- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Windows alatt a
diskpart
+lemezkezelő
kombinálását szoktam ilyenkor használni. Ehhez pedig az alábbiakat tudnám hozzáfűzni—►
[link], [link].Amúgy RAW partíciónál én is jártam úgy, hogy ugyan megtalált az adatmentő program minden fájlt és a teljes mappaszerkezet + fájlnevek is stimmeltek, viszont némelyik 0 KB-os volt mentés után...Ezeknek nyilván annyi, de szerencsére csak egy kis részt érintett és az adatok nagy többsége sértetlenül megvolt a célmeghajtón.
-
King Unique
titán
Az ilyen adatmentő programokban mindig a deep scan futtatása a célszerű. Igaz, időigényes, de akkor találnak meg minden mappát és fájlt.
Továbbá egy ilyen szektorhibás meghajtónál eleve benne van a pakliban, hogy emiatt az adatmentő program sem tud végigfutni rajta és kifagy. A nyüstölés miatt pedig még tovább romolhat a meghajtó állapota. Ezért is intettelek óvatosságra, de ezek szerint még mondhatni szerencséd volt.Bár majd miután lefutott a tényleges adatmentés és minden ~ ok, utána lehet csak megnyugodni.
Nekem is volt már pár alkalommal külső HDD-nél RAW partíció. Próbálkoztam az elején mindenféle visszaállítással, de nem sikerült egyik esetben sem. Illetve az említett program sem boldogult vele. Sőt, azzal legutóbb elég kellemetlen tapasztalatom volt. Szóval RAW esetén otthon jobbára csak az a 3 lépéses megoldás / live Linux marad, amiket fentebb említettem. Előbbi lehet elég időigényes - múltkor egy 2,5" | 1 TB külső merevlemeznél ráment kb. bő 1 napom - , de ugyanakkor egy biztosabb módszer, mint a visszaállítással orosz rulettezni.
-
King Unique
titán
Üdv!
A RAW partíció eleve szívás és Windows alatt kb. semmit nem lehet vele kezdeni, mármint pl. helyreállítás / javítás terén. Ilyenkor a szokásos menetrend az adatmentés külső programmal
—►
lemez törlése és újrapartícionálása—►
adatok visszamásolása. Illetve esetleg egy live Linux alatt rá lehet nézni, de az sem minden esetben tud vele mit kezdeni.Valamint nálad eleve szektorhibás a lemez, ami tovább rontja az esélyeket... Ha még nem vészes az állapota, akkor saját felelősségre esetleg lehet próbálkozni otthon az adatmentéssel. Ilyenkor célszerű a forrásmeghajtóról lemezképet készíteni, amit máshol aztán tovább lehet boncolgatni. Illetve ez csak 1x megy végig a lemez felületén, míg pl. egy GDB 2x (scan + tényleges mentés). Egy szektorhibás meghajtónál nyilván előbbi a szerencsésebb.
Viszont, ha már eleve kritikus a drive állapota, akkor nem érdemes otthon nyúzni, mert tovább romolhat és ezáltal a mentési esélyek is tovább csökkennek. Ha fontos és pótolhatatlan adatok vannak rajta, akkor ilyenkor el kell vinni adatmentő szakemberhez, az a biztos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Villanyszerelés
- Mikrotik routerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest