Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gyakori Kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
válasz
balazs1956
üzenetére
Olyan nincs hogy "a Google Drive"-ra...
Amikor feltöltesz, meg kell mondanod, hogy hová mentse őket.
Nem a Google Fotókba mentesz? -
Oldman2
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
https://myaccount.google.com/
Biztonság / Kétlépcsős azonosítás / Hitelesítő alkalmazás -
Oldman2
nagyúr
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nem tudok Shift+DEL funkcióról.
A bejövő mappában az olvasatlan és még nem Archivált üzeneteket látod, amiknek nincs Címkéje.
Az összesben (és a mappákban) minden nem törölt üzenetet látsz.Mappákban akkor lehetne (amik valójában csak címkék), ha beállítasz rájuk címkét vagy kézzel vagy a Szűrők segítségével.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
ledgeri
üzenetére
Köszi az ötleteket, emailcím (pontosabban fiók) "elhagyás" a cél, a "régi" fiókban lévő adatok "átmentése" az új alá.
Az emailekkel kapcsolatosan közben megtaláltam, hogy a Takeout-tal lementhetőek mbox formátumban, és pl. Thunderbird alól elérhető az új fiók (IMAP formában), a régi emailek meg az mbox formátumú exportból megnyithatóak és átmásolhatóak/törölhetőek a két fiók között.
Sajnos a régi fiókban beállított Forward kevés, az ugyebár csak az újonnan beérkező emailekre vonatkozik.
A Fotókkal és a Drive-val kapcsolatos javaslatod is hasznos lehet, kipróbálom és visszajelzek majd vele kapcsolatosan.
Mivel egy 200GB-os fiók megszüntetése a cél, az még kérdés, hogy az Albumokat hogyan tudom "átemelni" az új fiókba...
-
Oldman2
nagyúr
Át tudom-e menteni egy fiók összes üzenetét egy másikba, ami szintén az enyém?
a Tekeout-tal le tudok menteni szinte mindent, de ezt a mentést be tudom-e importálni egy másik fiókba (a kérdés a Fotók/Videókra is vonatkozik!)
-
Oldman2
nagyúr
válasz
vaakuum
üzenetére
Ez ellen nem tudsz semmit tenni, anno a kezdetek idelyében a Google nem ellenőrizte a pontok meglétét, emiatt simán be lehetett regelni olyan fiókot, ami csak egy vagy több ponttal különbözött egy már meglévőtől.
Aztán „valamikor” a pontok különbözőségét előzetes ellenőrzés nélkül megszüntette, így előállt ez a mai helyzet. A kérdés csak annyi részemről, hogy ilyenkor melyik fiók kapja meg az üzeneteket?Az összes?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
csferke
üzenetére
Duplázódni? Micsoda?
Akkor ismét, nem tudsz átrakni egyik fiókban megvásárolt alkalmazást egy másik fiókba.
Amit tudsz, hogy az egyik fiókot is aktiválod azon a készüléken, amin a másik fiókot akarod főfiókként használni.
Ha az első fiókot „megszünteted”, akkor az ebben megvásárolt alkalmazásokat „elveszted”. nem férsz hozzájuk a továbbiakban, mint 1x megvásárolt alkalmazások. -
Oldman2
nagyúr
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nem első alkalommal írom ide, hogy a GMail-ben nincsenek Mappák, a tapasztalt jelenséget az okozhatja számodra, hogy be van kapcsolva az Üzenetszálak mutatása (azaz a Beszélgetési nézet).
Emiatt „egy helyen” látszódnak egymáshoz kapcsolódó üzenetek. Adott esetben a kukában. Ha benézel az Elküldött mappába ott is kell látszaniuk ezeknek.
Nálam legalábbis így van.
De akár az Outlook is bekavarhat a jelenségbe. Én csak a GMail-t használom önmagában. -
Oldman2
nagyúr
Családi előfizetés kihasználása miatt kénytelen voltam egy új, tiszta fiókot létrehozni.
A régi fiókból beállítottam, hogy az emailek forward-olódjanak az újba. Ez megy is frankón, KIVÉVE, amikor az üzenet a Spam mappában landol.
Tudok olyan szabályt a régi fiókban létrehozni, hogy ezeket is fw-olja át?
Tegnap több kritikus email „nem érkezett meg”, ma vettem észre, hogy miért.
-
Oldman2
nagyúr
A Google beállításokban végrehajtott lakóhely változtatás mennyi idő alatt fut át a rendszeren?
Van egy pár fiók, amit kezelek, az egyiknek most kellett a régióját "helyretenni", de amíg az ténylegesen nem módosul, nem tudunk egy másik, a fiókhoz kapcsolódó beállítást eszközölni...

-
-
Oldman2
nagyúr
-
-
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
válasz
balazs1956
üzenetére
-
Oldman2
nagyúr
válasz
üzenetére
1. a legfontosabb, hogy nincsenek Mappák, csak címkék, amiket úgy csoportosítasz, ahogy akarsz, ha egy címke "megjelenik" a GMail felületén egy másik Címke alatt, az nem jelenti azt, hogy ténylegesen az a Címke a leveleken is megjelenik.
2. Kijelölöd az "Ország 1" címkét, abban kijelölsz minden üzenetet, majd felül "Áthelyezés ide:" és ott kiválasztod a "Régió 1" címkét.
Ekkor az "Ország 1" címke alatt már nem lesz üzenet, átkerül minden a "Régió 1" Címke alá.
A fentieket megismételve a többi megszüntetendő Címkén, törölhetőek azok is.
3. De ha jól értem, törölni szeretnél minden üzenetet, amik a törlendő címkék alatt voltak.
4. Ha a 2. pont ELŐTT nem volt semmi a "Régió 1" címke alatt, akkor Áthelyezés helyett azonnal törölheted az üzeneteteket a Törlés gombbal.
-
Oldman2
nagyúr
Nem üres, nézz bele a Drive-on a "Velem megosztva" "Mappába"...
Szerintem itt lesz a "titok nyitja".

Vagy a Kuka, aminek nem törlődik azonnal a tartalma...
"ezt nem értem"
Pedig egyértelműen leírtam. A készülékedről azok a fájlok, amik már fel vannak a Drive-ba (vagy a Google Fotókba, mivel ennek tartalma nem jelenik meg a Drive-ban) szinkronizálva, szükség esetén eltávolíthatóak. Ezek ugyan ilyenkor törlődnek, de a Drive-ban ott maradnak, és ha kell letölti a Google megfelelő alkalmazása (attól függően miről van szó).
Ez nem azonos a fájl általad történő fizikai törlésével, mert akkor a Drive-ból is törlődne.
-
Oldman2
nagyúr
Ezt a szálat olvasd át figyelmesen...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem tudom, érzésem szerint ez lehet hogy nem is GMail oldali probléma, hanem a Win10 postaláda kavart be.
De erre neked kell rájönnöd.
Én minden esetre ránéznék arra, amit írtam volt.
Hátha...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nincsenek valódi „Mappák”, csak Szűrők/címkék.
Ha keveredést tapasztalsz, az amiatt van, hogy a szűrő amit „beállítottál”, azt az eredményt adja amit tapasztalsz.
Az aktív szűrőket, a "Beállítások/Szűrők és letiltott címek" alatt látod, itt szerkeszteni is tudod azokat.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Bocs, ez volt utoljára hogy bárkinek írtam bármit.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Gondolom Mobilon próbálod.
Ha gyorsan meg akarod oldani a kérdést, próbálkozz PC-n.
Ott megy, gond nélkül.
Sry

-
Oldman2
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Rá tudsz szűrni a "csak olvasatlan" üzenetekre (42000).
"label:unread"
Amikor megjelenik az "első ötven", akkor ezek kijelölése UTÁN megjelenik fölöttük egy link, amivel az összeset 42000-et ki tudod jelölni
"Jelöld ki az összes beszélgetést, amely megfelel ennek a keresésnek..."
-
Oldman2
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
És mi a kérdés?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
Akkor megy rendben?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
Megvolt a "megerősítő vissza email" is rendben?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
zsolt19900
üzenetére
Fel tudsz venni "küldő emailcímeket" a fiókodban, amiket megfelelő előzetes jóváhagyást követően küldéskor ki tudsz választani, hogy "arról menjen" az adott email.
Beállítások / Fiókok és importálás / E-mail küldése erről a címről
Vannak itt ilyen lehetőségek:
Üzenetre való válaszoláskor:
* Válasz arról a címről, amelyre az üzenet érkezett
* Mindig az alapértelmezett címről válaszoljonAz előzetes jóváhagyás az "eddig idegen címekre" elküldött jóváhagyó levéllel történik, amikre ha válaszolsz, ezzel engedélyezed azok használatát.
Nálam 6 ilyen cím van aktiválva.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
ablutor
üzenetére
Eleve hibás ez a megközelítés.
Nem a "Gmail értelmezi úgy", hanem van egy Google fiók, ami (jelenleg) alapból 15GB-os és ezt használja minden Google szolgáltatás.
A Gmail, a Photos és a Drive is.
Kivéve ha úgy töltesz fel fotókat a Photos-ba, hogy azokat a Google átméretezheti.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Buckey
üzenetére
Egy email-ben nincs olyan, hogy "Név".
Küldő emailcím van, amit ha ilyen formában adsz meg a feladó címében a Gmail Beállítások / Fiókok és importálás / E-mail küldése erről a címről blokkban:
Kovács Béla <kovacs.beluska@gmail.com>
akkor ez szerintem azt eredményezi, amit akarsz.
Nekem itt hatféle küldő beállítás van, több fiókot is kezelek egyben.
Fentiek igazak bármilyen (CC, BCC) címzett esetében is.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Piftuka
üzenetére
Gondolom, mert minden megosztott fájl, csak 1x tárolódik. Ha pedig Te "töltötted fel" egy megosztásba, akkor nálad tárolódik.
Ennél érdekesebb, de ehhez kapcsolódó az a régebbi sztorim, amikor egy meglévő 100GB-os előfizetést akartam megszüntetni és letöltöttem offline-ba mindent, majd töröltem.
Mégse szabadult fel a teljes 100G. Aztán kiderült, hogy az általam megosztott mappákba feltöltött dolgok az én helyemet is foglalják.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
1. Nem Mappa, hanem Címke (valójában Filter)
2. Mivel írod, hogy lenne mit "beletenni" azonnal, készíts egy Szűrőt, ahol megadhatsz majd új Címkét is. -
Oldman2
nagyúr
Nincs, viszont vissza lehet állítani olvasatlan állapotúra. Egy kattintás az egész (üzenetenként).
Viszont egy tipp: Ha Archíváltok minden ténylegesen feldolgozott üzenetet, akkor nem az olvasatlan állapot lesz a lényeg, hanem hogy ott van-e az Inbox-ban vagy nincs. Ha ott van, akkor van vele teendő, ha nincs, már feldolgozott. -
Oldman2
nagyúr
Nem találtam kimondottan a Play Áruházzal kapcsolatos szálat, így itt teszem fel a kérdésemet:
Van 476 HUF Google Play egyenlegem, amit nem igazán tudok így teljes mértékben felhasználni.
Hogyan tudom ezt az egyenleget feltölteni (vagy felhasználni) egy pl. 1000 HUF-ba kerülő alkalmazás megvásárlására?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Mariann294
üzenetére
Mert pl. a BCC mezőben szerepelt a Te emailcímed (Titkos másolat)
Körleveleket így kellene küldenie mindenkinek, én rendszeresen kapok olyan körleveleket, amik fejlécében olyan "sima" címzetteket is látok, akikhez igazából semmi közöm. Ha ezek BCC-be kerültek volna, megvalósulna a személyes adatok (emailcímek) általánosan elvárt védelme.
-
Oldman2
nagyúr
OK, megvan.
Ez szerintem egy BUG, nekem is ott van jó pár hónapok óta eladott készülékem, amiről ezek szerint nem a Google elvárásainak megfelelően lett eltávolítva a fiókom.
Viszont, ha rákattintasz ezekre, ott megjelenik egy Fiókhozzáférés eltávolítás gomb.
Katt rá, aztán eltűnnek végleg.
Nálam is most került eltávolításra 4-5 ilyen eszköz.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Ezt kérdésnek szántad, vagy szeretnéd ha megvalósulna?
Előbbi esetben lemaradt a lényeg, a kérdés.
Utóbbi esetben pedig nem csak ide kellene megírnod.
-
Oldman2
nagyúr
Nincs róla tudomásom, engem nem zavar.
Szinte minden beérkező email kap nálam Címkét.
Automatikusan.Ott látom ezeket, akár volt rá válaszom, akár nem.
Amely Címke alá beesik egy új üzenet az látszik, amiben minden olvasott az nem.Ami üzenet nem kell azt vagy Törlöm azonnal, vagy Archiválom.
Az Archiváltakat később is meg tudom keresni, a Töröltek 30 nap után automatikusan törlődnek a Kukából. Vagy azonnal, ha manuálisan törlöm a Kukát.
A Beérkező üzenetekben jelenleg 4 üzenet van, 1 még olvasatlan, egyet most töröltem, 2 meg direkt van ott hagyva.
-
Oldman2
nagyúr
Szerintem látszólag azért helyeződik át, mert be van kapcsolva a "Beszélgetési nézet" és ez egyben tartja az szálakat. Mivel a szálban a legutóbbi üzenet egy Elküldött üzenet, ott a helye a szálnak.
Ha megjön a válasz, automatikusan ismét megjelenik a Beérkező levelek közt az egész szál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest