- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peet05
aktív tag
-
peet05
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #104425 üzenetére
Annak az előző szériás LOQ-nak a kijelzője nem a legélesebb kés a fiókban (60%sRGB). Igaz, azt írja, hogy bontatlan, de ha a képeken szereplő gépről van szó, és nem reklám fotó, akkor már bontott..de ez csak ilyen "hmm.." a részemről.
Én is az első linkes, 3060-as Legiont mondanám.
Mondjuk ott is tisztázni kellene, hogy nem-e véletlenül a 120Hz panel került bele, mert akkor nem leszel előrébb, szintén ergya. A 165Hz-es már oké. A 144Hz-es, ha jól tudom a 17,3-ban volt, ami szintén jó. -
peet05
aktív tag
válasz
echterion #104404 üzenetére
Amennyiben most kellene gép, akkor 4060/4070 alá nem mennék az tény.
Most hirtelen ránéztem, L5/L5 Pro: 4060-as, Ryzen, 569k, Intel 659. 4070-nel, Ryzen 799k, Intel 804k. Zephyrus G14, 4060-nal 759k.
De egyelőre nekem még elég a 3060-as teljesítménye.Ha jövőre méltóztatik megjelenni a GTA6, és úgy lesz, mint anno, hogy előbb konzol, majd 1 év múlva pc, akkor kb. az egyetlen játék, amiért hajlandó leszek konzolt venni, neeem várok/bírok ki plusz x hónapot.
A Mac-re visszatérve, én csak azt nem értem, hogy egy pro-t miért az alapkiszerelésben vette meg. Mert oké, az SSD-t még egy külső, pl. Samu T7-tel megtoldja, de a RAM-ot..?
Ha pro-felhasználásra/munkára vette, akkor ott nem a proci lesz a szűk keresztmetszet, de akkor meg elég lett volna az Air is.
Múlt évben, aki megcsípte az akciót, ~670-ért hozta el az M1 Pro-t (16/512)..remélem jól emlékszem. -
peet05
aktív tag
válasz
echterion #104402 üzenetére
Az akciós x16 jópofa! Ha jól láttam a specnél, akkor 100+25W a vga.
XG mobile csatira rápattintod a 4090-et, és kész is!Nálam egy x13-as volt kis ideig, 3050-nel, nagyon megszerettem, kicsi, hordozható, de ha kell, mégis ott volt egy kis mókára.
Nálam az L5Pro, szintén 3060-nal, egy 1440p-s monitorra van kötve, eddig nem éreztem kevésnek, pedig ki volt próbálva rendesen (CP2077 - egyelőre az 1.6 patch, a kieget még nem próbáltam, COD MW2/MW3, Starfield, Anno 1800, perpill WoW DF, stb.). Ha kevésnek éreztem, akkor DLSS, illetve a beállításokkal szöszmötöltem.
-
peet05
aktív tag
válasz
Csupati #104387 üzenetére
Mindháromnak 100%sRGB a kijelző.
A Legion a 3070-nel, már 4060-as szint, kb., sőt, viszont a proci régebbi.
TUF - 240W-os táp, 115W+25W dynamic boost 4050, alu fedlap, 90Wh-s akku.
LOQ - 170W-os táp, 105W (tippre ebben már a d-boost is benne van ~15W) 4050. Persze, ez a széria jobb lett, mint az előző. -
peet05
aktív tag
válasz
Volband #104385 üzenetére
Ennyire azért nem kell rágörcsölni.
Asus TUF Gaming A15 FA507NU (FA507NU-LP045): Ryzen 7 7735HS, 16GB RAM, 512GB SSD, RTX 4050 ~399k
Lenovo LOQ 15 IRX9 (83DV0056HV): i5 13450HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4050 ~379k
Lenovo Legion 5 17ACH6H (82JY00JSHV): Ryzen 7 5800H, 16GB RAM, 512GB SSD, RTX 3070 ~444k
RAM-ot később bővíted.
A 3050-es pirulára ne harapj, mert keserű lesz. -
peet05
aktív tag
válasz
RM007 #104126 üzenetére
"Miért csak én teszek be ide ilyen teszteket?" - Mert Te kísérletezel, van mivel (mindig érdeklődve várom, hogy mit boszorkánykodsz össze).
Én egyszer, vételkor bedobtam ide az L5Pro eredményeket, és kb. ennyi. Max. a hűtőpad dőlésszögét bazergálhatom, de nem leszek vele előrébb..Egy CBR23 10 perces teszt alatt mit mutatna (HWInfoval monitorozva)?
-
peet05
aktív tag
válasz
ttomas2005 #103924 üzenetére
-
peet05
aktív tag
-
peet05
aktív tag
válasz
lorke97 #103573 üzenetére
A TUF A15 ott eléggé túlárazott, igaz 7735HS-sel, de 450k-ért is van - [link]
Az LOQ belépőnek nem rossz, de itt a Slim 5, és a TUF-re szűkíteném le a kört.
Monitorra kötve használnád, ezért a Slim5 magasabb felbontása, jobb panel, nem számít.
469-ért, igaz nem 2023-24-es hardverrel, de még ezt a Legiont [link] meglesheted.
Egyikkel sem jársz rosszul. -
peet05
aktív tag
válasz
MaxxDamage #103001 üzenetére
Vagy Impala, vagy semmi!
-
peet05
aktív tag
-
peet05
aktív tag
Már nem tudtam szerkeszteni, bocsánat!
Én vagyok a láma, sry! A 4050-nel kinézett gép 500 fölé drágult, ezért nézte/írta, hogy a 3050-nel milyen lehet a helyzet.
-
-
peet05
aktív tag
Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
-
peet05
aktív tag
válasz
Evil Snowman #101934 üzenetére
Köszi!
Áá..ez az első, még bőven tanuló/ismerkedő fázis. Sajna még nem volt időm alaposan tesztelgetni, mert sok a meló, de majd sor kerül rá mindenféleképpen.
Ami egyelőre számomra nagyon nagy pozitívum (ezt Te is kiemelted azt hiszem), hogy múlt héten szerdán, vétel-átvétel után kapott 100%-ra töltést, tegnap este még 49%-on áll az akku - és nem kikapcsolom, hanem lehajtom a fedelet. Zseniális. Persze, még nincs "fingatva", mert csak esténként egy-két-há' óra böngészés-yt-stb., de akkor is.
Amiért jár a virgács, hogy sikerült egy oldalra pakolni a type-c portokat. Illetve nincs, vagy én még nem leltem meg a netflix-disney+ appokat a store-ban. -
peet05
aktív tag
No srácok! Kellett egy hurcolászós, ha kell, ágyban egérmozizós, passzív hűtéses, ezért múlt héten szerdán én is beszerváltam egy M1 Air-t - 8/256 - (Alzáról, lekuponozva 320-ért). Annyit beszéltetek az ARM-ról, Mac-ről, hogy kedvet kaptam hozzá, khm, KillHates, FőDudu, köszi.
Evil Snowman már leírta (igaz az Ő gépe M2-es, és nagyobb is), de úgy érzem, hogy nem volt rossz döntés. Még ismerkedési fázis van, de eddig nagyon tetszik. Az anyaghasználat, kijelző, hangszóró, bill., touchpad, akku idő, egyszóval minden-egyben, tényleg zseniális kis "gyösz".
-
peet05
aktív tag
válasz
Bluey #101687 üzenetére
Szia!
Amit még megnézhetsz az a ROG Zephyrus G14 - Ryzen 7940HS, 512-1000GB SSD, 16-32GB RAM (ebből az egyik forrasztott, utána kell járni, hogy mekkora van benne alapból), RTX 4060-4090. Igaz, hogy nem 16-os méret, de a többi követelménynek megfelel.
Most Emagon láttam, nemzetközi bill-el, perpill 773k, RTX 4060-nal.
Az a lényeg, hogy a forgalmazó az emag legyen, ezt alul a szűrőben tudod kiválasztani.
Ha él még az a kombó, hogy kosárba rakás után hozzácsapsz egy finish mosogatép tablettát, akkor ~705k-ra le lehet vinni.. -
peet05
aktív tag
válasz
Evil Snowman #101571 üzenetére
Nekem a lite verzió van az Arion-ból.
Beletettem egy 2TB-os 970 Evo Plus-t, teszi a dolgát. Nem biztos, hogy Mac kompatibilis ez így. Azért írtam a Samu T7-et, mert az fixen az. -
peet05
aktív tag
válasz
Evil Snowman #101558 üzenetére
A 256-os SSD mizériát én is olvastam, van, aki szerint átlag felhasználásra nem gáz. Sokan azt csinálták, hogy vettek egy T7-es Samut, és kész.
Ezt itt hagyom, hátha hasznos lesz: [link] -
peet05
aktív tag
válasz
Evil Snowman #101548 üzenetére
Gratu a vashoz!
Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz az ismerkedési fázis után, napi rutinból ügyködni rajta. A színválasztás is korrekt.
Ez melyik variáns (8/256, 8/512)? Én még agyalok egy M1 Air-en. -
peet05
aktív tag
válasz
RM007 #101433 üzenetére
"2025-ben jövő GTA 6-ra már ideje korán készülni kell szorgos hangya módjára."
Olyan messze van..!
Kb. az egyetlen game, ami miatt hajlandó leszek konzolt venni (ha előbb jön ki, mint a pc-s verzió - ha kijön egyáltalán pc-re..), vagy gépet cserélni (ahogyan tettem ezt a IV-V. résznél is - utóbbival a mai napig elszórakozom).
Trailer is, te jó ég! Nem a hype miatt, hanem a várakozás.., és mert A kedvenc játékom. -
peet05
aktív tag
válasz
Csupati #101332 üzenetére
Az tiszta sor.
Én arra gondoltam, hogy a múltkor beszéltétek, GeforceNow-MBP, mehet a móka. Kell-e ehhez MBP, vagy elég egy M1 Air?M2 Air-nél azt hallottam/olvastam, hogy az alap felszereléssel nem lesz jó, mert a 256-os SSD egy nand chipet kapott, és így fele akkora sebességű, mint az M1 Air, szintén 256-os, amiben 2 nand chip van. Szóval ott már kell az 512-es.
Vajon egy M1 Air-rel ugyanúgy tudok boot camp-pel natívan futtatni egy windowst, vagy virtuális gépként (pl. VirtualBox)?
Egy pillanatra elgondolkodtam rajta, hogy én is beszerválok egy M1 Air-t. De annyira "idegen" az egész rendszer, aztán ki tudja, csak a kíváncsiság hajt..
#101334 KH: ha "csak" ennyi volt a kül.
-
peet05
aktív tag
válasz
FőDudu #101238 üzenetére
1080p-ben 24-es méretig menj, 1440p 27, vagy 32-es méretben lesz igazán jó. Mondom ezt úgy, hogy én egy LG32GP850B-t használok. Nekem elég a 93PPI erre a méretre, de van, akit zavar. Kb. 60-80cm-ről nézem, egyáltalán nem pixeles a kép.
Vásárlás előtt itt [link] szoktam megnézni, mert rendesen kivesézik, tesztelik. -
peet05
aktív tag
válasz
Gubu0101 #101179 üzenetére
Merem remélni, hogy nem Ubul gépét tették fel ismét! Max. SN alapján lenne kideríthető, hogy ua.-e, vagy nem szemétkedték el, és tényleg másik.
Szerencsétlen megveszi, és csak les, mint hal a szatyorban. Mondjuk (és NEM kívánom, hogy így legyen!), az mekkora lenne, ha egy új regisztrált tag jönne ide, hogy most vette a Scar-t a T-től, és ua. lenne a probléma.. -
peet05
aktív tag
válasz
PedroPascal #101077 üzenetére
Akkor zongorázzunk még, nem biztos, hogy ezekkel működni fog a történet, de hátha, nem adjuk fel:
HwInfo, vagy Aida-val nézd meg, hogy milyen ssd van a gépben. Elvileg SK Hynix-nek (pc801) kell ott szerepelnie (régiónként eltérhet, ebben nem vagyok biztos, valahol talán ezt is meg lehet nézni). Nem gondolok egyből a legrosszabbra, merem remélni, hogy nem babráltak vele/nem cserélték ki, stb..
AMD Adrenalin szoftvert felraktad (régi gépem, Ryzen 4800H-val volt, igaz bsod nem volt, de miután felraktam, egy-két anomália megszűnt)?
terminál (rendszergazdaként): sfc /scannow - ez egy kicsit időigényes (tegnap is írtam,
lehet, hogy elkerülte a figyelmedet)dcom bsod-ra, ezeket találtam:
[link] - 10010
[link] , [link] - 10016 -
peet05
aktív tag
válasz
Gubu0101 #101069 üzenetére
Talán annyit még meg lehetett volna nézni, hogy másik ssd-vel hogyan muzsikál. Ha mást nem, akkor Legion-ból kiszed, Scar-ba be. DE. Lehet, hogy akkor meg az lett volna a problémájuk, hogy miért nyúlt bele (ha kiderül), pedig elvileg nem jár garivesztéssel, meg ejnye-bejnyével. Jobb ez így, hogy gép vissza, nincs részlet/törlesztő.
-
peet05
aktív tag
válasz
Gubu0101 #101065 üzenetére
PedroPascal-nak tudom, mert írta is, hogy megcsinálta, amit javasoltam/írtam (gyors rendszerindítás off).
#101066 cyberkind - akkor Nálad okés, szerencsére!
Sajnálom, hogy Ubul így járt.
Ilyenkor mindig egy keserű "szájíz" ott marad az emberben, márkával, típussal szemben. Pedig lehet, hogy csak egy hibás példányt fogott ki. Meg az ezzel járó cécó. -
peet05
aktív tag
válasz
Ubul86 #100983 üzenetére
&PedroPascal
Vezérlőpult - rendszer és biztonság - a be és kikapcsoló gombok működésének módosítása (energiagazdálkodási lehetőségeknél) - a jelenleg nem elérhető beállítások módosítása - itt kapcsoljátok ki a gyors rendszerindítást, alvást, hibernálást - újraindítás
Ha a fenti nem vált be:
Terminál (rendszergazdaként futtatva):
Dism /online /cleanup-image /restorehealth
SFC /scannow - ez utóbbi eltarthat egy kis ideigEgyelőre ennyi..
-
peet05
aktív tag
válasz
Ubul86 #100947 üzenetére
CP 2077-nél ne csodálkozz, eléggé processzorigényes, pláne miután megjött a 2.0 patch.
Ha hwinfo-ban a maghőmérsékleteket "kibontod", akkor látni fogod a magokat külön-külön is.
Energiagazdálkodásnál teljesítménycentrikusra van beállítva, vagy "normál"?
VGA kihasználtság mennyi volt?
Bios-ban lehet állítani a PPT limitet, vagy van ECO mód?
Ryzen Master (ha van), engedi a beállításokat?
Infora éhes a közösség, gyerünk-gyerünk!És egy kis érdekesség - [link]
-
peet05
aktív tag
válasz
szmf89 #100838 üzenetére
Nem feltétlenül kell a linkelt boltokból, csak egy-két példa:
Ha van dVGA, hátrébb nem leszel vele, de, mint lehetőség legalább ott lesz.
TUF széria: [link] - 32GB RAM, 1TB SSD, RTX 4060 [link] ua., mint az előbb, de 512GB SSD - mindegyik 100%sRGB
Zenbook: ha nem kell dVGA, akkor ez [link] , RAM nem bővíthető
Yoga Pro 7: [link] , itt sem bővíthető a RAMTöbbiek majd szólnak, ha ördögtől való ötlet, de ide még beszúrnám ezt [link] - hozzá csapsz egy 1-2TB külső SSD-t, pl. [link] , amiről mehetnek a file-ok
-
peet05
aktív tag
válasz
Mikulásbá #100670 üzenetére
Lehet csűrni-csavarni, részemről korrekt cég, tapasztaltam. De ez csak az én véleményem.
Amit dicsérnek még a notebook.hu, de ott megint más az árrés.
Csak addig jutottunk, hogy ne azt, de akkor melyiket ajánlod Te?#100671 - baro32 - Persze, ha az is kell, akkor több.
Én még a lapost is monitorral használom, de kinek mi a kényelmes.. -
peet05
aktív tag
Pont egy-két hsz-szel ezelőtt lett tárgyalva, hogy asztali vs mobil fronton egyes vga-k teljesítménye, teljesítmény különbsége nagyon kicsi, elhanyagolható, így mindegy, hogy melyiket választod.
Viszont feljebb lépve már lényegesen nagyobb lesz a difi (desktop 4080 vs mobile 4080, ~35+% az asztali javára).
Az biztos, hogy a Scar-ban ill. a Zephyrus Duo-ban levő 7945HX proci, az egyik legerősebb AMD mobil fronton, így azzal nem lősz mellé. Mivel mindkettő bővíthető (memória, ssd), így az most nem szempont. Amit írtam, hogy a vga nem mindegy, hogy mennyivel nyújt többet egy asztali konfigban.
Ha nem fontos a mobilitás, akkor ua. pénzért, nagyobb teljesítményt kapsz desktopnál, 4070 és fölötte. Arról nem beszélve, hogy egy asztaliban, ha kevés lesz a vga/proci, akkor kicseréled, mobil fronton ez (már) nincs meg..
Most gyorsan összedobtam egy asztali konfigot (Asus TUF Gaming Z790 Plus, 14700KF, MSI Suprim X RTX 4090, 32GB RAM, 1 TB SSD, BQ Pure Base 500DX, BQ Pure Power 12M 850W) - ez így 1,45M, kb. £3384
Intelnél ez a socket az utolsó, a köv. gen., már másik foglalattal jön. AMD-nél lehet építkezni egy 7800X3D köré. -
peet05
aktív tag
-
peet05
aktív tag
válasz
Ubul86 #100604 üzenetére
Ráérsz még eldönteni. Én sem voltam rest, ~két héttel ezelőtt összedobtam magamnak egy desktop gépet, persze csak elméletben (TUF Z790 Plus, 14600KF, 4070, 32GB DDR5, 1TB SSD, ház, táp ~ 720k-ra jött ki - 13500, B-lappal, 670k lett a vége - normális airflow házzal, léghűtéssel - Thermalright Peerless Assassin -, AMD oldalon is megtalálja mindenki a számítását - 7800X3D). De annyira nincs szívem megválni a kis L5 Pro-tól, még ha "csak" 3060-as van benne. Egyelőre teljesen kiszolgálja az igényeimet.
Febr-Márc.-ra "normalizálódnak" az árak, januárban bejelentik az NV Super kártyákat, szóval lesz miből válogatni. -
peet05
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #100601 üzenetére
Igen, sok játkénál, ha fps mode on, akkor ~120, de akkor upscale
-nak hívják, és 1080p, vagy 1440p lesz a vége, némi veszteséggel a részletesség oltárán. 4k a ~30fps, kb.
Az új vga-k NV oldalon nemsokára jönnek, több vRAM-mal (4070Ti super, stb.).
-
peet05
aktív tag
-
peet05
aktív tag
válasz
Zotyko #100503 üzenetére
A többiek már adtak tanácsot, konkrét linkeket (ha nem zavar a török billentyűzet kiosztás, akkor én is a HP Victus-ra szavazok, amit RM007 linkelt - lehetséges, hogy "átvariálható" hun-ra).
Még egy-két opció (mindkettőnél 32GB RAM, 1TB SSD, hogy egy darabig ne kelljen a bővítéssel foglalkozni, RTX 4060, korrekt kijelzők, jó hűtés, remek procik, új, 3 év gari):
[link]
[link] -
peet05
aktív tag
válasz
Smithy87 #100473 üzenetére
Értem. 2,2 vs 2,5 kg.
Sry.
Rendicsek, csak kérdeztem, mert volt már olyan, hogy valaki így "gamingelt", nem tett semmit az ágynemű/pléd/kiskutya/macska közé. A vas felszívta, amit felszívott, melegedett, hangosabb is lett, gyakorlatilag utána egy komplett gyapjú felsőt újra lehetett kötni a felgyülemlett "möszöktől".
SteamDeck, ROG Ally nem játszik?
-
peet05
aktív tag
válasz
Smithy87 #100459 üzenetére
Ha ez a merítés, akkor a TUF A15 (6800H, 3050Ti) legyen inkább.
Egyébként az ágyban gaming-et úgy kell elképzelni, hogy a jó meleg pléden/ágyneműn lesz a gépezet, ami majd jól beszívja az összes szöszt/port, szépen összeállva porpumává, amitől később megjön a hangja, mint a vágási malacnak? A gép szellőzésről nem is beszélve.
A Legion a maga 2,5 kg-val nem volt (sokkal) nehezebb, mint a TUF lesz.. -
peet05
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #100432 üzenetére
Szia!
Type-c 100W lesz.
Erre [link] ránézhetsz, vagy hasonlót keress. -
peet05
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #100319 üzenetére
Monitorozó szoftvereket használsz? Afterburner, GpuZ, CpuZ, esetleg néha még a vírusírtó is bekavarhat.
-
peet05
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #100315 üzenetére
Szia!
Amit a többiek is írtak, +:
Próbáld meg a DDU-val (display driver uninstall) legyalulni a vga drivereket, és utána egy clean vga installt futtatni.Csak érdekességképpen:
Ha Intel procis a gép, akkor még olyan kavar is lehet, mint ami nálam volt (Asus topikban is írtam erről, igaz Lenovo gépem van), az Intel ARC controller "akadt" be valamiért. Zabálta a ramot, ette a lapozófilet, pörgette a gépet indokolatlanul, játékoknál ki-ki crashelt. HWInfoval, majd feladatkezelővel néztem, és utána derült ki a turpisság. Egyből ment a DDU, és letiltottam az ARC controller automatikus indulását. Azóta jó..Nemrégen a quantum engine szivatott meg (JBL Quantum 800), nna ott jött a bsod. Mire rájöttem, hogy mi a pék van.. Legyalultam a szoftvert, azóta csak vezetékesen használom.
-
peet05
aktív tag
válasz
RM007 #100196 üzenetére
Egy masszív ~30% kedvezmény volt (már el is vitték, és visszatéve 1.7M-re), nem negyed, meg ötöd ár..
Ami a lényeg, hogy a forg., ill. kiszállító az EMAG legyen. Nálam ez az első, amit bejelölök a keresőben. Alzával sem volt eddig semmi gond..kopp-kopp.
Érdekes, amikor a Cyberport, vagy Amazon dobál ilyen, vagy ehhez hasonló akciókat, akkor valahogy nincs ennyire "lekezelve"..A rendelt asztal nem lesz kicsi?
-
peet05
aktív tag
válasz
Šolaire #100198 üzenetére
TeeBee73 ezt linkelte Neked, csak másik boltból.
Eddig az volt a felállás, hogy kb. 400k-t szánsz rá, de most már az 500 felé mész. Félre ne értsd, örülök neki, mert nagyobb lesz a merítés/lehetőség, Neked pedig a bódottá', mert erősebb gépet kaphatsz.
Ha egy-két hozzászólást visszaolvasol, akkor láthatod, Juhaszatti miket linkelt Pety-nek. -
peet05
aktív tag
válasz
Šolaire #100164 üzenetére
Szia!
Ugye nem akarsz kiszúrni magaddal? Ez, ennyi pénzért borzasztóan rossz vétel lenne.
2023-ban a 3050/3050Ti vonalat engedd el.
3060, vagy 4050 legyen a min. kitűzött cél.
Ha nem zavar, hogy a kijelző meh kategória, és maga a gép alsópolcos a Lenovo kínálatában, akkor ez nem rossz választás [link]
Msi kínálatában pedig ez [link]
HP Victus-okat nem ismerem annyira, de még ez is szóba jöhet [link]
Feljebb lépve, Asus, korrekt kijelző, korrekt hűtés, stb., akkor ez [link] -
peet05
aktív tag
válasz
Raymond #100145 üzenetére
Azért írtam, amit írtam, hogy napi használatban nem veszem észre (egyelőre), hogy kevés lenne a 12500H.
A CB pontszámokat csak azért ráncigáltam ide, mint viszonyítási alap a proci erejét tekintve.#100144 RM007 - Azért arra kíváncsi lennék, hogy a 4/8-as a 3080Ti-vel, vs. 9900K a 3080Ti-vel, mekkora lenne a difi Nálad (pl. min. fps-ben), mondjuk a Flight Simulatorban, vagy a CP2077 Phantom Liberty-ben.
Nem kell fps huszárnak lenni ahhoz, hogy nagyjából tudjuk a választ, melyik combo-val lesz "fluid" a történet.. -
peet05
aktív tag
válasz
vakablak93 #100137 üzenetére
12500H/3060 (L5 Pro) tulajként annyit hozzátennék, hogy azért nem ennyire vészes a helyzet. Papíron lehet, hogy rosszul fest a 4P core, de napi használatban nem veszem észre, hogy kevés lenne. Szépen összedolgoznak az E magokkal.
A száraz teszteket nézve, CB23 multi-ban 12%-kal marad el a Ryzen 7940HS-től, single pedig 17% egy 13900HK-tól (még múlt évben, vétel után dobtam be ide egy mérést).
CP2077 1.6 (a 2.0, és PL tervben van), COD MW2, Starfield, Baldur's Gate 3, Cities Skylines 2, stb. 1440p-ben (külső kijelzővel használva).
Nyilván függ a játék optimalizációtól is, hogy mennyire "dadog", még a fullosabb asztali konfigon is. Sajnos mostanában elég sok a majd patchel később megoldjuk kiadás..
Én is azt mondom, hogy kell a 8 erős mag a jövőre nézve, de ami van, az sem a kidobandó kategória.Ha a 3080Ti "fojtott", akkor is erősebb a 4070-nél (ok, a Vram több, de teljesítményben, mondjuk közel azonos W-tal)?
-
-
peet05
aktív tag
válasz
Csupati #99952 üzenetére
Egyelőre jussunk el odáig, hogy itt is kapható legyen (lehetőleg ne tapossák el a "nagyok" ezt az irányt) a modulonként cserélhető notebook, aztán majd akkor ráérünk sopánkodni, hogy egpu-ra felejtős.
És akkor elhangzik ez a mondat: de sebaj, mert éppen most pattintottam be az rtx 4090-et a 3060 helyére.. -
peet05
aktív tag
válasz
Csupati #99939 üzenetére
Ööö..ott van az, mint lehetőség, egy RX7700S személyében, legalábbis a 16-os verziónál, mint bővítési lehetőség szerepel.
Az M3-as chipet most hozták ki (book-okkal egyetemben), de azért megy ott is az okoskodás a RAM-mal (ha több kell, mint 8GB, akkor vedd a drágább lapost), meg a forrasztott SSD-vel (ami ugye nem újkeletű)..
#99940 - FőDudu:
De azért azt se felejtsük el, hogy adott környezetben az Apple azért ennyire "smooth", mert saját proci (anno ugye dobták az Intelt), saját OS, így "könnyű" optimalizálni. Viszont, mint rendszer így/ezért borzasztóan zárt. Ezért is a kikacsintás.
Mindenesetre én is kíváncsi leszek mi sül ki ebből az egészből.
Félreértés ne essék, nem védem az MS-t, de azért nem mindegy, hogy ~2-3 hardverre kell összpontosítani/optimalizálni, vagy a fennmaradó szegmens 97-98%-ra.#99941 - RM007:
Nekem, mint DIY irány, ez tetszik, tetszene.
Legyen félig tele az a pohár Miki, nem pedig félig üres.Mobiltelefon-laptop összeolvadásáról már elmondtam a véleményemet pár hsz-szel ezelőtt. Én jó dolognak tartom, hogy egy iroda, szórakoztató központ elfér a zsebedben. De ez csak én vagyok.
-
peet05
aktív tag
Minek? Anno az Intel belekényelmesedett a helyzetébe hosszú éveken át. Majd jött az AMD Ryzen.. Mostanra elég szép verseny alakult ki, nem csak e kettő gyártó részvételével.
Nekünk csak jó, hiszen mindenki megtalálja a számítását, legyen az Apple (saját hardver, saját OS), vagy más gyártó.
Ahogyan FőDudu is írta, nem jótékonysági intézmény egyik sem. De ha nincs verseny, nincs fejlesztés, akkor elmegy melletted a vonat, és villany lekapcs. Az elmúlt pár évben olyan szinten felgyorsultak az események, hogy csak kapkodod a fejedet. Most jön egy újabb szereplő, aki ebben a szegmensben is szeretne magának egy szeletet a tortából.
Optimalizáció. És majd itt dől el minden, mert hiába a hardver, amit Te is említettél.
Ezekre még rátesz egy lapáttal az AI, mert az is itt van már keményen.Amit én szeretnék, hogy jobban elterjedjen az a Framework-féle [link] hozzáállás, lehetőség.
-
peet05
aktív tag
Kezdődik.. [link]
-
peet05
aktív tag
Szia!
Ha nem zavar, hogy nemzetközi bill. (mert pl. külső bill-lel használod), akkor ez nem rossz ajánlat [link] - 4070-nel, ue., csak 4060-nal [link] (magyar bill.) - A TUF miatt ne aggódj, 2022-óta rengeteget fejlődtek.
Szintén Asus, de ROG széria [link] , vagy innen [link] , mert jár hozzá ajándék.
Itt egy Dell is [link] .Nem feltétlenül kell a linkelt boltokból rendelni, de egy hozzávetőleges irányt/képet így már kapsz.
-
peet05
aktív tag
válasz
Csupati #99839 üzenetére
Bele persze, csak mint tehénen a gatya, úgy fog kinézni egy B-s lapban a K-s proci (a B-s lapok túlfeszelik a K-s procikat, ha meg alul akarod feszelni, egy bizonyos szint alatt teljesítmény veszteség lesz a vége), OC nuku, kidobtál az ablakon 20-50k-t. Z lapba K proci kell.
Elhiszem, de ahogyan Te is mondtad, változnak az igények.
#99841 - RM007 -
-
peet05
aktív tag
válasz
Csupati #99837 üzenetére
Nincs is rá szükség. Desktopnál a deszka betűjele számít, amit az előbb is írtam (Z/H/B). Ebben a sorrendben kapod a "lehetőségeket".
Félre ne érts, az alap téma, amire válaszoltam, azt írtad, hogy "egy desktop lapon is túltesz", csak erre reagáltam, hogy nem.
Én is szeretem a Clevokat (igaz csak távolról), hogy ennyi lehetőséget adnak/adtak a felhasználóknak.Igen, a két link már 12. gen. Intelhez volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- OLED monitor topic
- Politika
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest