Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
peet05
aktív tag
válasz Bluesummers #106340 üzenetére
-15% kuponnal. Mobilon nincs ott?
-
peet05
aktív tag
válasz Mrdevil #106393 üzenetére
Nem lebeszélni akarlak, csak egy-két szösszenet:
Hely kérdés - Tv-re lesz dugva úgy is, valahol csak lesz a gépnek/notinak hely, egy asztali mid tower szélességben nem sokkal szélesebb (most egy 16"-os notihoz viszonyítok), mint a noti, hosszúságban, egy picivel hosszabb, magasságra magasabb, az igaz, de ha "felfelé" van hely, akkor elférhet.
Vannak kisebb házak is, teljesen vállalható hőmérsékletekkel, nem lesz kazán.Egyéb - ha perpill AMD-t választ az ember (Intelnél most lesz gen. váltás, ami új foglalatot is hoz magával), akkor az AM5-ös foglalattal elég sokáig kihúzhatja, de nem feltétlenül kell procit cserélni a következő pár évben, mint lehetőség ott van/lesz. Notiban ez a lehetőség nincs.
VGA-ban nagyobb teljesítményt kapsz asztaliban (a 600k-s keretbe egy 4070 Super beleférhet), és ha már kevés lesz, csak cseréled. Notiban ez a lehetőség nincs.Ha nem lesz mozdítva, nincs szükség mobilitásra, és van helyed is - a fenti értelmezésben, nem kell batár ház -, akkor érdemes megfontolni. De ez csak az én véleményem.
-
peet05
aktív tag
válasz 22balu #106432 üzenetére
Először a DDU-val (display driver uninstaller) gyaluld le az összes drivert. Majd újraindítás után, csinálj egy tiszta telepítést. Ha szükséges, akkor az AMD Adrenalin Edition-t is tedd fel a GeForce driver mellé.
Lefuttathatsz egy Malwarebytes-t is, lehet, hogy bekapott valamit a géped.
Ha ezek nem jönnek be, akkor Win reinstall, hogy tiszta lappal kezdj, utána driverezés, majd tesztelés. -
peet05
aktív tag
válasz thomasa #106493 üzenetére
Ezt így rásütni a márkára, nem mondanám. KH szólt, hogy erre a bios frissítésre figyeljünk oda, mert ez és ez lehet belőle (tól-ig évjárat, Legionok, a többi típus egyelőre kérdőjeles).
Bármelyik másik márkánál, típusnál lehet ilyen, és ehhez hasonló, "beüt a szarvihar".
Notebookcheck-en szétnézhetsz, teszteket is megtalálod.
-
peet05
aktív tag
válasz MaxxDamage #106547 üzenetére
Van refund, kevesebb, mint 2 órányi használati idő esetén.
Bench-re használd a CP2077-et szerintem.
Shadow of the tomb raider-ben azt szokták csinálni, hogy 720p-ben mindent low-ra beállít, minden figyfasz kikapcs, és letolnak egy tesztet, így csak a nyers proci erőt nézik meg. -
peet05
aktív tag
válasz thomasa #106593 üzenetére
Az előző széria valóban...nem a legélesebb kés volt a fiókban, de az IRX9-től már pl. a kijelző is 100%sRGB-t kapott. A TUF is rengeteg fejlődésen ment keresztül (FA507). Ami a kisebb pénztárcájú vásárlóknak jó hír. Alsópolcos, igen, de inkább ez, mint egy Katana, stb.
-
peet05
aktív tag
Szia!
Én ezeket mondanám, de várd meg a többieket, hátha lesz még egy-két ötletük. A 700k-s kategóriában azért annyira már nem szoktak tré kijelzőkkel dobálózni (sőt, most már az alsó kategória is tisztességes kijelzővel van szerelve - persze ez típus/modell függő), ezt csak azért írtam, mert említetted, hogy a kijelző mindegy.
Neked is leírom, ha nincs szükség mobilitásra, akkor egy asztalival erősebb gép is kihozható a 700k kerettel.Lenovo Legion Pro 5 (82WK00HTHV) - [link] - [link] - ha jól láttam, ezt már a bolt bővítette
Asus TUF Gaming A17 FA707XI - [link]Lenovo LOQ 15IRX9 (83DV0056HV) - [link] - [link]
Asus TUF A15 FA507NU - [link]Mindegyik gép bővíthető RAM és SSD fronton, ha az alap kevés lenne.
[ Szerkesztve ]
-
peet05
aktív tag
válasz gyoriaa #106626 üzenetére
Szia!
Az Armoury Crate progiban nézd meg, hogy melyik teljesítményprofil van beállítva (pl. Eco mode, standard, stb. - lehet, hogy csak át kell állítani). Az AC helyett használhatod a G-helper-t is.
Windows-ban kiegyensúlyozott, vagy teljesítménycentrikus a profil, ezt is érdemes megnézni.
Nvidia Control panel-ben egyenként is be lehet állítani, hogy melyik alkalmazás, melyik egységet használja, vagy "globális" profilt is meg lehet adni. -
peet05
aktív tag
-
peet05
aktív tag
válasz Lalikiraly #106694 üzenetére
Én nem bohóckodnék ezekkel a Cyborg, Nitro és társaival, pláne ha árban már ott (vagy alatta) a TUF A15, RTX 4060-nal: [link]
-
peet05
aktív tag
válasz laychi #106699 üzenetére
Azon kívül, amit Juhaszatti írt, még azt is hozzátenném, hogy az az LOQ valszeg' az előző szériás, ergya kijelzővel szerelt változat. Ebből a modellből az IRX9-től érdemes nézelődni, mert ebben már 100%sRGB van.
De ha kifogod a mostani akciót, akkor a #106695-ben linkeltem egy TUF-öt, 4060-nal. -
peet05
aktív tag
válasz laychi #106706 üzenetére
Persze, a 4050 is jobb, mint a 3050, ez nem is vita tárgya. Itt most csak arra értettem, hogy ha ilyen árban megkapod a 4060-nal szereltet, akkor nem sokat vacakol az ember - 2023-as TUF, vagy LOQ modelleknél maradva.
Egyelőre ilyen áron vannak a TUF-ok, 4050-nel (ami most itthon kapható 4060-nal, nagyon jó áron van): [link] , [link] - persze a B-Ware részen olcsóbban kijön/kijöhet, mint pl. az általad választott gép.
Amit írtál, ezt találtam, remélem jót néztem: [link] -
peet05
aktív tag
válasz laychi #106721 üzenetére
Ha valóban megéri a váltás, akkor válts, nem véletlenül nézegetted, méregetted a teljesítményt. De csak akkor, ha minden téren/részen van előrelépés az előzőhöz képest - ez perpill nem lett volna meg (prociban vissza, vga-ban előre, kijelzőben semmi).
Persze-persze, majd tali ugyanitt 2-3 hét múlva?
Én most kivárok asztalin, aztán majd év végén, vagy év elején lehet, hogy lesz belőle valami.
-
peet05
aktív tag
válasz RM007 #106762 üzenetére
Pénztárca kérdése, hogy ezeket az igényeket melyik gép fogja kiszolgálni, akár összességében nézed, akár külön-külön.
Te is vizezted a gépet, jobb lett a hőmérséklet, halkabb is lett, a limitet is beállítod, így a fogyi sem vészes, igaz könnyebb/kisebb nem lett. De látod, az érvek/igények Nálad is megvannak.
Nagyjából arról szól most is a történet, hogy minél közelebb kerüljön a teljesítmény az asztali vonalhoz, de legalább most már nem kell 10kg-os gépnek lenni ahhoz, hogy ez megvalósuljon, annak, akinek kell a mobilitás (pl. Zephyrus G14). Aki pedig egy Scar-ban találja meg a számítását, szintén ott a lehetőség.A Clevo-val kaptatok egyfajta szabadságot (nem kiváltság most sem az egpu rendszer, döntés kérdése, hogy ki mennyire bontja meg a gépet) a Z chipset és az ehhez tartozó K-s procikkal, beállításokkal meg a desktop vga-val (ha kipörgeted, zabál rendesen). Ez tök jó, de a teljes szabadsághoz kell oda is egy-két szoftver (amit, ha nem jól használsz, simán téglázhatod a gépet), illetve, nem használt árakról beszélünk, anno a Ti gépetek sem volt annyira olcsó mulatság.
-
peet05
aktív tag
válasz MaxxDamage #106765 üzenetére
Nem a Clevo érdemeit firtattam, csak arra utaltam, hogy a teljesítmény/fogyasztás arány (is) olyan versenyhelyzetet teremtett, hogy most már nem kell kompromisszumot kötni egy napi cipelős dolgozós/játszós géppel, ami töltővel együtt legyen ~2kg.
Jah, gyengébbek kedvéért..
G14: 7940HS+RTX 4090 ~170W, játék közben, 14-es méreten(!), víz nélkül.
Arányaiban véve igen, kit érdekel, de közelebbről vizsgálva, pont a fent említett gép, ami mutatja, hogy hol tartunk most.
Napelemes rendszer nincs mindenkinél, így az nem mérvadó - de persze nem az a +500Ft fog földhözvágni a havi villanyszámlán. -
peet05
aktív tag
válasz MaxxDamage #106786 üzenetére
Nekem L5Pro van, 3060-nal.
Rövid ideig volt nálam a G14 4060-as változata, illetve hasonló kiszerelésben, mint echetrion-nak, csak 6700S-sel, egy másik G14-es. Mindkettő gép "beszerzésre" volt csak, utána mentek tovább. A 4060-ast nagyon eltalálták, majdnem szerváltam magamnak is egyet, de egyéb okokból inkább M1 Air lett.Persze, mindig lesz jobb, ez nem is kérdés. Pláne ha az ember belegondol, hogy az elmúlt 4 évben mekkora fejlődésen ment keresztül ez a szegmens is.
-
peet05
aktív tag
válasz RM007 #106787 üzenetére
Én a mobilitás miatt csöppentem bele ebbe a laptopos világba, előtte csak asztali gépem volt. Nekem is hiányzik a sok beállítási lehetőség, de elfogadtam, hogy itt nem kapok akkora szabadságot, vagy csak itt-ott adnak lehetőséget belepiszkálni, ami ennyi idő után már nem is hiányzik, felnyitom, teszek-veszek, lecsukom, kb. ennyi. Teszi a dolgát, mint céleszköz.
De megértem azt is, akinek elhúzták a mézesmadzagot, tart ameddig tart, utána ez van. Persze, hogy könnyes szemmel tekint vissza az aranykorszakra.Azt a csak-ot elfelejtetted idézőjelbe tenni. És ha az emlegetett gépnél maradunk, akkor másfél-két éves asztali teljesítményt tettek bele egy 14-es méretbe, azért az nem rossz, szerintem.
Mindig is lesz difi asztali vs mobil vga teljesítmény szinten. -
peet05
aktív tag
válasz ádika86 #106818 üzenetére
Szia!
A G14 remek kis gépezet.
2023-as modellben az egyik RAM slot forrasztott, de van lehetőség a másik slotban cserélni/bővíteni. A 2024-es modellben csak forrasztott RAM van, nem cserélhető/bővíthető, ezt tartsd szem előtt választásnál.
A kis Omen-t nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni.
Két proci között nem nagy a difi, ebből a szempontból szerintem mindegy.
Melyik VGA-val választod? -
peet05
aktív tag
Szia!
17"-es verzió van 1080p felbontásban, de annak a kijelzője nem a legjobb, 45%NTSC (videoszerkesztésre is 100%sRGB - 72-75% NTSC - legyen a minimum, amit megcélzol).
Feljebb lépve, 1440p-re, ahol már kijelzőben is korrekt gépet kapsz, ott a TUF A17, ROG 17, Omen 17 (előbbiből, 1440p kijelzővel nem találtam most, utóbbit nem ismerem, arról nem tudok nyilatkozni), viszont perpill túllóg a megadott kereten, akárcsak a többi gép.Ha engedsz a méretből, és elég a 16"-os, akkor:
Lenovo Legion 5 16IRX9 - 13450HX, 16GB RAM, 512GB SSD, RTX 4060 - 540k [link]
Lenovo Legion 5 16IRX9 - 14650HX, 16GB RAM, 512GB SSD, RTX 4060 - 588k [link]
Asus TUF A16 FA607PV - R9 7845HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4060 - 550k [link] - ez még viszonylag új széria, itt egy bemutató róla - [link]
Mindegyik gép bővíthető RAM/SSD fronton.Arra azért számíts, hogy szerkesztésnél/rendernél dolgozni fog a vas, és a hangja is megjön.
Ha 0%-os a hitel, akkor annyira nem kell fázni tőle, mondom ezt úgy, hogy én sem szeretem.
-
peet05
aktív tag
A 14650HX vs 7845HX közel egyformák. Így mindegy, hogy melyiket választod.
Ha nem akarsz Te a bővítéssel foglalkozni, akkor annyit még megtehetsz, hogy a bolttal felveszed a kapcsolatot, rendelés előtt, memória bővítés miatt, mert az alap kiszerelés 16GB, szerkesztésre kevés lesz, és kéred 32/64GB-tal (2x16/2x32), ahogyan a pénztárcád engedi. Mire "felpimpeled" az Asust, árban ott leszel, ahol a Legion, kb. ebből a szempontból jó lesz a TUF, de egyikkel sem lősz mellé. -
peet05
aktív tag
válasz baro32 #106858 üzenetére
Omen Gaming HUB-ban, ha csak olvasás, film, stb., akkor mehet az ECO mode.
És még ezt találtam ncheck-en:
"The log files give one indication of the problem: During the low-load runtime tests (WiFi, idle, video), the GeForce GPU should be inactive and leave all the work to the iGPU. However, the GeForce GPU often runs at maximum speed here - at a load of 0%. According to GPU-Z, this leads to a power consumption of up to 45 watts." -
peet05
aktív tag
válasz Csupati #106942 üzenetére
Vagy kipróbálhatod a Game Pass Ultimate-et, Xbox Cloud gaming formájában (telefon, tablet, stb.).
Ha megvan az előfizu (első 14 nap 300Ft, utána 4790/hó), akkor a Game Pass-ban szereplő összes játékot tolhatod felhőben, kb. mint a GFN, csak itt nem kell, hogy meglegyen a game. -
peet05
aktív tag
válasz Csupati #106961 üzenetére
"Egy ilyen ITX konfig lesz.."
Emlegettem a múltkor, hogy én is visszamegyek desktopra (év vége, kövi év eleje), nézegettem, olvasgattam, de erről az ITX vonalról lemondtam. mATX build lesz inkább, nem sokkal nagyobb, hűtésben is "szellősebb", és nincs annyira limitálva, sem a táp, sem a VGA mérete. -
peet05
aktív tag
válasz Dyraxx #107025 üzenetére
TUF A15-nél: 7535HS, 7735HS (2023) - érdemesebb a 7735HS-t választani, a 8/16 (mag/szál) miatt, de a kistesóval sem lősz mellé (6/12).
LOQ 15 IRX9: 13450HX (2023), AHP9: 8845HS (2024) - itt fontos az IRX9, illetve az AHP9, mert ezek végre korrekt kijelzőt kaptak.
Lenovo esetében, szériaszám alapján tudsz keresni, hogy a megfelelő modellt nézted/hirdették: pl. 83DV0056HV és ezt beilleszted a search [link] részbe.[ Szerkesztve ]
-
peet05
aktív tag
válasz Dyraxx #107028 üzenetére
Juhaszatti által is linkelt TUF-okból most a 4060(!)-as verziót kapod meg 7535HS-sel, 350k-ért. Igen, szerintem érdemes megvenni, mert ez nagyon jó ár. Később bővíted a RAM-ot és az SSD-t, ha kevésnek találod.
Prociban feljebb lépve, 7735HS-sel a TUF, 420k, illetve LOQ 15AHP9 8845HS-sel, 440k.
Te döntesz. -
peet05
aktív tag
válasz Tiger. #107126 üzenetére
Nálam a régi gépnél (ROG Strix G713, Ryzen 4800H, rtx 3050Ti) nem volt semmi probléma.
Lehet, hogy nálad valami szoftveres anomália van. DDU-t neki, és a Vantage-t is újrarakhatod szerintem. AMD Adrenalin Edition-t is felteheted.
Illetve az Nvidia Control Panel-ben is beállíthatod, hogy ez, meg az a progi melyik vga-t használja. -
peet05
aktív tag
válasz MaxxDamage #107201 üzenetére
Jahkérem, a hobbi az hobbi!
Hé, pszt..ATX3.0?!
-
peet05
aktív tag
válasz Adi01 #107281 üzenetére
Arra figyelj, hogy a notebookcheck-en feltüntetett verzió a 7735HS procival van, ami 8/16 (mag/szál), az árúkeresős verzió a 7535HS, ami 6/12. Előbbinél kapsz +2 mag+4 szálat, ami, ha picit "távolabb" tervez az ember, akkor jól jöhet. Viszont így már, a 7735HS/4060 kombóval 418k lesz az összeg (16GB RAM, 1TB SSD, pl. [link] ). Félre ne érts, jó a kis 6/12-es is.
A 4060-as vga-val szerelt erősebb, mint a 3060-as (nem csak a vRAM miatt, 8 v.6), ráadásul ebben a TUF-ben nem a "fojtott" verziót kapod, 4050->4070-ig. Kijelzőben pont annyira fejlődött, hogy most már ezen az árszinten is kapsz 100%sRGB-t, ami eddig nem nagyon volt jellemző.
Melegedni mindegyik laptop fog, de szerintem ennek a szériának jó lett a hűtése, beállítás kérdése, bővebben Semin kolléga tud mesélni, mert Neki ez a széria van, 4070-nel.Ha csak koca játékra kell, akkor jó lesz az általad kinézett gép is. De csak emiatt ne "downgrade-elj" 3060-ra, tökéletes lesz a 4060-as, ráadásul új gépet kapsz ennyiért.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- Fujitsu Amilo L1300 minőségi gyűjtői veterán notebook Intel Montara- GML i852GM
- CLEVO X170KM-G DTR -asztali 10900 upto 5,2Ghz/64G HyperX/RTX 3080 16G/WQHD 240hz/1Tb SSD/Win11 eladó
- Apple Macbook Air M1 8/256 mint az új
- Apple MacBook Pro Retina "Core i5" 2.7 13" 2015 early, 8 GB RAM, 500 GB SSD, MacOS + Windows
- Makulátlan, garanciális Macbook Pro 16 ! M2 Pro chip! Konzolt és apple terméket beszámítok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs