Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
shtml
őstag
Rog, az előző is neked szólt, ez a mostani is. Az én előző példám, saját bőrömön tapasztalt példám épp azt mutatja, hogy kisebb mértékben anyagilag, de jóval inkább egészségileg (mert hiszen nem foglalkoznak velem) megjárom, ha nem fizetek hálapénzt. Akkor szerinted én most ezzel fikáztam?
De itt egy másik példa a megjárásra. Egy kedves, közeli nőismerősömnek tavaly gerincsérve lett. Bekerült a lakóhely szerinti kórházba, a Dél-pestibe. Ott 3 héten keresztül kábító hatású, erős fájdalojmcsillapítókkal tömték, állítólag arra várva, hátha magától javul az állapota. A kábító hatást szó szerint tessék venni, teljes napok estek ki végleg az emlékezetéből és nagyon sokszor félrebeszélt. Pl. a 3 hét alatt végig másnaponta látogattam, ő mégis úgy emlékezett akkor is és most is, hogy összesen kétszer jártam nála látogatóban. Ugyanígy nem emlékszik arra sem, hogy a lányai naponta látogatták. Szinte a teljes 3 hét kiesett neki.
Az illető hölgy a 3 kórházi hét alatt több alkalommal elszédült a folyosón, az egyik alkalommal olyan szerencsétlenül esett el, hogy az eredetileg csak jobboldalon volt sérv mellett baloldalon is megjelent egy sérv. Ez bizonyíthatóan ez eséstől lett, mert egy előtte pár nappal készült röntgenfelvételen még nem volt látható a baloldali sérv.
A hölgy szerencséje az volt, hogy a húga ismert egy sebészt az amerikai úti idegsebészeten - persze ez is ''pénzes'' ismeretség volt. A sebész berendelte az idegsebészetre egy CT-vizsgálatra, amelyből kiderült, hogy azonnal műteni kellett volna, teljesen hiábavaló volt a Dél-pesti Kórházban eltöltött 3 hét, sőt egyenesen káros volt (másik oldali sérv). Kevéssel ezután átrendelte magához az idegsebészetre és 60,000-ért (előre elkérte) megműtötte.
Megjegyzés: Ismerősöm már az első napon adott pénzt az őt ''kezelő'' orvosnak, aki a pénzt simán elfogadta, majd másnap szabadságra ment és csak pár nappal az ismerősöm távozása előtt jött vissza. Ezt az orvos nyilván előre tudta, mégis volt bőr a képén eltenni a pénzt. Akiknek utána a hölgy ki volt szolgáltatva, azok nem lettek lefizetve, olyan is volt a ''kezelés''.
Rog, ez megint konkrétum, a szemem előtt történt. Tudnék még több első kézből származó példát említeni. Mivel pedig nem választhatod meg, ki kezel, főképp nem egy kórházban, az esetek nagy részében valóban az a helyzet, hogy ha nem akarod nagyon megjárni, akkor bizony kötelező lefizetni az orvost. (Nem használom a hálapénz szót, mert ezekben az esetekben szó sincs háláról vagy önkéntességről.) -
rdi
veterán
Ó hát a tévében ennél azért tovább mentek: különböző perek, stb. Na most az az érdekes, hogy ha egy nőgyógyász nem tesz el pénzt, akkor nincs is mit szégyellnie. De ha kenőpénzt fogad el, amit ugye mindíg a jobb ellátás reményében adunk, akkor bűncselekményt követ el, és akkor nincs milyen jogokat védeni.
Nem a hivatalos és 10tességes fizetésük lett nyilvánosságra hozva, csak a 10tességtelen korrupt és adózatlan pénzük. -
Club
őstag
Én értem te mit akarsz mondani, csak én konkrétan arra akartam utalni, hogy a történetben szereplő 1-es számú orvosnak semmitsem jelentett az egész, eltette a pénzt, és elküldte nagyapámat, hogy nincs semmi komoly baja, menjen haza isten hírével.
Engem ez dűhített, de ez nagyon.
Hidd el, nagyon-nagyon nem sajnátam azt a pénzt, amit a 2-es számú orvosra rá lett ''költve'', mert az a pénz igenis jó helyre került.
A nővérekről meg nem beszélek, mert őnáluk aztán tényleg nagyon vegyes a ''piac''.
De mivel én is voltam már egypárszor kórházban, és velem általában kedvesen bántak(kivéve azt a csúúúúnya, gonosz növérkét, aki nem engedte megnézni a 7 mesterlövész-t:)) ), de aztán később rájöttem hogy tulajdonképpen ő is nagyon kedves.
Az hogy velem általában kedvesek voltak, nemtudom hogy kisfijús bájomnak, vagy, férfias vonzerőmnek köszönhető:P -
Club
őstag
Nem akarok Flame-et szítani, de ha szerinted ''nincs is igazán mi ellen, mert konkrétumok még nem kerültek nagyon elő'', akkor mondanám:
Nagyapám kórázba került, mert a cukorbetegség hatására kialakult nála valami akármi(daganat, vagy mi).
Lényeg, hogy az az orvos(továbbiakban 1-es számú orvos), aki a ''számára megszokott összeget'' elfogadta, ő annyit mondott, hogy majd elmúlik, és hazaküldte nagyapámat.
Járt az adott kórházba hetente egyszer egy sebész(továbbiakban 2-es számú orvos), aki tudja hogy mit csinál, és ő ORVOSLÁSRA használja a tudását, nempedig pénzhajhászásra.
Mikor kontrollra visszament nagyapám, ez a másik sebész vizsgálta meg, ő azonnal bennfogta, és megműtőtte.
Az egész procedúra Kb. 1,5 hónapig tartott amíg teljesen sikerült ezt rendberaknia.
A 2-es számú orvosra a szó szoros értelmében úgy kelett ráerőszakolni a pénzt, amíg az 1-es számú minden szem rebbenés nélkül elfogadta, és ha továbbra is ő lenne az orvosa, akkor lehet hogy nem lett volna olyan szép a karácsonyunk, mivel mint utólag kiderült, nagyapám az életét köszönheti a 2-es számú orvosnak.
Erre varjál gombot, és ezekután mond hogy nincs konkrétum!
És ez csak egy példa. -
Szerintem meg viccelődni durva ilyenekkel.
Sajnos ez van. Az orvosok korruptak, a betegek meg tűrik és még támogatják is.
A példák valósak, amit írtam, de neveket ne várj, mert azt nem fogok írni...
Javaslom olvasd el Moldova új könyvét, amit az egészségügyről írt. Az utosó szóig igaz. Lehet, hogy megváltozik a véleményed... -
Agyasima
őstag
Hát te is kurva vicces vagy...
Mongyuk azér mer 1 beteget 5 (vagy mittudoménhány) év után nyilvánítanak gyógyulttá, a daganat eltávolítása után, meg mert van utókezelés, meg kontroll, meg minden...
Egy nemleges válasz után érdemes belegondolni, hogy mit tehet 'véletlenül' a doki, ha akar, és van pofája...
(erről a pofa dologról jut ezsembe 1 másik 'aranyos' orvos is... nem zsibbasztom az agyatokat vele inkább) -
Nem értem miről beszélsz. Épp az a baj, hogy csak aközött lehet választani, amit először írtam. Ha tehát hívod a rendőrt, akkor az illető tolvaj urat SEMMIFÉLE retorzió nem sújtja. Magyarul teljes nyugalommal törheti fel az autókat tökéletes biztonságban van. Ha rajtakapják, nem bánthatja senki, mert őt védi a törvény, ha rendőrt hívnak nem lesz semmi baja.
-
Aktív témák
- Medence topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest