Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
szerintem is fogadj be egy kis cicát. sokat fog segiteni a hangulatodon.
mi nem lacafacáztunk, az előző macsekunk után mindjárt 2-t szedtünk össze. és nem bántuk meg. imádjuk mind a kettőt. :) meg legalább szórakoztatják egymást.
tegnap mondjuk majdnem elnyomta egy autó a kisebbet. mikor anyámék mondák, kicsit felment pulzusom.
[Szerkesztve] -
Bass_2
tag
Sajnálom
:( -
_Volkovy_
nagyúr
Megdöglött a cicus?Gáz.
Mi lenne,ha most egy kutyával próbálkoznál? -
alitak
senior tag
Sajnálattal olvasom a hírt. :O:O:O
Ezzel sajnos nincs mit tenni. Fontos az, hogy nem adtam fel. A cicát meg sajnálom. Tényleg nem a te hibád.
Egyébként meg szerintem is szerezz be egy másikat, hátha feledteti egy kicsit. Nekem ´kutyával bejött, ha szabad így fogalmaznom. Tényleg nagyon sajnálom a cicust. :O:O:O -
WN31RD
addikt
''E topicban konkrétan egy cicáról van szó, így maradjunk az ő eseténél''
Azt hittem, nyilvánvaló, hogy már régen nem csak erről szól az eszmecsere, és nekem nem is állt szándékomban a topicindító eseténél maradni. Már a kezdő hozzászólásomban (#120) sem a macskáról írtam, és erre külön fel is hívtam a figyelmet. Éppen ezért nem érzem tisztességtelennek, hogy, bevallottan nem kis részben pont miattam, eltávolodtunk az eredeti esettől.
''ahol tökéletesen alkalmazható a passzív eutanázia. Amint a legtöbb embernél is.''
Egy gondolat erejéig visszatérve az általános vitához: Nem vagyok orvos, tehát bizonyára nem teljesen pontosak az információim ilyen téren, de úgy tudom, hogy nem minden esetben megoldható a (közel) tökéletes fájdalomcsillapítás. (Pl. azért, mert a legyengült szervezetben maradandó károkat okozna, már ha túléli a betegséget.) És, mint arra már korábban utaltam, egy ember esetében szinte soha nem a fizikai fájdalom az egyedüli jelentős kellemetlenség.
Ismerek olyan évtizedek óta súlyos betegséggel együtt élő embert, akit az orvosok egyrészt nem tudnak kielégítő mértékben megszabadítani a fizikai fájdalomtól, amikor éppen szükség lenne rá, másrészt ha épp fizikailag nem szenved, időnként akkor is rendkívül rosszul érzi magát. Huszonvalahány éve próbálkoznak mindennel, ott a sok orvos (és pszichológus), aki látta, ott a szerető család, és nem mennek semmire. Az illető szenved, és egyre gyakrabban (bár lassan növekvő gyakorisággal) emlegeti, hogy meg akar halni. Lehet, hogy ilyesmi csak 1%-ban fordul elő, de akkor is létezik.
''Mellesleg az a tény, hogy egy megoldás csak az esetek 1%-ára nem alkalmazható, még nem jelenti azt, hogy a fennmaradó 99%-ra sem alkalmazható, márpedig te most valahogy így próbálsz meg érvelni.''
Nem azt akarom mondani, hogy ne alkalmazzon passzív eutanáziát, ha valaki azt látja indokoltnak, és főleg nem azt mondtam, hogy érdemes minél hamarabb az aktív eutanáziát választani. Én csak azt hangoztattam, hogy át kell gondolni a helyzetet, és annak megfelelően dönteni, és szerintem ilyesmire nincsenek általánosan érvényes szabályok, nincsenek semmiképpen nem választható lehetőségek, és nincsenek garantáltan elfogadható eredményt adó megoldások (safe defaults) sem.
Valószínűleg a #177-es hozzászólásomat értetted félre, onnan indult ez a dolog, hogy én ''erőltetem'' a szélsőséges példákat, pedig a #177-ben én kizárólag arra reagáltam, hogy mi tekinthető döntéshelyzetnek, függetlenül bármiféle normarendszerektől.
''
Mindenesetre sokkal restriktívebben származtatom és értelmezem a jogaimat annál, mint amit a #177-es hozzászólásodban írsz. Vagyis nem gondolom azt, hogy jogom van mindent megtenni, amire megvan a lehetőségem. Idézet a hozzászólásodból:
''Szerintem, aki úgy dönt, hogy nem változtatja meg a sorsát valakinek (valaminek), pedig megtehetné, az pontosan az élet-halál urának a szerepében hozott egy döntést.''
''
(Ez pont a #177-es.) Eléggé félreértetted az idézett mondatomat. Ez nem azt jelenti, hogy (valamely normarendszer szerint) jogod van bármit megtenni, amire megvan a lehetőséged, hanem azt, hogy élet-halál urává nem egy normarendszer, hanem a körülmények tesznek (és a normarendszered azt határozza meg, hogy hogyan élj a lehetőségeiddel).
''Ezt természetesen ne tekintsd személyeskedésnek''
Nem tekintem személyeskedésnek, de megjegyzem, hogy szerintem a ''jogok restriktívebb származtatása'' nem magától értetődően fejlettebb erkölcsre vagy erényesebb emberre utal. Ez a hozzáállás éppúgy származhat valamely normarendszernek megfelelő tiszteletreméltó önmegtartóztatásból, mint (*) a felelősségtől való menekülésből vagy korlátoltságból. Csakúgy, mint a kevésbé restriktív hozzáállás is takarhatja a nehéz döntést és a nem egyértelmű helyzeteket is elfogadó bátorságot, vagy (**) az egyszerű önzést és gátlástalanságot is.
Attól, hogy a (*) sokkal kevésbé feltűnő és visszataszító, mint a (**), még nem kevésbé ártalmas.
(Magától értetődőnek veszem, hogy a fentieket te sem tekinted személyeskedésnek.)
[Szerkesztve] -
FPéter
aktív tag
Hát valszeg ezek után nem akarok macskát a közeljövőben. Mindig erre az 5 napra emlékeztetne.
-
Kinti
csendes tag
Szegeny cica! :O Pedig sokan szurkoltak neki! :(
-
WN31RD
addikt
Semmiképpen ne hibáztasd magad. Abból általában semmi jó nem származik.
Majd ha már érzelmileg túltetted magad rajta, és újra háziállatod lesz, átgondolhatod a most szerzett tapasztalataidat, hogy ha lesz legközebb, akkor bölcsebben dönthess. Szerintem minden egyéb hiábavaló önmarcangolás lenne. -
TexT-BoY
addikt
:(:(:(:(
[Szerkesztve] -
FPéter
aktív tag
Már hajnalban meghalt:O
-
shtml
őstag
''Nincs mindig ott ez a lehetőség, legalábbis ember esetében.''
Nézd, minden megoldást alkalmazhatatlanná lehet tenni, csak kellőképpen ki kell tágítani azt a kört, amelyre alkalmazni akarjuk. Bízom benne, hogy nem tudatosan alkalmazod ezt a - tapasztalatlan vitapartnerekkel szemben egyébként sokszor eredményes - taktikát. E topicban konkrétan egy cicáról van szó, így maradjunk az ő eseténél, ahol tökéletesen alkalmazható a passzív eutanázia. Amint a legtöbb embernél is.
Mellesleg az a tény, hogy egy megoldás csak az esetek 1%-ára nem alkalmazható, még nem jelenti azt, hogy a fennmaradó 99%-ra sem alkalmazható, márpedig te most valahogy így próbálsz meg érvelni. Lásd pl. newtoni mechanika versus specrel ill. áltrel - az utóbbi nem érvényteleníti a newtoni mechanikát a mi hétköznapi életünkben.
'''Hogy ez mire jogosít fel, az attól függ, hogy honnan származtatod a ''jogaidat''.''
Mindenesetre sokkal restriktívebben származtatom és értelmezem a jogaimat annál, mint amit a #177-es hozzászólásodban írsz. Vagyis nem gondolom azt, hogy jogom van mindent megtenni, amire megvan a lehetőségem. Idézet a hozzászólásodból:
''Szerintem, aki úgy dönt, hogy nem változtatja meg a sorsát valakinek (valaminek), pedig megtehetné, az pontosan az élet-halál urának a szerepében hozott egy döntést.''
Ezt természetesen ne tekintsd személyeskedésnek, mert az eddigi tapasztalatok alapján vagy olyan kulturált vitapartner, hogy a személyeskedés fel se merüljön!!! -
kisfurko
senior tag
Ez baromság...
Ennyi erővel a mozgássérülteket is likvidálni kéne (a legtöbbjük depressziós lesz). Mégis sokan magukhoz térnek, sportolnak!
Egyébként a cicától vettek vért, ultrahangozták?
A Budai Kisállatklinika megérne egy próbát, bár mi még nem voltunk ott, elvileg van állatmentőjük is (Állatmentő hívható: 06-30 9-420-431). [L]http://www.budaikisallatklinika.hu/[/L] -
KóBi
csendes tag
Nekünk volt egy kutyánk, és nagyon szerettük. Sajnos kapott valami izomsorrvadást és lebénult a hátsó két lába. A szívünk majd megszakadt, de inkább az injekció mellett döntöttünk, mert borzasztó volt nézni, hogy húzza maga után a lábait, nem akar semmit se csinálni, nem akar élni. Egész nap csak egy bokorban hevert. Nem evett. Látszott tajta, hogy fáj neki az élet.
Szerintem nem szabad egy állatot hagyni szenvedni. Ha hűséges társad volt, akkor te is adj meg neki annyit, hogy macskához méltó módon elmehessen, és ne kelljen szenvednie és kínok között itt hagyni téged.
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
FPeter, NE ismétlem NE tedd meg! hagyd, hogy éljen, ne avatkozz bele a sorsába. Amint hallod, a többieknek is volt macskával bajuk, s mégis kiheverte. Hagyd szegényt élni, fõleg ha már mondtad, hogy nem akart meghalni!
-
&rush
csendes tag
FPéter, nincs kizarva, hogy a rettenet hoseg is betett a macseknak, es ez csak visszatartotta a javulast. Ti is tudjatok milyen szar rekkeno hosegben, lazasan, szedelegve barmit is csinalni, plane Gyogyulni.
Szoval, varj vele egy kicsit, de ugyis Te iteled meg, hogy erdemes-e meg!
Mivel sokan meseltek biztato torteneteket>
Az en ''Cirmos(r)'' nevre hallgato macskam iden mult 13 eves, mar kicsit reumas, meg fogatlan, de ha hazamegyek es engem meghall, akkor szep komotosan kifarad az eppen aktualis fekvohelyerol es vagy az olembe fekszik, vagy ha enis fekszem akkor mellemfekszik es halal elegedetten les ki a fejebol.
Mindezt azota, hogy egy alkalommal egy kotschog busy megmergezte minden allatunkat.
2 kutya es akkor meg legalabb volt 6 macska.
Akkor azt hiszem ketto macsek meg az allatorvos erkezese elott egy nappal el is pusztult, es a Cirmos(r) volt a legpocsekabb alapotban mikor a doki kiert.
Azt mondta, hogy 10% eselye a macseknak, de mivel csont es bor lett csorikam ropke 2 nap alatt, hangsulyozta, hogy az infuziok (asszem 3db) ellenere fel orankent itatni kell fecskendovel es harom orankent valamilyen gyogyszert kell feloldani a vizben es aztis megitatni vele... kulonben kiszarad es Game Over.
Anyam nem vallalta, mert O nem tudja ezt megcsinalni, mert ha az O kezeben pusztul el, akkor O kikeszul. Igy ram harult a projekt. Delutan fel 5-tol masnap reggel 7-ig a TV elott a foldon fekudtem, beszeltem a vakarcshoz, simogattam, figyeltem, ahogy idonkent elalszik (akkor nagyon beszartam mindig, es azt hallgattam dobog-e meg a szive) es megallas nelkul toltam beleje a cumot.
Anyam reggel nem hitt a szemenek, mert mikor felkelt es odament hozza a macska eloszor a betegsege ota felemelte a fejet es ranezett, mivel neki van Adminjoga a KajasBodonhoz. Masnap mar nem akarta ossze piszkitani magat es kivonszolta magat a kertbe, de feluton visszafele osszeesett a faradtsagtol.
De par nappal kesobb mar relativ teljesen rendbe jott.
Azota meg engem tuntet ki orult ragaszkodasaval! -
Calogero
addikt
En sem altatatnam el meg a cicust, amig nem probaltam homeopatias dokit.
[Szerkesztve] -
chicken
senior tag
Valahányszor ránézek, úgy érzem el kell altatnom. Menni akar.
Ő a gazdája, bakker!
MOD a topkindító érez valamit. Csak nehéz a cicáknál.
[Szerkesztve] -
Kinti
csendes tag
Lehet,h.igy sokaknak konnyu beszelni az altatasrol,h.nem a sajat macskajukrol van szó.Viszont nem tudom,h.kiben nem hangozna el utana a következő mondat:Mi lett volna ha megsem teszem meg.Sztem a legjobb a gazdinak es a macskanak egyarant ha kinok közepette,de legalabb szeretettel körülvéve megy el.Nem pedig egy tű által.:(Bár ezt mindenki maskepp iteli meg.
Mint Tildy is irta a mi macskank felepult.Talan meg a te cicad esetben is van esely ra.Sztem meg gondold át ezt az altatasos dolgot. -
FPéter
aktív tag
Le kell feküdnöm, betett nekem ez a 4 nap, ráadásul alvás nélkül. Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat és az együttérzést, nagyon rendesek vagytok. Nekem ez nagyon sokat számított. Holnap mindenféleképpen írok, hogy mi lett/lesz.
Aludjatok jól!
Aktív témák
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Eredeti játékok OFF topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ingatlanos topic!
- World of Tanks - MMO
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest