Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• deniro2
    senior tag

Teljesen igazad van. Valóban sok mindenen múlik a regenerációs szakasz hossza. Nincs stopper természetesen, de sok testépítéssel foglalkozó szakember azt mondja, hogy általában egy átlagos adottságú embernek, megfelelő intenzitású edzések mellett 2-3 nap elgendő a regenerálódásra, természetesen, csak, ha az egyéb tényezők optimálisak.
    Ez nem szentírás, de az 1 hetes ciklus sem az. Ki ezt mondja, ki azt. Kikell próbálni.
    Én ált. 1 és 1,5 óra közötti időtartamot edzek, olyan intenzitással, hogy néha a súlyokat sem tudom a végén egyedűl elpakolni, kúszok-mászok hazáig, alaposan bedurranva. Egy testrészt hetente 2x. Semmi bajom, nem fáj semmim, fejlődök, mi kell még? Nekem bejön, neked nem. Na, és? Ez nem ilyen ki tudja az abszolút igazságot az edzésekről verseny. Vagy igen? Csak egy maradhat?
    Nem akarok megtéríteni én senkit, de egyoldalú megközelítés pusztán egy módszert isteníteni, ha van több is. Ismétlem, az sem szentírás, amit én csinálok, de soknak érzem az 1 hetes pihenőt. Te meg nem. Na, bumm. Nem feltétlenűl kell ölre mennünk. Neked (és még sokaknak) ez jó, nekem (és még sokaknak) meg az.
    Cáfolj meg, ha tévedek, de úgy érzem engem is okolsz, amiért felvetettem a több edzés teóriát, te kipróbáltad és nem jött be.

[Szerkesztve]

Aktív témák