Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Aktív témák
-
Kidus
őstag
Zartam.
Topicnyito megkapta a valaszt, tovabbi flame teljesen felesleges.
Akinek meg lenne mondanivaloja, faradjon a ''miert vezetsz ugy mint egy pocs'' topicba. -
Pompi
nagyúr
Nem világítok rá mert ha nem jösz rá magadtól akkor totál felesleges neked magyarázni.
Menjél nyugodtan 220-szal a tökéletes műszaki állapotu autóddal és élj abban a hitben, hogy a tötymörgő papik-mamik miatt vannak csak balesetek, meg a beszívott részegek miatt. De remélem sem én sem valamelyik családtagom, barátom nem lesz a közelben amikor esetleg kiderül, hogy ez mégsem így van. -
HEMP
aktív tag
válasz
oettinger01 #68 üzenetére
Hát nincs szerencséd, gondolj bele, ha barátnő #1-nek kispolákja lett volna.. no para! Azzal max. 70!
Egyébként szinte teljesen mindegy, hogy 110-el vagy 200-al megy valaki, ha kilépnek/kikanyarodnak eléje. Ígysem-úgysem fog tudni megállni.. Kivétel, ha nem egy sportautóról beszélünk, de szerintem az még elég ritka idehaza.
Ha meg kiszámoljátok, hogy a plusz sebesség, amennyivel gyorsabban mentek és kockáztattok, mennyit jelent időben, hát... nem éri meg! -
tiv83us
veterán
válasz
szasza_xp #66 üzenetére
Lehet, hogy vezetni nem tudnak, de a kozlekedesi kultura es az utak minosege boven ellensulyozza ezt. En 2 honapja vagyok Magyarorszagon es engedj meg egy ''kivulallo'' velemenyt. Amig a magyarok igy vezetnek, - ilyen idegbetegen, turelmetlenul es agresszivan - /mindezt ugy, hogy a katyuk kozott kell ''rallyzni'', hogy ne menjen tonkre a futomu/ addig ne akarjanak nagyobb speed limitet mint ami most van, ha csak nem akarjak meghatvanyozni az igy is siralmas kozlekedesi baleset-indexet.
Andie: A 220km/h -t pedig sehol nem szabadna engedni, itt autorol van szo, nem repulorol vagy forma1-es versenyautorol. Nem arra terveztek sem az utakat sem az autokat, hogy 220-al amokfussanak vele, nemhiaba 130 a limit. Azert meg ez a biztonsagos. 150-160 ha sietsz, egye fene. De 220km/h felelotlenseg es butasag. Attol meg hogy te azt hiszed, hogy megfogod a kocsit barmi gond van, az nem jelenti azt, hogy az ugy is van. -
tildy
nagyúr
Osztrákoknál (ott száraz volt már az út) faszán vissza is előzőtt kb 180-200al.
Út témához: őszinte kell , hogy legyek, minőségileg az m1-es (kiévéve a hegyeshalomnál lévő szakaszt) és az m3 is odaver pl.a német pályáknak. Sokkal kevésbé ''ráz'', minőségibbnek tűnt. Pedig azért kinn is le eltt vezetve jópár kilométer.
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Nem látom az ellentmondásokat, kérlek világits rá!
Irtam, hogy csak akkor megyek pályán 220-al, ha látom, biztonságosan tehetem ezt. Nyilván tömött pályán nem lehet, egyrészt mert folyton vannak a belsö sávban 130al pöszörgők, másrészt ha épp nincs is, bármikor kijöhet.
A müszaki állapottal arra céloztam, hogy 50-el is lehet balesetet csinálni városban úgy, hogy nem fog a fék, vagy nincs kivilágitva az autó, netán a szar gumi miatt defektet kap az ember. Nyilván 220ról 130-ra fékezni olyan, mint 90röl nullára, de ha idöben észleled az eseményt, van rá megoldás. -
tildy
nagyúr
No és? Én is írtam arról is. Mitn írtam németeknél (általában) nincs sebességkorlát, mégis tudnak NORMÁLISAN közlekedni. Autópályán is, megy 150el, előtte valaki 120al , tükörbe néz, index ki, megelőzi, vissza jobb sáv. Itthon meg mi van?
Igaz kinn az átlag német (busz, autó, stb) kb. átlag 120-140el megy pályán. Mellesleg hőbörögtek mátr országúton is amiatt, mert mertem 90el menni, mikor a hőbőrgők 120al...
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
válasz
200K ért már na'on profi csajokat kapsz
-
Pompi
nagyúr
válasz
Tehát nem állítottak meg a helyszínen hanem jött az a bizonyos bevallásos papír azzal, hogy írjátok meg ki vezette ekkor és ekkor az autót?
-
Kicker
őstag
válasz
a csajért megérte legalább... egy kis öröm az ürömben?
-
oettinger01
őstag
csekk nem volt. meg sem álltam, borzasztóan siettem! ez egy nagyon nagy sztori volt tényleg. életemben nem felejtem el...... csúnya dolgot műveltem és megbüntetett a jóisten
sokat gondolkoztam ezen tényleg
az volt a teljes sztori, hogy a csajommal éppen rosszban voltunk, és az én autóm vadkár miatt szerelőnél volt, erre elkértem az ő autójat (toyota yaris 1.0
) azzal az indokkal, hogy elmegyek apámhoz a 7végére, mert beszélnem kell vele. erre elmentem a 2es számú hölgyhöz
és ott aludtam nála gyöngyösön, majd 1000-el téptem hajnalban vissza hévízre, mert az autó meg kellett a csajomnak dolgozni. tépek, mint állat, lekap a nagy trafi azon a bizonyos helyen, de meg sem álltam mentem tovább, mivel nem volt ilyenkor megállító rendőr, hirtelen gondolkoztam rajta, hogy befékezek és visszatolatok és megpróbálom elsimitani az ügyet de ekkora tempóval úgy elhúztam, hogy mire ezt átgondoltam kb. 1 km-re voltam már és viszafordulási lehetőség nem volt, meg időm sem nagyon
szóval tépek tovább, majd a MOM után a felüljáró alatt a 7es felé az ÖMV kúttal szemben még egy trafi és az is lekapott!!!!!!! a 2 esemény között a ritka forgalom és villogó sárgák miatt kb. 8-10 perc lehetett!!!!! az ideg úgy belém állt, hogy satu fék! vissza tolat, kiszáll, rendőr alszik, megkérdi mi van, mondom neki, gyorsan a lényegre térek, 5 rugó becsúsztat, rendszám felírva, 92-vel mentem egyébként és elhúztam
majd másnap meséltem el egy ismerősömnek a sztorit aki segített utólag elintézni a dolgot ami végül 200k-ba került
nem vették el se a jogsimat, se rendőrségen nem jártam, sehol. egyébként ez hivatalosan 150k és minimum 3 év jogosítványelvonás majd újravizsgázás lett volna, ezt megkérdeztem rendőr ismerősömtől.
szóval nem volt 2 forint az a bizonyos éjszakám -
Kicker
őstag
akkor mi a tuti? ha nem mész túl gyorsan, betartod a követési távolságot avagy buszozol... esetleg vonat... repülő... és nem lehet bajod....
tapasztalatból is mondom... 110el mentem multkor és valami hétvégi tökfej vezető kijött elém, satufék.... ha 90el megyek akkor is ugyanez, de azért vmivel előbb megállok... (nem mentem bele)
[Szerkesztve] -
szasza_xp
senior tag
Hm....
Nah Amerikát hagyjuk ez Európa , Magyarország.
Mondjuk köztudott, hogy az átlag ami nem is tud normálisan vezetni egy manuális vátló meg már problematikus neki. (japánban pl speckó vizsgát kell tenni az amcsiknak, mert ugye ott nincs kressz teszt...) Amerikában szinte bárki kaphat jogsit, mondjuk olyan gyorsan el is veszik, szóval ne hasonlítsd az Eu-hoz vagy Mo-hoz.
Monjuk itt a sebesség határokat tényleg leghetne növelni. S talán a zsaruknak a vasárnapi vezetőkre kellene figyelni.. azok a fő veszély források. -
-
Pompi
nagyúr
''Azért gondolom van abba akocsiba ami 220-at megy fék rendesen és megtudja fogni.''
Persze, kérdés, hogy mikor jön ki eléd és van e elég helyed megállni! Másrészt pont ő mondta, hogy az autók műszaki állapota miatt is van a legtöbb baleset. Ezért is mondtam, hogy kicsit sok az ellentmondás abban a hsz-ben. -
Kraptor
őstag
Azért gondolom van abba akocsiba ami 220-at megy fék rendesen és megtudja fogni. Inkább az a gázos mikor a nagy furgonok mennek mint állat, na azokban nincs annyi fék és kérdés azok, hogy állnak meg
A fenti Porschet ez fogta meg
[link]
Több képet nem linkelek igérem....
[Szerkesztve] -
tiv61us
őstag
válasz
#51736960 #55 üzenetére
az amrikai pelda ezert jo!!!!!!
egyebkent itt sem tartja be mindenki, foleg autopalyan fognak sok gyorshajtot
de azokat meg is kuldik rendesen
mondjuk itt 70 merfold, 80-ig semmi gond
felette mar lehetnek
de hogy valaki 140-150- merfolddel menjen....
hat az tuti borton, jogsi elvetel
a bortont ugy vedd, hogy kiengedik ha bemegy valaki erte es tesz le lovet
byez -
Pompi
nagyúr
Eléggé ellentmondásos ez a hozzászólásod már ne is haragudj. Nem térek ki a részletekre nagyon, mert vagy rájöttél magadtól miközben írod (mondjuk akkor talán nem postoltad volna) vagy nem és akkor úgyis mind1.
Csak egy aprócska megjegyzés, mivan ha pont eléd megy ki az öreg Wartburgos 80-al amikor te 220-al sietsz Szegedre?! Lehet, hogy 130-160-nál még megállnál.
Ha ennyire otthon vagy a statisztikában, hogy a részegek és az öreg papik miatt van a legtöbb baleset akkor nézzd majd meg az autópályás ráfutásos balesetek számát is.. -
Kicker
őstag
tiv61usnak:
én is csillapítottam a fiút, hogy azért nem kell száguldzni, olvasd csak el... nem egymás ellen vagyunk...
tildy: az a fura a németekben, hogy ők tudják, hogy a közuti haladás nem egyenlő a száguldással.... ha megfigyeled, hány német kocsi megy mo-n gyorsan, egy se... nem véltelen... ők egy épkézláb vezetési kultúrát sajátítottak el mi meg kófaszt... rohanunk összevissza.... -
L3zl13
nagyúr
Nem 60k a max utólagos bírság? Valami TV műsorban ezt mondta a rendőrség valami képviselője.
Helyi pedig max 10k. Tehát ha lekapcsolnak érdemes helyben fizetni.
Engem 113km/h-val kaptak le 60-as táblánál a BP belterületen. 20k-val megúsztam, és semmi plusz bünti. (Levél szerint visszafogták magukat mert első eset volt...)
A büntivel egyébként semmi bajom, bár a 60-as korlátot sokallom az adott helyen, de a 110 tényleg sok volt. (3 sávos út, se lámpa se egyéb keresztirányú forgalom több km-en keresztül.) Ami idegesített, hogy az adott szakaszon a forgalom miatt soha nem lehet 70-nél gyorsabban haladni, még ha szeretnék is. Viszont ez az eset dec 23.-án történt, amikor is senki nem volt az utakon, én viszont nagyon késésban voltam...
[Szerkesztve] -
törölt tag
írtad hogy leléptél, szóval nem várok választ, de azért remélem olvasod még a topikot. szerintem az amerikai példa azért rossz, mert ott szinte mindenki tartja a sebességkorlátozást, ezért sokkal veszélyesebb ott száguldozni.
itthon az autópályán a 160-180 megszokott, valamennyire el is fogadott, így senkit nem ér meglepetésként egy ennyivel haladó autó. tudom, ettől még nem legális, de ez van...
a közutakon meghalt embereket én is sajnálom, és tudom, ha mindenki betartaná a szabályokat akkor kevesebb lenne a halott. de sajnos ez van, és egyébként nem csak az utakon halnak meg értelmetlenül emberek...
amúgy pedig ez már off, de én hiszek a sorsban, és abban is, hogy ha valaki meghal/megsérül, az nem véletlen, hanem ''felsőbb'' utasításra történik. de ez már tényleg off -
Andie
őstag
Bocsánat, lakott területen, indokolt helyen én vagyok az, aki feltartja a sort. Soha nem lépném át az 50es táblát, vagy a faluban, városban az 50-et.
Ellenben utálom a 10 km hosszan kitett 40-es táblát a sivatag közepén.
Pályáról beszéltem, egyenes, üres szakaszról. Ha kamion és tötymörgö konvoly van, énsem megyek 150nél gyorsabban, bárki kijöhet elém. Nem öket féltem, magamat.
Én nagyon ritkán látok olyan hirt, amiben 200 körül történik baleset. -
tiv61us
őstag
A Taxi 1-2-bol is lehet meriteni...
lehet aki 70-el megy elotted az 90 eves... talan meg O is elhet
az nem is baj ha valaki lehagy 150-el, majd az lesz a baj ha szembe jon annyival
ps. tildy: tenyleg lehetne emelni ha olyanok az utak nem tudom, de ha 130, akkor nem kene 220-al
durva
akarhogy siet
most ongyilokossagot kovetek el, de bevallom egyszer en is megnztem mi a vege a kocsimnak, hat azert 200 folott, mar eleg erdekes a dolog, a legtobb helyen mar el sem latsz odaig amig meg tudsz allni
na ez a baj
megyek reggelizni -
Kraptor
őstag
Hát ez nem 100-al ment
Gyorshajtás főűton, ahol nem autópálya van ott tényleg sok áldozatot szed. Autopályán általában fáradtság/elalvás az ami balesetet okoz gyorshajtás az nem olyan nagy százalékban, ez autopályán.
Azért a Németeknél keményen nyomják, azért mert egy Carrera esőben lelassított nem jelenti azt, hogy máskor nem nyomja vagy a többiek nem nyomják..lehet, hgoy pont telefonált -
tildy
nagyúr
Erről meg már mutattam baleseti statisztikát.. Nem igazán téged igazolt, na de sebaj...
(Mellesleg én sem szeretem a tötymörgőket, de azokat sem , akik sokkal túllépik a határt. Én általában úgy megyek, amilyen tábla kinn van, max 5-10km/val meghaladva azt. )
És nagyon nem komálom a faluban 70el ''száguldozva '' öklüket rázó barmokat, akik azért mutogatnak be, mert mertem 50el menni, ott ahol ennyivel lehet. vagy ahol 70el lehet, ott 70el. -
tildy
nagyúr
válasz
#51736960 #41 üzenetére
Elég sokan? Tudod az a fura, hogy a németeknél, ahol no speed limit van, mi ezt nem vettük észre. Sőt, esőben olyan szépen beállt a porsche carreara is előttünk 100-ra, hogy még mi éreztük magunkat kellemetlenül, hogy 120al megyünk...
Egyébként szvsz korrekt lenne pályán 150-160 környékére emelni a limitet... -
-
tiv61us
őstag
ez nem egyeni avatar
amugy szerinted ha megy egy BMW 180-al es megbotlik a kocsi, atrepul a korlaton,es mindenki meghal az milyen
130-nal tuti megfoghato
220-nal?
a masik ket savban is jonnek
na leszalltam a temarol
mindenesetre, ha en lennek dontshozo heyzetben, en valoszinuleg 220 eseten bevonnam a jogsit olyan 4-5 evre
itt amerikaban is bevonnak min 1 evre, kulonfele tanfolyamokat kene vegezned, belekerulne az egesz olyan 4-5 ezer dollarba
pedig itt eleg jo a gepjarmupark, es az utak
na leptem innen -
Andie
őstag
Ignoráltam, mert nem válaszoltam rá érdemben, pedig lehetett volna. De én vitázni csak értelmes emberekkel, és inteligensen vagyok hajlandó. Volt már itt aki birálta a vezetési stilusom, de normálisan, és olyan választ is kapott.
Mindemellett megjegyzem, hogy a balesetek nem 200nál szoktak történni. Sokkal inkább a sok balfaszkodó papper és mammer miatt, nomeg a beszivva vezetöktöl. Esetleg az autók rossz müszaki állapota miatt. Aki 200 fölé tud menni, felelősségteljesen, nemhiszem, hogy veszélyesebb, mint a wartburgos, aki 80al bemegy a belsö sávba. Nade nem ragozom.
Kérelmezd nyugodtan, de remélem a moderátorok nem olyan szemszögböl látják a topicot, ahogyan te. A célom nem a törvény és szabályok megszegésére buzditás volt, pusztán informálódás, hogy ha véletlen megszegem (mert pl nem láttam egy táblát, vagy vész esetén direkt túllépem) akkor mire számithatok.
u.i. : a topic nem értelmetlen. máris kaptam választ a kérdéseimre. A célom ez volt vele. És gondolom más is kapott itt érdemi infót.
[Szerkesztve] -
tiv61us
őstag
válasz
#51736960 #41 üzenetére
figyelj, mindenki ezt gondolja, es nem vagyok felindult neha kell kicsit kemenyebben fogalmazni
mindenki/ en is/ lepte mar tul a sebesseget
most hozzak csak az utobbi 2 hetbol hirket M0-rol, autopalyarol orszagutrol ahol a gyorshajtas volt az egyertelmu oka a halalnak?
nem csak a vetkes halalanak....
tudom majd jon valaki a nemet peldaval...
azert masok a korulmenyek
masreszt ha 130 a hatar es valaki siet, es olyanok a korulmenyek, akkor, ha tenyleg kell es van egy 160, egye fene
de 220? kerdem en?
amugy meg leginkabb az a bajom, hogy tok ertelmetlen topic -
törölt tag
Megértem a felindultságodat, én sem szeretem a gyorshajtókat, de az autópályán azért más a helyzet, ott elég sokan mennek 180-200 körül, még akkor is ha csak 130 a megengedett.
Én személy szerint mindenhol betartom a sebességkorlátozást, de az autópályán az én jobblábam is nehezebb lesz a megszokottnál... (most pesze bkv-val zötykölődök, de alig várom hogy legyen újra verdám) -
tiv61us
őstag
egy hozzalost nem lehet ignoralni
egy usert lehet, ugy hogy nem szolsz hozza, illetve nem olvasod el
de mar ezt is elolvastad
javaslom a topic torleset, mert csak arrol szol, hogy ha sertem a torvenyeket mennyire buntetnek meg, mert ha kicsit, akkor sertem, ha nagyon, akkor is, mert sietek Szegedre
majd nyitok egy topicot, ha megolom a szomszedomat hany evet kaphatok cimmel -
HEMP
aktív tag
-
tiv61us
őstag
Nezegetm ezt a topicot, atfutottam..
mondjuk semmi szukseg ra, a Miert vezet mindenki mint allatba siman beferne de azert annyit had mondjak mar
Kedves Andie, elmegy Te a jo q..a nenikedbe
a kutyat nem erdekel, hogy hova sietsz es mikorra akarsz Szegedre erni
220=al akarsz szaguldozni? mennyel ki a Hungarorinre vazze, ne masok eletet veszelyeztesd
Te vagy Fittipaldi? vagy az elfoglalt uzletember?
akkor vegyel helikoptert!
/lehet ven szarozni/
es elnezest a vulgaritasert, de lattam mar vert es konnyeket az utakon........ -
Kis Fraky
aktív tag
Én az M7etesen jöttem 210et de nem mértek be! Nemtom engem még egyszer se mértek be pályán! 140-160 közt szoktam menni és nem mértek még be!
-
tothbe
addikt
Igen, ezek a tételek a helyesek, de ha két évig nincs semmilyen büntid, akkor megúszhatod 10ezer forintos büntetéssel is a gynegébbik változatot, amit utólag a feljelentésre jött válaszban irnak meg, theát ha sokat kér a rendör, ne fizess neki. Ha viszont volt már másik eset két éven belül, akkor halmozatiként akár 50ezerig is terjedhet a birság, 3.-nál pedig a jogsit is bevonják 3 vagy 6 hónapra.
De hangsúlyozom, ezek mind az 50 illetve 33% alatti sebesség túllépésekre vonatkoznak.
Afölött kemény pénzek és szigorú rendörök vannak csak, mert az már bűncselekmény. -
_Yvorl_
tag
-
NoLF
veterán
egyáltalán nem ajánlom. 130+65=195 tehát eddig mehetsz el pályán hogy még nem veszik el azonnal a jogsidat, de pénzt azt fizetsz rendesen, ez a tuti része, onnantól a rendőrön múlik. de hogy minden egyes nap ezt csináld, semmi értelme. borzasztóan forgalmas manapság már az m5, és tudod jól milyen vezetők vannak, nem kell feleslegesen kockára tenni a saját és mások életét...
mod: na a fenti alapján akkor a 195 az 173akkor tegnap énis kockáztattam rendesen az m5ön
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Mégis találtam egy ilyen szakaszt: [link]
Mekkora büntetés jár a gyorshajtásért?
Aki a km/órában meghatározott vagy a jelzőtáblával km/órában jelzett sebességet
100 km/órát meg nem haladó sebességkorlátozás esetén legalább a felével (50 km/h helyett 75 km/h, 100 km/h helyett 150 km/h),
100 km/órát meghaladó sebességkorlátozás esetén legalább a harmadával (130 km/h helyett 173 km/h) túllépi,
60.000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható és 1 hónaptól 1 évig terjedő időtartamon belül járművezetéstől eltiltás is alkalmazható.
Aki ennél kisebb mértékben lépi túl a sebességkorlátozást, az 30.000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, és nem tiltható el a járművezetéstől.
Bármilyen fokú is legyen a gyorshajtás, tilos a helyszínen elvenni a szabálysértő jogosítványát!
Tehát a fenti adatok alapján ha a 130 helyett 200-al lépek, akkor az 53%-os túllépés, tehát a második bekezdés értelémben simán túllöttem a célon. Arányokat nemtudok, de jó eséllyel a 60rongyom ugrik, plusz 9-10 hónapra a jogsim is. -
HEMP
aktív tag
A sebességtúllépés büntetőtételei:
1. 50%-ot nem meghaladó gyorshajtás szabálysértésnek minősül, pénzbírság -esetlegesen feljelentés, a rendőrön múlik!- és ha jól tudom 2pont
2. 50%-ot meghaladó sebességtúllépés bűncselekmény! és azonnali feljelentés és kemény pénzbírság, esetleg jogosítvány azonnali bevonása, a pontokat nem tudom...
És akkor még nem beszéltünk a ''relatív gyorshajtás'' tényéről, amikor is a megengedett sebességgel mész, mégis megbüntetnek... -
X@b3e
addikt
válasz
Winner_hun #19 üzenetére
Mondom én, hogy behúzott sísapkában kell vezetni
-
Andie
őstag
Köszönöm a tanácsod, mindenképpen megfogadom, ha lehetöségem van rá.
Azonban ha 17-ig dolgozok, és 18ra szegeden kell lennem, sajna nincs más megoldás. Ha a forgalom, a körülmények, az idöjárás, stb lehetövé teszi, és biztonságosan tudok menni, akkor szeretnék is.
Viharhozó által ajánlott site-on sem találok konkrét sebességtúllépésre infókat -
Winner_hun
félisten
Tévhit #1: Az ablakba lógatott CD lemez megőrjíti a lézeres mérőket.
Nem igaz, a CD lemez maximum a napsugarakat veri a szembejövő autós szemébe, ezáltal előidézve a középső ujjuk kiegyenesedését. A lézeres mérők egy nagy átmérőjű körkúpot ''lőnek'' az autóra, ennek elenyésző hányada szórodik szét a lemez miatt. Egyik olvasónk szerint ez a divat Németországban azért dúl, mert így nagyobb eséllyel készül rossz kép a vezető arcáról, így meg lehet úszni a bűntetést.micsoda leírás
-
Sidaries
őstag
Engem kétszer kaptak el.
1. Faluból kifele, ahol már ház nem volt 65kmh-val. Ez 5000-be került.
2. Szintél faluból ki 72kmh-val, de utána még 7-8km-t üldöztek (120kmh), mert nem tudtak utólérni és a civil autó miatt nem vettem észre őket, hogy rendőrök. (Hú de kapaszkodik itt mögöttünk ez a fehér Opel) Ez 10000 volt.
-
Andie
őstag
Köszönöm a sok érdekes hozzászólást!
Viharhozó! Nézegetem a linket, köszi!
Igazából legelső lépésben az érdekelne, hogy autópályán (pl M5), a normál szakaszon (130 km/h max) lehet-e 200-at, 220-at adni, vagy az már sokba kerül? (leérnék Szegedre 40 perc alatt) -
Kicker
őstag
válasz
oettinger01 #4 üzenetére
az igen
engem gyorhajtásért még soha nem kaptak el... megmost nem is fognak egy 2hónapig, mert ittas vezetésért nem kell vezetnem
de egyébként tényleg megyére válogatja... itt vp megyében pl a korrupcio az szinte kizárt... jó vannak kivételek, de az én kisméretű tapasztalatommal mondom, hogy itt nem nagyon díjazzák ezt...
egyébként a trövény rendelkezik ezekről a dolgokról (most meg nem mondom melyik, illetve hol található), ott van mire mekkora bírság szabható ki min/max... a többi a szabálysértési előadótól függ... az illetékestől persze, tehát aki úgy érzi lehet dolga ilyennel, az ismerjen meg egyet (ha mákotok van akkor nő)... ja és mindig a lakcímhez tartozó főkapitányság jár el... DE a feljelentés már gáz, ugyanis az bíróság, szal... -
Kraptor
őstag
Elvileg lakott területen(50es) 75ig van helyszini bírság felette feljelentés. Ez még nem azt jelenti, hog yelveszik a jogsit csak nem helyszini bírságot kapsz. Helyszini bírság max 10e(de lehet, hogy mát változott) és csekket kapsz nem kpban kell oda adni, az más
-
-
JoHnni
senior tag
én úgy tudom hogy 50%-os túllépésért már jogsi bevonás jár. Viszont van egy aranyos történetem, nem igazán gyorshajtásos de érdekes, vagyis vicces. Vhol nagyon vidékről jövünk haza horgászatból és egy kis faluban megállítanak a rendőrök. Autójuk az nem volt vagyishát egy szakadt nem rendőrautó opel, iratokat elkérték még a mellettem ülőtől is és kb 15perc múlva kijelentették hogy nem vagyunk körözött személyek és az autó is tiszta. Még azért azt hozzá kell tenni , hogy a rendőrök egy utcai telefonfülkéből intézkedtek, ez a színvonal kb.
-
viharhozo
addikt
A tema ohatatlanul el fog menni a 'faszagyerek vagyok, mer' lekaptak 220-szal a harmincas tablanal' iranyba, ugyh akit valoban erdekel a dolog, erre nezelodjon: [link]
-
NoLF
veterán
válasz
oettinger01 #4 üzenetére
gondolom nem egyből 200as csekket küldtek, volt némi procedúra hogy megmaradjon a jogsid... vagy nem?
-
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
oettinger01 #4 üzenetére
Ebben már az új jogsi is benne van, vagy hogy sikerült ennyire feltornázni?
-
finest
addikt
válasz
oettinger01 #4 üzenetére
200k, mennyi lett volna a megengedett azon a szakszon?
-
Viszlát
addikt
válasz
oettinger01 #4 üzenetére
Ehhe, ez azért erősen szívás kategória
Fogadjunk a buszmegálló után álltak.
-
NoLF
veterán
valahol biztos le van írva, de személyes tapasztalat alapján minden városban más és más, van ahol 70 miatt dádáznak, máshol annyiért már 15öt elkérnek, van ahol 55ért is pénzt kérnek, van ahol meg se állítanak miatta...
Nekem személyesen Kecskeméten volt egy 50 helyett 70, 5ezrembe került, miután hiába próbálkozott a rendőr (!!!!!) nem tudtam felajánlani neki semmilyen más megoldást.
Kenderesen szintén 70el kaptak el 50 helyett, ott egy erősen pálinkaszagú fiatalemberrel ''megbeszéltük'' a dolgokat, konkrétan egy névjegyet kért tőlem és elengedett, s mondta ha vmire szüksége van Kecskeméten, majd felkeres.
Ismerősöm 40 helyett 60nal ment, elkapták a belvárosban, forgalmiban 10ezret átcsúsztatós megoldás született. -
Andie
őstag
Sziasztok!
Nem találtam ilyen infót a neten, bárhogy nyüstöltem a googlét. A rendorség.hu -n sem volt ilyesmi téma. Le van ez irva valahol feketén fehéren?
Mikor, mennyivel túllépve mennyit kapok, kaphatok, stb.
Plusz érdekelnek személyes, ''élő'' tapasztalatok is, nemcsak a fekete fehér számok.
Köszönettel!
Aktív témák
- Befejeződött a Fallout TV sorozat 2. szezonjának forgatása
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- EAFC 25
- Milyen egeret válasszak?
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest