Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-05-22 12:52:35

LOGOUT.hu

Üdv a Fűnyíró topikban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7901) SPeti1984 válasza Morris (#7898) üzenetére


SPeti1984
senior tag

Fura mert nekem ugye 11 éve Güde van, de még a gyári akksija van és tavasszal első gombnyomásra indul, nem romlott még el eddig. Az nem rossz eredmény szerintem.

(#7902) Morris válasza SPeti1984 (#7901) üzenetére


Morris
Topikgazda

2 éve vettem egy güde levegős szögbelövőt. 2 hónapot bírt. Ezért sincs nagy bizadalmam benne. Mondjuk a térkő roppantójuk jól működik. :U

(#7903) bogabi válasza Fishor (#7895) üzenetére


bogabi
senior tag

Amit én ismerek önjáró mechanika, az a főtengelyről veszi le a hajtást egy ékszíjon keresztül, amit - ha behúzod a kart, hogy önjáró legyen - ráfeszít az ékszíjtárcsára. Szóval lehet, hogy nem tud eleget feszíteni, vagy megnyúlt az ékszíj. Ezeket könnyű javítani. Az is lehet, hogy valamelyik tengelyen az önjáró mechanika fogaskereke van fellazulva, és terheléskor elforog a tengelyen, ha megindítod, akkor már át tudja adni az erőt a tengelyre. Ezt meg kell nézni.

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#7904) nitro16


nitro16
senior tag

Sziasztok !

Fűnyíró vásárlásban kérnék tanácsot. Eddig egy elektromos makita volt de a héten leégett a motorja így szükség van egy másikra. Amiben gondolkodunk az egy benzines/önjárós gép lenne. Az árat én 150k gondoltam de ahogy néztem így nagyon belépő gépek vannak szóval legyen mondjuk 180-200k. Nyílván legyen megbizható/minőségi alkatrészekből összerakott gép.

Mekkora területre keresünk fűnyírót? Olyan 1000m2 nálunk, plusz mégegyszer ennyi a nagyszülőnél is amit nyírni kell majd.
Az adott terület lejtős/emelkedős, nehezen járható? Nagyszülőnél van egy árkos rész a ház előtt ezen kívül az összes terület egyenes/sík.
Milyen időközönként nyírnánk füvet? ahogy nő kb 2-3 hetente.
Mennyi időt szánunk fűnyírásra? Kényelmes tempó.
Kultúrgyepet gondoznánk vagy akár 20 cm magas, sűrű gazt nyírnánk vele? Inkább gyep.
Mennyire tagolt a lenyírandó terület? Vannak kerülendő akadályok? Pár fa van amit kerülni kell de a virágos részek stb úgy van kialakítva mindenhol, hogy ne keljen össze vissza tekeregni a fűnyíróval.
Ki használná a fűnyírót? Gondot okoz-e a berántás? Leginkább anyukám mivel én az év nagy részét kiküldetésben töltöm más országokban.
Ki tartaná karban a fűnyírót? Szervizbe vinnénk vagy magunk oldanánk meg? Olajcserét úgy gondolom meg tudom oldani ha éppen otthon vagyok.
Van helyünk tárolni a fűnyírót, benzineskannát, egyéb tartozékokat? Igen

Ezek alapján mit tudnátok ajánlani? Itt helyben voltam 1-2 mezőgazdasági és egyéb boltban körülnézni mert jó lenne ha helybe meg lehetne oldani a vásárlást ha van valami gond mutter eltudja vinni oda a gépet szervizelni.

Én így ezeket nézegettem ami esetleg jó lehetne és volt helyben:

Husqvarna LC 151S 178k (Ezt még nem néztük meg de a közelben van bolt és elvileg több fajta gépet is árulnak/szervizelnek ott.)
AL-KO 521 SPA 190k
MTD Smart 53 SPBS 200K

[ Szerkesztve ]

(#7905) Morris válasza nitro16 (#7904) üzenetére


Morris
Topikgazda

Én az MTD-t elengedném. Nem igazán látszik komfortosnak a két vékony kar, amit tartani kell munka közben. A motorja jó erős.
AL-KO jónak tűnik.
LC 151 is. De ha már ebben az árkategóriában vagy, akkor 224-ért egy Husqvarna 356VP? Ez már Honda motoros, változtatható menetsebességgel

[ Szerkesztve ]

(#7906) nitro16 válasza Morris (#7905) üzenetére


nitro16
senior tag

Biztos megérné a jobb több pénzért de akkor az már megint +45k a másikhoz képest és én laikusként úgy gondolom nem kell hű de extra gép a megadott paraméterekhez.. :D

Amúgy keréknél mennyire számít az, hogy a hátsó nem nagyobb? Gondolom sík felületen nincs jelentősége meg ha önjáró a gép akkor lényegében "mindegy" nem? Mert láttam a 151s-nél mindegyik egy méret míg az AL-KO-nál nem.

Ha választani kellene az általam említett AL-KO meg a Husqvarna között szerinted melyik lenne a jobb? köszi :R

(#7907) Morris válasza nitro16 (#7906) üzenetére


Morris
Topikgazda

Én elfogult vagy Husqvarna irányába.

Nem tudom mennyire számít a kerékméret. Talán annyi jelentősége van a nagyobb hátsó kerekeknek, hogy önjárás esetén kevésbé emeli meg az elejét induláskor, illetve forduláskor könnyebb manőverezni vele.
A 151 egy alap kategóriás gép. Minimális használati komforttal. Azonos áron jobb választás a AL-KO. De ez utóbbi meg noname motorral van szerelve. Nem tudni, hogy meddig lesz hozzá alkatrész, egyáltalán javítható e ha gond lesz vele.
Sőt, netes videó sincs róla, hogy lássuk mit tud.

Az önjárásról annyit, hogy érdemes lenne kipróbálni a sebességet mielőtt megveszitek, mert lehet, hogy csak egyikőtöknek jó a 3,5km/h. Ezért jobb a változtatható sebesség. Nem jó ha futni kell a gép után, de az sem ha rakéta módjára megy bele a nagyobb fűbe. Ha meg lassú, az lesz a baj. Szóval ez eléggé egyén függő. Habitus és lábhossz függő.

[ Szerkesztve ]

(#7908) hzsolee


hzsolee
őstag

Bele-beleolvasva a topikba azt látom, hogy az akkus, meg a husi a menő, de ma bevásárlás közben láttam van még az Aldiban benyás fűnyíró. Szerintem egy százast megér. Én 3 éve vettem és egy apróságtól eltekintve semmi bajom vele. Masszív, jól megtömi a gyűjtőt. Az önjárója is bírja a hegymenetet...teszi a dolgát. Szóval aki ennyit tud rá szánni "csak" annak tudom ajánlani...

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#7909) evilskati válasza HdRew (#7896) üzenetére


evilskati
aktív tag

Nekem a Dicopharral jó tapasztalatom van kétszikűek ellen, de legalább 6 hónapos fűre lehet csak ráfújni. Fűnyírás után min. 1 hetet kell várni, hogy legyen a gaznak lombfelülete, amin keresztül felszívódhat, és fújás után 2 hetet várni a fűnyírással, hogy legyen ideje hatni. Egy évben egyszer ajánlott csak a használata, szóval érdemes akkor fújni, mikor a legtöbb gaz már kikelt, május közepén-végén. Utána ha szárazság van, akkor a gyepnek sem tesz jót.

(#7910) tothjozsi96 válasza hzsolee (#7908) üzenetére


tothjozsi96
addikt

És ez egyébként ugyanaz, mint amit 3 éve vettél?

(#7911) WaterWawe


WaterWawe
őstag

Sziasztok!
Megvolt az első olajcsere a fűnyíróban. Még nem csináltam ilyet ezért lehet butát kérdezek. Pumpával szívtuk le, kicsit meg is döntöttük a nyílás felé (előtte használtuk, úgy tudom hogy az olajcsere előtt érdemes járatni). Na most (számomra) nagyon kevés olajat szívtunk le. Képet mellékeltem kb. 1 decit. És szintén ennyit töltöttünk fel, a nívópálca 4 csíkjából 2-t ellep. Neten írtak olyat hogy 4-5 deci olajra van szükség egy cseréhez. :F

Lehetséges hogy csak ennyi olaj kell bele, vagy valamit elszúrtam.
Megjárattam olajcsere után, teljesen normális volt a járása.

[ Szerkesztve ]

(#7912) hzsolee válasza tothjozsi96 (#7910) üzenetére


hzsolee
őstag

Ránézésre igen... megnézem a típusszámot...

Szerk: igen, ugyanaz mint a bolti dobozon

[ Szerkesztve ]

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#7913) Morris válasza WaterWawe (#7911) üzenetére


Morris
Topikgazda

A szivattyú csöve sokszor nem ér le a karter aljába. Ha nincs olajleengedő csavar, akkor fel borítani a gépet és ott kell kifolyatni belőle az olajat, ahol bele lehet önteni.
Előtte természetesen a benzint járasd ki gépből.

(#7914) WaterWawe válasza Morris (#7913) üzenetére


WaterWawe
őstag

Ettől tartottam én is, pedig reméltem hogy megúszom ezt a részt és menni fog szivattyúval is. :)
Ha kifogy belőle a benzin akkor megcsinálom így.

(#7915) pinnacle válasza hzsolee (#7908) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Mi az egy apróság? :) Én is hallottam, hogy jók a Lidl, Aldi műszaki cuccai. Fűnyíróhoz tudnál szerviz listát belinkelni? Remélem nem csak 1 van az országban.

Lehet mégis csak 1 szerviz van.

[ Szerkesztve ]

(#7916) hzsolee válasza pinnacle (#7915) üzenetére


hzsolee
őstag

Hmm... Erre nem is gondoltam 🤔. Mondjuk a Lidl-nél is ez a helyzet. Garancia időtartama alatt gondod van, bejelented, viszik/hozzák a cuccost. Aztán ha letelik a 3 év, utána mi van azt nem tudom...mert azért ekkora motyót az ország másik végéből nem egyszerű... Nincs ilyen tapasztalatom, mivel nem volt vele gond.

Az apróság az önindítóval kapcsolatos. Ami megvásárlása után aggasztott, az a kosár akasztó fül volt. Mivel műanyagból készült, arra gondoltam le fog törni. De aztán ez nem történt meg. Elég masszív, vastag anyag... meg nem a napon rohad, tároláskor sincs a gépre akasztva... szóval bírja.
Az önindító anomáliával kapcsolatban meg csak annyi, hogy nem tudtam még rájönni miért indul nehezebben melegen. Hidegen pöcröff. Hetente használom általában. Akkor, egy hét állást követően is simán indul. Meg egy téli szünet után sincs gond. Viszont ha melegen, egy gyűjtő ürités után próbálva nem mindig indul könnyen. 2 dologra gondoltam. Azt olvastam lehet olyan, hogy mivel meleg a porlasztó elpárolog a benya, és kevés induláskor. Ennek az ellent mond, hogy ha hagyom lehülni akkor elsőre indul. Ha elpárologna, hideg állapotában sem lenne meg akkor a mennyiség, és benya cucli sincs rajta, hogy előtte felpumpáljam. Szóval részemről ez a benzin dolog kilőve. A másik a gyertya ..arra is gondoltam nem jó a hőértéke. Adtak hozzá egy pótgyertyát, de nyilván ugyanaz a típus. Cserélgettem, de ebből kifolyólag nem vettem észre változást.
Viszont mindkét teória bukik ott, hogy ha a berántójával indítom melegen akkor indul simán. Szóval én ezt a dolgot elengedtem... Lehet egyedi probléma. Én még nem találkoztam olyannal akinek lenne még ilyen gépe, és elmondaná mi a tapasztalata...de nyilván más is vett, mert azért elkopnak a boltból.
Szóval ha valakit a szervíz dolog aggaszt, akkor inkább lehet hanyagolja... Műszaki emberként nem szoktam a szomszédba menni tanácsért, úgyhogy ez a része engem hidegen hagy .. de abban igazad van, nem ez az általános.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#7917) csp01 válasza WaterWawe (#7911) üzenetére


csp01
tag

Én is most vagyok túl az első cserén, nekem majdnem megtelt a befőttes üveg. Honda motoros Husqvarna, kaptam hozzá Honda és Husqvarna használati útmutatót, az előbbi nem írja, hogy fogyasszam ki a benzint (csak a csapot elzárni), utóbbi igen.

Szerk:
Nagyon könnyen ment a megdöntős módszer, még 90 fokig sem kellett megdönteni.

[ Szerkesztve ]

(#7918) Csaby25 válasza Csaby25 (#7775) üzenetére


Csaby25
senior tag

Sziasztok!
Erről mi a vélemyényetek, ismeri valaki?
Ára forintban: 38873,54

[ Szerkesztve ]

A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.

(#7919) ANDROID??? válasza WaterWawe (#7911) üzenetére


ANDROID???
addikt

Milyen motor van rajta?
A B&S 125 (e450) nincs leeresztő csavar, a husi gyári szivattyúja "nagy fecsi", szinte teljes mértékben kikapja, persze nem 1 szivattyúzással. Vagy a cső rövid azon a szivattyún amit használsz, vagy csak nem jól volt a sréhen vágott csővég. 1dl, csak akkor lehet, ha megette az olajat a gép. Olajpálca a csere után, méz színű vagy sötétbarna olajat mutatott?

(#7920) ANDROID??? válasza hzsolee (#7916) üzenetére


ANDROID???
addikt

Tuti akkor is el lehet vitetni futárral. Garin túl el lehet vinni másik szervizbe is, ha foglalkoznak az adott típussal.

(#7921) Morris válasza ANDROID??? (#7919) üzenetére


Morris
Topikgazda

Biztos nem ette meg, ha csak ugyanannyit sikerült neki visszatöltenie mint amennyit leszívtak.

[ Szerkesztve ]

(#7922) ANDROID??? válasza Morris (#7921) üzenetére


ANDROID???
addikt

:W
Igen, azt a részét már elengedtem. :DDD

(#7923) Ferike81


Ferike81
senior tag

Sziasztok!
Valaki véletlenül nem tudja, hogy a most Lidlben akcióban lévő akkus fűnyírónak mi a típusa? Olyan 150m² fűhöz vennék egyet. Akksim van, így 30K nem lenne rossz ár.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#7924) neo81 válasza Ferike81 (#7923) üzenetére


neo81
senior tag

Erre gondolsz?:

(#7925) den89 válasza neo81 (#7924) üzenetére


den89
tag

Akkusat írt. :) Szerintem erre gondolt (bal felül): [link]
33 cm vágószélesség, az igen. :Y De persze 150 m2-re jó lehet, ha már van akku hozzá, teljesen jó. Nem hiszem, hogy akkora baklövés lenne ennyi pénzért... még az autót sem tankolod tele ennyi pénzből.

[ Szerkesztve ]

(#7926) neo81 válasza Ferike81 (#7923) üzenetére


neo81
senior tag

ParkSide PRMA 20-Li B2 SOLO

(#7927) lazacccok


lazacccok
csendes tag

Kedves mindenki! Ma sikeresen rátoltam a fűnyírót egy földből kiálló vascsőre. Azonnal leállt a gép és elkezdett alul elfolyni az olaj. Aki esetleg már járt így, attól kérdezném javítható volt vagy jó eséllyel annyi neki. Persze elviszem szerelőhöz, de azért kiváncsi lennék addig is, hogy reménykedhetek e. Köszönöm szépen mindenkinek. :R

(#7928) Morris válasza lazacccok (#7927) üzenetére


Morris
Topikgazda

Félő hogy totál kár.

(#7929) Ferike81 válasza neo81 (#7926) üzenetére


Ferike81
senior tag

És den89!
Köszönöm, erre gondoltam. Megnézem délután, ha van veszek egyet. :R

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#7930) gyulank


gyulank
addikt

Fűkaszás topikot nem találtam. Olyan fűkasza kéne, amivel lehet akár fél méter széles területen mondjuk kerítés és ház közt vágni, de erős, és kést is lehet rá tenni, és a damilfeje is könnyen szerelhető.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#7931) Morris válasza gyulank (#7930) üzenetére


Morris
Topikgazda

Ez most valami vicc?
Árukereső...

(#7932) gyulank válasza Morris (#7931) üzenetére


gyulank
addikt

Ez vicc? Mert a fűnyíróra külön topik kell, arra nem mondjuk, hogy árukereső, pedig mind egyforma. De ha fűkaszáról kérdezek olyat, amit nem találok meg az árukeresőn, max. minden létező fűkaszának elolvasom mindenét, hogy melyiket lehet használni fél méteren, és mégis lehet rá kést tenni, és a damilfeje is könnyen, és gyorsan szerelhető, az már árukereső. De egy fűnyíró, amiről annyit kell tudni, hogy milyen széles, arról lehet kérdezni. Tény, hogy gondolom fűnyíróról se lehet olyan alapdolgok alapján sem keresni, mint oldalkidobó, de az jó eséllyel látszik. De erre kell topik, de én egyszerű hülyeséget kérdeztem, amit pillanatok alatt megtalálhatnék árukeresőn... Hozzátenném azt is, hogy nem gagyi érdekel, szóval ezeket az tudja, aki látott már ilyet. Azért kérdeztem. Mert ezek így együtt amiket felsoroltam, nem nagyon szoktak lenni az alapján, amiket láttam árukeresőn, mielőtt kérdeztem. Mert ha mondjuk ilyen D-s karú, akkor szerintem sem kést nem lehet rátenni, de a damilfeje is jobb esetben nem koppintós, nem tekerős, hanem szétszedős, rosszabb esetben meg olyan ami köré könnyebben feltekeredik a fű. Meg vékony damil megy bele. Nem tudom mi volt a probléma a kérdésemmel azon kívűl, hogy ez másféle fűnyíró.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#7933) Morris válasza gyulank (#7932) üzenetére


Morris
Topikgazda

Elnézést az értetlenkedésem miatt. Pontosítani kellene a a kérdést.

Szinte mindegyik fűkaszával lehet 50 cm-es területet nyírni.
A benzin motoros kaszák esetében van lehetőség különböző fejeket használni. Damilt, kést stb. Sőt ezekhez általában gyárilag mellékelnek is ilyeneket.
Akkus kaszák esetében már nem ennyire egyértelmű a helyzet. A gyártó oldalán kell megnézni, mivel kompatibilis.
Ugyanígy a vezetékes elektromos gépek esetén.

Szűkszavú kérdésed előtt nyugodtan körbe nézheted volna a Google segítségével a kínálatot.
Az erre szánt anyagi keret szintén érdekes opció lehet.

[ Szerkesztve ]

(#7934) csp01 válasza gyulank (#7930) üzenetére


csp01
tag

Nekünk Stihl fs400 van, az pl. ezeknek a követelményeknek mind megfelel.

(#7935) Morris válasza csp01 (#7934) üzenetére


Morris
Topikgazda

Igen, sőt ezeket egy 404ezres stihl fs-491 is tudja ;]

(#7936) gyulank válasza Morris (#7933) üzenetére


gyulank
addikt

Dehogy lehet! 50 centi széles folyosón?!

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#7937) Morris válasza gyulank (#7936) üzenetére


Morris
Topikgazda

Hát jó :U

(#7938) neo81 válasza gyulank (#7936) üzenetére


neo81
senior tag

Jó keskeny folyosó. :)

(#7939) gyulank válasza neo81 (#7938) üzenetére


gyulank
addikt

Ennyi van a fal és a kerítés közt, meg a szőlő és a kerítés közt is. Tehát folyosó. Nem tudom, hogy képzelte el a fél métert, de ha szerinte mindennel be lehet oda menni dolgozni, akkor valahogy máshogy, mert egy karos gépnek már a karja is szélesebb.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#7940) csp01 válasza gyulank (#7939) üzenetére


csp01
tag

Ha úgy vesszük, akkor így minden kiesik, mert még egy embernek is el kéne férnie a gép mellett. A Sthilnek egyébként elfordítható 90 fokban a karja, bár én úgy még sosem próbáltam használni.

(#7941) Morris válasza gyulank (#7939) üzenetére


Morris
Topikgazda

Azt nem értem, hogy ha ez ennyire egyértelmű, akkor miért nem azzal kezdted, hogy D profil fogantyús gépet keresel.
Vagy ha már ezt is tudod előre, akkor miért nem néztél szét a "piacon" hogy mik a lehetőségek?
Szinte az összes gép karja elfordítható.
Nekem egy Ferrex (einhell) benzines kaszám van. Ezen is elfordítható. Nyilván ha más területre is kell a gép, akkor vehetsz ilyet. Kicsit gáz lesz vele akkor ott dolgozni, de nem kell két gépet fenntartani.

[ Szerkesztve ]

(#7942) Banyu


Banyu
csendes tag

Sziasztok!

Akkuról önindítós, Einhell benzines önjáró fűnyírókkal mi a tapasztalat? Strapabíróság, szervizigény, alkatrészellátottság tekintetében? Nem sima gyepet szeretnék nyírni, hanem árokpartot, ház előtt, kert, vakondtúrás, egyenetlenség, minden bizbasz van...
(Einhell aksi és töltő van.)

Üdv.: A.

(#7943) Morris válasza gyulank (#7939) üzenetére


Morris
Topikgazda

Stihl FS40

(#7944) Morris válasza Banyu (#7942) üzenetére


Morris
Topikgazda

Mik a területi paraméterek és mi árban a fájdalomküszöb?
Ragaszkodsz az einhellhez?

[ Szerkesztve ]

(#7945) hzsolee válasza Morris (#7943) üzenetére


hzsolee
őstag

Esetleg egy ilyennel biztosan elfér... ;]

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#7946) gyulank válasza Morris (#7943) üzenetére


gyulank
addikt

Szerintem nem írtam sok dolgot, de vannak kételyeim, hogy ez megfelel mindnek. Szóval például kés, gyorsan szerelhető damilfej vastag damillal? Nem viccből érdekel olyan amilyen. Azért nem azt írtam, hogy D-s, mert egyrészt az önmagában nem elég, mert írtam mást is, másrészt, pl. ti is írtátok, hogy van forgatható karú is, azt mondjuk nem is tudtam. De ha minden feltételnek nem felel meg akkor nem felel meg. De az is túlzás hogy mindennek forgatható, mert mondjuk egy BC550-nek se lehet nagyon forgatni a karját, meg az nehéz is. De olyan kell ami könnyebb, de megbírkózik mondjuk a borostyánnal, komlóval, azzal a futó növénnyel aminek nem jut eszembe a neve, de úgy száll a magja mint a pittypangé, sommal.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64

(#7947) RWD


RWD
tag

Sziasztok!
Van egy Husqvarna 553rs-em, és kezdek agyfrászt kapni a gyárilag mellékelt hevederétől. Kb semmit se ér, de ez köztudott :)
Mit ajánlotok helyette? Láttam 50-70 ezer közötti darabokat, de esetemben kissé ágyúval verébre esete lenne (évente kb ha 20-szor kaszálok).

Köszi, üdv!

(#7948) a2d2 válasza RWD (#7947) üzenetére


a2d2
addikt

Ahogy nézem a husi alap hevedere kb ugyanaz mint a Stihl alap hevedere. Olyan volt az FS-55-höz, annál jobb most szerintem a Makita alap hevedere (bár nem sokat használom a fűkaszát, max fél órákat): [link]

[ Szerkesztve ]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#7949) kk831228 válasza RWD (#7947) üzenetére


kk831228
addikt

CsakaBalancext, mindenhez azt veszik... :D

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#7950) vodrosjozsi


vodrosjozsi
őstag

Sziasztok
Fűkasza váltás előtt állok. Eddig 2 hecht 135-152bts volt kertekbe, de a 152es karbija megadta magát, eladtam kb annyiért amiért vettem 8 éve, viszont a kisebbet nem adnám el mert az még viszonylag új, 3 éves.
Van egy 800-1000nm körüli telek amit 2 hetente nyírnom kell, ehhez viszont egyik gép sem volt már megfelelő. Fontos lenne, hogy ne fulladjon le menet közben, tartsa a nyomatékot és ne pörögjön fel feleslegesen.
Nos igen, nincs se 400, se 200 ezer ft-om profi stihl-re ezért néztem olcsóbban Villager-t ami most bejön, kicsit minőségibb kínai kaszának tűnik, tudom van hecht is hasonló árban de azt most messzire kerülném.
Van olyan másik fűkasza ami teljesíti ezeket a feltételeket és nem körül többe 150nél?

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.