Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz Ispy #9664 üzenetére

    Eljutottunk oda, hogy olcsóbb inni, mint enni. Borosok előnyben. Magyar népsport újult erővel teret nyerhet. :N

    (#9662) perempe, mi tulajdonképpen a gond? A túl sok lé vagy csak ízetlen a végeredmény? Ugyanabból a beszerzési forrásból volt már ég és föld különbséggel bíró húsom is. Az ég állást 1 kezemen meg tudom számolni, egyébként ment a gondolkodás, hogy mit rontok el, de kijött, hogy semmit, egyszerűen az alapanyag a gyenge - ez van, hogy kiterjed a nedvességtartalomra is (túl sok), de az íztelenség alap, meg van, amit meg sem lehet szagolni sem undor nélkül, tehát mehet a pácba. Ami jó, annak nem kell kompenzáció, machináció, ahogy fűszer sem, mert vétek lenne elrontani, s ezt ösztönösen érzi is az ember. Só is csak a saját fiziológiai szükséglet miatt, meg mert úgy szoktuk meg. Ritkán találkozik ez a minőség az emberi árral és akkor mindezt békeidőben értem. Ebben semmi sznobizmus nincs, csak túlontúl jelen van szerintem a fűszerezés intézménye és túl sok a torkokon lenyomott alja termék. Amitől ez rossz, hogy nem vesszük észre, hogy foltozásra, feljavításra használjuk a fűszereket, nem pedig a jó mégjobbá tételére. Így ha néha jó is az alapanyag, a szokásos fűszeres elnyomással szokványos szintre jön le az is, eltűnik. A jóhoz persze normális tartású és táplálású állatok kellenének, de már jó ideje jóval többen vagyunk a bolygón, mintsem hogy a minőség tömegesen kivitelezhető lenne vagy egyáltalán akarnának ilyesmit a szereplők. A szteroidos esetekről meg ne is beszéljünk. Tényleg mellbevágó a többivel alkotott kontraszt, mikor szembe jön néha egy igazán jó hús.

    Ami meg jó, ha kifogtál egy olyan szállítmányból, azt lassan kell enni, hogy minél tovább tartson. Nonszensz vagy sem. Fel kell kutatni a jó forrásokat. Szalonna-kolbász tengelyen sikerült is ilyet találnom, nem olcsó persze. Húsokat inkább kemencébe szoktam rakni, az is egy más vonal. Érdekes egyébként, hogy mennyi mindent eleve megoldódik magától, menet közben, annak ellenére, hogy az egy baltával faragottabb műfaj.

    De maradjunk a sütőnél, egy akár egészcsirke-zöldség párost - kiváló komplementerei egymásnak - betolsz tepsiben, krumplival, répával, paszternákkal, kiváló végeredményt tudsz a végén kihúzni. A párolás és sütés határára beállítottan - zsír, kis víz - mégjobban életre kelnek az ízek, szószosodik a répa karamellizálódás határára eső édessége is, kölcsönhatásba lépve a többi, vele egy szinten lévő elemmel, a hús külsejével is. Szénsavas ásványvízzel beviszed és jóllakott napközisként pisloghatsz magad elé végül. :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés