Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• celf

őstag

válasz Woodslave #104356 üzenetére

papírforma szerint, ha jól tudom:

tenyér plafon felé: biceps és brachialis
    hüvelykujj plafon felé vagy kalapács: első sorbanbrachioradialis, kis biceps és brachialis
    tenyér föld felé vagy reverse biceps curl: brachialis és kicsit brachioradialis biceps nélkül

igazából a reverse grip kizárja (inszufficienssé teszi) a bicepset, tehát áttevődik a teher a brachialisra és a brachioradialisra, de leginkább a brachialisra.

szerintem egy bizonyos szint alatt nincs értelme brachialisra edzeni, se brachioradialisra. azt el tudom képzelni, hogyha valaki versenyre készül, látszódni fog, ha elhanyagolta ezeket a szinergista izmokat, de amúgy

itt tök jól látszanak egyébként külön is meg egymás mellett is: 1, 2, 3.
    az elsőn látszik, mennyire egy kicsi, mély és eldugott izom a brachialis, a brachioradialis meg alkar izom ugye...
    funkcióban persze fontosak, de itt megint arról van szó, hogy mikor. erőemelésnél meg nemtom, 20kg-os dumbbell biceps curlnél nem árt, ha segítenek stabilizálni a könyök ízületet... :)

amúgy nekem reverse gripnél, amikor szükőévente kedvet kapok hozzá, nem is az izom sérül, hanem a csuklómat húzza iszonyat szét mindíg. hiába a francia rúd. és olyankor elfelejtem megint jó hosszú időre.

Új hozzászólás Aktív témák