Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cha-b

    senior tag

    válasz jansky1 #6490 üzenetére

    Nem szoktam méregetni, de kb.

    6 nagyobb fej lilahagyma
    Kisebb marék jalapeno (ez nálam most üveges, ecetes volt) (izlés szerint)
    1-1,5 kanál méz (izlés szerint)
    Kb. 1 dl vörösbor
    2-3 cl worcestershire szósz (izlés szerint)
    Só, kakukkfű, rozmaring (izlés szerint)

    A félfőre vágott lilahagymát fele vaj, fele olivaolajon megfuttatod. Sózod, levet ereszt, visszasütöd "zsírjára".
    Mehet bele a méz, és a hagymával együtt karamellizálod. Hozzáadod a kockára vágott jalapenot és a felaprított zöldfűszereket. Mehet bele a worcestershire szósz, és a vörösbor. Fedő alatt párolod kb. 2 órát. Közben kevergeted és kóstolod, ha hiányzik valami (só, zöldfűszer, worcestershire szósz) pótlod, ha kevésnek találod a folyadékot mehet bele ismét vörösbor. Leveszed a fedőt és sziruposra redukálod.

    Ugye az eredeti hagymalekvár balzsamecettel készül, de mivel bele szerettem volna építeni a jalapenot a burgerbe, így lett ez a változat worcestershire szósszal.

    Sokáig eláll, vörös húsokhoz, sajtokhoz, szendvicsekhez nagyon finom. Bár ez nem az a mennyiség aminél lényeges, hogy elálljon.

    [ Szerkesztve ]

    CSAKAKISPEST!!!!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés