- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok, hátha van tapasztalata valakinek fedőmatrac témában:
160×200-as verziót keresek, olyat, ami nem csúszik-mászik le az alatta levő matracról, nem lesz lapos fél év után, és nem kényelmetlen. Egyelőre mindegy, hogy memory vagy hideghab az anyaga. -
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Győrben hamarosan nyílik egy magyar gyártó - Revotiva - bemutatóterme. Van tapasztalat a termékeikkel kapcsolatban?
Sos-ben kellene már normális matracot vennem, mert brutál fáj reggelre a derekam / csípőm.
Érezhetően bepuhult az anno Kikában vásárolt viszonylag drága matra. Help! -
bigdady
nagyúr
Melyik a matrac alja tudja valaki? Így jó vagy fordítani kell?
-
cibus
senior tag
Sziasztok. Van egy egyszemélyes ágykeretem, amibe 90x190es matrac kellene. Vendég ágynak lenne használva, néha ha jön anyós pl ő aludna rajta 1x-2x. Milyen OLCSÓ matracot érdemes venni? Vannak látom 25-30ért is, de van pl taskarugós is 40-45 körül már. Megéri a felárat? Vagy ilyen esetenkénti alvásra tök mindegy? És milyen vastagot szabad venni? Gondolom legyen azért minél vastagabb. Köszi minden segítséget
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni matrac vásárlásban.
180/200 - as matracot keresek, elősztori:
Anno kikban vásároltunk egy ágykeretet és egy kozepategórás, zóná, közepesen kemény *marketing, marketing szivacsot.
Az ágy sza ágyneműtartós, 0 szellőzés, nálunk meg van padló fűtés és hűtés. Keret és matrac fekete penész.Ok... De a szivacs is katasztrófa. Gerincfajdalomma kelek, 90 kg vagyok, de már most erezhetően puhább, süllyedősebb a zónás része. Egyszóval lehúzfak, szar.
Most jót akar venni300 ezer környékén van kemény, derékbarát matrac? Akár rugó, akár hidegszivacs, vagy nem tudom.
Heeeeeeeeeeelp
-
fnatic
tag
Már kibontott és használt habszivacs matracot össze szabad hajtani, hogy könnyebben lehessen szállítani?
-
arcsin
senior tag
Sziasztok, lazán kapcsolódik, de régi(5éves), használt hideghab matracot hova tudnánk leadni Dunakeszi, Budapest környékén? Akár újrahasznosításra, vagy egyéb?
-
Saccco
nagyúr
Megjött a Jysk latex matrac, egyelőre van egy érdekes szaga. Nyilván új, de más bukéja van, mint a többi matracnak. Kíváncsi leszek meddig tart kiadnia magából.
Egyelőre csak egyet bontottam ki, hátha vissza kell küldeni. -
zoleeno1
veterán
válasz
Flashback #85 üzenetére
Igen. Volt jópár memoriahabos, hideghab, kókuszréteges, stb matracunk, többek között a jysk-ből is. Egyik sem ért egy kalap székletet sem, 1-2 év és "teknős" volt, akárhogy forgattuk. Persze nálam a súly is nagy, 120kg. Azután vettünk (cirka 6 éve) egy prémium táskarugósat, ami a mai napig kifogástalan. Kényelemre, érzetre, semmire sem összehasonlítható a habmatracokkal. De persze kinek mi. Írtam is itt erről: #51
-
maroni
aktív tag
Sziasztok, érdemes ránézni. [link]
-
Saccco
nagyúr
válasz
Flashback #80 üzenetére
Amennyire láttam marketing maszlag van mindenhol. Én megettem a Levital matraccal, aztán most 4 év után meg cserélhetem. Álmodtam egy nagyot és rendeltem a Jysk-nél egy, vagyis két latex matracot. Ma még akciósak (07.25). Csak három értékelés van rajta, de az legalább mind pozitív.
Nyomoztam, de nem tudtam eldönteni, hogy eljárt az idő a latex matracok felett, vagy tényleg annyira jók a hideghab matracok, hogy szinte nem is nagyon kapni az előbbit.
Kicsit tartok tőle, elsőre csak egyet bontok majd ki, akkor a másikat bontatlanként vissza tudom vinni, ha gond lenne vele. -
Flashback
addikt
Sziasztok,
Jelenleg hidehab matracunk van ami lassan cserés. A külsö huzata kezdi megadni magát. 6-7 éves már és túlélt 3 költözést... Szóval az ágykeretünk 180x200-as. Ebbe érdemes 2 darab matracot venni vagy egy nagyobbat?
Továbbá a zsäkrugós vs hideghab téma is elég megosztó. Mi az általános iránymutatás? -
Predator2
addikt
Helló
Tudom változó, de melyik üzletet/üzleteket ajánlanátok matracvásárláshoz?
(nagy a választék, értenek hozzá, nem akarnak lehúzni, és elfogadhatóak az árak)
Nógrád megyében lakom, túl messzire nem mennék.THX
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Olyan matracot keresek agykeretembe, amelyik nem godrosodik, nem lehet kifekudni 2 szemelynek 3 evig legalabb. Es legyen nagyon kenyelmes. memoriasokat neztem,de igazabol nem ertek ehhez a temahoz. Millio fele van,azt se tudom mit jelentenek. 150k a limitem ra. Otleteket varom.
-
Pet84
tag
Hello!
Adva van 2 matrac, az egyik 90x200, másik 70x200-as. Kérdés hogy egy 160-as ágyhoz ami 2x80-as rácsokokból áll lehet-e ezeket használni. Ez úgy nézne ki hogy a nagyobbik10 centivel átnyúlna a másikra.
-
AssAssynn
őstag
Szerintetek egy gyerek kitud feküdni egy habszivacs matracot, vagy ahhoz mindenképp súlyra van szükség?
-
BullZeye
veterán
Amúgy aki esetleg ért hozzá, vagy már utána nézett. Ha hason alszom és reggelre fáj a hátam a mostani matracon, akkor puhább matrac vagy keményebb matrac kell?
Most félkemény és reggelre érezhetően besüpped, ha felébredek hátra fordulok és úgy alszom, de kb mindenem fáj ébredéskor. -
Degeczi
nagyúr
Persze, a merev bordás ágyrács mindenhez jó (max nagyon vékony matrachoz kényelmetlen, de úgysem olyat akarsz)
Bizonyos matracoknál mondjuk elő van írva a 70%-os alátámasztás, és ha jól látom a linkeden, az inkább 50%-os - de ez inkább csak habmatracoknál fordul elő követelménykéntPl. az Ikeánál látod a termékoldalon a méretek / csomagolás alatt. Csak viszonyításként (ott nincs 210-es méret) a 180x200-as zsákrugós matracaik kialakítástól függően 38-55 kg közt vannak.
-
BullZeye
veterán
Matracok súlyát hogy a csudába lehet megtalálni?
Bedöglött az egyik gázrugó és cserélnem kell, de akkor rögtön vennék 2 új rugót is a jövőbeni új matrachoz.
Most 210x180as latex-kókusz-hideghab matracunk van, dög nehéz, egyedül megfordítani küzdelem.
Kövi matrac pedig valami táskarúgós lenne, ami az üregessége miatt gondolom könnyebb mint ez, de mennyivel?
Most 2db 1400N-es van ami pont jó ehhez a matrachoz és izomtibi ágyrácshoz. Szerintetek mennyivel kisebb kell a táskarugóshoz? 1200?
-
Degeczi
nagyúr
Igen, kép is van róla a termékoldalon. Gondolom pont azért lehet, mert azon a típuson csak sima szivacs van kényelmi rétegként a rugók fölött, maguk a rugók meg nem akadnak össze a föltekeréskor, hiszen egyenként vannak bezsákolva. Persze így is nyilván csak a gyárban tudnak ilyet megtenni.
-
Degeczi
nagyúr
Valóban mindenképp ki kell próbálni!
Nekem így rövid fekvőpróbákkal egyértelműen a zsákrugósok jönnek be, azokból is a keményebbek, Ikeásokból a Hyllestad (elsőre nem rossz a jóval olcsóbb Hövág extra kemény változata sem, de azon gyanús, h a gyengébb párnázottsága miatt hosszú idő után kevésbé lenne kényelmes. A drágább Hokkasen viszont túl puhának érződött, nekem nem kell a második rugóréteg) a Gigamatrac kínálatából pedig egy török "Cozy Thermo".Valszeg maradok az Ikeásnál, ugyanazon az áron picit vastagabb, memóriahab kényelmi réteges, és mégiscsak nagyobb név van mögötte.
Persze még asszonnyal is kipróbáltatom, neki is jó-e ez a keménységű. -
deadelon
aktív tag
válasz
Geo19870322 #63 üzenetére
Igaz ez memóriahabos (5 cm) és hihetetlen kényelmes [link] Az ajándék vékonyka paplan meg elmegy kategória.
-
Geo19870322
tag
Sziasztok. Matracvásárlás előtt állok. 2 közül kellene választani,akkor melyik szerintetek?
https://matrac.arukereso.hu/best-dream/perfect-fusion-160x200-cm-p452428230/?sgst=1
https://matrac.arukereso.hu/best-dream/siglo-160x200-cm-p242757225/
Esetleg ebben az árkategóriában valami más ötlet?
160x200as kell, hideghab, félkemény/kemény...
Köszi -
KMT
addikt
Szépen beindult a topik, most hogy lassan nekünk is épp aktuális lesz...
Olyan matrac van vajon, ami franciaágyba való (160-180 cm széles), egy darabban van, mégis más keménységű a két fele?
-
Degeczi
nagyúr
Látod alább, h pont tegnap volt szó ezzel kapcsolatos érvekről. A nagyméretű matrac miatt gondolom két személyre kell, ahol az asszony valszeg kevésbé testes, így nálatok is szempont lehet, h az ő oldalán kevésbé kemény betét legyen.
Érdekes, h van (pl. Gombinyo által linkelt Ceriflex), ahol az árat nem befolyásolja, míg pl. az általam nézett Ikeás típusból már érezhetően drágább (170 helyett 190) kettőt venni ugyanakkora ágykerethez.
Viszont sem a terhelhetőség nem egyszerű ügy, sem a 230-as hossz... az egyedi méret is gyakran megáll 220-nál
-
kissdani
senior tag
Átzavartak ide a Best Buyfórumból de 50hsz-el nehéz lesz választ várni, de megpróbálom. Szóval 200x230cm matrac kellene vagy 2db 100x230-as.
Hogy érdemes venni szerintem kettőbe jobb lenne nem? És mindenképp olyan kellene ami kemény vagy nem is tudom mert fáj a derekam ezért is akarom lecserélni a régit. Súlyra 2m vagyok és 160kg.
És jó lenne 300k alatt maradni..
Tudna nekem segíteni vagy valami jó tanáccsal ellátni? Köszönöm. -
Degeczi
nagyúr
Igen, hiszen a fém rugó érthetően hosszabb idő alatt deformálódik, mint a hab, legyen az bármilyen sűrű is. Nekem is részben ezért lenne első választás a táskarugós. Persze mivel a rugókon feküdni kényelmetlen lenne, azokon van komfortréteg vmi habból - és az is elfáradhat, kényelmetlenné válhat idővel.
Amúgy a mai matracokra is 6-8 év élettartamot mondanak, szóval nem örökélet egyik sem.De a Gombinyo által említett típus is 140 kg-ra specifikált, remélhetőleg nem rövid élettartamú az sem.
Másfelől ha jóval kisebb a súlyod mint amilyen terhelhetőségre tervezték a matracot, akkor jó eséllyel túl keménynek érződhet.
-
BullZeye
veterán
Sziasztok,
210cm hosszú és 180cm széles matracot keresek, mert a mostanival 4 év után fáj mindenem 5-6 óra alvás után.Mostani 110kg-ra hitelesített mégis durván kifekszem, így most túlbiztosítva de olyat szeretnék ami 130-140kg-ig bírja. Ahogy hallottam a táskarugós egy fokkal jobb ilyen esetekben, ez igaz?
-
Degeczi
nagyúr
-
Gombinyó
őstag
Amiket leírtál abszolút valid érvek a két matrac mellett, mi is végül 2db 80ast vettünk. A hálószobai szokásokat azért érdemes még szem előtt tartani, mert a matracok a széleiken a leggyengébbek, két matracnál meg ugye, akkor így az ágy közepén is. Ha ez nem gond, akkor jó dolog a két matrac. Tudtok venni különböző keménységűt is, kinek mi jön be jobban...
Ha esetleg beugrotok a gigamatrachoz, akkor ott van csavarozható ágyrács is, amivel tudjátok bővíteni a meglévőt.
Szállítás szempontjából pedig felcsavarva vannak ezek tárolva, így nem kell hozzá hatalmas autó, otthon kibontás után 1-2 nap és kirúgják magukat. -
Degeczi
nagyúr
Köszi, bár táskarugós az elsőszámú kiemelt, egy jövőheti pesti út során megpróbálok ilyet is nézni (noha ehhez látom, másik ágyrács is kell, mert 70% lefedettséget ír elő a garanciához, míg a mostani ágykereten 7-8 centis deszkák vannak 7-8 centis távolságban, ez tehát csak 50%. Mondjuk mivel ezek egy szövetszalaghoz vannak tűzve, és csak némelyik a kerethez csavarozva, egyszerűen sűrűbbre is rakhatóak, ha tudok ugyanilyen vastag pótdeszkát szerezni a végéhez)
Amúgy erősen gondolkozom rajta, h egy 160x200 matrac helyett inkább két 80x200-asat vegyek, mert
- azt autóval akkor is haza tudom hozni, ha maradok a (nem összecsavart) táskarugósnál, nem kell teherautós kiszállítást intézni,
- otthon mozgatni, forgatni is egyszerűbb, mint egyetlen nagy blokkot
- neadjisten garos intézés, csere miatti visszaszállítás is egyszerűbb
- de akár még az is megoldható h az asszony (aki az én súlyom 3/4-e körül van) oldalán ne full kemény változat legyen, hanem egyel kevésbéA keret úgyis szorosan összefogná a kettőt, és egyetlen matracvédő kerülne rájuk, így lyuk köztük nem keletkezne, csak kevésbé lenne kényelmes pont középen, de az talán még összebújós alvásnál sem lenne vészes, a test akkor sem középre kerül (meg ez egyébként is csak rövidebb fázis)
-
zoleeno1
veterán
Amennyiben tényleg strapabíró, masszív, kényelmes, gerincednek is jó matracot szeretnél, akkor ezeket a yskes valamiket felejtsd el. Természetesen, ha ennyi a keret, akkot majdnem mindegy mit veszel, mert egy normális matrac, ebben a méretben ennél kb 5-6x többe kerül
Személyes favoritom, amit 4 éve vettünk, de mintha most bontottuk volna ki, a Nanni western. Előtte nekünk is voltak ilyen áruházas csodák, de megúntam, hogy egy év után kifekszem és alapból baromi kényelmetlenek. Nagyon húztam a fogam az árán (bár akkor még sokkal olcsóbb volt, mint most), de életem egyik legjobb döntése volt
Ja meg a matrac is olyan mint a pudig, érdemes kipróbálni, ha van rá lehetőség, mielőtt megveszed
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 2s drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS + extrák (2S4) kettő darab akkumulátorral
- Csomagolássérült Lifefit 3Dx Motion Trainer vibrációs tréner +távirányító - 10 hó bolti garival!
- Compex Fit 1.0 elektrostimulációs készülék
- Citizen Promaster Aqualand - BJ2169-08E
- DJI Mini 3 pro drón szett - telefonos távirányítóval +extrák
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest