Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gpuco
csendes tag
ma hasznaltam eloszor a GCV170 Honda motoros uj Husqvarna LC 356VP-met, hatha valakit erdekel a tapasztalatom rola...
Hat... Ez valami csoda! Ugy lehet tolni, mintha nem is lenne benne meghajtas (a Subaru motoros Ryobit meg teljesen lefogta) raadasul tok konnyunek erzem iranyitani menet kozben, eszmeletlenul eros a motorja, a 75L-es fugyujtot ugy telibe rakja es szinte tomoriti vizes(!) fuvel, hogy nem tudom alapbol kirazni a fuvet belole, meg kell kezzel bontanom jol az elejet, es ugy megy tudom csak belerazni nejlon zsakba.
A sebessege valtoztathato, es a legkisebbel pont jo, de meg ezzel is nagyon szalad. El sem merem gondolni mi lenne, ha gyorsabb lenne fixen, nem valtoztathatoan.
Ami nagyon meglepett, beletoltottem a benzint, kerestem a szivatot, mert a motor konyveben mutattak valamit rola, de nem talaltam meg (akkor gondolom automata), es ezek utan az elso(!) rantasra beindult. Ilyet meg nem is lattam... Nincs semmi gumi szivo gomb nyomkodas sem.
Raadasul nagyon konnyu berantani, a ryobi-hoz kepest is.A hajtomut meghajto szij burkolata ugyan muanyag (mar az utolso Makitakon is az volt), viszont a kidobo nyilasnal, ahol kapja az utest, kapott egy kulon felcsavarozott vaslemezt, ami meggatolja, h torjon a burkolat (shame Ryobi :-( )
Batran ajanlom barkinek, bar mar mostmar nem akcios aron adjak, ez meg 220 volt.
Mosato csatlakozas nincs a hazon, de ugy latom a vizes fu nem is nagyon ragadt fel, annyira kitolja magabol.
[ Szerkesztve ]
-
rotapizza
újonc
Sziasztok!
Egy 500m2-es kertbe szeretnék venni valami egyszerű de megbízható, könnyű fűnyírót édesapámnak - egy Husqvarna LC140 vagy 151 benzinest néztünk eddig, de a múltkor kölcsönbe kapott Makita 3320-ast nagyon szerette tolni a kis súlya miatt, még így is hogy nagyon keskeny ekkora telekre - gyakran nyír, ezért nem kell nagy erő, csak gondtalan évek, amennyire lehet. 120-130k körül lenne a limit, és új gépet keresnék - ezzel kb ki is esnek az akksis csodák.
Ahogy látom a nagyobb márkák tolós vezetékes villanyos gépei kihalófélben vannak, a Husqvarna LC141C és Makita ELM4121 még talán megvehető valahol, ebből a Makita még könnyű is lenne. A többi olcsóbb villanyos Makitára egyre több a negatív vélemény, ez még talán okénak tűnik.
Jó vétel az ELM4121 vagy van esetleg jobb megoldás?
Előre is köszi! -
jokerone
tag
válasz jokerone #8147 üzenetére
Így 2 hónap után, de legalább több tapasztalattal visszatérnék az Oleo-Mac G48 TK Allroad Plus 4 tapasztalatokra, hátha valakinek segítek ezzel:
Azóta nyírtam vele pár udvaron a füvet, azért a súlya mégsem olyan könnyű. Mivel fix az önjárója és valóban kicsit lassabb, mint az én tempóm, + sík terepen amúgy sem használok önjárót, így azt tapasztaltam, hogy nehezebb, mint az előző Hecht. Pláne, hogy ez brutál szépen összeszedi a füvet, alig hagy valamit maga után, így hamarabb megtelik a zsák is ezzel + súlyt rakva a fűnyíróra Viszont autóba is be kell tegyem, a Hecht valamivel könnyebb volt.
A motor nagyon szépen halkan jár, imádom a hangját. Nagyobb fűben sem ment lejjebb eddig még a fordulat, bírja, vágja, gyűjti, tökéletesen teszi a dolgát. A vágásmagasságot pillanat alatt lehet állítani, hátsó nagy kerék miatt könnyen fordul, nekem személy szerint a tolókar lehetne egy kicsivel magasabban, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.Összességében egy nagyon jó fűnyírót sikerült vennem, nem bántam meg egyáltalán. Ha az önjárója állítható sebességű lenne az talán dobna még egy pluszt rá, de így is szuper gép, nagyon ajánlom mindenkinek.
Még egy kis szösszenet:
Időközben egyszer az otthoni fűnyíróval is kellett füvet nyírni (McCulloch M46-125) és azt kell mondjam, hogy az a gép is brutálisan jó. Nincs semmi extra benne, de még 10 év után is 3 szivató nyomás után is pöccre indul, összeszedi szépen a füvet, meg sem nyikkan nagyobb fűben. Ennyi év használat után is egy nagyon jól használható masina maradt, szintén nagyon ajánlom. Remélem az Oleo-Mac is legalább ilyen szépen bírja majd, mint ez.Üdv:
Laci -
emzeperix
tag
Sziasztok!
Van két tologatós elektromos fűnyíróm, a legalsó ársávból, az alábbi hibákkal:
Egy kb. három éves Parkside: Ingadozó fordulatszám, néha "megjavul", pár percig megy rendesen, majd kezdi előröl.
Két éves Makita: 10 órát , ha ment. Csak annyi a baja, hogy nem működik... Egyik nap használat közben leállt és azóta nem akar menni...
Megbízható szerelőt nem találok a környéken, ezért tőletek kérdezem:
Lehet/érdemes ezeket javítani. Esetleg ha én kezdenék neki, hogy kezdjem?A segítséget előre is köszönöm.
-
válasz emzeperix #8356 üzenetére
A Parkside-ra 3 év a gari, uccu a számlát előszedni és ha nem telt le akkor hívni őket, lehet cserélik. Ha letelt akkor is sanszos, hogy olcsóbb mint egy sufni tuning szerelő. A másikkal is szakszervízt hívtam volna, jó régen. Mem értem mire vártál, hogy tán magától meggyógyul?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz emzeperix #8360 üzenetére
Én is szeretem halogatni a dolgokkat, de én pár hónap és töltöm a 64-et. Egy 10 órás üzemidő a fűnyírónál egy szezonban simmán megvan. Mire vártál a javíttatással amikor még garanciális volt? A Makitára is volt kb 2 év szerintem.
Szerintem hívd fel a Parkside szervízt, lehet mondanak valami kb árat vagy bevizsgálési díjat mittudom én. Vagy keresel helyben valakit aki ért hozzá.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
atesss
addikt
Üdv !
Olaj ügyi kérdésem lenne, mondjuk nem fűnyíróhoz, de voltatok itt páran szakértők úgy láttam, úgyhogy remélem belefér:Egy régebbi Hyundai kompresszorba vennék olajat. Nincs sajnos pontos típusszámom (nincs az adattáblán rajta!), de egy mai manual-t átnézve a HYD-24L lehet az, vagy annak az elődje. [link]
Mi lehet erre ajánlott vagy megfelelő ?
Láttam olyat hogy külön kompresszor olaj, de lehet annak komolyabb értelme ?
Manual csak ennyit ír: "10C felett a SAE30 vagy L-DAB 100" -
kavalkád
aktív tag
pont ilyen kompresszort szereztem én is, elég következetlen a manuálja olaj ügyben, lentebb ezt is írja:
Előírt olaj: univerzális olaj -15W40 (100 üzemóra) vagy 5W40 kompresszorolaj.
utána meg ezt:
Olaj cseréje: a megfelelő működés érdekében használjon szintetikus 5W40 olajt. Alternatív olaj SAE.
szóval ezek közül a legolcsóbbat vedd meg, szerintem egy ilyen kis teljesítményű gépnek édesmindegy, csak legyen benne. -
rotapizza
újonc
válasz rotapizza #8352 üzenetére
Üdv újra!
Visszaolvastam a topikot a napokban amennyire tudtam, kicsit tisztult a kép.
Egy kérdés: többen is ajánlanak Honda motoros Husqvarna gépet, Honda gépeket viszont nem, pedig az is van 210k-től kezdődően; mi az oka ennek?
Egy észrevétel: Oleo-Macnek ha jól látom nem szíjas a drágábbik vezetékese, de nem találtam róla semmi tapasztalatot
Amúgy már kezdtem barátkozni a DLM463-al de 230k-ból is kompromisszumos lenne 500m2-re hozzánk. a mi szokásainkkal inkább 70 perc a nyírás, az meg kb 2 kör 2 5ah akkuval, szóval a tartós gép + akku szett ide inkább 300 vagy 400k lenne.
Sokat tanultam amúgy a topikból, köszi mindenkinek. -
neo81
senior tag
-
atesss
addikt
válasz kavalkád #8367 üzenetére
Köszi ! Akkor majd ez(/ezek) mennek be csereolajnak a kompresszorba.
Legalább el lesz használva. Nincs most benzines fűnyíróm. Egyszer majd jó lenne megint, csak a méret és súly tekintetében elég nagy (illetve hát: kicsi) igényeim vannak.
Kapálógép van most csak ami 4-ütemű, de az meg évente egyszer van használva, és abba van külön Honda olajam.Már, ha segít ez a kompresszoron... Nem megy fel a nyomás kb. 4,5 bar fölé, hiába teker a gép.
Ezen hiba ügyében amúgy milyen topicba kéne írnom ?[ Szerkesztve ]
-
boogie84
veterán
válasz rotapizza #8371 üzenetére
Ketto kozul en a hondat valasztanam. Meg akkor is ha kisebb a kese. Viszont mulcsozast tud alapbol, nem kell mulcs dugo + kes hozza. Es amint megcsinaltad eloszor mulcsozassal az udvart, utana meg a gyujtokosar merete sem lesz lenyeges mert nem fogod gyujteni.
Ne tevesszen meg a liter/ ora fogyasztas. Nem tudom hogy szamoljak a Hondanal, enyem 3 orat siman elmegy egy tele tankkal.[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
rotapizza
újonc
válasz boogie84 #8373 üzenetére
Köszi, ezt jó olvasni - eleve szimpatikusabb volt a Honda tolókara (nem hiszem el, hogy kenyelmes a Husqvarnával sokat fordulni, amire pedig itt szükség lesz), talán a kereke is nagyobb.
Köszi a linket Tsunami73!
Azt hiszem Honda lesz a vége, mellé meg valami Parkside/hasonló önmegsemmisítős ami cserébe könnyű, aztán akkor van megbízható gép is, meg könnyű is.[ Szerkesztve ]
-
gpuco
csendes tag
válasz rotapizza #8374 üzenetére
ilyen olcson 220-ert meg sosem volt 56cm-szeles Honda 170cm3 motoros Husqvarna funyirom. Es amit ennyire konnyu tolni a Ryobihoz kepest. A Honda funyirok gondolom ettol az artol joval dragabbak. A mulcsozo szett 21e ft volt hozza. Csak azt vedd ami neked megeri, a hondaban biztosan nem fogsz csalodni, de azert nezd meg, hogy a kidobo oldalon alul a vagosztalban a muanyag meghajto szij burkolatanal van-e fem felrakva. A Husqvarnaban van. Ha az a Hondaban full muanyag, meg ne vedd :-(
-
PuffyDog
tag
Sziasztok! Adott egy FS 261 Fűkasza. A fejen jobb oldalt található egy zsírzó csavar, amihez gyárilag kulcsot nem adnak. Egy speciális kulcs kell hozzá (bitfej), amit lehet venni. Az a kérdésem hogy kell zsírozni vagy nem. Ha nem zsírzom a fejet nem jár garanciavesztéssel?
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
n@p@lm
őstag
válasz PuffyDog #8376 üzenetére
Szia!
Elvileg kellett hogy kapjál hozzá úgynevezett Stihl kulcsot. [link] Ha nem reklamálj az üzletben.
Én minden gépemhez kaptam.
8-10 óránként érdemes rázsírozni, csak egy kis (kb. mint a bab) mennyiséget kell a zsírzó nyíláson benyomni a gyári zsírból (menete van, rá lehet hajtani a szöghajtásra). [link] -
Morris
Topikgazda
válasz PuffyDog #8382 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy a saját márkanevével jelzett szarjait könnyebben megveszik drágábban. De nyilván ez nem csak a Stihl-re vonatkozik. Husqvarna ugyanilyen retek. Meg nagyjából minden ilyen cég.
Yato Torx 50 bithegy dugófejjel, 1/2 col - CrV 590Ft[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Emlékeim szerint valami speckó menet. Az első kaszámhoz még szerintem adták is a tubusos zsírt, amit bele is lehetett tekerni a menetbe. Tavaly vettem egy 120-ast abban még nem ilyen biztonsági torx van, csak sima. Meg a kulcs is járt hozzá. Céges kaszába meg nemes egyszerűséggel zsírzógombra van cserélve. 😁
Amúgy meg nem tart semmiből egy ilyen bitet venni... nyilván nem a túlárazott Stihl-t...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
myk74
senior tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat megosztás ha nem bánjátok.
5 éves benzines hecht 540 fűnyírómat nyugdíjaztam, és vettem egy benzines hecht 547sxw önjáró fűnyírót, és 2 hónap után meg is váltunk egymástól.
46cm vágás szélessége pont elég nekem a 350-400nm füvemhez,nagyobbat nem akartam.Minden jól működött rajta,jól is nézett ki🤣de valahogyan nem jött be.Önjáró funkció nekem felesleges,erre már rájöttem.A fűgyűjtő kosár hogy szövetes,mindíg a halálom volt,utálom ha nem tudom szépen kitakarítani,na ezt nem lehet.
Motorja erős könnyen indult hidegen,melegen de baromi hangos.Maga a fűnyíró is egy batár nagy,nehéz(kert egy részére fel kell emelni/rakni) ,kép nem adja vissza hogy mekkora,ahhoz képest hogy csak 46cm széles a vágás szélessége.Számomra az önjáró sebességeami fix az nekem sok,nem sietek sehová,szeretek nyugisan nem rohanva füvet nyíri .
Ha olyan helyre értem ami kicsit homokosabb akkor egy nagy porfelhőben találtam magam,,annyira felkavarta a homokot.
Takarítás nehézkes mert ha hátra billentem hogy kitakarítsam akkor a tolókart le kell súlyozni hogy megálljon.Gyári kést egyből éleznem kellett mert nagyon ronda volt a vágáskép Légszűrő ház megoldása elég rossz, szerintem nehezen lehet szépen pontosan vissztekerni.Lehet sokáig kiszolgált volna de nem szerettem vele dolgozni.Tudom hitvány Kínai /Cseh a hecht írtátok is sokan, de az előző kis 540 amit kapott és hogy milyen jól bírta azért maradtam volna a márkánál,de csalódás volt számomra.Nem olyan rossz ebben az árkategóriában (115 volt)de mégsem az igazi,és egy olcsóbb is tudja ezt.
Amit szerettem hogy könnyen fordult a nagyobb hátsókerék miatt,meg a központi magasság állítás nagyon kényelmes és stabíl .
Pár mondatban ennyi, köszönöm ha elolvastad.
Az utód megvan egy Stihl RM 248.3 személyében.
Nincs kéz Nincs csoki!
-
KunEmber
senior tag
válasz rotapizza #8352 üzenetére
A Husi LC140 egy egyszerű, megbízható fűnyíró, de nem könnyű. Sőt, kifejezetten nehéz. Fél éve használom, nagyon szeretem, nem fullad le, keveset fogyaszt, újra megvenném, de szó szerint nem egy súlycsoportban van a műanyag házas akkumlátorosokkal.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
Lomas
tag
Sziasztok!
Dilemmába estem szó szerint nehezen döntök két gép között, kérlek segítsetek! Sűrű gyepre szeretnék erős gépet a szép vágáskép miatt, a döntés leszükült a Riwall rpm 4640 pro, illetve az 5355 típusokra. A jelenlegi terület még kevés, nem tagolt és egészen sík. Ugyanakkor fontos a nyírásra fordított idő, ami a szélesebb gépnél jelent némi előnyt. A két gép ára nagyjából ugyanaz, eredetileg a 4640 a Loncin motor miatt került képbe, ami a korábban olvasottak szerint egy számomra szimpatikus gyártó. Az 5340 motorjáról csak azt lehet tudni, hogy OHV euro 5 négyütemű, a kisebb 4640-es 166cm3 és 3,9LE a nagyobb 196ccm és 5,4LE. A súlykülönbség 2 kg, nem számottevő, illetve a nagyobbon van vágótér tisztító fúvóka. A 4640-ről kevesebb az info, vélemény, stb. de nagyrészt jó vélemény van róla, az 5355-ről jóval több info van, és szintén jók. Ti melyiket vennétek? Annyival jobb a Loncin motor, hogy indokolja a relative magasabb árat? Rám szánt figyelmeteket köszönöm, bármilyen vélemény érdekel. (Ja, már bocs, de vegyél hondát, husit, MS-t hozzászólások nem relevánsak, volt, köszi, a kérdés a két gépre és az esetleges loncin motor előnyére vonatkozik...)
-
V-I-D-A
aktív tag
Nekem Loncin motoros Husqvarnám van. Szerintem egy igásló az a motor. Nyírok vele meredek árokpartot is, minden irányban megdöntve a fűnyírót, amit a korábbi Torx motoros MTD fűnyíróm nem szeretett (füstölt, lefulladt, stb...), a Loncin-nak meg sem kottyan. Én minden nyírás után az oldalára fordítom a fűnyírót (légszűrővel felfelé), úgy mosom le az alját, de úgy sem folyik össze az olaj benne. Pöccre indul. Fontos, hogy ne töltsük az olajat a nívó fölé. Teljesen be kell tekerni a nívópálcát a helyére, az a szint, nem elég csak bedugni. Ha csak bedugod a pálcát, és nem fordítod rá, magasabban lesz a nívó szint, és ha ahhoz töltöd az olajat, túltöltöd. Túltöltés esetén füstöl, egyébként nem. A bejáratás alatt melegen nehezen indul újra (kosár ürítés után pl.), de a bejáratást követően ez megszűnik, és melegen is pöccre indul. Korábban volt Honda motoros Husqvarnám is, de az az én udvaromban több benzint fogyasztott, és szerintem érzékenyebb is volt a Loncin motornál. (A Honda motorossal pl. nem is mertem a meredek árkot nyírni)
-
Lomas
tag
A helyi husi bolt tulajdonosa családtag. Hidd el, volt több is.. Van olyan - jelenleg kapálógépre szerelt motorom - ami közel 40 éves. (B&S) A robogóm, amivel minden nap munkába járok 1996-os. De ha tudsz nekem egy hondát adni ugyanilyen paraméterekkel, ennyiért újonnan, akkor vevő vagyok rá...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest