- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
Újra segítséget vagy tanácsot kérnék! Remélem benéz ide valaki hozzáértő..., eléggé beállt a fórum.
Használt fűnyíró vásárlás a téma. Önjáró, benzines kb. 800nm, nem asztal simaságú, gyomos kert.
Hirdetési oldalakon néztem, de tőlünk nagyon messze vannak. Aztán végre találtam pár embert, aki a közelemben is árul ilyeneket.
A pár napja írt Wolf nem jött össze, az eladó felhívott, hogy nem működik a regulátor, bármi is legyen az...Van egy másik illető aki németből, osztrákból lomolt, illetve max. 100€-ig vásárolt, valamint csomagolás és szállítási sérült kisgépeket hoz be, rak rendbe, újít fel. Nála lenne egy zöld házas OKAY van talán ráírva, a motor pedig Tecumseh. Első rántásra indult, az önjárás közben mondjuk nagyon nyikorgott. Ezt olcsón adná, de azt mondja, 3,5Le, szerinte nem lenne tartós. Ajánlott egy Briggs motorosat, de az nem önjárós viszont 5Le-ős. Ez már drágább lenne 50%-al. Aztán mutatott Güde önindítós 6Le-ős önjárót, ami oldalra kidobós, mulcsozós, kutya sétáltatós, bölcső ringatós stb. Ez már majdnem 3X-os áron az elsőhöz képest. Ebből van önindító nélküli változata is pár ezerrel olcsóbban.
(De azt is mondta, ha nem teljesen sík a terep, kasza jobb lenne! Mutatott rengeteg motort amelyeknek elgörbült a főtengelye egy-egy elkapott kő, ágdarab, egyenetlen föld miatt... Ezen erősen csodálkoztam, hogy a benzinesek ilyen kényesek? Barátomék udvarában egy kb 800-1000W-os elektromost tologatnak, vakondtúráson, ágakon-bogokon keresztül, maximum elkezd fulladni, ilyenkor kicsit visszahúzza és újra go...)Végül van egy másik eladó, aki viszont ipari gépekkel közületeknek végez ilyen munkálatokat. Az ő gépei mind ipari teljesítményűek ahogy állítja. Mikor észleli, hogy már a napi munkálatokban nem úgy teljesít a gép, kiveszi, rendbe rakja és értékesíti magánszemélyeknek. Az árszint az előző bekezdésben írtak közepe, felső harmada.
Szerintetek vagyis hozzáértők szerint melyik lenne a befutó?
Köszönöm és bocs a hosszért!
-
techpor
tag
Bár nem vagyok egy szakértő, de attól, mert valami benzines még nem biztos, hogy jobban viszi a füvet az elektromoshoz képest. Utána kell járni rendesen és megérdeklődni olyanoktól akik értenek is hozzá
én dolgoztam már olyan benzinessel ami a fasorba se volt az elektromoshoz képest
Csupán abból, hogy valami elektromos (persze ha pl. a kábelrakosgatás miatt nem kizáró ok) nem érdemes kiindulni.
-
Archer
őstag
válasz
draco31 #1310 üzenetére
Pedig nem elképzelhetetlen, úgy tudom, pl. az 550-es -ami a csúcs gépük volt régebben, bőven 300k fölötti árral- későbbi gyártásainál is ilyen zsírzás mentes szöghajtást használtak. Autóknál is sok helyen van olyan csapágy, hogy beszereléskor egyszer meg van kenve aztán megy úgy, ameddig szét nem kopik. Valamiből a szerviznek is meg kell élnie...
Persze ezek is zsírozhatóak utólagosan, csak ahhoz szét kell szedni a szöghajtást. -
ANDROID???
addikt
-
Tin
veterán
ha nincs vetett vagy gyeptéglás, gazmentes, egybefüggő, buckák nélküli füved, akkor én is inkább a benzinest javaslom, az elvisz mindent, az apróbb gallyakat is, egy-egy buckát is lenyes.
de tényleg szép gyepnél, amit hetente nyírsz, bőven jó az elektromos is. a benzines nagy területhez jó, vagy ahol sokat kell bűvészkedni a vezetékkel, ha elég gazos és "kemény" a füved, vagy ha mondjuk csak 3 hetente nyírod, amikor már nagyon megnőtt. de ezek nem gondozott gyepek.
kis kertbe, ahol tudod vezetni a kábelt kényelmesen a terület sajátosságai miatt, ahol esetleg sok kis akadály van, amit kerülgetni kell, oda a benzines csak plusz súly, és kényelmetlenebb használni.
-
draco31
veterán
válasz
Tothgera30 #1311 üzenetére
-
-
draco31
veterán
Hello!
Fűkaszával lenne kis gondom, nem találtam külön topicot. Stihl FS 260C a típus. Nem saját tulajdon, de én dolgozom vele, most kezdi a harmadik szezonját. Amikor ideadták, feltűnt, hogy nem lehet zsírozni a fejnél, mint a többi kaszánál. Rá is kérdeztem, mondta a kereskedő is, hogy ezeket már nem lehet, megy ameddig megy. Neten is rákerestem, ott is az volt, hogy nem igényel zsírozást, ezért nincs rá lehetőség. Egy ilyen márkától azért ez így elég furcsa. Tavaly ősz felé már feltűnt, hogy nagyon zajos a szöghajtásnál a dolog nagyjából fél gázig, ez tovább erősödött már. Most komolyan az lenne, hogy egy ilyen drága kasza 3 évet megy, aztán rá kell költeni egy vagyont?
-
hanso
tag
Szia,
Na most aztán totál összezavartál:-DA mulcsozás már nem "érdekel", meggyőztetek( abszolút kezdő vagyok a témában)most 6 centis a fű még csak.
De terveim szerint szép,egybefüggő "pázsit"lesz egykor.
A kábel ide-oda rakosgatás miatt nem vennék elektromost,meg eddig azt olvastam,hogy a kicsit is erősebb gyephez benzinest vegyek....
Lejtő van egy kevés, majd meglátjuk.
Jelenleg még az M46-125R a befutó....
Ma eldöntöm.
Köszi a véleményed :-) -
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Majdnem 10 év panelrabság után végre ismét családiba költözünk. 6-700m2 területre keresnék megfelelő fűnyírót, gyepszellőztetőt, szegélynyírót venni, amit nem kell 1 év után lecserélnem. Persze ne is legyen túl drága, használt is szóba jöhet. A terület kb fele 9 éves gyeptégla, másik fele ültetett. Automata öntöző rendszer van. Tápozásnak/gondozásnak még el kell sajátítanom a módját.
Mit tudtok nekem ajánlani?
-
Tin
veterán
mulcsozhatsz nyugodtan, mert van értelme, ha van 2000 nm telked, amit a felhők locsolnak, és olyan fűvel borított, amit a természet oda szánt, amúgy se gyűjtenéd össze.
de ilyen kis frankó díszgyephez szerintem ne. ha jó sűrű, egyenletes, tömött a gyeped, akkor még gyűjtés mellett is szellőztetned kell sokat, mert rengeteg elhalt fű képződik. példa: kb 200 m2 fűfelület, októberben volt szellőztetve, most a márciusi szellőztetéssel kb fél m3 elhalt füvet szedett ki belőle a gyepszellőztető (igen, 4 db 150 literes zsák lett tele!) úgy, hogy szerintem legalább a harmada még benne is maradt. most képzeld hozzá a mulcsot a tetejére.
és még valami, okoskodás nélkül: 300 m2-re minek benzines? ha lejtős a terület, megértem. ha sokat kell kerülgetni, akkor viszont csak szívni fog a nehéz géppel, igaz, ott az elektromossal is. én is amúgy benzinest akartam, de örülök, hogy nem azt vettem. így is meg kell állnom 3-6x üríteni, a szélességek miatt biztos, hogy kb 1-2 sorral kellene kevesebbet mennem a 46-ossal (most 38-as van), a vezeték elrendezését kb 2 alkalom után megszoktam (észre sem veszem már), cserébe halkabb, nincs pöcsölés, és könnyebb mozgatni.
-
Zodiacus
tag
Pár napja a szabadkai piacon jártunk és a piac szélén lévő Sthil boltnál árultak Mcculloch fűnyírókat. A típusára nem emlékszem, de 125 cm3 volt és önjárós. 60 ezerre jött ki az ára. A nagy Honda motoros 120 ezer volt. Garanciát is adtak rá. A nagy Vikingek kb. ugyanannyiba kerültek mint itthon.
-
geejan
újonc
Üdv!
Még mindig az érdekelne hogy valaki tud-e mondani valamit hecht benzines fűnyíróról. -
hanso
tag
Mindenkinek köszönöm.
Már nem akarom mulcsozni a füvet :-D
M46-125 (vagy R) lesz AZKöszi
-
hanso
tag
válasz
ANDROID??? #1299 üzenetére
Igen.
Ezt is néztem.
Az önjáróról már letettem,de most a mulcsozáson agyalok.
Totál zavarodott vagyok már.
Mennyire jó dolog ez a mulcsozás?
Tényleg olyan hasznos?
Öntözött (kiépített),terveim szerint rendszeresen műtrágyázott placc lesz.?
KÖszi
-
hanso
tag
válasz
ANDROID??? #1297 üzenetére
Sziasztok,
Már a M53-140W típusnál vagyok... :-D
Már csak ennek a mérete (alapterülete) kellene,meg hogy a kart lehet-e valamennyire állítani rajta.
Elég hülye helyzetben vagyok ezzel a hely témával.....(vagy egy jóféle mulcsozós/gyűjtős hosszútávú nyírót keresek.)
A héten meg kéne vennem,mert rohamtempóban nő a fű :-DÖnjáróról lemondok,300nm a terület.
Köszi
-
Voice24
őstag
Ha szétcsavarozod, akkor kis helyet foglal, de ez a típus elég fapados ilyen szempontból. Vagyis ha leveszed a kart, akkor az lent van, nem lehet ilyen meg olyan szögbe állítani. Fix állása van, nem lehet a használó magassága szerint beállítani (sajnos). Az alapterületét nem tudom így fejből, de nem kicsi a gép.
-
Zodiacus
tag
Jófogáson néha feltűnik egy-egy zöld Okay márkájú, feliratú fűnyíró Briggs motorosok mind. Milyen gépek ezek? Semmit nem találok róla. Elég komolynak tűnnek.
-
Archer
őstag
válasz
techpor #1257 üzenetére
FS400 egy felső középkategóriás gép volt anno, 250k körüli áron. Nem lehet elvárni, hogy azt a teljesítményt és kényelmet nyújtsa valami sokkal olcsóbban. Husqvarnánál a hasonló kategóriájú megfelelője -jelenleg az 545RX- valamivel olcsóbb (bár ha szigorúan a cm3-t nézzünk, Stihl-nél az FS460 a párja az 545-nek, nem az FS410) de szerintem jobb is annyival a Stihl, amennyivel drágább. Dolmar, Hitachi vagy Oleomac márkáknál nézelődhetsz még olcsóbban, ami nem kínai noname gagyi de azért egyik sem Stihl kategória.
-
geejan
újonc
Még annyit szeretnék hogy benzinesre gondoltam.
Esetleg van valaki akinek van hecht fűnyírója? -
hanso
tag
válasz
Voice24 #1283 üzenetére
Azt esetleg le tudnád írni nekem,hogy mekkora az alapterülete amikor elrakod(fűgyűjtő nélkül)?
Mennyire összehajtható a tolókar? Függőlegesbe azért beállítható?
(Ezeket nem olvasom sehol,és hát elég szűkös a hely a tárolóba egyelőre)
KÖszönöm(m53-140w,ez nagyon bejövős eddig...)
-
geejan
újonc
Üdv mindenkinek!
Kb. 500 nm fű nyírásához keresek elsősorban új és olcsó fűnyírót.
Hecht márkáról van valakinek véleménye?
Előre is köszönöm. -
Voice24
őstag
Az inkább m51-140f lesz. Amúgy tényleg nem tartozéka a mulcskészlet, mivel nem is kell hozzá. Ha levesszük a gyűjtőt, a lehajtott fedél úgy van kialakítva, hogy lezárja a nyílást.
Nekem ilyen gépem van, és egy gondom van vele: az önjáró funkció nekem túl gyors. Tükör sima talajon, egyenetlenségek nélkül, kicsi fűben még elmegy ez a sebesség, de szinte futni kell vele. Az én véleményem szerint nem ez a fűnyírás ideális sebessége, de a gyárban biztosan jobban tudják. Ezek miatt én igazából nem is használom az önjárót, inkább tolom a saját sebességemmel, és akkor tudom, hogy rendesen levág mindent. Én jobban jártam volna ugyanezen modell önjáró nélküli változatával, de már mindegy...
Javaslom mindenkinek, aki ilyet vesz, hogy próbálja ki, neki megfelel-e ez a haladási sebesség. -
hanso
tag
Véleményetek esetleg tapasztalatok erről:
https://www.mall.hu/benzines-funyiro/riwall-rpm-5135-benzines-funyiroA MALL véleményekben 121 nagyon király vélemény van....
-
hanso
tag
Sziasztok,
90e körül(nagyon max pénz) keresnék megbízható mulcsozni is tudó gépet.
Tudnátok ajánlani? (mcculloch a nagyon szimpi márka, B&S motorral)Jól látom a leírásban,h az M51-150F típusnak nem gyári tartozéka a "mulcscucc"?
300nm -re kellene.
Köszönöm -
ANDROID???
addikt
válasz
Kezdő vagyok #1278 üzenetére
Nekem benzines van, de pont előtted volt ez kérdés, azok nem rosszak
Makita inkább talán..Makita ELM3311 3 év garral ~28k
Bosch ARM3200 2 év garral ~25k -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
ANDROID??? #1273 üzenetére
Pontos típus ajánlást kérhetnék elektromosra?
-
Tin
veterán
válasz
BioNiCMaN #1274 üzenetére
nekem a Makita 3800 van, 1 éve használom heti szinten 250 m2-re, semmi baja, bírja. ha a fűgyűjtőjét tele van, akkor is teljesen jól üzemel és szív, és amikor már el-elpottyant egy keveset, akkor tényleg csutkára tele van, és cserélni kell. nekem bevált, bár 1 év után még nem tudhatom, mennyire lesz tartós.
-
BioNiCMaN
addikt
Urak!
2 db. kb. 50nm kert(ecske) fűnyírásához keresnék fűnyírót.
Makita ELM3311 3 év garral ~28k
Bosch ARM3200 2 év garral ~25k
AL-KO Classic 3 év garral ~25kSzerintetek melyik legyen?
Esetleg ebben az árkategóriában más alternatíva?
Előre is köszi!
-
ANDROID???
addikt
válasz
Kezdő vagyok #1271 üzenetére
Elektromos..
Zodiacus:
Akár nézhetsz Viking, vagy Husqvarna fűnyírót annyiért -
Zodiacus
tag
Toro fűnyíró mennyire jó? Minőségben Al-Ko előtt van?
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Milyen fűnyírót tudnátok javasolni kb.300 négyzetméterre?
A területen sok cserje és fa van,szóval kerülgetni kell őket,plusz hepe-hupás néha a föld.
Olyat szeretnék,ami lehetőleg kényelmes,gyors,viszont szépen teszi a dolgát.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
ANDROID???
addikt
30-40 percenként megállsz pihenni, 10 perc szünet és mehet tovább. Használati itt fent van (elvileg benne van).
-
boost
veterán
Egyszerre hány percet szabad, erdmes használni pihenés nélkül egy Stihl FS 70 szintű gépt?
-
gabor9991
őstag
Ha sok a kavics ahol hasznalod erdemes lefujatni a kaszahaz belsejet alvazvedovel, az enyem par het utan tiszta rozsda volt, nagy darabokban jott le a festek rola.Ha visszaolvasol tavaly kepet is tettem fel rola.A hatso kerekek csapagyai is elrozsdasodtak mert hasznalat utan amikor elmosom a gepet nem megyek vele eleget csak ugy, a betonon es nem tud kiszaradni, a szerviz szerint ezert kellett azokat is cserelni.Amugy jo kis gep, eros, jo vele dolgozni, nekem is az m46-125r van ahogy ANDROID???-nak is
-
ANDROID???
addikt
Husqvarna sae 30, ugyanúgy jó bele mint a Briggs.
Egyik szerviz azt mondta, hogy a Husqvarna jobb, de szerintem mindkettő ugyanúgy jó bele.
Hagyd pihenni a gépet a leírásban leírtak szerint, a levegőszűrőt tisztítsd időnként, ha elkoszolódik.Nem lesz baja a 100-as benzintől, de elég bele a sima 95 is (én vagy MOL, de ha lehet inkább az OMV sima 95-öst adom bele, volt már benne 100-as is). Lényeg, hogy tartsd be a használatiban leírtakat..
R változat van.. -
boha01
újonc
Sziasztok, szeretnék kérni egy kis segítséget. Vettem egy MCCULLOCH M46-125 BENZINES Fűnyíròt, a kérdésem a következőlenne: melyik a "legjobb" minőségű olaj ami belevalò? Az nem gond e hogy 100-as prémium benzint tankolok bele? Az olajcserét szezononként tervezem, kb 500 nm fűvet vágok vele 2 hetente. Gondolom sürübben nem kell cserelni! Ezen a teren eleg preciz vagyok
ha kell havonta lecserwlem azt a 6-7 decit 😎 Elôre is koszi a hozzaszolasokat! Szép napot!
-
MinionFlasH
senior tag
válasz
ANDROID??? #1262 üzenetére
Igen hosszútávra kéne, kérdés mennyire tudom a pénztárcámmal összeegyeztetni a dolgot.
-
ANDROID???
addikt
válasz
MinionFlasH #1261 üzenetére
Nem venném meg ezt a változatot, van Briggs-el is szerelve..
Hosszú távra tervezel és új gépet szeretnél? -
MinionFlasH
senior tag
válasz
ANDROID??? #1260 üzenetére
ThorX35 motor van benne, ez számít MTD-nek?
-
ANDROID???
addikt
válasz
MinionFlasH #1258 üzenetére
Amennyiben MTD motorral van szerelve, egy az egyben felejtős, ha 2-3 évnél tovább tervezel..
-
herrká
senior tag
Köszönöm!
Most találtam a környezetemben valakit, aki németből behozott - gondolom, lomolt - gépekkel foglalkozik. Egy Wolf-ja van neki önjárósban, fűgyűjtősben. Elvileg délután nézzük meg. Remélem jó lesz. Ha kell szervizeli is, azt igérte...MOD: nézegettem az említett oldalakon, de lakóhelyemhez közel sehol nincs eladó. A legközelebbi is száz, százötven km. Vagy a dunántúl, ami meg még több.. És az általad ajánlottak - gondolom a megbízhatóság miatt - ott is olyan árban vannak, hogy ha kétszer mondjuk "lesre futok", az üzemanyaggal már többet költenék mint ha majdnem újat veszek. Ráadásul az említett műtét miatt, elég behatárolt a mozgásom... :-(
-
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok!
MTD 46 benzinmotoros fűnyíróról vannak tapasztalatok? 42ezer lenne, full laikus vagyok a témában.
-
techpor
tag
Szevasztok nem nagyon vagyok otthon ebben a témában így segítséget szeretnék kérni. Szeretnék venni otthoni fűnyírásra egy benzines fűkaszát ami árban sem olyan drága (nem mondok -tól -ig értéket, mert egyáltalán nem tudom milyen értékben lenne jó így gagyit nem akarok csak azért venni, mert olcsó és x keretbe ez fér bele). Otthoni célra lenne, tehát fűszezonban 2-3 hetente használnám, DE ne okozzon neki gondot ha aljnövényzetet kell vágni (bokor, hajtások esetleg kisebb, vékonyabb fák kivágása. erősebb növényzet levágása akár köves területen). Több évig is elketyegjen azért. Damil és fűkasza fejrész is szerelhető legyen rá, ne csak az egyik verzió. Korábban pár éves munkám során azt hiszem egystihl fs400-zal dolgoztam,hát ha valami akkor az már gép
valami hasonló teherbírásút keresnék viszont árban azért olcsóbb megoldás lenne jó, a kihasználatlanság miatt nem érné meg beruházni egy ilyen gépre. Zajszint nem gond, üzemanyag fogyasztás nem kizáró ok, de azért ne egye le rólam a gatyát
illetve a kipufogógáz se borítson be egy komolyabb munka során. Használtat nem szívesen vennék, inkább boltit, jobb a békesség
-
Archer
őstag
-
Zodiacus
tag
Az Al-ko saját fejlesztésű motorjaival érdemes foglalkozni?
-
Orlin
addikt
Akit esetleg érintene a jövőben!
2 hete rendeltem egy elektromos fűnyírót a megatool-tól.De semmi.Beérkezés a raktárba ez az utolsó információm a termékről még pénteken kaptam a mailt.Azóta kerestem őket többször email-ben,hogy mikor várható.De nem reagáltak.Még a Facebook oldalukra is írtam üzenetet.Ott elolvasták,de semmi.
Holnap visszamondom és megrendelem mástól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest