Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• qltsar

veterán

válasz MATEO6600 #41581 üzenetére

Én itt az ajánlásoknál azt nem értem...hogy pl. ugyanerre a hangolásra a Gibson menzúrára meg 11-48-at ajánlanak.

Tapasztalatom alapján a mély húrok jobban veszítenek az "élénkségükből", ha vékonyabbak a kelleténél, és itt ezért abszolút nem értem, hogy egy Gibson menzúrás gitárra vékonyabb húrt ajánlanak, mint egy Fender menzúrás gitárra, számomra ez logikátlan.

Sajnos ki kell tapasztalni, hogy neked mi lenne a jó, nem fogsz találni egyértelmű választ.

Én, amennyiben ezt a hangolást választanám 25.5-tel egy 9.5-es vagy egy 9-es hibrid készletet választanék, de itt már közrejátszik a személyes preferenciám, hogy szeretem, ha a húrok feszesebbek a mélyeken, a magasabbakon meg "könnyebb" játszani, tehát lazábbak valamivel. Illetve, még esetleg azt az esélyt is megadod magadnak, hogy akár drop C#-re is használható legyen a gitár.

Erre a "vegyesfelvágottra" valószínűleg a Dimebag-es készletet választanám, amúgy ha nem tévedek a Mester ezt a készletet Standard D [430 Hz] 1+1/4 hanggal lejjebbi hangolásra használta, egy 24.75-ös Dean-en.

Új hozzászólás Aktív témák