Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz Hunter2 #17159 üzenetére
Imádom az ilyet.
Olvass utána. A bolt köteles a gyártói garit tovább adni (annak az idejét is). Ugye itthon előszeretettel adnak 1 évet pl olyan termékekre amire van 5-6 akármennyi gari.
Amúgy 3-4 jogszabály foglalkozik ezzel a témával. Jó olvasást. Meg a guggli is a barátod.Solad: azt nem tudjuk, nem tudhatjuk. Mivel minden gyártónak mások a garanciális feltételei.
Az első év az fix. Az le van írva. Ahhoz gyártónak, disztributornak, kereskedőnek tartania kell magát. A fogyvéd törvény minimumot határoz meg. Ettől csak pozitív irányba lehet eltérni.
A gyártói gari meg az egy év után teljesen random (persze ez se szarhat bele pl a szavatossági jogokba).[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Hunter2 #17162 üzenetére
Annyival ami a törvényben le van írva. Annál többel nem.
Olvasgatni kellene picit. Nem engem számon kérni.Hunter2: a nagyker nem ad semmit. A kisker se ad semmit. A gyártó (meg max a hivatalos disztributor ad valamit). A nagyker és a kisker csak közvetitő. Persze szeretik a az istent játszani. De nekem ehhez mint vevőnek semmi közöm.
Ez a kevesebb gari, meg mókolás meg a szürke importos, nem hivatalos csatornákon beérkezett termékeknél van.
Ebből adódik majd a kötelező egy év után a cumi. Mert mikor viszed a gyártóhoz, gyártó szervizéhez (saját vagy kijelölt) ott derül ki, hogy szám szerint ez üzbegisztánba let szánva (az oda vonatkozó feltételekkel) ezért nincs itthon rá semmi. Lásd legutóbb itt a fórumon samsung telefonok esete.
A life time warranty eddig is visszaküldős gari volt (adott feltételekkel).[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz bullseye #17185 üzenetére
Ezek kiskerek kb 0 árukészlettel. Szerintem ők nem importálnak semmit.
Hiába faja a kisker ha olyan nagykerből jön a cumó ahol mókolnak.
Az meg jellemző erre az iparra. Emlékezz pár év előtt néhány be is dölt.
Amúgy erre írtam már többször. Legtöbb terméket ma már be kel, be lehet regisztrálni.
Online rendeled és ha ez meg tudod tenni marad a cucc. Ha nem elállsz a vásárlástól és vissza küldöd.
Mondjuk egy drága telefon, egy drága lap stb-stb esetén én biztos így tennék.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz zsolti1902 #17195 üzenetére
Másikat nem kaphatsz ami használt.
Vagy a tied javítják.
Vagy ugyanolyat kapsz.
Vagy a vételárat vissza.
Ha a tied javitják annyival tolódik a gari. Illetve amit javítottak és a javításra szintén gari.
Ha ugyanolyan terméket kapsz annak újra indul a garija.
Van még egy olyan megoldás ha rendesek vagyunk egymással és nincs már olyan vga. Megmondom mit küldjenek (ez ált jó szokott lenni mindkét félnek) de kötelezni nem kötelezhetnek erre.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz DokiBaxxi #17278 üzenetére
Mit mondjak erre?
Előző tulajra rákenték?
Mondanám, hogy vidd vissza gariba. De az utána nem móka és kacagás.
A bolt eladott neked egy újracsomagolt, hibás terméket újként.
Szóval na.
Nem tudom milyen bolt, milyen viszonyba vagy velük.
Ha cimbik vagytok akkor tedd ami helyes.
Ha nem a fentiek fényébe tedd ami neked jó.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Olvastam amit irtál. Értettem is.
De olyan nincs. Az van amit a törvény leír (és amit én zanzásítva leírtam neked).
Előtte tájokozódni kellett volna (akár kinyomtatni amit ki kell) aztán ha nem úgy van. Kérni a panaszkönyvet.
14 napos elállásnál nincs olyan, hogy használt. Ez az értékcsökkenősdi meg a sufnigsm-ek és egyéb okos boltok (pl aqua) sajátja. Nincs ilyen.
Ha nem tudnak javítani a vételár 100%-ban visszajár.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Attix82 #18096 üzenetére
Kérdés mi volt a gari lapon?
Ha 1+2 akkor adtak-e tájékoztatást arról, hogy mi a zsák az a 2?
A weben miért szerepel 3 és nem 1+2?
A 2-3-s kérdés a fogyvédnél megérne egy misét. mert mindkettő full szabálytalan és etikátlan.
Amúgy meg az üzlet mutassa már meg azt a mail-t vagy rma-t. Amiben a giga kijelenti, hogy nem javítja a hibás vga-t és ad helyette (380 ne feledjük) egy 1050 TI-t. Mert enélkül bizony nagyon büdös az egész.
Azt se feledjük (és ez konkrétan le van írva), hogy amit vállal a gyártó az ebben az esetben rád szál.
Tehát ha küldenek egy 570-t ami szerintem reális a giga részéről. Azt ne nyulják már le és adjanak egy 1050 TI-t.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Attix82 #18100 üzenetére
Igen a bolttal.
De az is irva vagyon, hogy amit a gyártó ad azt tovább kell adni a vásárlónak.
Amúgy meg sok esetben a bolt hablatyol a szervizről, a nagykerről a pápáról. Akkor ez hogy is van ez?
Tudjuk, hogy hogy van ez. Mi igen a bolt meg majomnak néz.Az ászf is érdekes. Mert nem vagyok köteles átnyálazni 100 oldal apró betüs részt (irják rá a bánatukat a jótállási jegyre).
Arról nem is beszélve, hogy az ászf homlok egyenest mást mond mint ami a weben fel van tüntetve.
Továbbá az aszf-ben a gyártói gar egy félsorral el van intézve.
Szóval ne védjük itt a boltokat. Mert 10-ből kilencnél 10 perc alatt találnék annyi retket, hogy nem kevésre rúgna a bírság.Örüljek, hogy foglalkoznak velem? LOL
Én élek a boltból vagy ő belőlem? Itt a hiba. A bolt nem tesz szivességet senkinek. Ez a dolga.
Amúgy meg ha nem akar ezzel foglalkozni adjanak át minden papirt és kontaktot. Mert sok esetben ha a gyártóhoz fordulsz korrektebb és gördülékenyebb az ügyintézés.Zárszóként mindegy te én más mit gondol. Csak azt kell betartani ami le van irva.
Csak ugye te is belemagyarázol mindent. Meg a bolt is majomnak néz miután otthagytad a pénzed.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Attix82 #18103 üzenetére
LOL
Nem csak X teljesitményt vett. Mást ne mondjak hűtés és egyéb ficsőrök stb-stb.
Nagyon el vagy tévedve. Nagyon nagyon.
[link] ami a teljesítményt illeti.AxBattler: a csere termékre is van garancia (az egy év és a +) nem a régi holmi garija folytatódik (bár néhány bolt ezt szereti ellőni).
De a javitásra is van gari. Meg a beépített alkatrészre, elemre is. Persze ebben az esetben a termék garija folytatódik.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Attix82 #18109 üzenetére
Ez nagyon szakmai volt. Ezt itt be is fejezheted. Mert a modkerbe fog kikötni.
Az 1+x garancia a magyar jog szerint nem azt jelenti, hogy egy év után ha a bolt úgy akarja és a szádba vizelj annak te örülj.Aqua oldalról: "5. Mennyi a jótállási idő? A jótállási időt minden termék bemutató oldalán feltüntetjük."
[link]
Kiemelem neked! Jótállási idő: 3 év"Ha a hibás terméket javítani vagy cserélni nem tudjuk akkor a teljes vételárat visszafizetjük. Cserének minősül a hibás termékkel azonos rendeltetésű, minimum ugyan olyan, vagy jobb műszaki paraméterekkel bíró készülék. " Ez meg konkrétan vicc. Azaz az lenne ha nem átverés lenne.
"Amennyiben a termék rendelkezik saját jótállási jeggyel, illetve a gyártó a jótállást internetes regisztrációhoz köti (pl. bizonyos mobiltelefonok, tabletek), a javítás leggyorsabb módja a szakszervizben történő bejelentés"
Mi közöm nekem bármilyen szervizhez akikkel semmilyen jogviszonyba nem állok?
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz Pécsi gyerek #18771 üzenetére
Csak forton. Nekem volt giga superb (az az a jó széria). Kettő döglött meg belőle. De csak halkan magában.
Azoktól jobb belépő táp nincs a piacon. Szóval csak fsp.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Superhun #18784 üzenetére
Elvileg jár.
Gyakorlatilag meg nem találkoztam még olyannal, hogy a táp elvitte ezt azt a bolt fizetett volna bármit is.Pécsi gyerek: nem a táp ára a lényeg. Ott volt a pnf meg egyéb ilyen nevű táp a cégtől. Persze festetlen pléh, csúnya kábelek. De azokat biztonsággal lehetett ajánlani és 5k körül mentek anno. Aztán voltak bőven csecse tápok dupla áron (vagy többért) és nem volt szabad megvenni.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz bucihost #18792 üzenetére
Igen hát aminek ők a szervize azt nem szeressük megvenni.
Tudom én vagyok a paraszt. De egyszerüen évek óta a mi náluk megy az kriminális.
Amit itt ott olvasunk. Mennyi lehet az amit nem.Amúgy miért te küzdesz a szervizzel? Egyáltalán miért foglalkozol velük?
Ha egy éven belül vagy a bolttal kellene küzdeni. Az egy kicsit egyszerübb.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Pécsi gyerek #18795 üzenetére
A bolt oda küldi ahova akarja. Neked, nekem ehhez semmi közöm.
Ha szar a javitás a bolton kell leverni. A törvény is ezt mondja. Eladó és vevő közt van jogviszony.bucihost: semmi gond. Remélem ez a remek álláspont megvan írásban vagy beszélgetés felvéve.
Mert mint fent írtam vevő és eladó közt van jogviszony. Szerviz, gyártó, nagyker nem jáccik.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz #72042496 #19407 üzenetére
Nézd a 3 napon belüli csere nem szivózás. Törvényileg jár.
Az, hogy ezt ők valamiért elfelejtették és egy hónapja szopatnak már elég nagy gond.
Rendes gariban is sok lenne ez már.
De ha puncsolni akarsz tedd meg.
Én a helyedben egy telefont megengednék. Ahol rávilágítanék erre. Aztán ha 1-2 napon belül nem rendezik irnék egy szép levelet a fogyvédnek. Had ne legyen már nekik jó.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Ace Ventura #19424 üzenetére
Milyen jó lett volna ha ide irod milyen lapról beszélgetünk. Mármint ki gyártotta.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz Attix82 #19622 üzenetére
Ha ott a termék és ott a számla akkor miről beszélünk?
Eddig még úgy van, hogy a boltos, szervizes nem kérhet személyit.
Egyébként természetes személy esetén nem személy függő a jótállás.
Valamivel igazolod, hogy onnan van a termék és kutya kötelessége a boltnak, szerviznek a szükséges dolgokat megcsinálni.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz LuckyL #19626 üzenetére
A te személyed miért is érdekes? Ha valami elromlott és nem a fogyasztó a hibás kötelező ami a jogszabályban fel van sorolva. Ha a mikulás viszi vissza ha gipsz jakab.
Azt meg el nem meséled, hogy sima boltos elkéri a személyim. Illetve elkérheti de marhára nem fogom oda adni.
Arról megint nem beszélve, hogy családtag, rokon helyett is mehetek én a boltba. Akkor viszem az anyakönyvet, házasságlevelet meg ilyenek.Ha nem kérsz áfást sok boltban a "számlára" azt írják VEVŐ.
Olyankor megnézik a személyit és nem az van bele irva hogy vevő nem állnak veled szóba?Olyan ez mint annó, hogy számla másolatot nem fogadnak el. Vicc.
Meg ha elveszett a számla akkor nincs gari. No ez is vicc.
Tessék olvasni, kérdezni.Attix82: a termék lehet a páromé, anyámé stb-stb. De a bolt a garival foglalkozzon nem velem.
Majd ha valahol olvasol olyat, hogy sima garis ügyintézéshez kell személyi kérlek szólj.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz LuckyL #19634 üzenetére
Figyi nem érdekel a könyvelés technika.
Vissza viszem a terméket és a papirt. Javitsátok ki vagy cseréljétek ugyanolyanra.
Ha ez nem megy és vissza kell adni a pénzt kiteszed a pultra és csók.
Én se kérem el a te személyid.De mondom mutass valami irást, hogy nekem magánszemélyként igazolnom kell magam egy boltosnak.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz AxBattler #19737 üzenetére
Átvétel.
Fizethetsz te ajándékutalvánnyal is.
Erzsébet jegyet nem adnak vissza. Sőt abból vissza se lehet adni (kevesebbet kell adni és pótolni kp-vel). Ahogy kitéped és elszámolják abban a pillanatban érvénytelen.
Szóval szerintem kp-t kapsz vissza. Ha jól gondolom az egészet.
De szeretni nem fognak. Hiszen a jegyből mire pénz lesz a boltnak ott van némi bukovári.
Ugyanis azt el kell vinni a megfelelő helyre (az költség főleg ha valami biztonságis cég viszi).
Ráadásul az 1000 forintos jegyért nem 1000 kp-t kapnak (mert a jegyes cégnek is élni kell valamiből).
Annó mikor több cég volt meg több fajta jegy ez olyan 5-10% minusz volt.
Azaz a bolt 1000 forintonként min bukik egy százast (de inkább többet).Ha lehet ne így váltsd be a jegyet kp-ra legközelebb.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz #34576640 #19896 üzenetére
Figyi tesa. Ha rosszabb, olcsóbb terméket kaptál volna mint amit kifizettél akkor ugye nem jutna eszedbe, hogy jó neked az is?
Mert most ugye ez a helyzet. Bővebben nem szeretnélek minősíteni.
Hibás teljesités történt. Vissza adod a terméket ők a pénzt aztán ennyi.
Egyébként fordulhatnak a rendőrséghez. Ha neked kell a fájás tartsd meg a cuccot. Nem tudom mennyit nyertél (pillanatnyilag) az üggyel. De azt javaslom gondold át.Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kupon kunyeráló
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
- G15 5530/Core i7-13650HX/32GB/1TB SSD/15.6" FHD 360Hz/GeForce RTX 4060/Ubuntu/Garis
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest