Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Enton

addikt

válasz Kobe #25368 üzenetére

Ott a szó hogy jelenleg a síkbaállítás nem ártana neki mert most ferdén fekszik a két tőcsavarra amin lifeg, ha nem is használódik a tremolo akkor sem probléma ha síkbaállítja, köv ábra job felső sarka poziciót kéne ildomos beállítani:

Mert most akkor a jobb alsó van a kép alapján, de hosszútávon ez nem jó a csavarnak nem erre találták ki még ha funkcionál is, esetleg ha vacakminőségű a csavar akkor hajlamosabb is elpattanni ilyen helyzetben.

Köv kép alapján meg az eddigi tanácsokkal valahogy szépen be kell lőni ezt az egész lebegőrendszert tőcsavar rugó és húrszett(vastagság)/hangolás/ síkszögtartás résztvevőkkel kijátszani magunknak/nekünk megfelelőre:

Még ha nem használódik a termolo akkor is elvan így és egyszerűbb utánhangolni is. Sosem voltam kiékelős típus ha volt is olyan inkább fel fektettem tremolocsavarokat tövig becsavarva gitásíkba(fentebbi képen a 3mm-es táv, ami megint gitár/nyak függő).

Meg lehet oldani, hogy jó legyen de pepecselős meló elsőre az tuti, utána egyre egyszerűbb... meg kb húrkészletcseréken kívül ezzel nem kell foglalkozni ha egyszer belőtte már jóra/magának tetszőre az ember.

(#25369) angelside77:

Ez így máris jobban néz ki!!! :K :K :K

• Moleman

addikt

Egyetértek. Mivel valamennyire lebegő tremolóról van szó, a rugók felőli oldalát kell elsősorban kiékelni, ha nem akarsz fával dolgozni, akár egy borosdugó is megteszi, az egyik gitáromban az van. Ezután tedd vissza a 3 rugót, ami annyira fogja húzni, hogy a húrok nyújtására sem engedi majd el. Ha teljesen tehermentesíteni akarod a rugókat, akkor a tőke másik oldalára is faragnod kell valamit, és akkor elég a gyári 2 rugó is.
    Ha masszívabb megoldást szeretnél, a rugók felőli oldalt megoldhatod egy becsavarozott sarokvassal is, úgyse látszik. ;] Ha az ütközőfelületet kipárnázod valami szivacsos csomagolóanyaggal, semminek nem tud ártani.

(#25369) angelside77
    Így tökéletes. De a blokkolást továbbra is ajánlom, én nagyon szeretem, hogy elhangolódás nélkül rátehénkedhetek a húrlábra. :)

• angelside77

tag

Ez már a "behajtott" csavar állapot.

A vége meg így néz ki.

Szerintem így jó lesz, köszi mindenkinek! Bocsi, a sok "hülye" kérdésért. De el kell kezdeni , valahol, valamikor. :)

A kiékelés majd a jövő zenéje lesz, arról már néztem pár videót.

Új hozzászólás Aktív témák