Hirdetés
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak1valaki
csendes tag
Sziasztok.
Sok év semmit tevés után úgy döntöttem, hogy elkezdek gyúrni. Nem a tipikus sörhasú tévénézős vagyok, inkább az a vékony sajtkukac.
Olvasgattam a topicot, de nekem nagyon zavaros az egész, hogy mit is kellene tennem.
Sőt, az egész nem tiszta. Szinte semmit sem, pontos leszek, semmit se tudok az egészről, az egyetlen izom amit össze tudok húzni, az a seggem lyuka.Emlékeim szerint 170 cm körül vagyok, orvosnál nem tudom mikor voltam utoljára, sőt a súlyomat se tudom. De sovány vagyok, valahol majd lemérem magam. De biztos nem több, mint 65 kg, 34-hez közelítek lassan. Kérnék pár gyakorlati tanácsot hogyan álljak ehhez hozzá. Fizikai munkát nem csinálok szinte soha, iroda szerűségben dolgozom. Otthon meg leginkább semmit se.
Vegyek bérletet, vagy otthon alapozzak? Egyáltalán hogy kezdjek neki?
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz -Mike- #110793 üzenetére
Ez miért baj? Attól, hogy ez miatt regisztráltam be, még olvashattam néha a fórumot, nem?
(#110794) Shingen: köszönöm, ez elkerülte a figyelmem. Nem vagyok túl nagy zseni a számítógéphez, nem az én szeretett kedvencem a digitális világ, sőt utálom is. Elolvasom a könyvet.
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz -Mike- #110793 üzenetére
Egyébként azért is írtam ide, hátha megtetszik a mozgásforma, és itt van-lenne- kivel kikkel tapasztalatot megosztani.
(#110796) Shingen: köszönöm, már megérte regisztrálni. Kicsit lassabb a felfogásom, mint a többi embernek, ezért is kértem segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
Sziasztok. Jópár hetes "otthoni" fekvőtámaszozás után, elmennék terembe.
Netes információk alapján a következő (alap) gyakorlatokat csinálnám, mint kezdő
-fekvenyomás-mell
-mellről nyomás-váll
-mellhez húzás-hát
-guggolás
-vádliA felhúzást nem tudom mennyire lenne jó csinálni, néha szokott fájni a derekam.
Mit gondoltok ezekről a gyakorlatokról? Ismétlés számban és szériában egyelőre 10 körül és 1-2 sorozat menni. Ezeket ismételném szerda-péntek-vasárnap.
-
Csak1valaki
csendes tag
Mivel senki sem válaszolt, ebből gondolom, hogy lerágott csont, amit kérdezek.
Akkor más kérdésem lenne. Mi az az agy izom kapcsolat? Illetve mit kell éreznem ilyenkor, edzés közben? -
Csak1valaki
csendes tag
válasz Shingen #112404 üzenetére
Miért nem a google-ban keresek? Kerestem ott is, de mérhetetlenül sok edzésterv van, kezdve a Starting Strenght-től, egészen ki tudja milyen edzéstervekig.
Igen a Sárga Kapszulát elolvastam, többször is, mert elsőre nem igazán értettem. Még most sem tiszta minden, de majd megtanulom.
Az izomérzetet azért kérdeztem, mert nem igazán tudom-értem-érzem mit kellene éreznem. Úgymond bedurran, vagy valami ilyesmit érzek, de nem mindig. Fájni nem fáj, mert odáig nem jutok el, de némi "keménységet" néha érzek. Ez az amiről beszélsz?
(#112405) kolosanyi : köszönöm a választ. Ezt írtam le az előbb Shingen-nek, hogy mit érzek, de nem tudom leírni, megfogalmazni. Előhozni meg ritkán, de hogy érezzem pl fekvőtámasz közben, hogy melyik izommal nyomok...nem tudom. Nem érzem.
Zola007: jó poén volt.
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz kolosanyi #112409 üzenetére
Akkor ha jól értem, nem jó az, ha 10 másodperc alatt megcsinálom a mondjuk 8 fekvőtámaszt. Inkább lassú engedéssel, az alsó részen megtartva egy kicsit, innentől kinyomva a jobb megoldás?
Akkor, hogy konkrétizáljuk: ha fekvenyomok mondjuk, akkor lassan engedjem le, a mellemnél megtartom (nem ráteszem) és kinyomom?
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #114591 üzenetére
Ahha. Értem. Azt hittem, hogy valamilyen tudományos okfejtés lesz, de akkor ezek szerint tévedtem. Ebből leszűrni a termék minőségét...most a homlokomra csaptam...
Eszerint osztályozzuk a fehérjéket? Hogy mennyi vegyi anyag van benne, és ennek köszönhetően hogyan oldódik? Hát inkább legyen rosszabb "minőségű" és oldódjon szarabbul, mert ha a műanyagnak és mindenféle habzásgátlóknak, csomósodás gátlónak köszönhetően lesz jobb minőségű egy élelmiszer, akkor köszönöm nem kérem. Ezért veszek natúrt, az íz nem érdekel. Viszont natúrban verhetetlen az ára.
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #114594 üzenetére
Dehogynem. Csaképpen mást gondolunk minőségromlás alatt. Én jelen esetben ezt oldhatóság, csomósodás gátlás romlását látom, amit bizonyos vegyi anyagok elhagyásával lehet magyarázni. Tehát a termék minősége nem romlott, csak a fent említett paraméterek. Innentől fogva nem lehet minőségromlásról beszélgetni.
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #114599 üzenetére
Figyelj, szerintem maga a tejsavó fehérje por magában ilyen. Mindenféle vegyi anyaggal teszik "élvezhetővé". Számomra egy borsó-tej-szója-tejsavó fehérje por akkor jó, ha a természetes állagát(ha lehet ilyet mondani, mert nem természetes a kivonata a tejsavónak, mivel gyártják) látom, ami eléggé élvezhetetlen. Ezt így gondolom, a sok szeméttől lesz finom.
Ha meg hasmenést okoz, az nem a tiszta tejsavó hibája. Akkor nem bírod valamelyik összetevőt(most nem natúrról beszélünk), de az megint csak nem a "minőségét" fejezi ki, hanem a Te intoleranciádat. Ha laktóz érzékeny vagy, az más téma.
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #114601 üzenetére
Én csupán a véleményedre voltam kíváncsi, hogy mit értesz "minőség" alatt, de csak az élvezeti értéket.
Melyik a jobb minőségű? Az óósan pihe-puha lágy kenyér, vagy a tipikus tégla, amit nehéz megenni?
Ha ebből az okfejtésből indulunk ki, akkor az óósan kenyér első osztályú, mert omlósz ész finyom. Ellenben a téglakenyér rossz ízű, és kemény. -
Csak1valaki
csendes tag
válasz kk831228 #114603 üzenetére
Na, legalább Te átlátsz a füstön, amit a kolléga fújt ide.
Ennyi a lényeg, az ízesítetlen mindig szar, illetve nem a legjobb ízre(ami ugye függ attól is hogyan gyártják, de túlnyomó többségében nem jó az oldódása, mert miért lenne az?), bár nekem ízlik a natúr.
Amiről itt vitatkozunk, illetve az eszmecsere folyik: össze lett mosva a minőség és az élvezeti érték témaköre. A minőség minden tejsavónál ugyanaz(itt a beltartalmat értem, elméletben), állag lehet más a natúrnál, gyártástól függően. Az, hogy milyen mocsokkal van teleszórva, hogy "minőség" legyen, más tészta.
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Apollyon #114605 üzenetére
Mhn fehérje: holland feldolgozású kakaó (csoki, és kókuszos-csoki íz esetében), természet azonos aroma, CMC (karboxi-metil-cellulóz), édesítőszer: aceszulfame-K, emésztés segítő növényi eredetű enzim: papain, színezék: azorubin (eper-banán és epres-fehércsoki ízeknél)
Ezekből emelj ki egyet, ami egészséges. Jó, a kakaón kívűl.
És akkor még vegyük azt is bele, hogy vannak növényi kivonatok. Ki tudja milyen jó az? A másik, ez csak egy sima csokis íz. De mondjuk egy extra kakaós csiga ízű fehérje mit tartalmazhat? Valahogy el kell érni azt az ízt...
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #114610 üzenetére
Edzek, nemrég kezdtem.
De nem kell nagy egyetem ahhoz, hogy belássuk: a tejsavó fehérje nagyon hasznos, jó bv értékekkel, és a natúr nagyon jó árban van. A nem edző embereknek is kellene fogyasztani, mert remek tulajdonságai vannak.
Fogyasztottam-e? Ma is egyet reggel, meg most is. Ezért az árért nem panaszkodom, verhetetlen. Az íze? Olyan amilyen, nem ízesítettet rendeltem, mert nem érdekelnek a műanyag szarok. Ezért nem eszek semmilyen "műkaját" sem. Régebben sokat ettem ilyeneket, pl kenyér, de mára letettem azt is.
Csoda fehérje? Nem hiszem. Csupán az ára érdekelt, ami valljuk be, baromi jó. 6700 huf a 2.5 kiló, ezért kapsz 2 kiló tökéletes fehérjét. Ha kevered rizs és vagy borsó-val, még jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #114612 üzenetére
Most kérdezek vissza. Mi köze van az edzésmúltnak ahhoz, hogy kijelentsem: az ízesített műfehérjék(kaják) nem éppen a legegészségesebbek? Erre válaszolj. És nem régóta edzek, rendben. Ez hogy jön ide? Ha 3 éve edzenék, és mutatnék egy top formát, akkor számítana a véleményem? Ez abszolúte nem edzésmúlt és bármiféle más függő. Ja, hogy azt kéne innom minden nap? Kinek a pap, kinek a papné. Én elvagyok ezzel, majd 1 év múlva elmondom, mennyire unalmas...
Te még mindig kevered a minőséget az élvezeti értékkel. És pont.
Na, mesélj, milyen hasznossága van az edzés utáni fehérjének? Hátha tudsz újat mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #114631 üzenetére
Semmilyen elemezgetni való nincs rajtam. A mondanivalóm célja annyi volt, hogy nem vagy számomra olyan ember, akire hallgatnom kellene. Személyeskedés nélkül. Dagadt izmos sok ember lehet, azon sok mindent nincs nézni (rajtam se, de én egyik sem vagyok. )
(#114633) Alpachino : nem kritizáltalak. Te azt írtad, ha kipattintott formával jönnék okoskodni, hinnél nekem. Te megírtad a magad tapasztalatát, és álláspontját, de nem látok mögötte akkora hatalmas tudást, mint ahogyan előadod. Régebb óta olvasom a fórumot, mint ahogyan regisztráltam, nagyjából ismerek itt mindenkit.
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz aleister #114623 üzenetére
Erre csak azt tudom írni, hogy azért dübörög a gyorsétterem is, és a hasonló élelmiszer ipar, mert lehet "hatni" az emberek ízérzékelésére. Ez egy szörnyű tornádó, ami végigsöpör az emberiségen, nem véletlenül van ennyi cukorbeteg, és itt nem az autoimmun-ra gondolok.
-
Csak1valaki
csendes tag
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz rwin5 #114672 üzenetére
Az ízérzékelés és gasztronómiai élmény irgalmatlan nagy befolyásoló. Gondolj a Coca Cola reklámra. Együtt az asztalnál. Mindent lehet kólával reklámozni. A Mc Donald's sem azért támogat sport eseményeket, mert milyen rendes, hanem a reklám miatt. Minden nagy élelmiszer ipari multi rengeteget költ ilyenekre, jótékonyságra. Minden ízfokozó, és egyéb rohadék vegyianyag a gyártó érdekeit szolgálja, és nem a Tiédet. Vedd meg, csak ez a lényeg. És többet...többet...többet. A természetes ízeket már nem is élvezi az ember, mert a sok vegyi anyag és gasztro élmény teljesen átformálta a táplálkozást. Rengeteg a beteg ember, és javarészt a táplálkozásra vezethető vissza.
-
Csak1valaki
csendes tag
Angel2014, Rólad csak a vicc jut eszembe. Mi a különbség Japán és Románia között? Japán a nevetés országa, de Te kész röhej vagy.
Milyen baromságok? Soroljam?
Állítólag edzel, de a hájtömegen kívül nagyon nem látszik más, esetleg a tudálékosság, mindenféle megalapozottság nélkül. 140 kilósan nem tudsz fogyni...hagyjuk már. Ilyen súllyal olvadni kellene a kilóknak Rólad. Gázmaszk-tüdőkapacitás növelés, minden csuda testépítő a barátod, de nem tudnak a grizzli medvéből 10 kilót lefaragni? Elhiszed a képeken azt, hogy azok naturálok? Hány éves is vagy? Nem kell sorolni, csupa ordenálé baromság, amit összehordasz, láthatóan fogalmad sincs a biológiáról. Ez nem baj, de akkor ne beszélj ökörséget, mert a végén valaki követni fog, és bedől a sületlenségnek...
-
Csak1valaki
csendes tag
Pl itt...ezen a képen, Te meg vagy magaddal elégedve? Mert olyan vagy mint egy anorexiás. Ők giliszták, és kövérnek érzik magukat, ellenben Te egy elhízott ember vagy, aki izmosnak képzeli magát...
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Csak1valaki #115757 üzenetére
Itt a link, a képet kiszedte...
Angel2014, ez a kérdés feléd irányult...
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #115761 üzenetére
Apropó...nem vagyok az. Sőt, mitől lennék az? Ellenben nem beszélek ennyi hülyeséget, és nem linkelek magamról képeket hatalmas megelégedéssel, holott lehet nem kellene. Attól, hogy nem vagyok "izmos" (kinek mit jelent ez a szó, sok embernél a behízást), még csípheti a szemem a sok bődületes, egyetemes baromság.
Nagyok dolga? Hmmm...sértés nélkül, itt nem sok nagy és izmos ember van, inkább "fedett" dús a bundám, de nem vagyok kövér típus. Ha a nagyok a hájjal fedett testépítők, akkor nincs több kérdésem.
Linkeltem-e? Nem...és nem is fogok. Nincs szükségem senkinek sem a megerősítésére és/vagy elfogadására.
Nem önigazolás miatt irkálok ide. Minek tegyek képet? Ha izmos lennék, akkor koxolok, ha nem, akkor minek tettem be, ha kövér volnék, akkor megintcsak minek?[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #115765 üzenetére
Ezt értem, el is fogadom. Csak értelmét nem látom. Nem kritizáltam, csak próbálok célozgatni, hogy amit képzel magáról, és ahogy kinéz, valahogy nincsen pariban.
Nem teszek be képet, a fent említett okokból...de képzelődj. 170 cm, 64 kg. Na, ebből következtethetsz, hogy állok. Sehogy. Szemem attól még van.
És még valami...lehet izmos a zsír alatt, de akkor ne tegyen már úgy mint Rúni Cúlmen...(#115769) Sotho:
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #115773 üzenetére
Úgy fogalmazok, hogy "gyúrogatok". Nem erre teszem az életem, de a 15 éves tunyulásból elég volt már. Régóta olvasom a topicot, nagyjából ismerek mindenkit itt. Hogy keveredtem ide? Sokáig csak olvasgattam, aztán mikor rászántam magam, hogy edzegetek, előtte itt kértem kis segítséget(azért regisztráltam). De attól, hogy nem szakács az ember, el tudja dönteni, hogy finom-e az étel.
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Woodslave #115779 üzenetére
Nem vagyok nagy agytröszt, sőt, teljesen átlagembernek tartom magam. De Angel2014 huszárvágásai már kritikán aluliak. Aleod koxol (2 hét alatt szedett fel x kiló izmot, és adott le x kiló zsírt, arra nem képes, hogy a dátumnál a hónapokat értelmezze), ezek az értelmetlen sületlenségek, amiket összehord egyszerűen már idegesítőek. Ja, tudom, nem kell idejönni. De akkor is. Szedi a netről a keresztinformációkat, a blogja csupa f@szság. Reggel a csirkemelltől nem hízol el, és 10 órakor már igen? Gázmaszk, csoda fehérjék aranyárban, Vida, meg a péló tudja hány edző, aki ismer, mégse úgy néz ki. Nem azt mondom, edz, mert látszik rajta valami, de nem úgy fest. Kövér, na. Ezt kár szépíteni.
És most minden sértés nélkül írom, hogy vagy write only, vagy egyszerűen ilyen magasra képes felnézni az égre...
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz Alpachino #115782 üzenetére
Ne legyünk ennyire földhöz ragadtak. Attól, hogy nem focizom, még értékelhetem a magyar csapatok ténykedését, kérdés, hogy érdemes-e? Bár az utóbbi időben sikerült a béka segge alól kicsit feljebb kúszni.
Mindig is érdekelt a testformálás, de lusta voltam (most is) hozzá, de valahol el kell kezdenem. Legalább pár ember kicsit túllát a párás szemüvegén, és meglátja a mondanivalót. Valahol el kell kezdeni, és igen vékony vagyok, de sose feledd, hogy Te sem így jöttél ki muterból. Ettől függetlenül tartom a véleményem, hogy Angel2014 sok esetben egy pelenkás totyogó felfogó képességét gyalázza, mert nem érti (vagy nem akarja) amit írtok neki. Röhögő fejek mindenhol, teletűzdelve mindenféle félinformációval, amit a netről összehalász (amiről tudjuk, hogy mindenre van 20 tanulmány-ellene mellette). Kicsit olyan, mint a kiöltözött, öltönyös Iphone6-os bankár, aki milliomos, de csámcsog, idiótán viselkedik (mint pl Jim az Ace Venturában). Benne van a testépítő nagyok között, ellenben értelmetlen dolgokat ír.
[ Szerkesztve ]
-
Csak1valaki
csendes tag
Igen, de Ő kirí a sorból. Ha nem látnám, el sem hinném, hogy 50 éves. Inkább hasonlít RGB-re (már aki érti kiről beszélek, és itt látszik, hogy ki is az aki régóta jelen van a Prohardver, plusabit életében), de Ő már nincs. Legalábbis abban a formában, amiben volt.
Na, ki emlékszik itt bárki is RGB-re? Ne keressetek, mert minden vele kapcsolatos topic, hozzászólás törölve lett.
-
Csak1valaki
csendes tag
válasz aleister #115796 üzenetére
Nincs régi. Hiszed vagy sem.
(#115797) Woodslave: volt "pár" topicja, amivel kiverte a biztosítékot. És nem lehetett elzavarni, ha kib@szták, regelt másikkal. Volt 2 topicja, amire emlékszem: zárt tartály, csap a végén. Felnyomja 10 bárra, csap elzár, majd egy rúd berakva a csap elé, és hirtelen kinyitni...
A másik meg valamilyen 100.000 rpm-el forgó sima 10 cm-es venti volt, amit Ő csinált, alakított át. Persze senki sem hitt neki.:
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- Jean Paul Gaultier Scandal Pour Homme
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest