Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pimpa
aktív tag
Hello, na időközben megléptem amit írtam, hogy vettem az Alza-nál egy bontottat, kipróbáltam és visszaküldtem.
A tapasztalatom, hogy jobb képet ad mint a 16-80, mert ez utóbbi csak igazából a fókuszált terület környékén jó, és ahogy megyünk a kép széle felé, úgy lesz egyre rosszabb a minőség. Persze ez így alapból nem látszik egy 27-s monitoron sem, de ha belenagyítok akkor látható.Ezeket az Irfanview-ban nézem 210%-s méretben.
Tamron 70 mm

Fuji 70 mm

Vagyis vagy érdekes lehet ez valakinek vagy nem, mert senki sem fog szerintem egy nyaralás képet így vizsgálgatni alapból.
Ami a hátránya, hogy "csak" 17-70-t tud, szemben a Fuji 16-80-l és nagyobb is.
Előnye a jobb kép. Viszont azért 350 ezret ez nekem nem ér meg, én csak hobbifotós vagyok inkább. Csak a tudat zavaró, hogy van jobb képű obi a piacon
Ahogy látom most felkerült 3 ilyen Tamron is a Hardverapróra 240 körül. Nos ennyiért lehet külföldről is venni újonnan, vagyis ez még mindig nem jó ár. 200 alatt gondolkoznék csak el ezen, de akkor persze a 16-80-t eladnám, mert nem kell ennyi objektív nekem.Szerintem te is próbáld ki az Alzától, aztán utána tudsz dönteni. Veszítenivalód nincs mert 30 nap a visszaküldési határidő. Annyi hogy ne tedd tönkre, mert akkor nem jár vissza a pénz

Csináltam tesztet 17mm-n is, de ott bevontam a körbe a 10-24-t is. Hát mindkettőt leveri eléggé, ezért nem értem hogy a 16-80 "miért lett ennyire elcseszve", hisz mindkettő F4-s. Kicsit csalódás így már a 16-80, hogy láttam ezeket. De más nincs ebben a zoomtartományban a piacon, a 16-55 kevés, mert 70-300-m van még, a 18-135 meg szerintem túl nagy zoomtartomány, és ott is lennének képalkotási hibák, de nem próbáltam sosem, csak tippelek.
Közben eszembe jutott még valami: először azt hittem én vagyok béna, hogy a kép széle miért életlenebb, valamit rosszul csinálok, rossz beállítással stb. De találtam tesztet a youtube-n bőven és ő is mutatja, hogy bizony nem jó a 16-80 a széleken
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- ASUS ROG Flow Z13 2in1 i9 / RTX 3050Ti / 120Hz GAMER TABLET!
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- Sennheiser HD650 fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:

hemaka