Keresés

Aktív témák

• quinlan

tag

válasz DDL #100 üzenetére

''ezermillió sebből vérző géniusz''

Nos, erre annyit mondanék, hogy a mai napig nem találtam még 60-ért, sőt 70-ért sem olyan 5.1-es hangszettet, ami ilyen tisztán, dinamikusan szólna. Arról nem is beszélve, hogy a Genius mellett amit ma kapsz 40k-ért azok általában csak nevetséges kis műanyag _hangszórók_ nem pedig _hangfalak_. Mert számomra ez is elég döntő volt a vásárláskor, hogy ennek legalább hangfal kinézete van...

Csak ismételni tudom magam, én nem használtam semmilyen csillapító anyagot...Két fő módosítást végeztem el, de ezek egyike sem volt (lehetett) bármilyen hatással a kamra légmozgására:

1. Réstömítés (csak a szükséges helyeken, a kamra belsejében nem)
    2. A gyári szivacs megtoldása

A gyári szivacsot pedig hidd el, hogy lespórolták, ha látnád szétszedve a dobozt, te is észrevennéd, hogy az egyik oldalon rövidebb, míg a másikon hosszabb helyen hagyták meg...Szóval én csak pótoltam az apró hiányt, és biztos vagyok benne hogy ezzel nem befolyásoltam semmi lényeges dolgot. (A mélnyomó hangereje, dinamikája legalábbis nem változott)

Az a mellékes körülményt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a belső részek hűtése is a reflexnyíléson keresztül történik. Ha nagyon lecsillapítod, akkor nem mozog eléggé a levegő a dobozban

Hol írtam én ilyen hogy a reflexnylást lecsillapítottam? Ennyire hülye azért nem vagyok, tisztában vagyok a léghűtéssel, és a reflexnyílás szerepével...

Vattát el kell felejteni, túlságosan könnyű akusztikailag.

Ismétlem: vattát nem használtam hangszigetelésre, akusztikai jellemzők befolyásolására. Erre a célra csak és kizárólag a gyári szivacs toldását végeztem el, normális MNC hangfalszivaccsal.

Az oldalapok közötti ragasztóhiányt én nem pótolnám, hanem a sarkokba az élek mentén egy 2x2cm-es saroklécet ragasztanék, hogy merevebb legyen.

Ezen is látszik, hogy még nem láttad a mélnyomót belülről, ugyanis mindenhol vannak gyárilag saroklécek ;)

[Szerkesztve]

Aktív témák