- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
drpele
senior tag
Csináltam egy olyan szűrőt amivel csak a Net felé irányulő és onnan bejövő forgalmat korlátozom az egyes gépek felé, a helyi háló sebességét nem (némi anyázás után sikerült is
)
Be is írom példaként, hogy másnak már ne kelljen ezzel szívni.
192.168.0.2 Lan hozzáférése #1: Direction: Both Rate Limit: 0 Protocol TCP/UDP, Source: 192.168.0.1 port: any, Destination: Local IP Addresses Port: any
192.168.0.2 Net hozzáférése #2: Direction: Out Rate limit pl: 60000byte/s Protocol TCP/UDP, Source: 192.168.0.1 port: any, Destination: Any Ip Addresses Port: any
Ha több gép van akkor ezt mindegyikkel meg kell ismételni értelemszerűen.
[Szerkesztve] -
drpele
senior tag
No megnéztem a progikat: igazából 2 versenyző játszott csak a Bandwidth Controller és a Bandwidth Manager.
Én az utóbbi mellett döntöttem. Annak ellenére, hogy demo verzió csak annyi megkötés van benne, hogy restart után törli a beállításokat. Viszont van lehetőség beállítások exportálására/importálására így 2 katt restart után és kész is
A másik dolog ami miatt erre esett a választás, hogy a Bandwidth Controller beta verziós (már évek óta) és nem tudom mi a helyzet a stabilitásával, igaz tudásban jóval feljebb helyezkedik el mint a Bandwidth Manager, pl tud garantált sávszélt leosztani, MAC szerint szűrni stb.
Végezetül 1 kérdésem lenne még:
Nem tudja vki, hogy hányas porton(okon) megy a windows file sharing? -
drpele
senior tag
Sajnos nem egy túl populáris téma ez és igen kevés infó áll rendelkezésre itt a ph!-n
Igen égetővé vált számomra egy ICS-es netmegosztó (és ''fileserver'') -el elátott hálózaton a netes sávszélesség korlátozása az egyes gépek felé úgy, hogy
ad1) az egyes gépekre nem lehet feltenni semmilyen software-t
ad2)magának a helyi hálónak a sebessége meg kell hogy maradjon 100 mbit
Eddig 5 programot találtam ami esélyes lehet, köztük a fent említett Bandwidth Controller:
Bővebben: link
Az elkövetkezendő pár napban ki fogom próbálni ezeket a progikat és remélem találok köztük olyat ami egyszerűen kezelhető mégis jól ellátja a feladatát.
Majd megírom a tapasztalatokat, remélem lesz köztük pozitív is
Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Asus VivoBook x1403ZA /i5-12500H/16/512ssd/14/3K/OLED/HU
- Logitech g29
- Asus VivoBook s14 Flip /i3-1315u/16/512ssd/14/FHD/IPS/Touch/HUv
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- 27% Számla! HP Transcend 2,8K OLED laptop! Ultra 155H / RTX 4060 8GB / 16GB DDR5 / 1TB! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest