Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #95554 üzenetére
Imádom hogy minden magyarul van rajta, de a "per bar"-t már nem sikerült lefordítani
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #95554 üzenetére
Erre kíváncsi leszek, holnap lehet veszek is egyet a boltban. : )
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #95548 üzenetére
Huuu az a ket Puma az jofele
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
válasz Peterhappy #95512 üzenetére
ez ilyen csipi, csak kicsiben azzal a különbséggel, hogy ő azért nagyon-nagyon odafigyel a frissítésre az összes önszopató projektje során.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tisn
addikt
jobb lesz ha letiltalak, hatha ragados az orultseg.
ezt a versenyre/rol kocogast lehet tom is beveszi az
edzesmegtoresimodszerei koze -
xy.zsolt
őstag
Respect...ismét. Ahogy természetesen minden hétvégén futottnak
Na akkor ide (is) kellett volna a futómellénybe pakolt jaat sókeverék.....kis zacsikban kiporciózva több adag is hasznos lehet. Ráönteni egy mentes vizet (bolt csak van nyitva Pesten) és probléma megoldva. Mivel sós ezért nem is kívánod vödörszám mint az édes trutyikat....és minden benne van ami az izzadtsággal kiürült.[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #95421 üzenetére
Semmi PB, attól függ mennyire lesz dög meleg, de a terv, hogy 5:05-5:10 körül elmegyek 15-ig, aztán meglátjuk, lesz-e kedvem kicsit megtolni a végét.
Bandázzunk, most nem vettem fel a rajtcsomagot én sem, úgyhogy muszáj odaérnem időben.
-
veterán
válasz Peterhappy #95421 üzenetére
Oksa, ha van fix hely, szoljatok, en meg holnap megyek boldogkovaraljara, remelem nem lesz nagy sorbanallas reggel vasarnap a rajtszamert.
Everybody lies.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #95402 üzenetére
Passz
-
HKorn
veterán
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #95407 üzenetére
Mi a terv? 4:30-at végigveretsz?
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
-
Fred23
nagyúr
válasz Peterhappy #95331 üzenetére
Feleségemmel mi este 10 körül még simán szoktunk kávézni. Nekem ilyenkor vigyázni kell az adaggal, mert egy erős dupla után minimum éjfélig nem tudok aludni, feleségem viszont simán szunyál akár fél órával az erős dupla elfogyasztása után; de olyan is volt, hogy 10 percre rá már nem volt ébren.
Tegnap +20-25 lett a pulzusom attól, hogy ellenállásos edzés után mentem kocogni. Brutális, milyen erősen kihat a gyurma / kondiparkozás a futásra.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95314 üzenetére
Elméletileg a végtelenségig. Gyakorlatban próbáltam elhagyni, de egy hónap után visszajöttek a tüneteim. Most a lehetséges minimumra szorítottam le a mennyiségét, de ezt már tényleg nem tudom nélkülözni.
A kávé terén lehet, hogy feladom. Az az 50kcal, ami benne van pont annyira eltelít reggel, hogy délig ne kelljen semmit bevinnem. Azt aláírom, hogy koffein nélkül is elvagyok, úgyhogy tényleg csak placebo lehet, legalábbis ilyen minimális gyógyszer dózisnál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #95306 üzenetére
Akarod mondani perccel?!!! Az ágyból az első utam a kávéfőzőhöz vezet, bekapcsolom, aztán mosdó, hogy mire azzal végzek bebootoljon a kávéfőző.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95306 üzenetére
Gyógyszer miatt. Egyszerűen hulla fáradt vagyok koffein nélkül. Meg tudom próbálni, hogy mi van nélküle, hátha azóta változott. "elso kave/tea ebredes utan 2.5-3 oraval legyen!!!" - akkor nem biztos, hogy felébredek.
Buliban hasznos! =]
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #95174 üzenetére
nem tudom, lattam kettot eloben, nem probalnam ki
-
Napfénysüti
nagyúr
Szülést a feleségem intézte, ott én csak megfigyelő voltam.
Més que un club!
-
Alg
veterán
És mennyi minusz kiló
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95175 üzenetére
Jó volt a megérzésem, megy a napi 2 vagy akár több is állóképességből. Szerintem ha ott rápihenek 10 percet minden harmadik km után, akkor egymás után is megy. A lábam viszont nem díjazta ezt a mostani futást, most olyan pontokon fáj, ahol eddig nem. [link]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95175 üzenetére
Hát próbálkozom, de szerintem itt mindenki nagy harcos, aki sérüléssel küzd.
Buliban hasznos! =]
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #95129 üzenetére
Köszönöm, holnap délelőtt írok elvileg 9 óra körül végzek az első szakaszommal.
Most egyébként szakad az eső, de estére már javulni fog elvileg.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
bandus
veterán
válasz Peterhappy #95129 üzenetére
köszi, én a túlélésre játszom. főleg, hogy úgy tűnik a mai futás alkalmával engem is megtámadott a bécsi seggfájós vírus. legalábbis nagyon éreztem a jobb hátsó felemet. vagy valami rossz mozdulat, vagy a tegnapi extra laza túrán léptem rosszul, nem tudom. de jó, hogy már többen leírtátok a módszert. holnap széthengerezem, amennyire tudom. az ub nem érdekel, de van még 2 kemény hetem a verseny előtt, az ottani 3-4 órás edzéseket jól akarom megtolni.
-
bandus
veterán
válasz Peterhappy #95079 üzenetére
nemazt mondtam, hogy nem ad oriasi, es nelkulozhetetlen tamogatast, hanem az, hogy a filmhez magahoz nem tett hozza sokat azon tul, hogy csinos meg mosolyog. ha az elso mondatot jim elmondja, ugyanott lennenk.
-
bandus
veterán
válasz Peterhappy #95072 üzenetére
nekem o sokat nem adott hozza a filmhez. szep, meg cuki, de oriasi kozhelyeket puffogtat, igazabol egy ertelmes melyebb nem volt, nagyon nagy volt igy a kontraszt az o es jim mondanivaloja kozott, nem kellett volna ennyit szerepeltetni. ettol fuggetlenul szuper film, meg fogom meg nezni. francois is nagy forma.
-
Alg
veterán
válasz Peterhappy #95071 üzenetére
Javul, de lassan...
Viszont úgy voltam vele, futás közben nem fáj, ülés/fekvés közben csak, szóval akkor jobb ha futni megyek mintha itthon ülnékNyilván ha bármi romlott volna futás közben, azonnal befejezem, de semmit nem éreztem... legalábbis semmi szokatlant Illetve a tegnapi után sem lett rosszabb.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #95067 üzenetére
laza 30km semmiseg
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #95067 üzenetére
Nem stresszelek, hülyülök, remélem átmegy Mármint a zsúfolt Balaton vs. kietlen földesút? Direkt kiemeltem, hogy nincs ember a környéken Egy árva lélekkel nem találkoztam még a 8 év alatt, aki hajnalban edzett terepen Egyedül én vagyok ez a szerencsétlen...
A füles futás közben is veszélyes, a fejhallgató egy fokkal jobban beengedni a környezet zaját. De tudod mi a veszélyes még? Az átlag és a szegmens... Mert azt el nem engedjük ha fontos a becsület... Aztán anyazzuk az autósokat Papit nemrég majdnem elcsaptak a 6-os főúton amikor futott hazafelé mert nem akarta, hogy csökkenjen az átlag
Én meg tudok egy megoldást, hogy bringa közben ne kelljen zene. Speedbox a neve, de illegális. Kiüti a 25-os limitet a rásegítésnel. A saját testi épségem érdekében inkább nem tetettem bele
Süti: amúgy Te hogy bírod az országút végtelen monotoniat és a folyamatos autó aradatot? Nem unalmas?
Alg: nekem már az első 250 szint is kemény. Ellenben síkon kezdi adni a tempó. A szintet nem gyakorlom eleget. Le a kalappal, kemény edzés!
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95066 üzenetére
Köszi! Végül a 7 órába is belefértem, ha ma már nem eszek semmit. Egyelőre nem vonz.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #95043 üzenetére
Ma összejött 13-ig nem ettem leszámítva a reggeli kávét. Nem is voltam igazán éhes, csak a vége felé.
Nincs igazán mivel mérnem, esetleg mérleggel meg tudom nézni, hogy 80g az mennyi.
Én óránként szoktam enni valamit, ha bringát rendesen megküldöm. Legalábbis úgy rémlik, de már régóta nem tekerek. A 3.5 óra soknak hangzik. Futásnál is olyasmi idő, mintha frissítés nélkül akarnál letolni egy maratont. Nem igazán szokott összejönni. Én 27km-t próbáltam meg egyszer nyáron frissítő nélkül. Ott az utolsó 1km-en majdnem összerogytam, már a kocogásra 180 volt a pulzusom, úgyhogy muszáj volt sétálni. Azóta viszek legalább vizet.
Buliban hasznos! =]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Peterhappy #95045 üzenetére
Bevallom zenét alapból is szoktam futás közben hallgatni. Nekem segít koncentrálni.
Szombaton családdal voltunk a parkban ahol a futópálya van, és a két lányom jött velem egy jó 150 méteres szakaszon amikor odaértem. Sőt a kisebbik (3 éves) még a következő két körben is várt ugyanott és futott velem tök lelkesen, meg is fogtam a kezét úgy nyomtuk azt a részét a körnek. Megdícsétem őket mikor végeztem.
Múltkor is futottak ugye Vérteskozmán meg a Cerbonán is a gyerek távon, lehet meg fogják szeretni a futást fiatalon.Az amúgy meglepő számomra hogy mennyi ember utál futni.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Peterhappy #95040 üzenetére
Jogos az észrevétel a futásról, sajnos nekem olyan diszkomfort érzés túl lassan menni. Lehet a feleségemmel kéne futnom ő azért lassabb. Csak akkor ki lenne a gyerekekkel?
Tegnap próbáltam a pihenős részeket lassabban futni de még szerintem az is túl gyors volt, gondolom ilyen 6-7 perc közötti kocogás lenne a jó. Majd próbálok erre is ráállni.A bringás jó pulzusom az a sok futás miatt alakult ki, előtte azért ilyen 150-es átlaggal tekertem.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #94998 üzenetére
A tejet nem bírom, rizstejjel szoktam és 1kk cukorral, de az utóbbit el tudom hagyni. A rizstejből 100mL 61kcal. Talán annyi még belefér. Na ez jó hír, köszi!
Buliban hasznos! =]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Peterhappy #95014 üzenetére
Én kipróbálnám néhány hétig csak nem tudom a feleségem mit szólna hozzá. Ő pont a sok kisebb evést mondja állandóan, lehet hüyének nézne ha ezt a 16 órás böjt dolgot mondanám neki.
Viszont amikor délutános vagyok akkor mehet simán, ott úgyse látja reggelizem-e vagy sem.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94996 üzenetére
A fiatalokkal ez az elso ev,de nincs igazan olyan,aki tud jarni minden edzesre. Van par lany akit elkapok par edzesre,ha formaba kell hozni,vagy ha kozeptavos edzes kell nekik (amugy egy masik edzonel vannak).
Noemi van,aki csak nalam fut,viszont heti ketszer,mellette jar roplabdara is.Szoval korlatozott idovel kell operalnunk.Ha jonne heti 3-4x az mas lenne,akkor tudnank csak igazan belemenni a dolgok surejebe.
Akik evek ota egyutt edzenek velem az Beci (lett egy orszagos harmadik helyezese 10km-en) meg KJViktor. Viktor nem igazan jar versenyekre,vele anno 2x is nyertunk UB-t.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #95002 üzenetére
Maradnak a házisütik, Norby azt mondta, abban nincs kalória. Ő egy nagyon tapasztalt és bölcs ember, hiszek neki
akkor megkerem az asszonyt minden nap sussonen megertem hogy fogyni akarsz de a dobogos kepen egy kg felesleget nem lattam rajtad.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Peterhappy #94994 üzenetére
Ez a 16 óra böjt pontosan mit takar? Mikor lehet enni?
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Lortech
addikt
Az IF se csinál csodát, csak egyszerűbb vele a bevitt kalóriát kordában tartani (van egyéb hozadéka is, javítja az anyagcserét és IR-t csökkenti), de van, akinek sikerül a kisebb időablakban is behoznia a lemaradást...
Egy sima kenyérnek nagyságrendileg pont annyi a fehérjetartalma mint egy ilyen túróslóf*sznak, cserébe egy normális kenyérben van víz, liszt meg só. Ezekben meg rakás növényi zsír meg még 20 egyéb összetevő.
Az a túrós táska kb. egy jó ütemű stabil fogyáshoz szükséges kalóriadeficitnek felel meg. Pl. a lidl-ös 450kcal. Ezt érdemes észben tartani, pont az ilyen apróságokon múlik, hogy valaki fogy vagy hízik.[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94998 üzenetére
Az jo. Ha percenként bedobsz egy kis darab szalonnát, akkor az nem rontja el? Vagy szum 50kcal alatt kell maradni?
-
inf3rno
nagyúr
Nekem nem jött össze a tervezett délig koplalás, elcsábítottak. Igazából nehezen megoldható a semmi, mert erősen kávé függő vagyok. A kaját még kihagynám, de a kávét már nehezen. Marad a 16 helyett a 14 óra, ha ma már nem eszek. Majd jobban utána olvasok a témának, hogy milyen időbeosztást érdemes csinálni.
Péksütiben nekem a bolognai párna a gyengém. A zöldségeknek én is örülök.
Buliban hasznos! =]
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Peterhappy #94942 üzenetére
Nekem nem kell mondani, én kétszer is megcsináltam, egyszer 2016 körül ,amikor a cipőkötésnél volt valami "furcsa", kialakult egy kis pici poci (tényleg csak pár kiló, mert alapból vékony vagyok), Akkor vettem biciklit, hogy majd jól bcajozok és a heti 1 foci és 1 asztalitenisz elég is lesz erre. Így is lett, pár hónap alatt meg is volt (75kg-ról 70-re, 176 cm magasság) és semmi diéta kajaváltoztatás nem volt benne.
Én is húst ettem hússal és főleg rizzsel. meg édességet is és meg ittam kólát is.
Na és akkor 2021, egy-két érték nem volt jó, itt is 75 kg-ról indultam, itt már diétát írtak elő, cukros és zsíros cuccok off, myfitnesspalban irtam a kaját (meg volt mérlegem is), 1810 volt a napi és 1400-1500-akat ettem.
Eleinte furcsa volt volt, volt amikor kicsit éhes maradtam de azt mondták, hogy akkor egyek, ne éhezzek és kis idő után hozzászoktam ehhez.
Igen, pár évvel idősebben már nem volt elég az addigi sport mennyiség, meg ugye jött a covid, teremsportok megszűntetve.
Pár hónap alatt (feb-ápr), (itt már futottam 2021-től, előtte csak gyaloglás) le is ment 70-re ott stagnált 2-3 hétig és tovább indult egészen 66 alá (júl-aug), ott már szóltak, hogy tovább már nem kéne, ehetek kicsit már olyanokat mint előtte (szalámi meg normál sajt) nem csak a light-ok.
Ja kenyeret, péksütit már 2016 óta se ettem.
Ekkor jött a döbbenet, hogy pl a normál sajtot, meg egyebeket már túl zsírosnak éreztem, nem volt jó íze, egy két édesebb kaja (a szigorú diéta után volt 1-2 csaló nap vagy nagyobb igénybevétel után pár deci kóla) is túl cukrosnak érződött, szóval a szervezet hozászokott ehhez.
66-67 között tényleg kicsit gyengébbnek éreztem magamat sportoláskor, a 68 volt az optimum, most 69.7 (de úgy, hogy nincs nagyon szigorú diéta) és télen se volt tobb amikor csak hétvégente futtottam a sötét miatt.
tavaly óta visszajött a heti kispályás foci, volt hogy heti 2, heti pár perc nagy pálya, meg ugye a futás és egy kis bicaj is, így már könnyedén megy az életmódváltásos táplálkozás és sport, röviden ennyi.
és ebben a TOPIK is sokat segített (nem csak a garmin ) amúgy imádtam/imádom nézni az adatokat, ahogyan a beletett munka függvényében változott/változik a jó irányba.
Köszönöm.és le fog ez most menni 68 körülire a jó idő és a több sportos nap miatt.
spacetime
-
tisn
addikt
kosz, jol esik, de nem igaz, ha ugy lenne mar lefogytam volna reg
de iden tenyleg nem megy a std modszer, fogalmam sincs miert lehet az 50 ev es lejjebb kellene venni a kcal limitet.
-
LanyUs
senior tag
tisn valóban ennyire elszánt kaja ügyben? Nem követtem egy darabig a fórumot, mert a munkahelyen meg akartak szívatni és sokat kellett készülnöm rá.
Tényleg akartam is mondani, hogy te nem futni mentél, hanem édességet enni. Tudtad, hogy büntetlenül teheted meg... pillecukor, gumicukor és még ki tudja mit ettél A felszabadult bódogság meg belökött a 7 órába Péter átlátok én a szitán... Méghogy futás...
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #94921 üzenetére
Én szívesen csatlakoznék a diétás csoporthoz: mindent megeszek, amit ti ketten nem!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94925 üzenetére
En meg itt szamolgatom,h mennyi gorog joghurtot tehetek a feherjehez
-
inf3rno
nagyúr
Én bepróbálkozok ma a 12 órás időkerettel. Még 5 óra koplalás reggeli előtt/helyett.
Buliban hasznos! =]
-
SpaceKombajn
aktív tag
Nem diéta kell, hanem életmód váltás, de ezt sokan tudják, csak kevesebben tudják megcsinálni.
Érdekesség, hogy amikor elkezdtem futni (vagyis csoszogni ), én nem éhesebb lettem, hanem futás után inkább kevésbé voltam éhes, pedig én is az ellenkezőjére számítottam, igaz ekkor már ment a kaja számolgatás meg több zöldség (amit addig nem ettem), ezek jobban eltelítettek, de nem futós napon meg éhesebb voltam mint futós napon.Pár hete lett is PB de csak max HR-ben, de jobban megnézve tegnap (pár hete már írogatta, de csak rányomtam) ezt csak max HR becslésnek vette a garmin, pedig HRM PRO övvel futottam és csak 163 körrül volt (vissza is néztem de nem lett igazi új max a connectben csak az órán), de 182-re tippeli a maxot, (de miért nem méri ha egyszer rajtam van, ne tippelgessen itt)
[ Szerkesztve ]
spacetime
-
inf3rno
nagyúr
Köszi! Merre lehet megtalálni, vagy mit takar a csoport tagság?
Buliban hasznos! =]
-
norby_42
aktív tag
-
Napfénysüti
nagyúr
Milyen ez a diétás csoport?
Én a kajával állok hadilábon nem a mozgással, így meg nem nagyon mennek le a kilók.Més que un club!
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94925 üzenetére
egeszsegedre, megerdemelted, barmit ettel.
kep alapjan inkabb hiznod kellene
es iden nalunk nem volt futokorok napja, pedig letoltam volna ujra a tavalyi 5km-t
asszony is kerdezte, hogy lesz e, mert tavaly tok jol ereztuk magunkat. -
Alg
veterán
válasz Peterhappy #94922 üzenetére
Nincs kimondott nagyon fájós pont, inkább egy olyan tenyérnyi helyen az egész izom fáj, azaz inkább be van feszülve, hasonló érzés mint mikor az embernek "becsípődik" a dereka... lehet valami hasonló probléma csak lentebb
Görgőzés/labdázás/pisztolyozás volt tegnap, nem tudom segített-e vagy inkább ártott... utána mondjuk elmúlt egy darabig.
Most próbálom tartani a konzisztenciát az edzésben, korábban mindig az volt hogy 3-4 hónap után közbejött valami és szétesett... idén sem lesz egyszerű nyáron, de igyekszem...
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
van egy két fős hardcore elit diétás csapatunk Tisn-nel, várunk szeretettel
te megtalaltad a csodaszert: napi 75km futas, heti 15kg fogyas
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94909 üzenetére
ezt orom volt olvasni megint csak
ezt a szamolgatos tekknyikat az 1000-1500m uszasnal szoktam hasznalin, meg neha ha assoznnyal futok korpalyan : ergo az unalmas mozgasoknal (vagy neha maskor, ha a felso limitem kozeleeben futok, bicajozok)
de ez akkor is iszonyat durva teljesitmeny, es tenyleg annyira lazanak tunik igy elolvasva. UFO
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #94909 üzenetére
Nem kell foglalkozni a negatív gondolatokkal. Mindig csak a következő lépésre kell figyelni. Ha kényelmetlen, akkor lehet stílust, technikát váltani egy darabig, amíg az is kényelmetlenné válik. Nálam így megy. Az eléhezés inkább úgy jön, hogy érezhetően nincs energiám futni. Ez ritkább, mert a frissítőpontokkal, gélekkel, stb. meg lehet előzni, illetve könnyen kezelhető. Inkább az szokta betenni a kaput, hogy túlmelegszem, olyankor először csak elkezdek fázni 40 fokban, utána meg már kóválygok, ha nem sikerül vizet találni. Mondjuk most ezek nem veszélyeztetnek, mert örülök, ha 5k-t lefutok. Elkezdtem diétázni, hátha a súlyon múlik. Jó lenne valahogy áttörni ezt a határt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
haiduo82
aktív tag
válasz Peterhappy #94855 üzenetére
Fantasztikus teljesítmény, gratulálok...és pegában nem semmi (legalábbis számomra, nekem valamiért nagyon nem jön be az a cipő, de tudom, hogy egyébként sokak kedvence, nyilván okkal)
"Együtt vagyunk senkik"
-
Chuck Norris
senior tag
Gratulálok, nagyon durva a 76 kör.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #94902 üzenetére
jah hát kérem, rekortánon könnyű
Nem ááám , pláne pegában nem[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Az nem semmi, le a kalappal.
De nyugtass meg, hogy legalább ezután már leesett az a köröm. Illetve apropó, milyen cipő(k)ben futottad? -
Alg
veterán
Hatalmas gratula
-
veterán
Koszi a leirast, ez a gumicukros frissites nem volt eddig tiszta, hogy tasakban ,vagy hogy szallitjatok
Everybody lies.
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Peterhappy #94883 üzenetére
Tegnap reggel csak átpörgettem az írásodat, de este elolvastam és utána jobban megnéztem a képet is, pár éve a topikfocin nem így néztél ki, ehhez is gratula!
spacetime
-
Napfénysüti
nagyúr
-
SpaceKombajn
aktív tag
Ki se fáradtál, ha ennyit tudtál írni (tudom, nem egyből utána írtad)
Gratulálok PeterUFOveryveryhappy!
spacetime
-
Never79
tag
Gratulálok itt is .
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94875 üzenetére
Nem hosszu ez kinek meselted volna igy el,ha nem nekunk
-
bandus
veterán
jo volt olvasni, hogy mi van a szamok mogott stravan, nagy gratula!
-
inf3rno
nagyúr
-
Dottorei
tag
Bravo
-
Studi
veterán
Bizony UFO vagy! Gratula!
-
HKorn
veterán
-
Lortech
addikt
Gratula! Le a kalappal.
Thank you to god for making me an atheist
-
norby_42
aktív tag
Minden elismerésem, vasember vagy!
Az elszántságod tényleg nem mindennapiEat pasta, run fasta
-
tomcica
Topikgazda
bruuutal gratulaaaaThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
nagy gratu, brutalis!
-
xy.zsolt
őstag
Nem is találom a nem elcsépeltnek ható gratulációt ehhez a teljesítményhez....szóval "érd be" a legnagyobb RESPECT-tel!!!
A leírásod is sokat segített .....abban, hogy én soha ne próbáljak rá hasonlóra
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #94809 üzenetére
Na, erre nagyon kíváncsi leszek mit mond
Ha pl neki telitalálat a méret már az is sokat jelenthet.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94757 üzenetére
Ferfi cipo szinte mar nem is tetszik (bajdovej vettem ma meg egy rozsaszin Kinvara 14-et,meg jobban learaztak 45euro)
Mai nap margojara:
- Mennyi 200metert futottatok a kolkokkel?
- IGEN!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
-
veterán
válasz Peterhappy #94659 üzenetére
Köszi, alapból én se vagyok ennyire szintes, de a rendes bércen 3 ezer szintet mentek 54 km-en Fel kezzel eszek, fel labbal hengerezek.
Everybody lies.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94596 üzenetére
igen uram!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94577 üzenetére
Epp olvasom az uphill athlete-t eddig nem volt gond a megertesevel.Mondjuk kulon minden elemet tanultam is,szoval az aerob-anaerob,laktat,izom allokepesseg nem mond ujat.Az a nehany elejtett mondat,eletbol vett pelda,amiert erdemes elolvasni.
-
SirRasor
addikt
válasz Peterhappy #94510 üzenetére
Szerintem a Nincs hatalmad felettem-ben kb. minden benne van
sportfizikai szempontból, ami kell.
Olvastad? Ha futás közben szeretnéd hallgatni, akkor megvan angolul hangoskönyvben, ha érdekel.stefi81 egyébként vicces ez a 30k fal: eddig sehol se olvastam/hallottam róla, de nyáron megpróbáltam egy nagyon-nagyon hosszút futni (addigi rekord 24km volt) és 30-ig jutottam. Na de ott, mintha egy falba ütköztem volna, azonnal meg kellett állni és vége is volt
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
bandus
veterán
[link] nekem ebből a témából ez van a listán. még nem olvastam, de jó kritikákat láttam róla.
ennek ellenére szerintem nem kell más, mint hogy rendesen edzz és kész. mo farah is megmondta: [link] a verseny már csak a "light work"
-
ballazol
senior tag
válasz Peterhappy #94505 üzenetére
1. távok - vinni fogok innivalót
2. műtét ide-oda, már nem érzem hátrányát, szépen felépültem
3. július 23-ig ki vagyok zárva a plazmázásból (műtét utáni kötelező 6 hónap)Amúgy ma is enyhén éreztem a frontot, de szinte tuti, hogy a tegnapi túlkapás miatt, mert amúgy nem jellemző nálam szerencsére a frontérzékenység, esetleg csak nagyon finoman...
Köszi neked is!
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
stefi81
tag
Szeretném megosztani az én esetemet, amiröl ne vegyen példát senki, mert én más vagyok.
A net tele van baromságokkal szerintem. Ezt a 30k-t és én is olvastam (és sok más baromságot is) mikor eldöntöttem hogy lefutom a marcsit. (Dec. 28.-án )
Nekem nem volt senki aki tanácsot adna, de lehet jobban is jártam, mert mindenki más és a munkám miatt és a család miatt, lehet nekem más "edzésre" van szükségem.
Nem volt sok időm agyalni, meg felkészülni, mert megszopattak a munkahelyemen. Karácsony, szilveszter meg több másik nap is 24órákat nyomtam. Igy a Novemberi félmarcsis rákészülésem volt az alap és rengeteg fejben futás, hogy 42éves vagyok és ha beledöglök akkor is lefutom. Nekem az volt a fejemben, hogy 4:27 volt Novemberben a félmarcsim egy gyenge terepen, akkor onnan ha bőven visszaveszek akkor marad erő, mert lent tudom tartani a pulzust. Pont 1percet vettem vissza ami rengeteg, igy simán megvolt a maraton.
Holtpont? Igen, mikor ráfordultam ismét a 21k-ra. Ott egy 2-3k volt rossz hogy ismét le kell futnom egy félmarcsit. Majd 30k-nál forduló és már csak haza kellett jönni a szomszéd falubol, az már nekem nem jelentett gondot.
Szerintem ha 20-30 helyen elovassa valaki hogy 30k-nál meg kell dögleni, mert ott mindenki feladja és ott a fal meg a fene tudja mi, akkor a te tudatodba is bele fog égni és ha birnád akkor is feladod.
Nekem az segitett a távok növelésében, hogy elértem egy kisebb távon egy sebességet majd visszavettem. Igy tudtam 3k-bol 5k-t és 5k-bol 10k-t stb. De ez én vagyok.
Jah amikor az első félmarcsimat futottam, ami most lesz egy éve, 5k alatt kb. 10x akartam abbahagyni hogy nem fog menni... De lefutottam és nagyon elfáradtam akkor
Nekem ezek a 3-4eft-os virtuális futások is motiválnak egy picit, hogy 100% hogy lefussam, mert akkor punci vagyok ha nem és marad egy örök emlék az elsőröl. Meg lehet a fiam majd egyszer megtalálja és megkérdezi hogy apa ez mi?
[21k][ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94520 üzenetére
Kaptak tegnap motivacios szoveget ugyanis iskolai 800m verseny volt 15:30-tol.Kimentem 14:20-tol emelkedozni a pokoli melegben,de meg akartam idoben csinalni, 16ra kesz is lett komplett tokkal-vonoval. Mondom bemegyek a palyara,nagyjabol most kerulhetnek sorba,mert a sprint szamokkal kezdenek.
Mit latok,ulnek a huvosben (ami jo,igy is tanitotttam nekik,ilyen melegben minimalis melegites a napon,parszor vigyek fel a pulzust,utana uljonek a huvosben) de log az orruk,nincs nevetgeles,inkabb feszult varakozas.
Mondom is nekik,ha igy kezdik,akkor mehetnek is kifutni,mert ezzel a hozzaallassal kar lefutni a versenyt! Tessek odaallni es kemenyen megfutni,ad amit aznap ad.200m utan mar ugyse lesz konnyu,de nem is kell hogy az legyen!Menjetek be vegyetek el amit el kell venni Ha pedig az utolso kanyarban az ellenfel meg mindig ott fut mellettetek,akkor TEPJETEK LE A FEJET ES HANYJATOK BELE A TUDEJEBE!
Na ez meghozta a kedvuket,eloszor is jot nevettunk,utana atbeszeltuk a taktikakat
Mindketten elsok lettek Mate 2:12-es jo xar idovel,de direkt ki akarta probalni,hogy mi fog tortenni ha nagyon erosre futja az elso 400-at...mondtam is neki,hogy en tudom mi fog ledobja a lancot es robotlajcsi mozgas a vegere,persze biztattam h most probalja,ne egy regionalis v. orszagos valogaton. Be is kezdett 29mp 200nal, 61vege 400nal, 1:17 500nal,itt mar kicsi lassult 1:34 600-nal,ott beallt,mint a gerely es onnan hozta nyogvenyelve 2:12-re (utolso 200m igy 38mp lett).
Noemi sporolosan ment 500ig az ellenfele mogott,ott kilepett es hosszu hajrat tolt,ezt beszeltuk meg,h kiprobalja igy is magat. Az ellenfel egyszer behozta,de Noemi tovabb gyorsult igy lerazta,a vegere ki is allt az ellenfel.Noemi pedig behozta az utolso 150metert egyedul. Fokozos taktikai 800m 3:02,elegedett vagyok plane azzal h amit eltervezett versenyen elesben is meg tudta csinalni,ez nagy szo,mert sokszor az adrenalin felulirja Befejeztek mar nevettek is,mondom jol van ez volt a KONNYU NAP,kedden 500+300m speci edzes (800m-tol picit erosebb iramon) piheno csoffadt 100m kocogas lesz.Gyors halal,de nem kell aggodni,adom en a tempot ha el is merjuk inkabb lesz gyorsabb mint lassabb Matenak pedig 6x1000m 3:45 iparos munka,neki van sebesseg eleg,alulrol epitunk egy kis allokepesseget. (meg nem tudja de lesz csavar benne,az utolso 400m-t valtogatosan kell futni 50m sprint,50m laza - kozben en meg jovok fix tempon..tehat elrobban mellolem,majd picit lazit,utolerem robban hat megint ez 4x). Haver szoktam lenni az utolsonal fokozosra veszem,h ne pihenjen annyit az 50m laza soranThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94520 üzenetére
Azt elolvasnam
-
tisn
addikt
rocky 4
-
Studi
veterán
Így megy valahogy? Nem tréfa az, hogy a maraton 30-nál kezdődik. De nem ott kell fejben erősnek lenni, hanem egészen addig is. Mert ha nem vagy fegyelmezett és tudatos az elején akkor jön a baj. Még korrekt felkészülés esetén is. A jó maratonhoz szerintem tudni kell rutinszerűen 30-32km-eket futni, úgy, hogy nem érzed, hogy kifutottad magad teljesen.
Én ettől nagyon messze vagyok, nem is szeretem a hosszúakat, elég nekem egyelőre a fél. És bár remek cél a maraton, szerintem a legtöbb futónak bőven elég egyszer kipipálni, hogy csináltam ilyet is, aztán a rövidebb távokban keresni az örömöt/kihívást. Majd biztos fogok még maratont futni, de még nem lebeg előttem újra célként.
-
tomcica
Topikgazda
Nincs itt ido motivacios hablatyra nezz a tukorbe,kopd szembe magad a latvanytol,majd menj ki edzeni...lehetoleg napi 2x...ennyi.
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #94464 üzenetére
megijedt a dokitol, most csak 85. remelem csak a melohelyi stressz.
-
Never79
tag
válasz Peterhappy #94444 üzenetére
Köszi, hát nem ez volt életem legjobb futása, sőt. Toltam mindent is, mégis enervált voltam olyan 27 után. Semmi könnyedség, semmi jókedv. Ilyen szarul még nem mentem felfeléket mint ma, olyan emelkedőkön sétáltam, amit eddig minden egyes alkalommal megfutottam ha a Vértesben nyomtam.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #94308 üzenetére
Odapörköltem hajnalban Genesis Theseus MTB öreg harcosommal Óbányán ( patakok, kövek, ágak ) keresztül, majd erdei betonút. Lett bőséges 1400m szint is ( teló lefelé csal ) Akkor ezt a témát a melóhelyen le is zártuk Amúgy a forgalmasabb útszakasz nagyon unalmas volt. Én ezt nem bírnám csinálni
Today at 5:11 AM
Distance 111.24 km Elev Gain 1,325 m Time 5h 20m Achievements 39Frissítés 2,5 liter tea cukor, méz, aszkorbinsav + csokis fánk + 7 dl iso. Előtte 15g bcaa + 5g glutamin, a comb fáradásos jelei 100km azaz 5 óra körül jelentkeztek.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94326 üzenetére
Jol emlekszem 1997 nyaran volt par nap amikor sehol semmi nem fajt egy kicsit se...az osszes tobbi napon mindig nyikorog valahol
Ha ez alapjan dontenem el,hogy megyek-e eros edzest mar reg nem futnek
Szoval errol ennyit,lehet indulni kifele edzeniThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #94308 üzenetére
Még egy kör lebetegedés Benne van az tény Figyelgesd a pulzust, mert alattomosan hullámzóan visszatért ez a nátha szerű dolog. Egyszer csak újra kapart a torkom és megint nem adta a tempó stb. Olyankor visszalassítottam és csak annyira kaptam fel, hogy épp érintettem a sebességet. Pl. 4x100m vagy 5x200m. A többi alapozás. Aztán robbanásszerűen vissza is kaptam a felső zónát. Hétfőn még nem ment 86%-os tartomány sem, csak extra erőfeszítéssel, majd 2 nap múlva már a 91%-os terhelés is szép eredményeket adott. De mindennek a teljes lefutása nálam 4 hét volt.
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #94306 üzenetére
Nálam a cégnél sok a vicc az"E-bike-kal könnyű" mondatokat, ezért szombat hajnalban megyek egy 4 órás kört és megmutatom nekik milyen a futásos hr alap egy normál montin. Csak hát ugye ott nincs tubeless és deffekt védelem + a technika is már 20 éves, de belerakom amit tudok. Több időm nincs, 9:00-ra haza kell érni! Ezzel lezárom ezt a témát a cégnél + a teljesítmény bemutatókat is és már csak élvezeti köröket megyek majd
Az ágyék elég szépen feljavult szerencsére. Május végi szintes versenyre szépen fel tudok készülni! Remélem nem a 4 hetes náthád van és már alakulsz[ Szerkesztve ]
-
ballazol
senior tag
válasz Peterhappy #94300 üzenetére
hihi
a héten még nem voltam
gondoltam, letudom a heti 40-et mostantól 2 részletbenKösszencs!!!
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning