Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok,
A dev verziót raktam fel, eddig nagyon szimpatikus, iszonyatosan gyors, viszont egy-két dologra nem sikerült rájönnöm.
1. Hogyan lehet beállítani, hogy ha rákattintok az aktív tabra akkor váltson át a legutoljára használtra(tehát "kicsinyítse" az aktív tabot)?
2. Felraktam a Drag'n'go kiegészítést, nagyon hasznos, csakhogy a böngésző alján létrehoz egy plusz sort ahol a beállításai vannak.
Azt eltudom valahogy tüntetni?
Vagy csak ideiglenesen megjelenítetni amikor épp szükségem van rá?
Ne foglalja a helyet ha már állapotsor sincs.
3. Olyan kiegészítés/script van amivel a helyi menüből lehet keresést indítani és nem csak az alapértelmezett keresővel(hasonlóan mint Opera-ban)?[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Akadna még egy-két kérdés.
1. Amennyiben be van állítva, hogy letöltés előtt kérdezzen rá a mentés helyére, hogyan lehet az extensiont installálni?
Ugyanis ilyenkor lementi és hiába nyitnám meg, mindig csak újra menteni akarja.2. Adblock+ nálatok működik?
Egyrészt ha megadom egy magyar szűrőlista cimét és kérem, hogy iratkozzon fel, akkor tölt egy darabig és semmi, ha egy előre megadottal csinálom ugyanezt(mondjuk EasyList) akkor hozzáadja a Global Filters-hez.
Amennyiben bemásolom a magyar lista tartalmát szerintem akkor sem használja, legalábbis nem szűri azokat a reklámokat amiket az FF igen, ugyanazon listákkal.
Adsweep nem rossz, de túlbuzgó(pl, PH! jobb oldali sávját eltünteti), plusz jobb lenne ha én adhatnám meg, hogy mit szűrjön.3. Az megoldható, hogy a letöltéskor megjelenő sávot vagy automatikusan zárja be X idő után vagy meg se jelenjen?
4. Linux alatt a Java működik valakinek Chrome-ban?
about:plugins ennyit lát:
Fájlnév? libjavaplugin_oji.so
MIME típus Leírás Toldalékok Engedélyezve
--enable-plugins-al sem megy.Gondom volt, még az új tabon testreszabása, olvastam, hogy vannak oldalak ahol Speed Dial szerű kezdőlapot lehet csinálni, de annyira nem tetszettek, mert a legtöbbön van reklám, plusz lassabb, mivel be kell töltenie az adott oldalt.
Erre találtam egy megoldást, nem tudom írta-e már más.
A dev verzióban lehetőség van az oldalak rögzítésére(rámész az oldal képének a felső részére és megjelenik egy kis tű szerűség), az ilyen rögzített oldalakat a Preferences fájlban tárolja, "pinned_urls" szóra kell rákeresni, ott át lehet írni a nevet és az URL, következő indításkor már azt fogja használni.
Nem tudom mennyire tartós, tehát frissítéskor elveszik-e a beállítás.
Preferences fájl helye:
XP-n:
C:\Documents and Settings\Norbi\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\DefaultLinuxon:
~/.config/google-chrome/DefaultAmúgy a nemrég bezárt lapokat is tök jó lenne ha ilyen kis képek formájában jelenítené m eg.
-
addikt
válasz #16820480 #748 üzenetére
Nem használok user scriptet, de a logika azt kívánná, hogy oda rakd, meg esetleg a megfelelő paraméterrel indítsd és mennie kellene.
Kiterjesztést, témát simán enged telepíteni ha nincs bepipálva, hogy kérdezze meg a mentés helyét, automatikusan megkérdezi, hogy telepítse-e.
Mondjuk igaz, hogy én a hivatalos Linuxos Chrome-ot használom Debian alatt, de mint ahogy itt is írják, elvileg működik bármilyen rendszeren ha kicsomagolod a deb-et és az opt könyvtár tartalmát bemásolod egy általad választott könyvtárba, esetleg próbáld ki hogy úgy megy-e a telepítés.A Java-ban meg az a vicces, hogy néhol azt írják, hogy megy, néhol azt, hogy nem, de a 4.0.206-os verzióval már működött.
Nem a világ vége, de jó lenne működésre bírni, az Adblock-al együtt. -
addikt
2. Felraktam a Drag'n'go kiegészítést, nagyon hasznos, csakhogy a böngésző alján létrehoz egy plusz sort ahol a beállításai vannak.
Azt eltudom valahogy tüntetni?
Vagy csak ideiglenesen megjelenítetni amikor épp szükségem van rá?Ctrl + Alt + B
-
addikt
Na ez igen!
Valami oknál fogva lehalt a rendszerem, miközben épp egy hozzászólást írtam egy fórumba, újra kellett indítanom a gépet, miután elindítottam a google-chrome-ot jelezte, hogy hibásan állt le, vissza akarom-e állítani a korábbi állapotot, rányomtam, hogy visszaállítás és onnan folytathattam a hozzászólás írását ahol abbahagytam!!!
Ilyet se láttam még, hatalmas respect a Google-nak! -
addikt
Felraktam a legutolsó dev chrome-ot(4.0.249.0), ez Debian alatt most frankón működik, megy minden kiegészítő, az alső sáv ahol állígatni lehet a kiegészítők tulajdonságait az eltűnt és átkerült az extensions menűbe, mennek a beágyazott videók és nekem a lenyíló menükkel sincs gondom, remélem nem futok bele hamarosan valami idegesítő hibába, mert ez most egész ígéretesnek tűnik.
-
addikt
válasz #16820480 #845 üzenetére
Nem repoból tettem fel, hanem innen.
Érdekes mód az oldal chromium.org, de google-chrome-ot ír, őszintén szólva fogalmam sincs, hogy a kettő miben tér el.Amúgy meg ennek a verziónak a nyűgje, random mód elhasal az összes oldal és jön a "Manóba" üzenet, újratöltés megoldja, de bizonyos esetekben eléggé idegesítő.
-
addikt
Még mindig nem lehet megoldani, hogy a letöltési sávot automatikusan tüntesse el?
Semmilyen kiterjesztéssel vagy hackkel? -
addikt
Ki lehet valahogy kapcsolni a kiterjesztések automatikus frissítését?
-
addikt
Van már olyan kiterjesztés ami normálisan kezeli a tabokat?
Vagyis ha bezárok egyet akkor a legutoljára használtra vált át, lehet ctrl+tab-al váltani a 2 lehutoljára használt között stb. -
addikt
A legújabb dev buildnél hogy lehet kikapcsolni, hogy a tálcán ne külön mutassa mindegyik lapot?
Win7 van és az összes megnyitott lapot felhozza preview-ba ha rányomok, marha idegesítő. -
addikt
Sziasztok,
A 6-os dev verziókban be lehet valahogy állítani, hogy lap rögzítésénél ne lehessen egyből bezárni, csak ha duplán nyomok rá?
A 5-ösben ez így működött, nem tudom miért szedték ki... -
addikt
Hát FF-nél emlékeim szerint ha rögzítettél egy lapot akkor azt csak menüből lehetett bezárni, nem hinném, hogy bug volt, csak chrome-ban így oldották meg szerintem.
A másik idegesítő dolog, hogy nem menti el az űrlapadatokat, pedig ezt korábban megtette, meg van egy-két oldal ahol a user/pass mentés lehetőségét sem ajánlja fel, pedig nem lett korábban elmentve és a kivételek közé sincs berakva.
-
addikt
Király, ez tényleg működik!
Amúgy megnéztem melóban az 5-ös stabil verzióját, ott úgy működik a rögzített lapok bezárása ahogy írtam, szóval tuti feature.
Lehet otthon is a stabilt használom majd, nem is emlékszem már miért a dev verziót raktam fel anno(bár gyanús, hogy az extension támogatás miatt). -
addikt
Alapból nem törölte a profil könyvtárat eltávolításnál, szóval azzal kellett volna dolgoznia amivel a korábbi verzió is.
Az az érdekes, hogy sok beállítás megmaradt, de pl az extensionoket is újra kellett rakni, meg a jelszavakat is be kell írogatni, de a speed dial beállításai, meg miután az extensionoket visszaraktam, azoknak a beállításai is megvoltak, szóval fura. -
addikt
Sziasztok,
Olyan lehet, hogy az automatikusan megnyitandó fájlok közül csak egyet távolítok el, nem az összeset?
Valamilyen konfig fájlba be lehet ezt állítgatni?Netalántán olyan extension amivel meg lehet adni, hogy mely fájl típusoknál kérdezze meg hogy hova szeretném menteni?
A többit meg egy előre megadott könyvtárba mentse automatikusan. -
addikt
Aki adBlockot hasznal annak rendesen mukodik a forum?
Nekem tegnap este ota csak egy feher oldal jon be ha be van kapcsolva az AdBlock. -
addikt
Sziasztok,
Tudom valahogy blokkolni az osszes kozossegi widgetet, gombot stb?
Megorulok, hogy arra kell varni, hogy ezek a sz@rok betoltodjenek egy csomo oldalon, az altalam hasznalt adblockos szurok meg alapbol nem fogjak meg. -
addikt
Sziasztok,
Adblock plussal nem volt mostanaban senkinek gondja?
16.0.912.77 m-es verzio van fent jelenleg, adblock plusbol 1.2, de par hete mar tapasztalom, hogy barminemu adblock konfig valtoztatas nelkul, tobb weboldalon is megjelennek a hirdetesek, de random, van amikor igen, van amikor nem.
Ha valahol megjelenik es letiltom az adblocokt az adott oldalra, rafrissitek, majd megint engedelyezem, akkor eltunik minden hirdetes.
S kezd mar kisse idegesiteni, valakinek javaslat? -
addikt
Sziasztok,
Olyan anomaliak jonnek elo most a chromenal hogy
Uj RAM-ot vettem(nem tudom mi koze van hozza), szepen latja a BIOS, faszan indul a gep is, chrome elindit, gmail-be nem tudok bejelentkezni, azt mondja, hogy atiranyitasi korbe kerultem, mondom ok, torlok minden szemelyes beallitast, mert hat elvileg cookie gond van, de semmi, lepnek be ide PH!-re, beadom az adatokat, sikeres bejelentkezes, de utana csak azt mutatja, hogy nem leptem be s folyton ezt jatssza(most FF alol irok), mondom jol van, leszedem, felrakom ujra, minden gyalu, ugyis szinkelve van cloudba, felrakom megint, ugyanez a jelenseg.
Ekkor mar marha pipa voltam, gep kikapcs, RAM kirak, visszatesz, gep elindul, gmail-be betudok lepni, PH!-ra tovabbra sem, szinkeleshez az egyik accommal nem lep be, amivel meg belep gmailbe, masikkal belep gmailbe is meg szinkeleshez is.
Ez mi??????
FF-bol megy minden, meg egyelore mas alkalmazasnal sem vettem eszre rendellenesseget.Most komolyan egy RAM csere okozhat ilyeneket?
-
addikt
válasz Namelesske #9346 üzenetére
Az lehet hogy helytelen idobeallitas okozta?
Valami csoda folytan eloreallitodott a gepen az ora egy honappal es egy oraval( ) s mintha annak visszaallitasa meg egy reboot utan tert volna eszhez. -
addikt
Sziasztok,
18-as verzioban mar nem lehet megoldani a home screen gyakori paneljen, hogy pinelve legyenek az oldalak?
Mert van egy-ketto amit surun hasznalok, de a ott csak a fooldalakat mutatja en meg egy specifikus al oldalra akarok menni egybol s jo lenne atirni az url-t, amit regen meg lehetett tenni, ha pin-re volt allitva.
Megoldhato most is vagy van esetleg valami ertelmes bovitmeny ami tudja ezt? -
addikt
Hogy lehet megmondani a chrome-nak, hogy ha en a chrome://plugins feluleten kikapcsolok 2 flash plugint a 3-bol, akkor frissiteskor ne engedelyezze ujra?
Vagy hogy lehet azt megmondani, hogy ne frissitve vagy akar letorolni teljesen azokat a pluginokat? -
addikt
Sziasztok,
Lehet valahogy a weboldal háttereként megjelenő hirdetéseket blokkolni?
Olyanokra gondolok mint amik itt a PH!-n is vannak s rohadt idegesítő ha félrekattint az ember s már tolja is az arcába a nem kívánatos weboldalt. -
addikt
Másnak is van olyan gondja youtube-al, hogy higres videókba nem lehet "belepörgetni" csak ha már betöltötte addig a pontig ahova ugrani akarok?
Vagy visszaugrik az elejére vagy egyszerűen kifagy, de kisebb felbontásnál nincs ez a gond, meg régen se volt ilyen parám.
Addonok nélkül is ugyanez van.
Meg olyan is van, hogy már fullra betöltötte, akkor ugrok mondjuk a közepére s onnan is visszamegy az elejére s a töltés jelző progress szerint újra elkezdi betölteni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Formula-1
- Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest