Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Tök mindegy. Nem ezen múlik.
-
válasz
drumkiller
üzenetére
az nyilván egy fender strato...
-
-
-
-
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
-
Aki szereti az intelligens metál lemezeket, az tanulmányozza az új Armageddon anyag szövegeit, témáit

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Amikor megkaptam életem első igazi gitárkombóját, egy Leny HC-25 típusú erősítőt, oktalanul a fejhallgatómat az egyetlen kimenetre kötöttem amit találtam. Ládakimenet
Képzelheted mit szólt a fejes. -
-
-
-
-
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Mert nem szedi össze a zajt a konektorból.
-
-
-
Egyébként a legjobb az egészben hangszíneket összerakni. Én 4-5 év után is meg tudom lepni magam ugyanazzal a multival. Ugyan nekem gitárkombóba van kötve, ezért nem kell okosságokat használnom mint a ládaszimuláció. A legjobb hangokat a leg egyszerűbb dolgokkal lehet kiadni. Gitár --> zajzár --> egy stomp box modell --> delay --> kombó.
-
-
válasz
Chesterfield
üzenetére
Hajtsd elemről. Gondolom PC mellé van dugva a konnektorba. A pc a legnagyobb zajgenerátor. De bármi más zajt összeszedhet a falból.
-
kaptam egy Satch féle fém pengetőt. Érdekes hangja van

-
Lehet hogy már linkeltem, de akkor is. Hallgatni való estére [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
-
-
Nekem utoljára Zoomból a G2.1u volt meg. Nem tetszett, nagyon nem. A VOX digi kombók pl szerintem jobban torzítanak. Az új Zoomokat meg nem halottam. A POD mindkettőt üti szerintem is. Most BOSS multival játszok, eddig ez jött be a legjobban.
-
Aki tud kvintet fogni már alapíthat zenekart ---> Sex Pistols

-
-
-
-
válasz
Chesterfield
üzenetére
Szerintem az SSS azért felejtős mert nem sok mindenre jó. Klasszikus Strat hang ok, de már a közepes torzítást is elfelejtheted.
-
-
-
-
-
-
Hát attól függ mennyire mélyen nyúlsz a zsebedbe. Érdemes használt piacot kutatni, vannak nagyon jó vételek. Újonnan kb semmi sem éri meg.
Ha egy olyan gitárt keresel ami az első két évben mindenre jó, olyan 50 ezerrel kell számolni. Érdemes hozzá még egy pici digitális, sok oldalú erősítőt venni. Ez kb még egy húszas. Aztán az első évben úgy is körvonalazódni fog merre akarsz menni, és ha nem jönne be, a használat cuccokan nem lehet nagyot bukni! -
Zenétől függ. Aki azért kezd el gitározni mert pl a carbonfools/byealex koncerten látta, hogy milyen menő, annak nem ajánlom. Aki meg azért mert 8 éves kora óta Mettallicát hallgat, az vegyen egy olyan elektromos gitárt aminek az ára még nem vágja a padlóhoz, aztán had szóljon

-
-
-
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Velemenyem szerint a hangja hifi szerűbb tisztább es zajmentesebb mint egy hi gain passzív. Csak dinamikaban van elmaradva a passzivokhoz kepest. Mindenfele zuzdahoz erosen ajánlott.
-
-
-
-
-
-
válasz
Slipknot Man
üzenetére
Harley Benton héthúros is létezik ám

-
válasz
Slipknot Man
üzenetére
Szobába 30W alatt keress nyugodtan. Inkább 15. Gitárnak meg valami super stratot amit le is lehet hangolni, vagy héthúrosat.
-
-
válasz
atidzsiforc
üzenetére
10-52-es hibrid készletem van ha jól emlékszem. :/
-
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nekem az egyik gitárom sttandard hangolásban 10-es készlettel is eléggé produkálja ezt. Már csak azért is utálom, mert mikor ki akarsz tartani zenében egy power chordot, az első másodpercben geciszarúl szól

-
-
Csak képen. Élőben inkább pirosas. Fasza. Csak a régi japó RG470-emmel tudom összehasonlítani, de ég és föld. Ebben tremolo van abban meg valami volt.

-
-
-
-
Ú ma már megjön az új Ibanezem. Yum.
-
-
válasz
lethos
üzenetére
Hát attól függ, hogy később ha játszanál igazi hangszereken, milyen zenei irányba mennél el. Az a baj 60e pont az a határ ahol még nem lehet normális gitárt kapni. Bár ha nem tervezel zenélni, a programhoz szinte bármilyen fostalicska gitár megteszi. Mondjuk Epi les paul special.
-
-
-
válasz
nemethchek19
üzenetére
Szerintem straton egy 72 húr nem működne. Már csak azért sem mert szét kell hozzá cseszni a nut-ot.
-
válasz
nemethchek19
üzenetére
Hát igazából egyik gitár sem alkalmas ilyesmire. Gondolom most lazák a húrok és a nyak görbülete is változott valamennyit. Vidd el valakihez aki mér csinált ilyet. B-re ráadásúl ilyen menzúrás gitárokon minimum 62-es végű húrt tennék.
-
válasz
nemethchek19
üzenetére
üresen pengetve minden húrnak van valamennyi túllengése rögtön pengetés után.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ez olyan mint, hogy a hárs szar fa, és még senki sem fogott jó hárs gitárt. Én meg igen. Na akkor mi az igazság?

-
Nekem csak mahagoni és éger voltak . Éger nagyon más? Szeretem a sikítós magasakat. Ibanezben gondolkozom, de ami tetszik az hárs, nem pedig éger.
-
-
[link]
Ilyesmit keresek, de ez rettentően olcsó. Mi az átverés? -
-
-
-
-
-
-
válasz
üzenetére
De a rock nem is a pontos játékról szól. Szerintem aki az elektromos gitárt szereti, azt vegye. Aki meg azért vesz akusztikus gitárt, mert elhiszi, hogy attól jobb lesz a hallása, meg pontosabban fog játszani, az egyrészt meg is érdemli, mésrészt a rock életérzésről nem tud semmit. Ahogy egy bölcs tanító mondta, a rock and roll lényege, hogy "Beszólunk az arcnak!"
-
Tud valaki egy megbízható boltot ahol használt gitárok is vannak? Nem szívesen veszek apróról, bár megesik. Gitárshop valahogy megváltozott...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én is megfogok lepődni