Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) antonx válasza tlac (#1949) üzenetére


antonx
csendes tag

Megoldódott thx.
XP-SP3 :C :R

The year : 2011

(#1952) Qru


Qru
MODERÁTOR

Megjött a deszkám (UD4P), mindegy melyik kék PCI-E slot-ba rakom a VGA-t?

#nincsbennetarcsi

(#1953) ImI87 válasza Qru (#1952) üzenetére


ImI87
őstag

Teljesen mindegy, UD5-ben én is a 2-ikban használom, és minden hibátlan. :K

(#1954) Qru válasza ImI87 (#1953) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Akkor én is oda teszem, nem baj ha távolabb van az NB bordától a vas, meg így ráfér majd a ramokra egy jópofa hűtő is. DS4-ben túl közel volt a vga a ram slotokhoz. :(

#nincsbennetarcsi

(#1955) Qru


Qru
MODERÁTOR

Mindegy melyik (egy színű) 3 csatornába rakom a ramokat?

#nincsbennetarcsi

(#1956) Sárpac válasza Qru (#1955) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Nem a lap szélétől befelé a procifelé van a számozás tehát a legszélén lévő szín lesz a nyerő.:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#1957) Qru válasza Sárpac (#1956) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nem voltam rest, közben belekukkantottam a manual-ba (16. o.). Szóval szerintük a procifoglalattól a lap széle felé haladva így néz ki:

2-1-4-3-6-5

Ők sima Tri kit-nél az 1-3-5 slotot írják. Fura eddig mindig a procihoz legközelebbi foglalat volt az 1-es slot és a másik azonos színű a 2-es stb. Nem baj így legalább távolabb van a procihűtőtől a modul. Bár mind1, OCZ IEE nem magas bordás, TRU-tól elférne a közelebbiben is.

#nincsbennetarcsi

(#1958) Qru


Qru
MODERÁTOR

Beszereltem a lapot (UD4P), így jönnek az első offline benyomások. (Off, mert a ram kit-em még nem jött meg így nem tudom bekapcsolni. :W ) Csak azokat írom le amik az ismert tesztekből kimaradtak (így nem írom le, hogy 2db 2 slotos vga-val az összes többi slot használhatatlan, stb).

Sajnos az IDE csati elég messze van a meghajtóktól (pedig a 2 legalsó helyen van az íróm meg az olvasóm is), így alig ér oda a kábel. Csak keresztben futva ér oda így nem tudnám miatta beletenni az első hosszú PCI-E slotba a vga-t. Tehát az első PCI-E slot nem is használható a batár GTX-el. Sata író ajánlott SLI/CF-hez, vagy csak egy IDE optikai meghajtó akkor elég hosszú kábel marad ahhoz, hogy rendesen el lehessen vezetni oldalt-hátul.

A második slotba téve szerencsére marad vagy 1,5 újnyi hely (te jó ég, milyen vga-ból lehet ebbe akkor 3way SLI-t építeni?!), így kap azért egy kis levegőt a vga ventije. Viszont le kellett vágnom az IDE kábelen lévő kis műanyagfület ami segít ha ki akarja az ember húzni a lapból a csatit, mert pont a vga ventibe lógott bele.
Minden esetre SLI/CF bukó amíg 2 IDE-s cucc van a gépben (így jár aki oldschool :D) .
Egy nagy hűtős vga sem férne oda kényelmesen/szellősen Pl Zalman VF1000-es vagy egyáltalán nem egy AC S1-es vga ventivel. A második slot hátránya továbbá, hogy az IDE kábel eléggé közel kerül a(z időnként forró) vga-hoz. Ami még rosszabb, hogy az SB borda és a vga között alig van körömhegynyi rés. Remek. Így nem közvetlenül az NB bordát fűti (amitől azért távolabb lenne ha az első slotba beférne rendesen mint így az SB bordától), hanem az SB bordát ami a HP miatt továbbküldi a meleget az NB bordára meg a FET hűtőre. Szóval frankón körbe lesz melegítve az összes borda (alatt lévő alkatrész). :( Ugyanis ezek a kis passzív bordák nem erre lettek méretezve, hogy még egy GTX is fűtse. A helyzetet tovább rontja, hogy 65nm-es GT200-as mag van a GTX-emen, tehát a kártya fonákjára is kerültek ram modulok, így teljesen burkolt a vga. Ennek köszönhetően a fonákon is (terheléskor) forró egybefüggő fémlap van... Már elő is kotortam egy kis ventit amivel tudom hűteni a kártya fonákját. Kérdés mennyire lesz hatásos. Ha beizzítottam a vasat akkor majd kitesztelem mit ér rá egy 0,22A-es motorerejű 6-os NB venti (ez van csak most kéznél). Attól tartok nem sokat... de majd kiderül.
Ennek fényében kifogom dobni a DVD olvasót és beteszem az első slotba a GTX-et.

Szerencsére az FDD csatihoz simán elér a kábel.

A TRU simán elfér a lapon, bőven az NB borda fölé emelkedik. Akinek nem magasított bordás ramja van/lesz még akár mind a 6 ram slotot is megtöltheti ha előbb a ramokat pakolja be és utána teszi csak fel a ventit a TRU-ra.

Egyenlőre ennyi, rem a lap teljesítménye bőven kárpótol ezekért a kis bosszúságokért.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#1959) ImI87 válasza Qru (#1958) üzenetére


ImI87
őstag

Megértem amiket írsz, de igazából saját magadnak megválaszoltad a dolgot:
"így jár aki oldschool"

2x IDE:
Emlékszem réged divat volt, hogy van egy író és egy olvasó is, hogy lehessen közvetlenül másolni dolgokat. Bár időt lehet vele spórolni, szerintem a mai gyors meghajtókkal és vinyókkal már nem olyan sok ez a + idő, és nem éri meg a dupla helyigény és a + kábelek miatt sem. (lásd: mostani példa) És ez kifejezetten igaz az IDE-s cuccokhoz, mivel ott a bunkó kábelek miatt sokkal problémásabb a dolog.

De ha mindenképpen ragaszkodsz a mostani felálláshoz, akkor is van megoldás: vegyél hosszú IDE körkábeleket, és azokkal jobb lesz a légáramlat, és kényelmesen el is tudod rendezni őket.

Floppy:
Tul.képp. mihez kell manapság a floppy? :F (elképzelésem sincs)
Bios-frissítés, Boot-olás DOS módban, már minden működik pendrive vagy CD segítségével. Szerintem ez is csak fölöslegesen foglalja a helyet, és bekavar a hűtésbe.

VGA-k:
Ebben teljesen igazad van, sajnos ez a legnagyobb hibája a Giga lapoknak. :((( SLI/CF esetén a 2 VGA teljesen egymás mellé kerül, így a felső kártya minden esetben fulladozik (kivéve persze vízzel). Igazán közétehettek volna még egy PCI helyet, és akkor lenne ott egy kis helky a hűtésnek, vagy pedig szükség esetén lehetne használni v.milyen PCI kártyát. :U
A melegedéssel nincs mit tenni, az összes lapon a VGA(-k) az SB fölött van(nak). De az SB nem termel olyan sok hőt, és viszonlag jól tűri a meleget is. Nekem volt fölötte GTX295, az aztán fűtötte kényen, de így sem volt 60 fok feltt a chip, és nem volt emiatt semmi gond.
Amúgy az NB-nél is jobb a helyzet, (mint pl P35-P45 esetén) mivel a korábbi NB funkciók közül már sokminden magába a prociba költözött, így az NB sem termel olyan sok hőt.

Jó kis lapok ezek, főleg az árukat elnézve. :K Semmi sem tökéletes, mindig lehet találni v.mi hibát, dehát ez van. Azt a lapot kell választani, ami a meglévő cuccokhoz a legjobban passzol.

(#1960) Qru válasza ImI87 (#1959) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Jahm, ez lesz. Kénytelen leszek haladni a korral, pedig de szerettem 4x-esen dvd-t írni... :D Hétfőn elballagok egy sz.tech boltba és veszek egy SATA-ás Pio-t 6k-ért. Csak sajnálnám kidobni mert semmi baja az írónak meg az olvasónak. Piaci értéke meg kvázi nincs. Mind1, majd megy ősök gépébe meg tesóméba.
Most is hosszú IDE körkábelem van (amúgy el se érne oda a sima "lap" kábel) de nem vacakolok ezzel többet.

FDD: Nem szól bele a hűtésbe mert a winyókat hűtő 12-es venti alatta van de igazad van kidobható, mert úgy sem használom már. Legalább nem kell annyi súlyt cipelnem LAN-ra.

VGA: Egyenlőre nem tervezek 2 vga-t, bár lehet ha nagyon lemegy a GTX ára veszek még egyett. Bár se a meleg se a fejfájás (hol megy hol nem) nem hiányzik...
Szerencsére más kiegészítő kártyát nem használok, az én botfülemnek meg jó az integrált hang is. :D

Nem vagyok csalódott ha erre gondolsz csak sztem ilyen szempontból a P35 DS4 elrendezése jobb volt. Arról nem is beszélve, hogy a jó öreg párhuzamos portos nyomtatóm se tudom már használni (DS4-el még ment). "Fogyassz, szenvedj..." :D

#nincsbennetarcsi

(#1961) Qru válasza ImI87 (#1959) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Kicsit átrendeztem a gépem belsejét rád hallgatva. Betettem egy LG sata-s írót, FDD-t kidobtam, meg az Ata-s részleget is felszámoltam.
Ram-om még nincs de azért lőttem pár képet. Link

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#1962) Qru


Qru
MODERÁTOR

Az igaz, hogy az UD4P csak 1 XMP profilt tud kezelni? Tehát ha kettő van, akkor nem tudom azt használni?

Itt egy teszt (ilyen lap+ram-om lesz), ott nem tudták a második XMP profilt használni. A lap manual szerint is csak 1 kiválasztható XMP profil van a bios-ban.

#nincsbennetarcsi

(#1963) ImI87 válasza Qru (#1961) üzenetére


ImI87
őstag

Na, mindjárt pofásabb, és nincs olyan nyomor benne! ;)

(#1964) ImI87


ImI87
őstag

Ugye az UD5-ön van 3db hosszú PCI-E slot. Ha mind3 slot-ban van v.milyen kártya, akkor ezek elvileg x16-x16-x1, vagy x16-x8-x8 módban működnek.
Van 2db VGA-m, és egy PCI-E x1-es hangkártyám. Eddig úgy volt a felállás, hogy a 2 VGA a két kék slot-ban (x16-x16 módban), a hangkari pedig fölöttük, a kisebb PCI-x4slotban. ez így nem az igazi, mert a hangkari eltakarja az NB felé a légáramlatot, és gondoltam átrakom alulra, a narancssárga PCI-E x16 slot-ba.

Kérdésem, hogy a lap automatikusan elosztja a PCI-E sávokat, és rendesen fognak menni x16-x16-x1 felállásban? :F (A bios-ban nincs semmilyen ehhez kapcsolódó opció, viszont ASUS lapokon láttam, hogy külön lehet állítani a sávokat.)
Fölöslegesen nem akarom szétszedni sa gépet, ha valaki esetleg próbálkozott ilyesmivel, akkor légyszi ossza meg a tapasztalatait! :R

(#1965) Qru válasza ImI87 (#1964) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

P35-nél is magától osztotta ki a sávokat, sztem itt is így van, főleg hogy nem lehet állítani a bios-ból mint az Asus-nál ahogy írtad.

mod: Igen, nincs már tömegnyomor, meg szellősebb is lett.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#1966) Kari1


Kari1
aktív tag

Most akarok a napokban venni egy x58-ud5-ös alaplapot viszont még nem tudom hogy milyen memóriát vegyek bele. Tudtok olyan (3x2) kitet mutatni amit lehet a boltokban kapni olyan 30e-35e ft-ért (ha tudtok pls boltot is mondjatok ahol tényleg lehet kapni). (Látom hogy sok ember használ ocz kitet de sajnos ezeket ennyiért nem lehet sehol kapni ill alig vannak a boltokban, ezért lenne jó valami alternatíva)

Illetve még azt szeretném megkérdezni hogy a kettő közül melyik lenne jobb ram (márka ugyanaz)
1, 1600mhz cl9
2, 1333mhz cl7

(#1967) Qru válasza Kari1 (#1966) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az időzítés nem annyira mérvadó inkább a sebesség így inkább 1600 CL9-et vedd. Ez valószínűleg megy 1333 CL7-et is.
OCZ-ból én most rendeltem 27,5k az 3x2GB 1800 CL9 kit. A Platinum meg olyan 33-35k körül van kb. Corsair-t is szereti a lap meg a Kingmaxokat is.

#nincsbennetarcsi

(#1968) Attici válasza ImI87 (#1959) üzenetére


Attici
őstag

A RAID telepítése miatt mindenképpen kell az FDD! De a HDD Regeneratort is inkább DOS-ból szoktam indítani.
:C Tényleg nem tud valaki kerek 60cm-es FDD kábelt??? :C -a gyári túl rövid!

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

(#1969) Kari1


Kari1
aktív tag

Ha valaki rendelkezik ud5ös alaplappal és mugen 2es cpu hűtővel megtudná mondani hogy ddr3_1 slotot takarja-e a hűtő, ha igen akkor maximum milyen magas memóriákat lehet ide betenni. (ha valaki kb cm-re megtudná mondani annak nagyon örülnék)

(#1970) Sárpac válasza Kari1 (#1969) üzenetére


Sárpac
nagyúr

A hűtő maga nem de a ventivel együtt már igen!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#1971) Qru válasza Kari1 (#1969) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ha a ventit a másik oldalra fogatod fel akkor kb bármilyen magas ram elfér ott.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#1972) Sárpac


Sárpac
nagyúr

Mivel volt már kérdés..
Gigabyte EX58-UD5 PCI-E 1. 16x slotban 8800gt kari utolsóban egy x-fi hangkártya, látszik ha az utolsóba teszünk valamilyen kártyát a 2. 16x is 8x lesz.

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#1973) Zájec válasza Kari1 (#1969) üzenetére


Zájec
veterán

ha sima , nem magas ( tehát fésübordás vagy heatpipe-s ) ramot veszel ,akkor elfér a venti alatt nyugodtan... ( például OCZ platinum) az is hütöbordás , de nem magasitott...
tehát a sima, nem magas ramok elférnek... nincs gond a Mugen2-vel..

(#1974) Kari1 válasza Zájec (#1973) üzenetére


Kari1
aktív tag

Kösz a válaszokat.

Szerintem corsair lesz mivel amit ocz-ből néztem ki az pont heatpipe-os lenne.
Amúgy már meg van a gép egyedül a ram hiányzik de remélem hogy hétfő-kedden azt is eltudom intézni.

(ventit meg nem szeretném a másik oldalra tenni mivel szerintem akkor a hűtési hatása nem olyan jó mintha a levegőt fújná rá)

(#1975) Kari1


Kari1
aktív tag

Olvastam hogy több embernek van ilyen memóriája azt szeretném megtudni hogy ez a fésűs memóriahűtő leszedhető róla vagy fixen odavan ragasztva? Ugyanis ha leszedhető akkor már befér a hűtő alá még akkor is ha egy ilyen ram hűtőt tennék rá.

Másik kérdés hogy ha ez megoldható akkor megéri e a fáradságot vagy egy corsair (TR3X6G1600C9) memóriával is hoznám ugyanazt a teljesítményt?

[ Szerkesztve ]

(#1976) ImI87 válasza Sárpac (#1972) üzenetére


ImI87
őstag

Ez tuti, hogy így változik? :U

Szal azt mondod, hogyha bármilyen x1 cuccot berakok a legalsó slot-ba (narancs), akkor a másodlagos le fog váltani x8 módba? :F

Ez szomorú lenne, mert pl ASUS lapoknál bios-ban lehet állítani az x16-x1 és az x8-x8 módot (persez a másodlagos és harmadlagos slot-ra értendő.) Ezek szerint a Giga nem ilyen okos :W

(#1977) Sárpac válasza ImI87 (#1976) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Tuti láthatod a képen!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#1978) Qru válasza Kari1 (#1975) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ragasztva van. Talán ha felforrosítod úgy leszedhető de nem kockáztatnék. Letéped az egyik chipet a bordaeltávolítás közben akkor kukás a ram-od és ezt garba sem sütöd el.
Corsair-rel nem valószínű, hogy ott leszel ahol a Kingmaxal. Főleg ha vmi korai darabot fogsz ki Kingmaxból, amiken még baba CL7-es chipek vannak.

#nincsbennetarcsi

(#1979) Zájec válasza Kari1 (#1975) üzenetére


Zájec
veterán

nem tudom ki az a több ember aki ilyen kingmaxot használ,,,, :F

elég sokan inkább OCZ platinumot használnak... sőt ! majdnem aztmondtam mindenki :P
miért nem olyat veszel , és annál elfér a venti elöre a mugen2-n..... nincs fésüborda meg heatpipe...

"ez a fésűs memóriahűtő leszedhető róla vagy fixen odavan ragasztva?"
hogy konkrétan erre a kérdésre válaszoljak. mivel itt van náalm pont ilyen 6db kingmax modul és épp azt tesztelem hogy megy a 12gb-t...( mostmár Biostar lapban)
elég kellemesen megy a 6db és némi tuning is belefért....

szóval leszedhetö, mert két darab csavarral van össefogatva a két ellendarab hütörész... de levan matricázva....

egyébként a ventit meg feltettem a mugen2 tetejére, a baloldalán pedig a mésik kiszivóventi forog,,, és még igy is u.az a hütése a cpu-nak... mondjuk nekem rend van a házban és elölröl kapja mugen2 a hutatott 2db 12-es ventitöl....

egyébként amit linkeltél kingmaxokat, meg amit tesztelek, azok nem 1.65v mennek 1600mhzt-t.... ezek nem core i7 -hez való low voltage ramok , hanem általános DDR3 ramok amik mennek 1333mhz-n 1.5 vel , de az 1600 XMP-je már 1.8v és 1.9v ami már sok a core i7-nek...

mod:
(#1978) Qru :: valami olyasmi cucc lehet a borda és a chip között , mint az NB és fetek alatt van, olyan nyúlos maszlag szerüség ....

[ Szerkesztve ]

(#1980) Qru válasza Zájec (#1979) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Egyik ph!-s kolléga próbálta leszedni ilyesmi hűtőt (az nem magasított CSX volt ha jól emlékszem) és az egyikről sikerült leszedni, a másikról meg sikerült a bordával együtt a PCB-ről leszedni egy chip-et. Szóval óvatosan kell ezekkel bánni.
Egyszerűbb ha lefűrészeli a fésű fogait. :D

#nincsbennetarcsi

(#1981) Zájec válasza Qru (#1980) üzenetére


Zájec
veterán

:K :DD az a biztosabb , akkor tényleg nem kell szétszerelni...

ha késöbb megunta, akkor meg 1-sével visszaragaszgatja öket :D

(#1982) Qru válasza Zájec (#1981) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az igazi puzzel. :D

#nincsbennetarcsi

(#1983) ImI87 válasza Sárpac (#1972) üzenetére


ImI87
őstag

Visszatérve a témára, ez az Everest kiírás nem sokat ér. :U
Nálam a 2db 4890 a két kék slot-ban van, és ugye mindkét kártya x16 módban megy, GPU-Z-vel is ellenőriztem.
Viszont az Everest nálam is X8 módot ír a másodlagos slot-ra:

De most már fölösleges találgatni, d.u. beteszem alaulra a hangkarit, és ki fog derülni az igazság..... :F

[ Szerkesztve ]

(#1984) ImI87 válasza ImI87 (#1983) üzenetére


ImI87
őstag

Sajan nem működik a dolog :O Kipróbáltam, és ha beteszek v.mit a 3. PCI-E slot-ba, akkor a 2. is levált x8 módba. :W Hiába csak egy x1 csatis hangkari van ott.
Pedig a legtöbb lap leírásánál ott van , hogy 2 slot esetén x16-x16-x1 vagy x16-x8-x8 módban is tud működni. Mint mondtam, bios-ban semmit nem lehet állítani.

Ez tőlem egy fekete pont a Gigabyte lapoknak, más gyártók meg tudják oldani normálisan a dolgot.......

(#1985) tlac válasza ImI87 (#1983) üzenetére


tlac
nagyúr

everest bug lehet, de azt írja, hogy használatban x16, csak vmiért az egyiket x8-nak ismeri fel
nézd meg egy friss bétával

x16-x16-x1 vagy x16-x8-x8 módban is tud működni.

és ezt tudja is a lap, pont most adtál rá példákat

(#1986) ImI87 válasza tlac (#1985) üzenetére


ImI87
őstag

Nem pontosan értem, hogy mit akarsz mondani. :B
Az első képen csak a 2db 4890 van bent, úgy rendesen megy az x16-x16.
Az alsó képen bent van a hangari is alul, így csak x16-x8-x1 módban megy, ami persze nem jó. (Ha 3 VGA lenne bent, akkor az aló slot is nyílván x8 módban menne, de ez csak egy x1-es hangkari....)
A probléma csupán annyi, hogy nincs lehetőség semmit bállítani, mert a lap maga dönti el. Elvileg működnie kellene az x16-x16-x1 felállásnak, de a gyakorlatban mégsem megy. :((

(#1987) tlac válasza ImI87 (#1986) üzenetére


tlac
nagyúr

Az első képen csak a 2db 4890 van bent, úgy rendesen megy az x16-x16.

plusz a hangkártya, tehát x1-x16-x16, csak ebben a sorrendben lehet
(az első slot persze x4-et tud)

Ha 3 VGA lenne bent, akkor az aló slot is nyílván x8 módban menne, de ez csak egy x1-es hangkari.

igen, ez lenne az x16-x8-x8

Elvileg működnie kellene az x16-x16-x1 felállásnak, de a gyakorlatban mégsem megy.

elvileg sem kellene működnie, mert a lap szélén lévő két hosszú pci-e, 16 sávon osztozik egy switch-csel
a switch pedig annyit tud, hogy csinál két x8-at, vagy ha a lap szélén lévő utolsó pci-e nincs használva, akkor a középső hosszú pci-e tud x16-ot

[ Szerkesztve ]

(#1988) ImI87 válasza tlac (#1987) üzenetére


ImI87
őstag

Jaaa, hogy te így érted.

Én a felső PCI-E x4 slot-ot nem is kevertem ide, mivel az teljesen külön van, annak semmi köze a hosszúakhoz. Minden, amit eddig írtam, az a 3 hosszú slot-ra vonatkozik. :K

A hsz-ed 2. részével viszont akkor valszeg igazad van, és így én vagyok férreinformáva. :U

(#1989) tlac válasza ImI87 (#1988) üzenetére


tlac
nagyúr

az x4-es is idetartozik, mert az x58-tól származik
az x58 36 sávot tud adni, és az x4 ezt mindig megkapja, tehát a többire már csak 32 marad

A hsz-ed 2. részével viszont akkor valszeg igazad van, és így én vagyok férreinformáva

biztosan igazam van :)

(#1990) ImI87 válasza tlac (#1989) üzenetére


ImI87
őstag

Nah, akkor tök fölöslegesen koptattam a billentyűzetet, és szedtem szét a gépet. :B Így felejtő az egész történet, a hangkari marad fölül.

Köszönöm az infót! :R

(#1991) ImI87 válasza ImI87 (#1990) üzenetére


ImI87
őstag

Ráadásul ez benne van az users manual-ban! :W :B
Egyre hülyébb vagyok, ez a két hét suli teljesen leszívta az agyamat! :DDD

(#1992) Kari1


Kari1
aktív tag

Végül corsair memóriát vettem mivel ezt tudtam a legegyszerűbben beszerezni, nagyon megvagyok elégedve a géppel :C bár mondjuk a régi 1.7-es celeront nehéz lepipálni :Y
(pontos hardver infót az adatlapomon megtaláljátok ha érdekel valakit)

(#1993) ImI87 válasza Kari1 (#1992) üzenetére


ImI87
őstag

Welcome to the club! :C

Mennek rendesen a Corsair memók, úgy ahogy kell? :F

(#1994) Kari1 válasza ImI87 (#1993) üzenetére


Kari1
aktív tag

Igen xmp-t támogatja így egy kattintás volt a kellő értékeket beállítani.

(#1995) Attici válasza ImI87 (#1993) üzenetére


Attici
őstag

Hali!
Látom neked két 4890-esed van. Milyen?
Látható a különbség? Megéri?
Én is gondolkoztam még egy kártyán, de lehet, hogy inkább megvárom az 5870-est!

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

(#1996) ImI87 válasza Attici (#1995) üzenetére


ImI87
őstag

Ez itt OFF, de röviden: igen, megéri! :K
A második kártya stabilan adja a + 80-90%-ot, és ez nem kamu, hanem tény. Nem véletlenül vettem én is 2 db-ot. :))

(#1997) tlac válasza ImI87 (#1983) üzenetére


tlac
nagyúr

mégsem everest bug lehet, hanem a bios bug, [link]

(#1998) Qru válasza Kari1 (#1992) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Elég nagy ugrás az 1,7-es Cerkához mérve, nem mondom. :D

#nincsbennetarcsi

(#1999) Attici


Attici
őstag

Ki tudja, hogy mit lehet a az 1x és a 4x PCIE-be (EX58-UD4P) dugni?
A NorthBridge hűtőbordája pont mögötte van és olyan magas, hogy szerintem nincs az a kártya ami elfér felette! :(

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

(#2000) Attici válasza ImI87 (#1996) üzenetére


Attici
őstag

És nem túl hangos a két kártya? Meg gondolom fűtenek is rendesen, meg az energiát is zabálják!
Azért gondoltam , hogy várok az 5870-re. mert egy kártya azért csak csendesebb és kevesebbet is eszik!

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.