, utana mar szidni fogod az alaplapit, hogy erotlen, egyaltalan nincs dinamika, keves a basszus.
Audigy-hez meg van rendesen mukodo driver, csak nem a Win7-es 2.18.0011 szeriat kell felrakni (ami a 10. bugfix ellenere meg mindig rossz), hanem az utolso nem Win7-eset (2.18.0010) kell raeroszakolni Vista kompatibilitasi modban.
-
sirdond
őstag
Szia!
Akkor rosszul kerestél
Valamelyik audigy-s topicba simán elfért volna, vagy ide, esetleg ideSzerintem sok változás nem lesz, max pár fps, azért annyira nem terheli le a cpu-t az alaplapi realtek. Ha meg vagy elégedve a hangjával akkor felesleges, bár az az 1500 Ft tényleg nem sok érte. Azt vedd figyelembe,hogy, ha win 7-et használsz, akkor szívni fogsz, mivel nincs rendes driver

Ja és,ha van külső erősítőd amire digitálisan van kötve az alaplapi akkor is felesleges megvenni a kártyát. -
Pupuci
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy új regisztráltként rögtön nyitok egy topikot de volna egy ( számomra ) fontos kérdés.Kerestem valami hasonlót de nem teláltam.Ettől függetlenül lehet, hogy van és ez esetben ismételten elnézést

Szóval az a helyzet, hogy van egy Gigabyte MA770-UD3 lapom egy AMD 7850 BE procival.
Hangkeltésre az alaplapi hangkeltőt használom ( Realtek Semiconductor Corp. High Definition Audio System ).Bármennyire is hihetetlen
elég szépen szól.A kérdésem pedig az lenne, hogy mennyivel terheli jobban a procit mint egy külön hangkütyü?
Lehetőségem lenne egy SB Audigy1 hangkártyát beszerezni ( ~1500 Ft. ) csak nem tudom, hogy megéri e.Jobb annyival az SB vagy maradhat a Realtek ?A gépen 99%-ban játszok, filmet nemnagyon nézek.
Kössz a válaszokat.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- ASUS Vivobook X1704VA Intel Core 5 120U 16GB RAM 512GB SSD ÚJ ÁLLAPOT GARANCIA 2029-IG!
- Lenovo ThinkPad E14 Gen 5 13.gen FHD+ FÓLIÁS TÖRÉSGARANCIÁVAL!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 Ryzen 5 PRO 6650u Ultravékony, üzleti prémium! Garancia 2027.05.
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4650
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Asszem, a default 5 lesz.