Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• indi
    csendes tag

Latom kepben vagy.

Nekem a Mistral-lal van eppen vitas ugyem.
    Eladtak egy selejt proceszort es masnap visszavittem.
    Ott egy pancser szerelo kulserelmi nyomokat ejtett rajta, majd kozolte, hogy a nyomok miatt a beszalito valoszinu nem veszi vissza a termeket es, hogy erdelkodjek 3 het mulva.
    Nem hagytam annyiban beszeltem a fonokkel ket napja es a 3 hetbol 1 het lett.
    Ez se tetszett. Elmentem a fogyasztovedelem.
    Eszmeletlenul kedves es rendes egyuterzo jogaszok fogadtak ot.
    Mindenkinek ajalom a fogyasztovedelmi kivizsgalast. Ha elveszted az ugyet max 3000Ft-ba kerul a perkoltseg, amit napjainkban nem kernek szamon meltanyosagi okokbol. Szoval ennyit veszthetsz.

Visszaterve a Mistral-ra es az ugyre.
    A fogyasztovedelem valaszolt a feltett kerdeseimre lassatok a torvenyt:
    117/1991 (IX.10.) Korm. rendelet egyes taros hasznalatra rendelt termekek jotallasi kotelezetsegerol:

(itt fel van sorolva kb 1000 fele termekfajta. A fent emlitettek ebbe a kategoriaba esnek mind egy szalig)

1. par. 4. bekezdes: jotalas kotelezo 12 ho, de lehet hosszabb is.
    3. par 1. bek: Ha a vasarlo a termek javitasat keri - a javitasi ido 15 nap,
    kivetel ha kapsz helyete egy masikat ideiglenes hasznalatra,
    mert akkor 30 nap.
    5. par. 1. bekezdes: Ha a termek a vasarlastol szamitott 3 napon belul- a termekbe epitett biztonsagi elemek (pl el. bizotsitek) hibajat kiveve - meghibasodott, a vasarlo kivansagara azt azonos tipusu uj termekre kell cserelni. Ha a cserere nincs lehetoseg, a vasarlo valasztasa szerint a termek visszaszolgaltatasaval egyidejuleg a vetelarat vissza kell fuzetni, vagy a vetelar kulonbozet mellett mas tipusu termeket kell reszere kiadni.

6. par 6. bekezdes: avasarlo indokolt utazasi es szallitasi (visszaszalitasi) koltsegeit a jotallasra kotelezett tartozik megteriteni.
    6 par 7. bek: javitas eseten csak uj alkatresszel lehet javitani.

Azt hiszem mindenki kerdesere valaszoltam.
    A torvenyt pontjait 95%-osan ideztem, mert neha roviditettem.
    Bocs a helyesirasi hibakert.

UI:
    A MISTRAL MEGBASZHATJA HOGY KIKEZDETT VELEM.

Aktív témák