Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkPaladin
csendes tag
válasz
instant_h2o
üzenetére
Víz (i_H2O)!
Amikor azt írtam h. az ember alapvetően ne a pénzével játsszon, akkor elsősorban pont nem a prém-re (most már régóta: centúrió) gondoltam, hanem elsősorban pl. a kivásárolt, esetenként pedig kifejezetten klónozott tárgyakra, illetve a rengeteg áldás (+Karizma, +Seb, +2 szint, +exp pontok, gyorsabb küldi váltás, stb-stb..)
Ezek rettenetesen más irányba vitték el a játékot az eredetihez képest.. És nekem nem tetsző irányba...Az én egész karakterem pont arról szól, hogyan csinálhat magának BÁRKI erős karaktert úgy, hogy közben nem kell semmilyen szinten a pénztárcájába nyúlnia (vagyis tényleg anyagi háttértől függetlenül bárki számára elérhető a módszer, csak némi gógyi és sok-sok szorgalom, belefektetett idő és munka kell hozzá). De elérhető.
Ezek a fenti dolgok viszont teljesen lekorlátozzák a játékot egy abszolút fizetős rétegre (akik viszont ezeket MIND igénybe veszik, de igénybe is KELL, hogy vegyék, hisz mivel a többiek is így játszanak, egyik "hátrányt" sem engedhetik meg maguknak.
Na ez számomra a szomorú.. hogy a játék készítőinek sikerült elérniük, hogy ENNYIRE a pénz számítson.
Az, hogy némi előnyt élveznek a fizetős játékosok (lásd régi prém szolgáltatás: 15 perc helyett 5 percenkénti csata, több exp.pont, stb), az rendben van. Valamiből kell fejleszteni a játékot is.De ezzel az a bajom, hogy:
1.) A játékot semmilyen szinten nem fejlesztik, csak a lehúzásra megy rá minden újabb és újabb fejlesztés, sem a rég ismert hibák kijavításával nem történik semmi, sem pedig érdemben újdonságot fejleszteni nagyon ritkán nyúlnak hozzá.
(Utoljára a v4.0-ban a Circus Turma és Alvilág megjelenése hozott ilyen jellegű újdonságot, de sajnos ott is néhány kidolgozottsági hiányosság azért fent maradt mind a mai napig :S(
2.) Az arányok nagyon fontosak!
Ha a játékot lehet teljesen ingyenesen is játszani (ahogy hirdetik), akkor bár némi hátránnyal, de valóban játszható legyen ingyenesen is.
A TOP karaktereknek ez lehetetlen.(Én anno emiatt döntöttem a másféle fejlesztési út mellett, illetve így kevésbé vagyok időhöz kötve.. nekem mind a munkám, mind egyéb elfoglaltságaim miatt nehéz volna megoldani a folyamatos gép mellett üldögélést.. (magasabb szinten fotózom, ez pedig időigényes elfoglaltság)
A jelenlegi fejlődési módom mellett ezt megtehetem (ráadásul még relatíve erősebb is tudok maradni a szintemen), így számomra ez nyerőbb fejlődési forma.
De azért tényleg sajnálni tudom csak a magasabb szintekre törő nemfizetős emberkéket: ez a játék már nem igazán az ő játékuk többé...

ÖL-re tippem azonos: sztem is a régi verziós "tuning" cuccok kijáratása volt a cél.
Persze ez sem a legjobb megoldás.. ráadásul megint olyan érzésem van, hogy a fürdővízzel a gyerek is kiment, hisz többet vesztenek (pláne a folyamatosan szintben növögetős játékosok), míg ha vki nem lép szintet, akkor ezek az eszközök nem fognak kimenni sosem a használatból.
Így sztem megint nem a legmegfelelőbb megoldást választották - ahelyett, hogy valóban egy rendesen leprogramozott megoldás jött volna (szinten túli fejlesztések a szinthatár eléréséig használhatatlanok lennének).
Akkor mindenki meggondolná, hogy mi értelme is van mondjuk egy Lvl 1-es fegyvernek, amin +22es köszörűkő van, ha azt csak akkor használhatom, amikor amúgy is láthatom a +22es követ. Na így már tényleg kidobásra került volna (méghozzá rövid úton) az összes ilyen tuning eszköz.
Ehelyett megint lusták voltak, megint félrenyúltak..Ez persze részemről is csak magánvélemény, de a tények igazolták már párszor.. (akármilyen sajnálatos is
)
Új hozzászólás Aktív témák

- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- AirTag-riválist hoz Európába a Xiaomi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- Hgst es seagate 500gb 2.5 hdd
- Hostpost.hu VPS és Webtárhely Bérlés
- Radeon Rx 6600XT/ I5 8400/ 16GB Corsair/ 1TB M2/ 128GB Sata SSD/ 500GB HDD/ Win11
- ÚJ Dobozos Lenovo Thinkpad T14s G6 Tartós Laptop 14" -60% Snapdragon 32/1TB FHD+ 20Hó Gar
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- RugKing 4 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP 430 G5 Intel CEL 3865U laptop (kijelző hibás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)