Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CactuS

Arcképgyáros

válasz ledgeri #94843 üzenetére

Nem erről beszéltem, hanem arról, hogy ha a mesterkulcsnak használt email/jelszó páros kerül ki, mert fertőzött lesz a gép és úgy lépsz be, akkor onnantól ugyanúgy borul minden, hiába van lehetőség alias cserére. Elég jól alkalmazkodnak a csalók manapság, már sajnos rég nem arról szól ez a dolog, mint a 90-es években. Csak egy példa : Nemrég az egyik cégnél , ahol én csinálom az IT üzemeltetést volt egy ilyen: az általuk használt erp/crm rendszerbem volt egy adatszivárgás, amiről értesítettek minket, dee alapvetően talán a kapcsolati email címeket szerezték csak meg, a mi adatbázisunkig nem jutottak el - privát srv-n fut -. Pár napra rá kaptak célzott leveleket, mintha a rendszergazda küldte volna, hogy változtassanak jelszót és a link a kompletten leklónozott, ferőzött weboldalukra mutatott (ugye a domain nyilván nem stimmelt, de minden mást lemásoltak) Szerencsére ügyesek voltak, felhívtak és nem kattintottak - pedig az Eset sem riasztott, sőt, a linkre a virustotal sem -, így sandboxban néztem meg, hogy mit csinál a link. Szemét egy hely lett a világ, de ez már nagyon IT és nagyon off itt.

On része: bátor vagy, én ezzel a fiókkal próbálom elkerülni teljesen a moddereket, így csak privát/invite only vagy crew session jöhet szóba. :B Régen ez is sokkal kellemesebb volt, mármint a modderek, max dildok estek rád, amik pénzt adtak, esetleg összerántottak az eclipse toronynál, ahol egy karácsonyfára húzott légcsavar ledarált, nem voltak ilyenek. :(

Új hozzászólás Aktív témák