Aktív témák
-
tomcs
őstag
ha a ket kanoc ugyanugy eg akkor meggyujtod az 1iket mind2 vegen es ahol osszeernek ott kettevagod a masikat es annak is a 2 vegevel van negyedora is.. bar ez igy nem pontos :)
(1. hulye megoldas leszurom a kanocot a foldbe es napora :DDD:DDD:DDD:DDD)
(2. hulye megoldas: kanocbol csinalok ingat.....) -
lesaux
veterán
Na! Megfejtéseket kérek! Csak engem érdekelnek? :((
:O -
Sirpi
senior tag
A megfejtések jól haladnak, az én feladványaimat megoldottátok, grat érte, kivéve a #11-ben írt jeges-vidék, 5 lövés stb... esetét. De erre még senki nem reagált, így mág várok 1 picit.
De adok fel újat (gondolom, nem baj, ha nem krimi, hanem logikai feladat):
Adott két hosszú kanóc, mindkettõ 1 óra alatt ég el teljesen, ha meggyújtjuk a végüket. Az égés azonban nem egyenletesen történik, tehát lehet, hogy fél óra alatt csak 10%-a ég el, a majd újabb fél óra alatt a többi, és errõl nincs elõzetes információnk. Mérjünk ki a 2 kanóccal háromnegyed órát.
S -
L0ll3r
újonc
Egyébként nem a hosszában kettévágás a jó megoldás! :(
Egy valós: 50m-nél elvágod, kötsz rá egy hurkot, abb pedig a 100 m-es tötelet beakasztod, hogy 50-50m lógjon le. Íy lemászol a szirtre, kihúzod a 100 m-es kötelet az egyik oldalon, és már van is egy 100 m-es köteled a maradék 100m-re -
lesaux
veterán
A megfejtéseket senki nem akarja beírni? Csak mert nem tudom egyiket se, és nézek itt hülyén... :U
-
nap
addikt
Csutortok este van. Le kell menned a klubba, de csak 20 forintod van. Hogy rugsz be? :D
-
Apika
addikt
Vagy pedig, ha sodrott a kötél, kés nélkül szétfejti, és akkor is van 300m kötele, amin le tud jutni...
-
L0ll3r
újonc
Ja és egy kicsit másfajta kérdés: 200m magas hegy tetején állsz. Le akarsz jutni, de csak egy 150m-es köteled és egy késed van. 1m-t sem ugorhatsz, 100m-nél van egy kiszögellés, ahol megállhatsz,máshol csak a kötélen lóghatsz! Hogy jutsz le?
-
Papa-Georgo
senior tag
jégre állt...
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Papa-Georgo #22 üzenetére
Talán úgy, hogy leszúrták :)
-
KovacsUr
addikt
Másik hasonló: A pajtában felakasztva találnak rá a fószerre, alatta a szalma nedves. Ide most be kellene tenni öt-hat sornyi figyelemelterelő adatot, amit én nem fogok rögtönözni, de lehetséges-e, hogy öngyilkosság történt? Ha igen, hogyan? :)
A kettő együtt már nagyon könnyű :P -
KovacsUr
addikt
válasz
Papa-Georgo #22 üzenetére
Eredetileg szerintem fel vannak vágva az erei, de ez se rossz :D
-
Papa-Georgo
senior tag
Csak sorgalmasan.Csipom az ilyen történeteket. Mondjuk ezt éppen nem abból az évkönyből vettem de minden bizonnyal onnan van, de nekem itthon kallódott vmi lapon.
AMúgy van vmi olyasmi is amikor egy nő fekszik egy kádban a fürdőben bevan zárva sz ajtó és a nő halott leszúrták.Hogy halt meg? -
Sirpi
senior tag
Nem Kun Erzsébet? Én amúgy szerettem azt a könyvet, de elõzõ feladványom nem onnan van.
Amúgy csomó ilyen feladványt (barcohba-történetet) hallottam már. Ha van érdeklõdés, szivesen beirok 1-2-t...
Pl. egy meztelen halottat találnak a sivatagban, kezében törött gyufaszállal. Kérdés: hogyan halt meg.
Vagy az is megér egy misét, hogy a Magyar értelmezõ kéziszótárban (legalábbis a 80-as évekbeli kiadásaiben miért szerepelt a bolonyik szó, amit a magyarok nem is használnak...
Amúgy nyugodtan szóljatok, ha hagyjam abba :U
s -
Den
veterán
válasz
Papa-Georgo #1 üzenetére
Hm, a három felkiáltójel miatt???
-
Ye_Nő
tag
111 minikrimi volt a címe, a Füles Zsebkönvtárában jelent meg a nyolcvanas évek vége felé, Kun Erzsébet neve alatt.
-
Sirpi
senior tag
Amúgy azt ismeritek, amikor jeges tájon fõhõsünk igencsak siet, sok ember próbálja utolérni. Emberünk lõ 5-öt, majd felkiált, hogy ''Úgyis enyém lesz az arany!'', és siet tovább.
Mi történik itt?
S -
twollah
nagyúr
válasz
Papa-Georgo #1 üzenetére
Látom kitúrtad a kamrából az 1000 éves egy perces krimi gyűjteményt amit a Füles adott ki 1Mega (1024év) évvel ezelőtt.
-
kymco
veterán
válasz
Papa-Georgo #1 üzenetére
Ez egy 198x-s Füles évkönyv díjnyertes rejtvénye volt..... :)
-
zebrafish
tag
Én is kitaláltam, de 5 teljes percig tartott!! :D :D
-
Gabró
tag
válasz
Papa-Georgo #1 üzenetére
Én ezt bankjeggyel ismertem, de jó.:C
-
Keitaro
addikt
Lehet, hogy én vagyok hülye, de az én logikámba belefért volna... hisz ha eddig még nem volt akkor ez az első valami. Az első radeont is mondhatták pl első radeonnak holott még nem volt R200 és feljebb.
-
Shim
őstag
válasz
Papa-Georgo #1 üzenetére
Egyszerű: Honnan tudta volna a fószer 1928-ban, hogy ez volt első világhábórú? Honnan tudta, hogy lesz több is? Itt a bőkkenő. Béna volt a csávó :))
-
Papa-Georgo
senior tag
A hamis végrendelet
A végrendelet felbontásának napján, 1948 márciusában az örökösök illő gyászban és komoly arccal foglaltak helyet az ügyvéd irodájában. A végrensdeletet segédje bontotta fel a megjelentek előtt és felolvasta nekik:
Tiszta elmével, egészségem teljes birtokában, két tanú előtt írom le végakaratomat.Most, tíz évvel az első világháború befejezése után elérkezettnek látom, hogy végrendelkezzek. Nincs más rokonom, mint elhalt nővérem három gyermeke. Miután meggyőődtem róla, hogy könnyelműek, rosszak és hálátlanok, végrendeletemből kizárom őket. és minden vagyonomat deerék munkatársamra és barátomra, Nyakigláb Félixre hagyom. Három rokonomra - akik csak keserűséget okoztak -, szerény havi járandóságot hagyok (melyről ezen végrendelet melléklete intézkedik), hogy éhen ne haljanak. Szerintem ezt sem érdemlik meg.
Ez megmásíthatattlan akaratom.
Kényi Elemér
Tanúk: Péter Pál Sándor József
Kelt: Budapesten, 1928. július 10.-én.
Nos, a végrendelet hamis!!! Miért is???
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen videókártyát?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Futás, futópályák
- Elektromos cigaretta 🔞
- iPhone topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- ASUS Dual 4070 OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest