Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
deedee
őstag
kösz,hogy válaszoltál a még régebben feltett kérdésemre.örülök,hogy jól vagy.pillanatnyilg ''csak'' a derekam fáj ''kissé'',a ball lábamba nem nyilall ki.de ebben a rohadt betegségben az a lexarabb,hogy egy rossz mozdulattól bármikor lerobbanhat az ember.így aztán marhára lehet jövőt tervezni...
-
Sanya
nagyúr
jajj, de sokan visszamehetnének az általános iskolába!
Nem azt mondom, hogy nem érdemli meg, csak ne itt kérdezze meg, mert itt nem kap igazi választ a kérdésére, vili?
Menjen orvoshoz, (orthopedia) és akkor majd tőle kérdezze meg, hogy mi az útja módja annak, hogy valakit leszázalékoljanak, vagy melyik orvosnak kell adni a borítékot.
(amúgy megsúgom, hogy a magyar gazdasági helyzet, és az egészségügy helyzete miatt elég kevés a rokkantnyugdíj, tehát mellette kell végezzél valami gerinckímélő munkát, hogy normális életet élhess,!!)
A sráccal csak az volt a problémám, hogy itt kérdezte meg, hogy kaphat-erokkantot, mikor az emberek nagytöbbségének fingja sincs róla. de ha elment volna egy orvoshoz/orvosához, akkor azonnal kapott volna választ a kérdésére. jó helyen kell kérdezni.
benjoe: még lehet, ne izgulj
[Szerkesztve] -
Ja. Sok szerencsét, nekem nincsenek szerencsére ilyen problémáim. Mondjuk 13 évesen... Ez rossz vicc volt.Bocsi.
-
Qorthral
őstag
Nafigyu. Az egész fáradt gőz olyan témákkal van tele melyek nem számítástechnikai tartalmúak. Azok ellen is beszélsz , vagy sajnálod hogy egy szegény srác 25 évesen lehet hogy nyugdíjas lesz mert fizikailag ''képtelen'' dolgozni ? Nem értem mi ezzel a problémád. Ezt nem szabad szégyellni, nem tehet róla. Az meg hogy érdeklődik a rokkantnyugdíj iránt hogy milyen legális lehetőségei vannak, téged mi a francért zavar ? Menj, olvasgass más topicocat ha bánt, de sztem semmi baj nincs a topiccal.
-
Sanya
nagyúr
szerintem ez nem szalonképes ide. amúgy meg dokinál érdeklődj az ilyen bajokkal, mert nem igazám hinném, hogy az átlagember, aki idevetődik a prohardverre, nagytöbbségének van fogalma arról, hogy hogy is megy ez a törvényekkel leszabályozott leszázalékolás. ezért írtam neked valamit, hogy keress rá, érdeklődj utána, mert itt nem hiszem, hogy kapsz olyan tiszta információkat, mint amelyeket esetleg egy leszázalékolással foglalkozó orvos tud. ennyi, nem kell felkapni a vizet, de 25 éves fejjel én szégyelleném, ha ilyen dolgokat itt a prohardveren, vagy egyéb nem egészségügyi fórumon(fórumon nem csak az internetes fórumokat értem) kérdeznék meg.
ez olyan, minta számtech boltban megkérdezni, hogy metamizolum natricum 500mg az jó láz és fájdalomcsillapításra?
öcsi
A fagocitózis során a különböző citoplazmatikus granulák fuzionálnak a fagoszómával. és ez így van
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
válasz
Zoli bácsi #52 üzenetére
szerintem én hajlamos vagyok rá, nagyanyám tolókocsis volt...nagyapám meg derékszögbe van hajolva...
-
amargo
addikt
válasz
Zoli bácsi #52 üzenetére
hi!
Ha ilyen helyen dolgozol, akkor esetleg tudnál valamit mondani a ''panaszaimra'' #43
voltam már orvosi diplomával rendező embernél, de csak rendelkezet ilyen lappal.
Te Bp. tudsz valami értelmes helyet?
köszönöm
amargo -
Zoli bácsi
őstag
Lehet hogy csak egyszer mozdultál rosszul, és csak egy 10 kilónyi súly volt a kezedben. Én katonaság alatt 194 cm mellé 67 kg voltam. Mostanra csak az egyik paraméterem változott, az 126 lett... Érdekes dolog, hogy mindig azt mondták, hogy a porc fiatalkorban annyira rugalmas, hogy 18-20 éves kor előtt nem alakul ki porckorongsérv. Ezekszerint mégis. A másik amit hallottam, hogy idősebb korban megkeményedik a porc, visszábbhúzódik a kitüremkedett rész, kevésbé okoz panaszokat. Mégis látok 60-70 éves embereket porckorongsérvvel műtétre menni. Ja, egészségügyben dolgozom, többet látok mint ti. Az idegsebészet folyosóján sántikáló magas, 30-as férfiakról ránézésre megmondom hogy porckorongműtöttek. De persze minden korosztály, és a nők is egyre többen előfordulnak, de még mindig a legtöbb a fiatal férfi. Amerikába van olyan módszer, hogy a beteg porckorong mellé speciális injekciót adnak be, és a kitüremkedő részt egyszerűen feloldja, ezzel megszűnteti a panaszokat. Sajnos ithonn nem is nagyon hallottak róla. Nekem 2 éve derült ki hogy sérvem van, azóta vigyázok magamra. Vigyázok az emelésekkel, tornázom. Egy 30 kilót még jó lenne ledobni. Ja, és a feleségem elvégzett egy masszőr sulit, azóta vagyok rendben. Mindenkinek ajánlom a masszázst, nagyon sokat segít.
-
vtechun
veterán
persze, lehet, hogy nekem nem használt, hogy 50-60 kilos lisztes-zsákokat emelgettem... miközben vagyok vagy 60 kilo és 180 centi
az izmaim birják, csak a gerincem nem
-
amargo
addikt
válasz
Zoli bácsi #48 üzenetére
kb 18éves korom óta van és közel sem vagyok 30.
az engem nem nyutat meg, hogy másoknak van.. -
vtechun
veterán
válasz
Zoli bácsi #48 üzenetére
de én még csak 25 vagyok és máris van 2...
-
Zoli bácsi
őstag
Nem akarlak elkeseríteni benneteket, DE 30 ÉVES KOR FELETT MINDENKINEK VAN GERINCSÉRVE. Csak legtöbb esetben kicsi és nem okoz panaszt. Nekem is van kettő. Egy hatalmas, az ágyéki 4.-5. csigolya közt, mint általában a legtöbbünknek. Nekem sem javasolták a műtétet, holott több mint fele gerinccsatornát elfoglalja a kidomborodott sérv. Adtak egy papírt, hogy 10 kg fölött ne emeljek. Aztán azt csinálok, amit akarok. Olyan lesz ez a gerincsérv, mint a cukorbetegség, 10 ből 3 embernek van. Civilizációs betegség.
-
vtechun
veterán
nah, voltam a ''bizottság'' előtt... kiváncsi leszek mi lesz az eredmény, remélem, hogy 50% <= , közben egymas között valami könnyű fizikai munkáról beszéltek.... az mit jelent?
-
vtechun
veterán
-
amargo
addikt
Nem teljesen olvastam végig a topicot.. a felénél kb elmaradtam.
de lenne pár kérdésem, te milyen orvosnál voltál aki megállapította ezt neked? Gericsérv?
nekem kb 4éve fáj a derekam(rengeteget sportoltam)
(1x már voltam vele orvosnál kb 1éve, de nevetséges volt a doki.)
tünetek: hason fekvéssel képtelen vagyok homorítani, a fájdalmat nem írom le, szerintem tisztában vagy vele.
ha háton fekvésből akarok felkelni.. sima felülés, az megy.. itt is van fájdalom, de koránt sem akkora.
a derekam, szerintem a nap 24órájában fáj.. de mivel már eléggé régóta van, csak kis tompa fájdalmat érzek, ami nem is zavar.
neked is ilyesmi tüneteid voltak? vagy egy értelmes orvost tudnál ajánlani?
köszönöm a segítséged előre is!
üdv
amargo -
vtechun
veterán
semmi katéter nem volt, sőt igazán ''laza'' volt a műtét, délre megmütöttek és másnap olyankor már talpra is álltam, kicsit(nagyon) szédültem, de nem sokáig tartott... az első éjszaka volt egy kicsit nyugtalan, mert egy cső lógott ki a sebből amin át távozott a cumó(vér, stb.). a műtét után egyből sokkal jobb volt a helyzetem, nem fájt szinte semmit sem a lábam, nem úgy mint előtte... Tehát nekem abszolút megérte megműteni. Reggel 8-ra mentem be és délben már meg voltam műtve...
-
deedee
őstag
háj!
már jó régen nyomultam itt a ph-n és most amikor megint itt vagyok,pont egy nekem is fájó témát találtam.e pillanatban is kissé fájó derékkal ülök itt a gép előtt.30 múltam és már négy éve szenvedek a porckorong sérvemmel.millió órát voltam gyógytornázni és viszonylag''kis'' fájdalmakkal élem az életem de csak azért ''kis'' fájdalom,mert gyeden vagyok és nem dolgozok.bele se merek gondolni,hogy munka mellett milyen állapotba lennék,pedig sima minőségellenőr voltam,fizikai munkavégzés nélkül.viszont mindezek ellenére kb 3 havonta ''lerobbanok'' és akkor 2-3 hétig fel se tudok kelni az ágyból és még a gyógyszerekkel is kúúúúrvára fáj a derekem és nyilal az ideg a bal lábamba.amiben bízok,az a gyermek 6 éves koráig tartó gyes bevezetése,mert akkor még tudom húzni a műtétet.ja igen!!!!a műtétet nem javasolják,mert ''egyenes'' a gerincem alsó része és hiába műtenének meg,gyorsan tönkremenne a szomszédos porc,aztán a következő és így tovább.ráadásul hegesedésre is hajlamos vagyok,tehát nuku műtét.azt mondja a reumatológus és a gyógytornász hogy tornázgassak csak és bízzak a jövőbem....egyébként azt még nem írtam,hogy minden egyes lerobbanásom egyre durvább.legutóbb 3 hétig nem tudtam ráállni a bal lábamra és plusz 2 hét volt amikor rátudtam ugyan állni,de a gyógyszerek ellenére is majd beszartam a fájdalomtól.úgyhogy most már nálam is felmerült a leszázalékolás gondolata.....De azzal se sokra megyek,mert 67,5 % kell a rokkantsági nyugdíjhoz és 10 év munkaviszony után nem várok milliókat.és persze a lerokkantást se ''adják''olyan könnyen...Szal nem tudom mi lesz....Viszont írhatnál a mütétről és az azt megelőző dolgokról,hohy tudjam mi vár rám,ha már nem marad más csak a szike....Még sosem feküdtem korházban,úgyhogy marhára furcsa lesz másoknak kiszolgáltatva lenni/katéter,mosdatás stb/Persze itt most nem a szégyenlősségre gondolok,mert azzal nincs gondom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest