Új hozzászólás Aktív témák

• Shing

őstag

Szép kis írás, de még nem mentem át rajta tisztességesen. Érdekes időszak ez az egész évtized (sőt, már több), sokkal tovább bírják a GPU-k, ez látszik abban is, hogy egészen a HD5000/GTX400 kártyák elfuttatnak lényegében mai játékokat (jó persze nem valami jól)... Régen ez elképzelhetetlen volt, el sem indult volna egy játék pár év után.

Nekem HD6870 volt sokáig. Még a Battlefield 1-t beta kipróbáltam rajta és szépen bírta. A Rise of the Tomb Raider-t full kitoltam rajta.

Egy dolgot nem szeretek az AMD-től, hogy hamar abbahagyják a driver supportot. Valamit biztos, hogy ér még, legalább egy minimális optimalizáció/bug fixing. Én úgy éreztem, hogy a HD5000/6000 szériától egy picit hamarabb szabadultak meg mint kellett volna.

Míg az nVidia megcsinált egy DX12 supportot is a GTX400/500 kártyákhoz. Persze minimális, de ha nem csinálják meg, senki nem mond semmit, nem volt elvárt szerintem.

A GCN kártyák is olyan csoda összetettek voltak, a csúcs verziók teljesítményben is bírták még a címeket. Erre elvágják a támogatást... GTX600 széria még most is kapott, legalább security update-t.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés