Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagy chili topic. :)
- Amazon Fire TV Stick 4K Max 2nd
- CASE gőztraktor: 110 LE / 4000 Nm
- Gurulunk, WAZE?!
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cha-b
senior tag
válasz jansky1 #6490 üzenetére
Nem szoktam méregetni, de kb.
6 nagyobb fej lilahagyma
Kisebb marék jalapeno (ez nálam most üveges, ecetes volt) (izlés szerint)
1-1,5 kanál méz (izlés szerint)
Kb. 1 dl vörösbor
2-3 cl worcestershire szósz (izlés szerint)
Só, kakukkfű, rozmaring (izlés szerint)A félfőre vágott lilahagymát fele vaj, fele olivaolajon megfuttatod. Sózod, levet ereszt, visszasütöd "zsírjára".
Mehet bele a méz, és a hagymával együtt karamellizálod. Hozzáadod a kockára vágott jalapenot és a felaprított zöldfűszereket. Mehet bele a worcestershire szósz, és a vörösbor. Fedő alatt párolod kb. 2 órát. Közben kevergeted és kóstolod, ha hiányzik valami (só, zöldfűszer, worcestershire szósz) pótlod, ha kevésnek találod a folyadékot mehet bele ismét vörösbor. Leveszed a fedőt és sziruposra redukálod.Ugye az eredeti hagymalekvár balzsamecettel készül, de mivel bele szerettem volna építeni a jalapenot a burgerbe, így lett ez a változat worcestershire szósszal.
Sokáig eláll, vörös húsokhoz, sajtokhoz, szendvicsekhez nagyon finom. Bár ez nem az a mennyiség aminél lényeges, hogy elálljon.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen