- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia! Nekem nagyon tetszik ez a TRX féle edzés. Rengeteg jó gyakorlat van. Én most nem a TRX force-hoz járó programmal kezdtem az edzést, hanem azzal a 12 napos programmal, ami a fideo nevű oldalon elérhető, a TRX vásárlói klub regisztráció után. Ott is van egy kezdő és egy haladó edzésterv. Én majd ha ezekkel végeztem, akkor kezdem el a force-hoz járó speciális tervet, mivel az komolyabbnak tűnt.
Persze ez is alkati dolog, nem mindenki egyforma. Én nagyon óvatos vagyok, a sérüléseim miatt is és azért is, mert ebben a fajta edzésben, teljesen rutintalan és edzetlen vagyok.
A végtagjaim nem gyengék, de a derék környéki izmok, meg a gerinc merevítő izmom nagyon el van gyengülve, ezt pedig nagyon igénybe veszi a TRX. Szóval én óvatosabban haladok mint ahogy elő van írva, az első napi edzést pl, nem egyszer csináltam meg hanem 4 szer. Tehát a 12 napos edzés terv nekem 12 hét lesz. Hetenként lépek egy szintet nem edzésenként. Heti 4 edzést csinálok.
Én amikor súlyzóztam, azért viszonylag elég jó szintre eljutottam. Majdnem 30 kiló izmot szedtem fel. Szóval elég jól megismertem a testem, azt is tudom milyen étrendet kell követnem ahhoz, hogy fejlődjek. A TRX meg kettlebell valóban nem az izomnövelésről szól, de azért egészen biztos, hogy lehet tőle izmosodni. Ehhez az is kell, hogy megfelelő mennyiségű szénhidrátot és proteint egyél. Táplálékkiegészítő sem árt. Ha izmosodni szeretnél, akkor erre mindenképpen figyelj. Az is igaz, hogy a tükör a lényeg és nem a mérleg, de ez is alkati kérdés. Nálam pl úgy működött, hogy ha többet mutatott a mérleg, akkor izmosabb is lettem, de nem vagyok egy hízékony alkat, amit felszedek az általában minőségi izomban jön fel és nem víz meg zsír. De van olyan ember is, aki könnyen hízik, viszont nem jó minőségben. Ott meg inkább a testsúlycsökkenés fog jobb kinézetet eredményezni. Azt kell eldöntened, hogy mi a célod. A TRX az nem arra van, hogy 45-ös pajszert növesszél, meg 70-es combokat. Az testépítés, ahhoz súlyzós edzés kell és testépítő étrend. A TRX egész más. Ez inkább olyan sportolóknak hasznos, akiknél a robbanékonyság, erő, állóképesség a fontos, nem az izomtömeg. Pl egy küzdő sportot űző embernél. Illetve az ízületek erősítése. Persze ha a testalkatodnak megfelelő étrendet követsz, akkor biztos vagyok benne, hogy a TRX edzésnek is meglesz a gyümölcse izomzat szempontjából, ha nem is testépítő jellegű, de minden esetre jó izomzat. Én személy szerint azért vettem ezt az eszközt és azért csinálom, mert úgy olvastam és úgy is gondolom, hogy ez a lehető legjobb az ízületeim erősítésére. A kettlebell-en is gondolkodtam, de nekem a TRX szimpatikusabb. Az én igényeimnek ez megfelel. Izmosodást majd inkább a súlyzózástól várom, de az még odébb van, most előbb a TRX-el erősítek. Viszont ha te elsősorban hízni szeretnél, izomtömegben, akkor nem a TRX a te sportod. Kiegészítésnek persze nagyon jó, de súlyzók nélkül valószínű nem fog menni az az izomnövekedés amit szeretnél. Ráadásul ha az a 8 kiló nem zsírból meg vízből ment le rólad, hanem húsból, azaz izomtömegből, akkor egészen biztos, hogy nagyon nem jól táplálkoztál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Külpolitika
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Windows 11
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest