Új hozzászólás Aktív témák

• DarkPaladin

csendes tag

válasz instant_h2o #9189 üzenetére

Igen, igazad van.
    De a kérdés továbbra is él, csak pontosítanám (ezek szerint nem voltam eléggé egyértelmű):
    MEDDIG legyen a prémium játékosoknak előnye?

Hogy az áldásos dolognál maradjunk, pl. egy olyan áldást én eléggé "áldatlan" állapotnak neveznék, ami ad magas szinten mondjuk +30-50 Sebzést vagy +80-100 Karizmát...
    Ez már nem a normál úton behozható kategória..

Tehát sztem ezzel már eleve elrugaszkodott a GF a normál játékfejlesztéstől. Azzal nincs bajom, hogy legyen előny (persze, elvégre ezért fizet az a játékos, aki ilyenre előfizet), de a baj az, hogy mivel EKKORA előnyt biztosít, így aki nem fizet elő ezekre, az lemarad. De csúnyán.. így MUSZÁJ lesz neki megvennie, hisz máskülönben a szépen és gondosan, több év munkája alatt összerakott karaktere egy vacak, összetákolt kari által is veszélybe kerül.
    Ez szerintem eléggé gáz.. :Y :F

És mondom mindezt annak ellenére, hogy engem személy szerint ez még nem érint, hisz egyrészt (hál'istennek) ennél azért bőven erősebb vagyok, így a szintemen lévő gladiknak még ekkora erős húzást nem adna egy ilyen plusz bónuszra előfizetni, másrészt akinek egyáltalán jelentene, az biztos, hogy azokat a magas alapokat valamiféle komolyabb munkával érte el - az ilyet pedig tisztelem, tehát nem hiszem, hogy bárkitől is a szintemen tartanom kellene. Ez inkább olyan Lvl 70-80 körültől kezd el igen komoly szinten jelentkezni. De ott már valóban jelentős a különbség, ami ilyen módon elérhető.. ez pedig számomra sérti az egyenlő esélyek elvét. Egy ennél kisebb %ot adó bónusz sokkal reálisabb lenne (előnyt tehát továbbra is adna, de ennél kisebbet, ami nem venné el a jelenleg még nem fizetős játékosok kedvét a játéktól).
    Számomra az egyenlő feltételek sokat jelentenek - úgy vélem ez azért feltétlen alapja kell legyen egy jó játéknak.

És épp itt kanyarodnék egy gondolat erejéig vissza a fent említett BF-hez: én ismerem (sőt még mindig játszom, bár Gladi után _alaposan_ hátrasorolva) a BiteFight-ot is.
    Nekem annak idején éppen azért tetszett meg a Gladi, mert a BF-hez képest jóval egyenrangúbb feltételeket teremtett.
    (Gondolkodni kellett, mivel jó felszerelés, jó Stat-ok és most már a Turmát nézve jó taktika: ez mind kell a végeredményhez.
    Ez azt is jelenti, hogy hiába vagy pénzes, aki eszesebb, ügyesebb, tapasztaltabb, az akár gyengébbként is legyőzhet. Ergo nem csupán a pénzről szól..
    Valamint maga a harcrendszere is igazságosabb (az ottani 20%-nak itt gyakorlatilag nyoma sincs.. egy "normális" véletlen-rendszer van csak, ami kockadobásos szerepjátéknál is bőven benne van a pakliban, tehát azt mondom teljesen rendben van :).
    Az igazságosság és egyenlőség tehát azt is jelenti, hogy aki többet foglalkozik a karakterével az fizetés/nem fizetéstől függetlenül bizony meg is fog látszani a karakterén.
    Az én szintemen ez még csak-csak érvényesül.. de feljebb tényleg sajnos érződik a hatása.. néha sajnálom a fenti emberkéket, mert vacak ilyen mesterséges satuba zárva játszani :F :W

Új hozzászólás Aktív témák