Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pimpa

aktív tag

válasz gorgo #38825 üzenetére

Hello, na időközben megléptem amit írtam, hogy vettem az Alza-nál egy bontottat, kipróbáltam és visszaküldtem.
    A tapasztalatom, hogy jobb képet ad mint a 16-80, mert ez utóbbi csak igazából a fókuszált terület környékén jó, és ahogy megyünk a kép széle felé, úgy lesz egyre rosszabb a minőség. Persze ez így alapból nem látszik egy 27-s monitoron sem, de ha belenagyítok akkor látható.

Ezeket az Irfanview-ban nézem 210%-s méretben.

Tamron 70 mm

[link]

Fuji 70 mm

[link]

Vagyis vagy érdekes lehet ez valakinek vagy nem, mert senki sem fog szerintem egy nyaralás képet így vizsgálgatni alapból.
    Ami a hátránya, hogy "csak" 17-70-t tud, szemben a Fuji 16-80-l és nagyobb is.
    Előnye a jobb kép. Viszont azért 350 ezret ez nekem nem ér meg, én csak hobbifotós vagyok inkább. Csak a tudat zavaró, hogy van jobb képű obi a piacon :DDD
    Ahogy látom most felkerült 3 ilyen Tamron is a Hardverapróra 240 körül. Nos ennyiért lehet külföldről is venni újonnan, vagyis ez még mindig nem jó ár. 200 alatt gondolkoznék csak el ezen, de akkor persze a 16-80-t eladnám, mert nem kell ennyi objektív nekem.

Szerintem te is próbáld ki az Alzától, aztán utána tudsz dönteni. Veszítenivalód nincs mert 30 nap a visszaküldési határidő. Annyi hogy ne tedd tönkre, mert akkor nem jár vissza a pénz :DD

Csináltam tesztet 17mm-n is, de ott bevontam a körbe a 10-24-t is. Hát mindkettőt leveri eléggé, ezért nem értem hogy a 16-80 "miért lett ennyire elcseszve", hisz mindkettő F4-s. Kicsit csalódás így már a 16-80, hogy láttam ezeket. De más nincs ebben a zoomtartományban a piacon, a 16-55 kevés, mert 70-300-m van még, a 18-135 meg szerintem túl nagy zoomtartomány, és ott is lennének képalkotási hibák, de nem próbáltam sosem, csak tippelek.

Közben eszembe jutott még valami: először azt hittem én vagyok béna, hogy a kép széle miért életlenebb, valamit rosszul csinálok, rossz beállítással stb. De találtam tesztet a youtube-n bőven és ő is mutatja, hogy bizony nem jó a 16-80 a széleken

[link]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés