- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
Ott a szó hogy jelenleg a síkbaállítás nem ártana neki mert most ferdén fekszik a két tőcsavarra amin lifeg, ha nem is használódik a tremolo akkor sem probléma ha síkbaállítja, köv ábra job felső sarka poziciót kéne ildomos beállítani:
Mert most akkor a jobb alsó van a kép alapján, de hosszútávon ez nem jó a csavarnak nem erre találták ki még ha funkcionál is, esetleg ha vacakminőségű a csavar akkor hajlamosabb is elpattanni ilyen helyzetben.
Köv kép alapján meg az eddigi tanácsokkal valahogy szépen be kell lőni ezt az egész lebegőrendszert tőcsavar rugó és húrszett(vastagság)/hangolás/ síkszögtartás résztvevőkkel kijátszani magunknak/nekünk megfelelőre:
Még ha nem használódik a termolo akkor is elvan így és egyszerűbb utánhangolni is. Sosem voltam kiékelős típus ha volt is olyan inkább fel fektettem tremolocsavarokat tövig becsavarva gitásíkba(fentebbi képen a 3mm-es táv, ami megint gitár/nyak függő).
Meg lehet oldani, hogy jó legyen de pepecselős meló elsőre az tuti, utána egyre egyszerűbb... meg kb húrkészletcseréken kívül ezzel nem kell foglalkozni ha egyszer belőtte már jóra/magának tetszőre az ember.
(#25369) angelside77:
Ez így máris jobban néz ki!!!
-
Moleman
addikt
Egyetértek. Mivel valamennyire lebegő tremolóról van szó, a rugók felőli oldalát kell elsősorban kiékelni, ha nem akarsz fával dolgozni, akár egy borosdugó is megteszi, az egyik gitáromban az van. Ezután tedd vissza a 3 rugót, ami annyira fogja húzni, hogy a húrok nyújtására sem engedi majd el. Ha teljesen tehermentesíteni akarod a rugókat, akkor a tőke másik oldalára is faragnod kell valamit, és akkor elég a gyári 2 rugó is.
Ha masszívabb megoldást szeretnél, a rugók felőli oldalt megoldhatod egy becsavarozott sarokvassal is, úgyse látszik.Ha az ütközőfelületet kipárnázod valami szivacsos csomagolóanyaggal, semminek nem tud ártani.
(#25369) angelside77
Így tökéletes. De a blokkolást továbbra is ajánlom, én nagyon szeretem, hogy elhangolódás nélkül rátehénkedhetek a húrlábra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Zbook 14u G5 - i7-8GEN I 16-32GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest