Hirdetés

Aktív témák

• Don Vittorio

őstag

válasz Sidaries #252 üzenetére

''Most legszívesebben a hajamat tépném és körbe-körbe rohangásznék!''
    Olyan kopasz fejjel, mint amilyen egy ufónak van, nehéz lesz. :)

''Azt írtam, hogy Kajafás elítélte aztán Pilátus is. Azt hittem tudod, hogy akkor két törvénykezési szint volt. A zsidó és a római. A zsidók csak akkor szabhattak ki halálos büntetést, ha a rómaiak is beleegyeztek. Felfogtad? Nem bonyolult?''
    De nem ám. Pontosan ezt írtam akkor, amikor elkezdtél vitázni. Azt írtam, hogy a zsidók közreműködésével a rómaiak ölték meg római módszerekkel Jézust. Itt, ha valaki valamit nem ért, az nem én vagyok... Egy darabig nálad a zsidók ölték meg, mostmár az írod, amit én állítottam, és háborogsz, hogy én vagyok a hülye. Vicces.

''''Mondjuk a szóhasználatból egyből jön a katolikus teológia. Innentől no comment''
    Egyből semmi. Református vagyok. No comment.''
    Szerintem fogalmad sincs, hogy mire gondoltam. Egyébként, ha református lennél (mint ahogy szerintem nem vagy), akkor lelkészt használnál konzekvensen, és nem papot. No comment. :)

''Adtam linket ami bizonyítja, hogy tévedsz...''
    Lassan föladom, reménytelen a helyzet. Mondasz valamit, csak úgy (''max. a dávidi országhatárok a jogosak!''), amire megkérdezem, hogy miért pont azok, és azóta nem nyugszol. Az ország határai (a nyugati kivételével) folyamatosan változtak, szvsz az egész mekkora legyen Izrael kérdéskör innen nézve helytelen. Ha mindaz a hely, amely a zsoltárokban és az izraeli időszakról szóló ÓSZ-i könyvekben szerepel jogos, a mai Izrael kb. duplaekkora (na jó, másfélszer ekkora) volna. (Az általad belinkelt térképen is megrajzolták a régi és a mostani határokat - összehasonlítható.) Nem beszélve arról, hogy a legnagyobb baj ma sem a külső határokkal van, hanem a belső palesztin területekkel (pl. Hebron, amihez a palesztinok annyira ragaszkodnak, mindig szerves része volt Izraelnek). A külső arab támadások óta kifelé terjeszkedés, azaz ''hódító háború'' nem volt.

Aktív témák

Hirdetés